Afspraak maken

Restylane en Juvederm

Restylane en Juvederm verbeteren fijne rimpels, zorgen voor vollere lippen en meer volume in het gezicht.

 • Verbeteren van rimpels
 • Verbeteren van de lipcontour en liplijntjes
 • Vollere lippen
 • Volumeherstel en contourverbetering
 • Verbeteren van hangende mondhoeken

Een filler, ook wel hyaluronzuur, komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de productie van hyaluronzuur af. Hierdoor wordt de huid slapper en kunnen er rimpels ontstaan. Deze filler vervangt het natuurlijke hyaluronzuur. Het is een gel dat kleine kussentjes vormt in de huid waardoor oneffenheden worden opgevuld. We gebruiken het voor het verbeteren van rimpels, de Liquid Facelift, lippen vergroten, en het verwijderen van wallen onder de ogen.

Wat is het?

Hyaluronzuur fillers zijn ons gereedschap in de strijd tegen volume- en vormverlies. Na een behandeling is het volume op de behandelde plek(-ken) direct hersteld en is de huid egaler. Afhankelijk van de behandeling waarvoor u gekozen heeft, worden gezichtscontouren verbeterd, wallen en donkere kringen verwijderd, rimpels vervaagd, lippen opgevuld en kunnen littekens worden verminderd. Alles met een natuurlijk resultaat.

De fillers die wij bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken hebben als groot voordeel dat ze een onmiddellijk maar niet-permanent resultaat geven. Het hyaluronzuur in de filler wordt net als ons lichaamseigen hyaluronzuur op natuurlijke wijze afgebroken. Afhankelijk van het soort behandeling kan het resultaat wel anderhalf tot twee jaar zichtbaar blijven. Mocht u niet tevreden zijn, dan kunnen de injectables worden geremodelleerd of zelfs weer worden verwijderd op niet-chirurgische wijze.

Om een jojo-effect te voorkomen raden wij u altijd aan om op tijd een touch-up te laten doen en zo een langdurig behandeleffect te realiseren. Ook kan het nodig zijn om 9 tot 12 maanden na de initiële ingreep een herhalingsbehandeling, waarbij bijvoorbeeld een kleinere hoeveelheid hyaluronzuur wordt ingebracht, plaats te laten vinden.

De soepelheid en veerkracht van onze huid is te danken aan hyaluronzuur. Het is dus een zuur met zoete eigenschappen. Helaas heeft hyaluronzuur één groot nadeel: naarmate we ouder worden, neemt de productie ervan af, wordt onze huid slapper en kunnen er rimpels ontstaan. Mocht je dit niet zien zitten, dan kunnen we hier tegenwoordig gelukkig iets aan doen: fillers.

De fillers die we gebruiken in Kliniek Dokter Frodo zijn allemaal gemaakt van hyaluronzuur. We gebruiken het als natuurlijk antwoord op het verouderen van de huid voor bijvoorbeeld niet-chirurgische facelifts, het wegtoveren van wallen, opvullen van lippen en behandelen van littekens en oneffenheden.

Fillers worden in Kliniek Dokter Frodo verder gebruikt voor:

· Het verbeteren van rimpels
· Onze lifts: Liquid FaceliftX-liftV-lift Angel lift
· Vergroten van lippen
· Verwijderen wallen/donkere kringen onder de ogen
· Opvullen/verstevigen neus-lippenplooi
· Opvullen volume jukbeen

hoe-werkt-een-filler

Welke fillers gebruiken wij in onze kliniek?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af en zoals gezegd werken wij in Kliniek Dokter Frodo daarom niet met onafbreekbare fillers.

In onze kliniek werken we wel met onderstaande soorten fillers op basis van natuurlijk en afbreekbaar lichaamseigen hyaluronzuur:

Juvéderm
Juvéderm heeft een zachte samenstelling en geeft een langdurige en natuurlijk resultaat. Voor de behandeling van wallen onder de ogen en lippen gebruiken we Juvéderm Volbella vanwege de natuurlijke vorm en de eigenschap dat het nagenoeg geen zwelling geeft. Andere gebieden behandelen we meestal met Juvéderm Voluma. Voluma geeft veel ’lift’ en corrigeert volumeverlies bij de wangen, jukbenen, slapen, neus-lippenplooi, mondhoeken, kin en de kaaklijn.

Restylane
Restylane is iets minder zacht dan Juvéderm en is daardoor uitermate geschikt voor het opvullen van fijne lijntjes en voor grotere volumes. Bij Restylane varieert de grootte van de hyaluronzuur-partikels. De kleinere (Restylane Vital) zijn meer geschikt voor fijne lijntjes en de grotere (Restylane Perlane) voor diepere groeven.

Radiesse
Met Radiesse worden contouren, diepe rimpels en volume verlies hersteld. Het kan worden gebruikt bij:

 • Diepe rimpels/ plooien verzachten
 • Volumeverbetering jukbeen
 • Verbeteren kaaklijn
 • Kinvergroting
 • Neuscorrectie
 • Handverjonging

Radiesse is een langdurig, maar niet permanent vulmiddel. Het is een gel met calcium-hydroxylapatiet (CaHa) deeltjes. CaHa-deeltjes komen bij elk mens van nature in het lichaam voor. De gel rond de CaHa-deeltjes lost binnen een paar weken op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen weefsel. De CaHa-deeltjes worden vervolgens in ongeveer twee jaar op een natuurlijke wijze afgebroken. Het vulmiddel is dan niet meer zichtbaar.

Macrolane™
Wij gebruiken in de kliniek Macrolane™ vooral bij een behandeling voor het verminderen van littekens en lichaamscontouren. We zijn met Macrolane™ in staat om de vorm van uw lichaam op een natuurlijke, niet-permanente wijze aan te passen. Macrolane™ is een dikkere variant van Restylane waar we ook mee werken in onze kliniek.

Sculptra
Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, een synthetisch en hypoallergeen materiaal. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid. De polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel. Sculptra is bijzonder omdat het zich alleen leent voor het verminderen van de gevolgen van huidveroudering maar ook de oorzaak van rimpels en lijnen aanpakt: collageen- en botverlies. Sculptra herstelt volume door, daar waar nodig, de aanmaak van lichaamseigen collageen te stimuleren, zodat lijnen en rimpels verminderen en de jeugdige uitstraling op natuurlijke wijze terugkeert. In onze kliniek in Amsterdam gebruiken we Sculptra voor:

 • Contourverbetering;
 • Meer volume in de wangen en bij de slapen;
 • Verminderen van de marionetlijnen (mondplooihoeken)
 • Verminderen van de nasolabiale plooi (plooien tussen neus en mond);
 • Herstel contouren van kaak-en kinlijn.

Soorten & gebruik

kliniek-dokter-frodo-behandelkamer
Fillers zijn onder te verdelen in twee groepen: die wel en die we niet in onze kliniek in Amsterdam-Zuid gebruiken. De belangrijkst keuze is het al dan niet veilig zijn van de filler. Aangezien wij alleen werken met fillers die op termijn door het lichaam worden afgebroken, zijn permanente fillers (die door weefsel worden ingekapseld) bij ons dus niet verkrijgbaar.

De afbreekbare fillers waarmee wij voornamelijk werken zijn Juverderm en Restylane. De ingespoten filler geeft meteen volume en stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen. Afhankelijk van het type behandeling (bijvoorbeeld een Liquid Facelift of een (anti-) wallen behandeling) kan de afbraak van het hyaluronzuur in de filler na anderhalf jaar inzetten en kan een touch-up behandeling een jojo-effect voorkomen.

Injectables waarmee we bij Kliniek Dokter Frodo werken zijn bijvoorbeeld Juvéderm en Restylane.

Fillers die niet biologisch afbreekbaar zijn en waarmee wij dus niet werken, worden door het weefsel ingekapseld en blijven daardoor op de ingespoten plek zitten. Omdat de verouderingsprocessen in de huid gewoon hun gang blijven gaan, ontstaan er natuurlijk nieuwe rimpels in het behandelde gebied. De snelheid waarmee dat gebeurt kan verschillen van twee tot vijf jaar. De kans op complicaties en verharding van de huid is bij niet-afbreekbare fillers zodanig groot dat in combinatie met de onomkeerbaarheid van de behandeling Kliniek Dokter Frodo niet met deze producten werkt. Omdat wij voorlichting zeer belangrijk vinden, geven wij u een aantal voorbeelden van niet-afbreekbare fillers zodat u zich goed kunt informeren:

PMS (Hier werken wij dus niet mee)
Dit is de bekendste en meest populaire biologisch niet- afbreekbare filler. PMS (polymethyl siloxane) ook wel IPS (injectable purified silicone) genoemd is ook bekend als siliconenolie. Siliconenolie heeft een slechte reputatie gekregen omdat het wordt ingekapseld en in de loop der tijd steeds toeneemt, waardoor het hard en groter wordt.

Bio-Alcamid. Aquamid (Hier werken wij niet mee)
Bio-Alcamid wordt gebruikt om de huid meer volume te geven. Het is net als Aquamid een transparante steriele gel en bestaat voor 96% uit water dat gebonden is aan 4% polyalkylimide. Het geeft problemen van inkapseling en irritatie, zeker op langer termijn. Slecht nieuws in media over fillers gaat bijna altijd over deze middelen.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af en zoals gezegd werken wij in Kliniek Dokter Frodo daarom niet met afbreekbare fillers.

Informatietabel

ProductWat doet hetWerkt voorWerkt niet voor
Fillers (Restylane, Juvéderm, Radiesse)
 • Vult op
 • Verbeteren van rimpels
 • Liquid facelift
 • Vergroten lippen
 • Verwijderen wallen onder ogen
 • Opvullen/verstevigen neus lippen plooi
 • Opvullen volume jukbeen.
 • Opvullen kaaklijn
 • Kleine correcties kin
 • Kleine correcties neus
 • Opvullen rimpels hals en decolleté
 • Volume terug brengen in handen
 • Stil leggen spier
Sculptra
 • Vult op en stimuleert aanmaak collageen
 • Huidverjonging
 • Verbeteren rimpels en lijntjes
 • Stil leggen spier
Macrolane™
 • Verbeteren van de lichaamscontour zonder operatie

 

 • Reconstructie na een trauma
 • Het verminderen van littekens
 • Het opvullen van deukjes na liposuctie
 • Volumecorrectie van handen
 • Stil leggen van spier
 • Opvullen van rimpels

Geschiedenis

De oude Grieken staan aan de basis van hyaluronzuur. Niet omdat ze wisten wat het was, maar dankzij het woord ‘Hyalos’, Grieks voor glas. Hyaluronzuur werd voor het eerst geïsoleerd uit glasvocht (een gelei dat het grootste gedeelte van het oog opvult en zich bevindt achter de ooglens) en het bevat een hoog bestanddeel aan uronzuur.

In de tweede helft van de vorige eeuw werden de eigenschappen van hyaluronzuur steeds verder in kaart gebracht. Hyaluronzuur is een glycosaminoglycan dat in verschillende weefsels en lichaamsvloeistoffen zoals bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel gevonden werd. Ook werd duidelijk dat het een rol speelt bij celdeling en migratie.

Pas in het laatste decennium wordt de kennis van hyaluronzuur omgezet in toegepaste geneeskunde. Zo wordt het zuur sinds de jaren ’90 in zieke gewrichten gespoten en zijn we rond de eeuwwisseling hyaluronzuurpreparaten voor cosmetische doeleinden gaan gebruiken, zoals onder andere voor het vervagen van rimpels en het opvullen van de lippen.

Eén van de laatste innovaties op het gebied van hyaluronzuur fillers en injectables na de ontwikkeling van Juvederm, Sculptra en Restylane is Macrolane™. Dit is een body-contour filler die begin 2008 door Q-Med werd geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk en sinds de oprichting van Kliniek Dokter Frodo ook in Nederland beschikbaar is voor behandelingen.

Veiligheid

Restylane en Juvéderm zijn wereldwijd de meest gebruikte injectables. In onze kliniek in Amsterdam gebruiken we deze fillers al sinds onze oprichting. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd waardoor er een schat aan ervaring mee is opgedaan.

De hyaluronzuren in de fillers die wij in Kliniek Dokter Frodo gebruiken, blijven na plaatsen op hun plek zitten en bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nagenoeg nihil.

Juvéderm, Restylane, Sculptra, Radiesse en Macrolane zijn allemaal uitgebreid getest in klinische onderzoeken waarbij de veiligheid voor cosmetisch gebruik is aangetoond. Omdat alle in onze kliniek gebruikte fillers biologisch afbreekbaar zijn, komt het zelden voor dat er een ongewenste reactie optreedt. Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, dan kunnen we, in tegenstelling tot permanentie fillers, de filler er weer uit halen.

informatie-over-donkere-wallen

Bijwerkingen en complicaties

Na behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn de reacties mild van aard en verdwijnen ze kort na de behandeling. Lippen kunnen na een behandeling een paar dagen lang opgezwollen zijn.

Over het algemeen zijn injectable-behandelingen zoals oa. de Liquid Facelift , de ogen/wallen behandeling en de lipvergroting korte ingrepen waarbij, indien gewenst, een lokale verdoving gegeven kan worden. De hersteltijd is kort en u kunt de dagelijkse werkzaamheden in de meeste gevallen direct na de behandeling hervatten.

Wij raden u aan om na iedere behandeling directe blootstelling aan zonlicht te vermijden of u goed in te smeren en een zonnehoed te dragen.

Keurmerk

Volg ons

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving
Contactformulier
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag10:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag10:00 uur - 16:00 uur
ZondagGesloten

Botox uurtje

Di t/m vrij9:00 uur - 10:00 uur

Meer weten over fillers? Lees het in onze blogs!

[add_posts readmore=”Lees meer” img=true category=anti-ageing show=2]
 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.
 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9hs
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09:00 uur - 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur - 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur - 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur - 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 275 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken