Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Kaaklijn en kin

Uit 310 ervaringen
+
Kaaklijn behandelingen per jaar
+
Tevreden cliënten

Mooie kin en kaaklijn

De kin en kaaklijn zijn zeer belangrijk voor het profiel van uw gezicht. Een goed gedefinieerde kaaklijn verandert langzaam bij het ouder worden. Veel mensen zijn niet helemaal tevreden met de vorm van uw kin of kaaklijn. Door veroudering verslapt de kaaklijn. Dit wordt veroorzaakt door volumeverlies wat weer een gevolg is van een natuurlijke afname van spier- en botmassa. Er ontstaan putjes of lijnen in de kin doordat de kinspier( M. mentalis) de huid aantrekt. Dit kunnen we verhelpen met een botox behandeling, waarmee de kinspier ontspannen.
De Botox kin behandeling wordt echter steeds minder vaak uitgevoerd omdat het veel mooier en langduriger is om de vorm van de kin te herstellen met een filler. Met deze corrigerende kin correctie zonder operatie wordt de contour mooier en worden de spier rondom de mond tot rust gebracht.

Wilt u graag een strakke kaaklijn of wilt u van uw hamsterwangen af? Bent u niet blij met de vorm van uw kaaklijn op fotos en profile? Dan zou u de behandeling met fillers in de kaaklijn zeker moeten overwegen. Met fillers kunnen de artsen van Kliniek Dokter Frodo de verslapte huid op de kaaklijn aanpakken en mooie, gelijkmatige contouren creëeren. U krijgt echt een verbetering in de vorm van uw kaaklijn.

Waarom Kliniek Dokter Frodo?
  • Veilige en pijnloze behandelingen
  • Aangesloten bij de NVCG
  • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
  • Natuurlijk resultaat garantie
  • Kliniek in Amsterdam
  • Ervaren cosmetisch specialisten

Feiten over de kaaklijn en kin behandeling

Voorbereiding

Consultgesprek

Verdoving

Niet nodig

Duur

Tot 30 minuten

Product

Hyaluronzuur fillers

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

1,5 tot 2 jaar

Specialist in kin en kaaklijn behandelingen

Dokter Frodo heeft in de afgelopen jaren een internationale reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van injectable behandelingen van de kin en kaaklijn. Als onderzoeker heeft dokter Frodo heeft aan een aantal publicaties meegedaan naar verschillende behandel technieken voor de veilige behandeling van de kin-kaaklijn. Deze medische artikelen laen zien hoe je de kin het beste, natuurlijk en veilig kunt behandelen. Hierdoor zijn de kin en kaaklijn behandelingen nu een van de meest gevraagde behandelingen.

Bij Kliniek Dokter Frodo weten we precies hoe we de kin en kaaklijn op veilige manier met hyaluronzuur fillers kunnen verbeteren zodat u weer een strakke kaaklijn krijgt en de kin er natuurlijk mooier uitziet. Een mooie kaaklijn zonder dat het karakter van uw gezicht wordt aangetast.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over  deze behandeling

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Wanneer we een kaaklijn en kin behandeling uitvoeren, gebruiken we altijd met fillers op basis van hyaluronzuur. Deze fillers zijn zeer geschikt voor het herstellen van volumeverlies en het opvullen van rimpels. Lees hieronder alles wat u moet weten over de behandeling en het product.

Prijzen

Het eerste consult is gratis. De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid benodigd materiaal. Heeft u veel en diepe rimpels dan wordt een behandeling duurder dan bij iemand die een simpel klein lijntje wil laten verwijderen.

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

Wat is een kaaklijn behandeling?

De cosmetische arts van Kliniek Dokter Frodo heeft een speciale behandeltechniek ontwikkeld waarbij de arts op verschillende plaatsen precies afgemeten hoeveelheid volume in spuit. Hierdoor wordt het gezicht gelift, de kaak en kin incluis, zonder dat het karakter van uw gezicht wordt aangetast. U ziet er beter uit zonder dat de buitenwereld een vinger op de niet-zere plek kan leggen.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd een vrijblijvend en kosteloos consult. Hierin bespreken we de verschillende behandelmethodes en maakt u kennis met de arts die u, indien gewenst, gaat behandelen.

Kaaklijn behandeling

Tijdens het consult brengen we uw gezicht in kaart en maken we een compleet beeld van uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken. We bespreken uw situate en uw wensen door middel van onze 3D gezichtsanalyse en de MD codes™. Hierdoor kunnen we de kaaklijn behandeling in kaart brengen en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen.

Heeft u een brede, goed gedefinieerde kaaklijn, zoals Sophie Hilbrand, Arie Boomsma, Katja Schuurman of Lauren Verster, dan kunt u verwachten dat uw kaaklijn haar vorm goed behoudt.

Heeft u echter een smalle rondere kaaklijn die minder gedefineerd is dan heeft u waarschijnlijk meer last van lijntjes in in de wangen, kwabjes en deukjes.

Een smalle ronde kaaklijn is te verbeteren door fillers te plaatsen voornamelijk in de kinregio (C4) en de kaakhoek (JW1). Voor het beste resultaat is het vaak ook nodig om het volume direct op het jukbeen aan te vullen. Een brede, goed gedefinieerde kaaklijn verbeteren we juist door fillers te plaatsen op JW3 en C6. Dit kunt u zien op de afbeelding met de codes.

behandeling kaaklijn. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de kaaklijn te verbeteren met fillers
Behandeling kaaklijn

Kin behandeling

Te kleine of te korte kin? Putjes, rimpeltjes of lijntjes op de kin? Een craquelé huid? Indien de kin bijvoorbeeld te klein of te kort is in verhouding tot de rest van het gezicht, kunnen we dit goed herstellen met fillers. Hiermee wordt extra volume in de kin geplaatst, waardoor deze groter wordt. Deze behandeling is niet ingrijpend en vrijwel pijnloos (in tegenstelling tot de operatie die tot voor kort de enige oplossing was).

Heeft u al sinds uw kindertijd een te korte kin? Dan plaatsen we het volume meestal meer in het midden (C1, C2 en C4). Is het volumetekort echter pas na de kindertijd ontstaan, dan behandelen we een breder gebied (zie afbeelding).

Voor het keren van verslapping door volumeverlies gebruiken we hyaluronzuur (Restylane of Juvéderm). Door dit hyaluronzuur vlak onder de huid aan te brengen, wordt deze verstevigd. Dit heeft een liftend effect en verbetert, dankzij de hydraterende werking van hyaluronzuur, de huidstructuur van binnenuit.

Voor het neutraliseren van putjes, rimpeltjes en lijntjes werken we ook met Botox. Hierdoor ontspant de spier die van binnenuit aan de huid trekt en er een sinaasappelhuid uitperst. Met een kleine hoeveelheid Botox verdwijnen al een hoop onregelmatigheden.

behandeling kin met fillers. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de kaaklijn te verbeteren met juvederm
Behandeling kin

Na de behandeling

Direct na de behandeling heeft u een verdoofd gevoel. Bij uitzondering kan er ook wat zwelling ontstaan. Deze verdwijnt vanzelf weer. Nog zeldzamer is een blauwe plek na de behandeling. Ook deze neemt uit zichzelf afscheid. Mocht u nou net de uitzondering op de regel zijn, vermijd dan zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen.

Hyaluronzuur heeft twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten. De gel heeft tijd nodig om zich te settelen. In de eerste week na de behandeling kan het hyaluronzuur nog een beetje verschuiven en er onregelmatig uitzien. Tijdens de nacontrole, twee weken na de behandeling, kunnen we dit indien nodig corrigeren.

Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen. Bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. Wij adviseren niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is afgebroken. Zo voorkomt u een jojo-effect.

Lokale behandeling of een liquid facelift?

Afhankelijk van de mate van verslapping en de oorzaak adviseren wij u of een lokale filler of een Liquid Facelift het beste bij u past. Beide behandelingen zijn niet ingrijpend en vrijwel pijnloos (in tegenstelling tot een plastisch chirurgische operatie – tot voor kort de enige oplossing). Boven de 45 jaar adviseren wij in de meeste gevallen een Liquid Facelift in het geval van hamsterwangen. De oorzaak van het probleem is dan namelijk bijna altijd het volumeverlies ter hoogte van slaap- en jukbeenderen.

Of u uiteindelijk kiest voor een lokale filler of een Liquid Facelift, het resultaat is dat u in plaats van een vermoeide blik weer fris en fruitig de wereld in kijkt.

Goed om te weten

Minimum leeftijd is 18 jaar

Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetische behandeling te ondergaan.

Te hoge verwachtingen

Soms kiezen wij ervoor om iemand niet te behandelen. Bijvoorbeeld wanneer we het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan te hoge verwachtingen. Onze expertise is gebouwd op het verrichten van tienduizenden behandelingen, u mag dus heel veel van ons verwachten, maar wij kunnen u echter niet beloven dat u er na de behandeling weer uitziet als een 18-jarige.

Mannen

Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen. Onze behandelingen zijn hierop aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In Kliniek Dokter Frodo bespreken we tijdens het vrijblijvende consult de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de whole face approach stellen we samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen bereiken.

Tevredenheidsgarantie

Door de behandeling in verschillende stappen te laten verlopen, garanderen wij een resultaat dat aan uw verwachtingen voldoet. Maar soms lijkt het gras bij de buren toch groener te zijn of bent u teleurgesteld in uw nieuwe spiegelbeeld. Is dit het geval, dan lossen we het hyaluronzuur probleemloos op, zonder restverschijnselen.

Tot slot

Hamsterwangen of een verslapte kaaklijn kunt u (proberen) te voorkomen door:

  • Niet te jojo-en met uw gewicht
  • Excessief sporten en/of sterk afslanken vermijden
  • Goede levensstijl

Veelgestelde vragen kaaklijn en kin

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Juvéderm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvéderm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent.

Hoe lang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Wat kost een behandeling?

Het eerste consult is . De kosten van de behandeling hangen af van de hoeveelheid benodigd materiaal. Heeft u veel en/of diepe rimpels dan wordt een behandeling duurder dan bij iemand die een simpel klein lijntje wil laten verwijderen.

Wat is de minimum leeftijd voor een behandeling?

Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.