Kaaklijn en kin

Uitgekeken op uw hamsterwangen of slappe kaaklijn?

Uitgekeken op uw hamsterwangen of slappe kaaklijn? Een goed gedefinieërde kaaklijn verandert langzaam bij het ouder worden. Door veroudering verslapt de kaaklijn. Dit wordt veroorzaakt door volumeverlies wat weer een gevolg is van een natuurlijke afname van spier- en botmassa. De eerste tekenen worden rond uw dertigste zichtbaar. Bij sommige is er echter al voor het eenendertigste levensjaar sprake van zichtbare veroudering. Door een lokale fillerbehandeling met hyaluronzuur is dit proces goed om te keren en ziet u er weer geweldig uit.

Hoewel u zou verwachten dat volumeverlies bij hamsterwangen ter hoogte van de kaak begint, zijn het juist de wangen en de jukbeenderen die eraan ten prooi vallen. Hierdoor wordt de huid slapper en gaat het hangen.

Telefonisch consult

Uitgekeken op uw hamsterwangen of slappe kaaklijn? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

Kaaklijn behandeling

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd een vrijblijvend en kosteloos consult. Hierin bespreken we de verschillende behandelmethodes en maakt u kennis met de arts die u, indien gewenst, gaat behandelen.

Tijdens dit consult brengen we uw gezicht in kaart en maken we een compleet beeld van uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken. We bespreken uw situate en uw wensen door middel van onze 3D gezichtsanalyse en de MD codes™. Hierdoor kunnen we de kaaklijn behandeling in kaart brengen en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen.

behandeling kaaklijn. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de kaaklijn te verbeteren met fillers
Behandeling van de kaaklijn

De cosmetische arts van Kliniek Dokter Frodo heeft een speciale behandeltechniek ontwikkeld waarbij de arts op verschillende plaatsen precies afgemeten hoeveelheid volume in spuit. Hierdoor wordt het gezicht gelift, de kaak en kin incluis, zonder dat het karakter van uw gezicht wordt aangetast. U ziet er beter uit zonder dat de buitenwereld een vinger op de niet-zere plek kan leggen.

Heeft u een brede, goed gedefinieerde kaaklijn, zoals Sophie Hilbrand, Arie Boomsma, Katja Schuurman of Lauren Verster, dan kunt u verwachten dat uw kaaklijn haar vorm goed behoudt.

Heeft u echter een smalle rondere kaaklijn die minder gedefineerd is dan heeft u waarschijnlijk meer last van lijntjes in in de wangen, kwabjes en deukjes.

Een smalle ronde kaaklijn is te verbeteren door fillers te plaatsen voornamelijk in de kinregio (C4) en de kaakhoek (JW1). Voor het beste resultaat is het vaak ook nodig om het volume direct op het jukbeen aan te vullen.
Een brede, goed gedefinieerde kaaklijn verbeteren we juist door fillers te plaatsen op JW3 en C6. Dit kunt u zien op de afbeelding met de codes.

De kin behandeling

behandeling kin met fillers. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de kaaklijn te verbeteren met juvederm
Behandeling kin

Te kleine of te korte kin? Putjes, rimpeltjes of lijntjes op de kin? Een craquelé huid?
Indien de kin bijvoorbeeld te klein of te kort is in verhouding tot de rest van het gezicht, kunnen we dit goed herstellen met fillers. Hiermee wordt extra volume in de kin geplaatst, waardoor deze groter wordt. Deze behandeling is niet ingrijpend en vrijwel pijnloos (in tegenstelling tot de operatie die tot voor kort de enige oplossing was).

Heeft u al sinds uw kindertijd een te korte kin? Dan plaatsen we het volume meestal meer in het midden (C1, C2 en C4). Is het volumetekort echter pas na de kindertijd ontstaan, dan behandelen we een breder gebied (zie afbeelding).

Voor het keren van verslapping door volumeverlies gebruiken we hyaluronzuur (Restylane of Juvéderm). Door dit hyaluronzuur vlak onder de huid aan te brengen, wordt deze verstevigd. Dit heeft een liftend effect en verbetert, dankzij de hydraterende werking van hyaluronzuur, de huidstructuur van binnenuit.

Voor het neutraliseren van putjes, rimpeltjes en lijntjes werken we ook met Botox. Hierdoor ontspant de spier die van binnenuit aan de huid trekt en er een sinaasappelhuid uitperst. Met een kleine hoeveelheid Botox verdwijnen al een hoop onregelmatigheden.

Na de behandeling

Direct na de behandeling heeft u een verdoofd gevoel. Bij uitzondering kan er ook wat zwelling ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf weer. Nog zeldzamer is een blauwe plek na de behandeling. Ook deze neemt uit zichzelf afscheid. Mocht u nou net de uitzondering op de regel zijn, vermijd dan zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen.

Hyaluronzuur heeft twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten. De gel heeft tijd nodig om zich te settelen. In de eerste week na de behandeling kan het hyaluronzuur nog een beetje verschuiven en er onregelmatig uitzien. Tijdens de nacontrole, twee weken na de behandeling, kunnen we dit indien nodig corrigeren.

Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen. Bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. Wij adviseren niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is afgebroken. Zo voorkomt u een jojo-effect.

Resultaat van een kinvergroting

kinvergroting fillers Behandeling kin kinvergroting fillers

Lokale behandeling of een Liquid Facelift?

Afhankelijk van de mate van verslapping en de oorzaak adviseren wij u of een lokale filler of een Liquid Facelift het beste bij u past. Beide behandelingen zijn niet ingrijpend en vrijwel pijnloos (in tegenstelling tot een plastisch chirurgische operatie – tot voor kort de enige oplossing). Boven de 45 jaar adviseren wij in de meeste gevallen een Liquid Facelift in het geval van hamsterwangen. De oorzaak van het probleem is dan namelijk bijna altijd het volumeverlies ter hoogte van slaap- en jukbeenderen.

Of u uiteindelijk kiest voor een lokale filler of een Liquid Facelift, het resultaat is dat u in plaats van een vermoeide blik weer fris en fruitig de wereld in kijkt.

Minimum leeftijd is 18 jaar
Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetische behandeling te ondergaan.

Te hoge verwachtingen
Soms kiezen wij ervoor om iemand niet te behandelen. Bijvoorbeeld wanneer we het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan te hoge verwachtingen. Onze expertise is gebouwd op het verrichten van tienduizenden behandelingen, u mag dus heel veel van ons verwachten, maar wij kunnen u echter niet beloven dat u er na de behandeling weer uitziet als een 18-jarige.

Mannen
Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen. Onze behandelingen zijn hierop aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In Kliniek Dokter Frodo bespreken we tijdens het vrijblijvende consult de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de whole face approach stellen we samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen bereiken.

Tot slot
Hamsterwangen of een verslapte kaaklijn kunt u (proberen) te voorkomen door:

 • Niet te jojo-en met uw gewicht
 • Excessief sporten en/of sterk afslanken vermijden
 • Goede levensstijl

Is de behandeling veilig?

Deze behandeling met Restylane en Juvéderm is zeer veilig. Deze fillers zijn namelijk gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Het lichaam reageert er daarom nagenoeg niet op. Een allergische reactie is zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar. Dit maakt het een zeer geschikt en veilig product.

Botuline toxine wordt al bijna veertig jaar veilig en zonder ernstige bijwerkingen in de geneeskunde gebruikt. In zeer zeldzame gevallen, indien er te veel is gebruikt, kan een zwaar gevoel ontstaan voor 1–2 maanden. Dit komt echter sporadisch voor.

Hoe lang blijft het resultaat?

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen. Bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet ondertussen langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt, om een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij kleinere hoeveelheden dan bij de initiële behandeling.

Tevredenheidsgarantie

Door de behandeling in verschillende stappen te laten verlopen, garanderen wij een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet. Maar soms lijkt het gras bij de buren toch groener te zijn of bent u teleurgesteld in uw nieuwe spiegelbeeld. Is dit het geval, dan lossen we het hyaluronzuur probleemloos op, zonder restverschijnselen.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Juvederm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvederm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent.

Hoe lang hebben fillers effect?

Een van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Wat kost een behandeling?

Het eerste consult is . De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid benodigd materiaal. Heeft u veel en diepe rimpels dan wordt een behandeling duurder dan bij iemand die een simpel klein lijntje wil laten verwijderen.

Wat is de minimum leeftijd voor een behandeling?

Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken