Afspraak maken

Striae behandeling, striemen verwijderen

 • Wat is striae?

  Striae, ook wel stretchmarks of striemen zijn lijnvormige strepen die ontstaan door het oprekken en inscheuren van het onderhuids steunweefsel. Het zijn dus als het ware onderhuidse beschadigingen en littekens. Striae is vaak rood/paars van kleur en komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen.

 • Het probleem

  Striae of striemen op het lichaam.

 • De behandeling

  Laser, endermologie, mesotherapie en/of microdermabrasie

 • Het resultaat

  Vermindering van striae en striemen.

Waarom een striae behandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

 

   • Veilige striae behandeling
   • Effectieve combinatie behandelingen
   • Gratis consult
   • Aangesloten bij de NVCG
   • Ervaren cosmetisch arts

 

Striae
De behandeling
Stappenplan
Prijzen
Striae voorkomen
Ervaringen
Verwachting
Keuzehulp
Gratis consult
Striae

Hoe ontstaat striae?

Striae ontstaan op het moment dat de huid relatief snel wordt uitgerekt. Hierbij ontstaan er scheurtjes in het onderhuids steunweefsel. De bovenste huidlaag blijft intact, maar de diepere laag – waar voornamelijk steunweefsel zit – rekt op en scheurt. Deze scheurtjes zijn echter niet meteen zichtbaar: dat gebeurt pas wanneer de huid verslapt en ‘krimpt’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken ligt de oorzaak van striae niet bij afvallen maar bij de (versnelde) toename van gewicht of (spier-) massa. striae-huid

Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Vermoed wordt dat ook onze hormonen een rol spelen bij het ontstaan van striae.

Striemen die het gevolg zijn van snelle gewichtstoename, bevinden zich met name op de buik, de bovenarmen en de dijbenen. Bij jonge mensen kunnen tijdens de groeispurt stretchmarks op de onderrug of benen ontstaan. Bij jongeren die een intensieve fitnesstraining volgen of vaak paardrijden, kunnen striae ontstaan door toename van de spiermassa. Tijdens een zwangerschap kan het proces versneld worden. Behalve dat de huid uitrekt treedt er met dank aan de zwangerschapshormonen tegelijkertijd ook verslapping van het onderhuids bindweefsel op. Dit gebeurt meestal rond de vijfde maand. Zwangerschapsstriemen komen zowel voor in de buik zone als bij de borsten.

Striae bij mannen Ook mannen kunnen te maken krijgen met striae. Na de pubertijd of intensieve fitnesstraining kan de huid kan de versnelde toename in lengte of (spier-) massa niet bijhouden. Mannen die een beroep op steroïden hebben een verhoogde kans op striemen.

Lees meer over striae bij mannen

De behandeling

Striae behandelen

Geen enkele behandeling kan striae volledig kan verwijderen. Maar  door verschillende behandelingen te combineren als  Microdermabrasie, Fractional laser, (chemische-) peelings, Endermologie en Mesotherapie komen wij aardig in de buurt! striae-buik-billen

Striae crème Stretchmarks bestaan uit littekenweefsel waarvan de doorbloeding zeer gering is. Crèmes die u bij de drogist koopt geven, ondanks gemaakte beloftes, geen verbetering omdat zij niet sterk genoeg zijn om echt in de huid door te dringen. Tretinoïne crème verbetert het elastine en collageen in de huid en remt de afbraak van collageen.

Bij Kliniek Dokter Frodo hebben wij een behandeltechniek ontwikkelt waarbij we Carboxytherapie combineren met microneedlingglycolzuur peelings en striae laseren.

 De quatriple therapie van Kliniek Dokter Frodo tegen stiae Voor het verminderen van striae en het gerelateerde cellulitis adviseren wij over het algemeen 3 behandelingen met quatriple therapie waarbij de losse behandelingen elkaar versterken met een verbluffend resultaat:

 • De striae worden minder zichtbaar
 • De kleur van de striae verbetert
 • Striae verminderen ook na de zwangerschap
 • De huid van de striae ’normaliseert’ doordat er nieuw, flexibel collageen wordt aangemaakt
 • De huid wordt strakker, waardoor de striae niet meer verheven of ’ribbelig’ zijn
gladde-benen-geen-striae

Bekijk hier de zinloze en zinvolle behandelingen tegen striae op een rij.
Stappenplan

Stappenplan striae behandeling

Achter iedere stretchmark zit een ander verhaal. Voorafgaand aan een behandeling vindt er daarom altijd eerst een vrijblijvend consult plaats. In veel situaties kunnen we tijdens het consult vaststellen dat wij kunnen helpen en worden de verschillende behandelmethodes met u besproken.

Meestal krijgt u tijdens het eerste consult al een recept mee voor striae crème (tretinoine crème met ascorbylpalmitaat) aanvullend op de kliniek behandeling. Deze Vitamine A crème zorgt, zeker in combinatie met carboxytherapie, laseren en microneedling voor een geleidelijk herstel van uw huid. Gedurende de behandelperiode is het noodzakelijk om blootstelling van de behandelde huid aan direct zonlicht te vermijden.

Zo’n 30 tot 45 minuten voor de behandeling, vragen wij u om een verdovende crème op het te behandelen huidgebied aan te brengen (Emla). Met keukenfolie zorgt u er voor dat de crème goed intrekt en beschermt u tegelijkertijd uw kleding.

Stap 1 Carboxytherapie behandeling

Carboxytherapie is een van de meest effectieve behandeling tegen striae, waarbij met een klein naaldje gasvormig CO2 in de huid wordt gebracht. Dit verbetert de doorbloeding, maar wat nog belangrijker is: het zorgt ervoor dat het littekenweefsel (dat bestaat uit ’hard bindweefsel’) los komt en wordt vervangen door zacht, normaal bindweefsel.

Wat kunt u verwachten na de carboxytherapie? Direct na de behandeling is de huid licht rood en gezwollen. Na 10 – 15 minuten is dit weer verdwenen. Carboxy vervaagt het littekenweefsel.

Stap 2 Microneedling behandeling

Hierbij behandelen wij de stretchmarks met een dermaroller met 200 zeer fijne naaldjes. Zo ontstaan micro-kanalen in de huid en het lidtekenweefsel en wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Twee bouwstenen van een gezonde en vitale huid.

Wat kunt u verwachten na de microneedling Zoals bij elke veilige huidverbetering is het resultaat pas na een aantal maanden echt goed zichtbaar. U merkt echter wel al na een paar keer rollen dat uw huid sterker en strakker wordt en beter doorbloed raakt.

Stap 3 Striae laseren

Striae behandelen met laser. Met laser kunnen wij de oppervlakte van de huid egaler maken en kleur van de striae verbeteren. De huid wordt egaler waardoor de striae veel minder opvallend is. De behandeling voelt aan alsof er met een elastiekj tegen je huid wordt geschoten.

Wat kunt u verwachten na de Striae laser behandeling Wij voeren de striae laser behandeling uit met de Erbium-YAG laser van Alma. Dit is een laser uit het topsegment die voorzien is van een Amerikaans FDA-keurmerk. Het resultaat ziet u al goed na de eerste behandeling. Voor meer informatie bekijk van onze blogs over striae laseren.

Stap 4 Glycolzuur peeling

De glycolzuur peeling verwijderd niet alleen het bovenste laagje dode huidcellen maar dringt tevens dieper door tot de lederhuid waar het de celdeling corrigeerd en herstructureerd. Ook geeft glycolzuur een prikkel aan de fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de productie van elastine en collageenvezels.

Wat kunt u verwachten na de peeling Na de peeling kan de huid enigzins rood en gevoelig zijn. Dit trekt vrij snel weer weg. De huidcycles duurt ongeveer 3 weken. Na 3 weken is huid zichtbaar gladder en egaler.

striae-verwijderd-behandeling
Prijzen

Prijzen striae behandelingen

Hieronder vindt u de prijzen van de verschillende striae behandelingen.

 • Striae

Striae

Carboxytherapie v.a.
3 behandelingen€ 600
 Microneedling€ 200
 Combinatietherapie€ 1.000

Gratis consult aanvragen

Striae voorkomen

Striae voorkomen

Om striae te voorkomen is het van belang de huid zo soepel en gehydrateerd mogelijk te houden. Zo is de kans kleiner dat het bindweefsel scheurt wanneer de huid oprekt. Denk hierbij aan intensief smeren met een anti-striae crème of bijvoorbeeld Arganolie of Bio Oil.

Voorkom een snelle gewichtstoename of toename van spiermassa. Ondersteun de gespannen huid door elastische panty’s of corrigerend ondergoed. Door het geven van tegendruk wordt de huid ondersteund. Indien je striae wilt verminderen door sporten of afvallen moet u er dus op letten dat u langere termijn doelen stelt. Bepanthen balsam, een steun gevende buikband en een goede stevige BH kunnen zwangerschapsstriemen voorkomen.

striae

Ervaringen

Striae laseren

Striae verminderen met laser, microneedling en carboxytherapie. ”Je moet er wel wat voor over hebben want de behandeling is toch wel intens en je moet het een paar keer herhalen. Voor mij was het het waard. Ben er erg blij mee en kan het iedereen aanraden.”

Striae verminderen

”De striae op mijn buik en benen maakte me heel onzeker. Toen ik in de groei zat had ik hier en daar al wat striae. De striae zijn na mijn zwangerschap veel erger geworden. Zo erg dat ik gewoon niet meer zonder een top en een broekje op het strand durf te liggen.” “Na de behandeling zijn de striae niet helemaal weg, maar wel 10x beter!”

Striae verwijderen

”Ik was wel wat sceptisch voor de behandeling en heb zeker 2 jaar afgewacht voordat ik de stap durfde te nemen. Nu ben ik 6 behandelingen verder en ben erg blij met het resultaat. De striemen zijn nog zichtbaar, maar veel minder”

Verwachting

Striae verwijderen bij Kliniek Dokter Frodo

Als u ervoor kiest een uw striae te laten verminderen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor ervaren team met cosmetisch artsen en huidtherapeuten die u eerlijk zullen informeren over de mogelijkheden en op een veilige manier te werk gaan.

Bent u benieuwd of een striae behandeling bij kliniek Dokter Frodo aansluit bij uw verwachtingen? Wij geven u graag een eerlijk en transparant advies over de mogelijkheden in een gratis consult.

Lees meer over het ontstaan, voorkomen en behandelen van striae in onze blogs!

Gratis consult aanvragen

Keuzehulp
Gratis consult

Afspraak maken voor gratis consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak. Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Gratis consult aanvragen

Veelgestelde vragen over striae

Gaan de striae echt weg?
Doet de striae behandeling pijn?
Hoe lang duurt de striae behandeling?
Gaan de striae echt weg?
Nee, de stretch-marks gaan nooit helemaal weg. Het zijn een soort onderhuidse littekens. Wij kunnen de meeste striae zo goed behandelen dat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. Indien u zeer ernstige striae heeft, moet u er van uitgaan dat ze een heel stuk beter worden, maar dat ze wel zichtbaar blijven.
Doet de striae behandeling pijn?
Wij verdoven het huidgebied altijd eerst met een verdovende creme (EMLA). Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo prettig mogelijk verloopt.
Hoe lang duurt de striae behandeling?
Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Meer striae FAQ’s

 • Behandelaar

  Marielle Boeijen

  Marielle Boeijen

 • Behandelaar

  Fleur breugel huidtherapeut

  Fleur Breugel

 • Voor de juiste expertise werken wij als cosmetische kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.
 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.
 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9hs
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09:00 uur - 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur - 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur - 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur - 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken