Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route
1
uit 502 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

Consulent Marielle vertelt

Ik werk als consulent bij Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam. Een paar jaar geleden had ik niet gedacht dat ik nu in een cosmetisch kliniek zou werken. Als ik toendertijd mensen zag met botox of fillers in hun gelaat vond ik dat niet mooi en kon ik me niet voorstellen dat je zoiets zou doen. Schoonheid zit van binnen en dat straal je uit.
Ik wist toen niet wat voor oneindige mogelijkheden er zijn met fillerbehandelingen, en dat als je goed behandeld bent, je dit niet zie maar er alleen goed en frisser uitziet.

Waarom ben je werkzaam als consulent bij Kliniek Dokter Frodo?

Ik ben als schoonheidsspecialiste begonnen met het uitvoeren van striaebehandelingen bij Kliniek Dokter Frodo in het Huidcentrum. Korte tijd later vroeg dokter Frodo mij of ik consulent wilde worden. Op dat moment werkte is als kinderdiëtiste in Amsterdam-Oost. Dit was de baan die ik altijd gewild had maar ik haalde er geen voldoening uit. Het maakte me soms zelfs verdrietig om alle te dikke kindjes te zien, die er zelf maar weinig aan konden doen. Dit in tegenstelling tot een dag in de kliniek.  Daar ging iedereen na een behandeling blij naar huis en dat gaf mij energie.

Ik moest een keuze maken en heb mijn gevoel gevolgd. Ik nam de sprong in het diepe, een totaal andere functie waarvan ik de invulling niet eens goed wist. Vanaf die dag heeft dokter Frodo mij veel geleerd. Hij heeft mij laten zien hoe ons gelaat verandert door de veroudering en laten zien hoe dit proces op een natuurlijke manier bijgestuurd kan worden.

Nu werk ik als consulent en ben de schakel tussen arts en cliënt. Ik probeer begrijpelijk te maken waarom bepaalde behandelingen aangeraden worden en nauwkeurig en duidelijk uit te leggen wat er precies bij komt kijken om mensen gerust te stellen en kennis mee te geven. Ik blijf me continu beseffen hoe het voor de cliënt is die in de stoel zit. Het gaat wel over het gelaat en dat is niet niks.

Zelf kan ik al onzeker worden als ik zonder make-up even een boodschap ga doen. Laat staan uitspreken wat je onzeker maakt in jouw gelaat. Vaak zijn dit dingen waar je al jaren meeloopt. Iets dat je graag anders zou zien en waarvoor je nu alle moed bij elkaar geraapt hebt er iets aan te laten doen.

Waar word ik als consulent blij van?

Ik vind het elke dag mooi om te zien dat mensen er open met mij over praten en het vertrouwen in ons hebben. Het is een dankbare functie en ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren aan dit mooie bedrijf. Elke dag maken we mensen blij door onzekerheden over uiterlijk weg te nemen. Als het beeld dat je in de spiegel ziet niet klopt met hoe je gevoel is, dan heeft dit letterlijk een wisselwerking. Als mensen opmerkingen blijven krijgen zoals ‘ben je moe?’ of ‘kijk niet zo boos’. Ik kan mij nu zo goed voorstellen dat je er alles aan wilt doen dit te verminderen. De uitstraling van het gelaat weer passend maken met het gevoel dat er vanbinnen is. Het verbaast mij nog steeds wat er mogelijk is met een fillerbehandeling. Hoe een (kleine) injectie al veel verandering kan geven in een gelaat vind ik mooi om te zien. Mensen blij maken is wat ik erg leuk vind. Hierbij alle uitleg geven om begrijpelijk te maken wat er met ons gelaat gebeurd als we ouder worden of waardoor er bepaalde tekenen aangeboren zijn. Jou begeleiden voor, tijdens en na je komst in onze kliniek. De persoon zijn waartegen je in vertrouwen al je onzekerheden over je uiterlijk durft uit te spreken, dat is waar ik mij goed bij voel.

Lees ook de blog van mijn collega Roxanne!

 

Datum