Laserontharing

Laserontharing is een snelle, veilige en effectieve methode om definitief van overmatige haargroei op gezicht, benen, oksels en andere delen van het lichaam af te komen. Bij overmatige haargroei moet worden gedacht aan hypertrichose of hirsutisme. Hypertrichose is overmatige haargroei op willekeurige plekken of op plekken waar ‘normale beharing’ zou moeten zitten, zoals op de benen of armen. Het komt voor bij mannen en vrouwen. Van hirsutisme spreekt men wanneer vrouwen last hebben van een mannelijk beharingspatroon. Denk aan snor- of baardharen, borsthaar of haren op de onderbuik.

Definitief ontharen

Met laserontharing kan overmatige haargroei door hypertrichose of hirsutisme definitief worden tegengegaan. Voor mannen wordt de definitieve ontharing toegepast op bijvoorbeeld borst, rug, buik of schouders. Bij vrouwen wordt voornamelijk haargroei in het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn of op de benen aangepakt. Het begrip ‘definitief ontharen’ moet hierbij enigszins worden gerelativeerd. Er is nooit garantie dat haartjes voorgoed wegblijven. Echter, na een laserbehandeling blijft maar liefst 60 tot 70 procent van de behandelde haartjes voor meerdere jaren weg.

Ontharen met laser

laser ontharen. Ontharen is steeds populairder geworden. Laserontharen wordt ook door steeds meer mannen gedaan. Ook zij willen zich te ontdoen van beharing.

Bij ontharing met laser worden het haartje en het haarzakje, oftewel de haarfollikel, vernietigd. De SHR-laser zendt een lichtpuls met een golflengte van 810nm. Op het moment dat de laser de haarvaatjes bereikt, wordt de energie van de laser omgezet in warmte. De haarwortel raakt door deze warmte zodanig beschadigd dat het haar niet meer groeit. De huid rondom het haarzakje blijft onbeschadigd, omdat het laserlicht alleen bij het pigment van het haarzakje kan komen. Definitief ontharen met laser werkt dan ook het beste op donkere haren. Deze haren bevatten meer melanine. En laat melanine nu net de stof zijn die laserlicht het beste absorbeert.

Laserontharing vs. IPL-ontharing

Soms wordt laserontharing verward met IPL-ontharing. Deze twee ontharingsmethoden zijn echter niet hetzelfde. Laserontharing is veiliger en effectiever dan ontharing met IPL. Voor definitief ontharen maakt Kliniek Dokter Frodo gebruik van de SHR-technologie. SHR staat voor Super Hair Removal. Dit is een lasertechniek waarbij de haartjes langzaam worden opgewarmd. Er worden dus geen pijnlijke lichtflitsen verzonden, zoals bij de IPL-techniek of ELOS-laser wel het geval is. De kans op verbranding is uitgesloten.

Ontharingsbehandeling laten uitvoeren

Bij ontharen met laser is het van belang om de behandeling te starten in de juiste groeifase van het haar. Haar groeit namelijk cyclisch in drie fases: de groeifase, slaapfase en overgangsfase. Tijdens de groeifase is er direct contact tussen de haartjes en het haarzakje. Dit is dan ook de beste fase om laserontharing toe te passen. Op het moment van een laserbehandeling zullen niet alle haren in de groeifase zijn. Daarom is een herhalingsbehandeling na ongeveer zes tot zeven weken noodzakelijk om alle haartjes in het te behandelde gebied te vernietigen. Meestal volstaan zes behandelingen om een bepaald gebied definitief te ontharen. Laat u voor een ontharingsbehandeling met laser altijd goed voorlichten. Bij Kliniek Dokter Frodo vindt er voorafgaand aan uw behandeling een intakegesprek plaats. We bespreken uw wensen en bekijken uw huid en haargroei. Daarop stemmen we de laserbehandeling af. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Tips bij laser ontharen

 • Minimaal zes weken niet epileren, harsen of andere ontharingsmethoden gebruiken voorafgaand aan de ontharingsbehandeling
 • Niet zonnebaden of onder de zonnebank gaan, minimaal zes weken voorafgaand aan, tijdens en minimaal zes weken na de laserbehandeling
 • Na de behandeling de behandelde plek goed koelen
 • Vaak wordt laserontharing door zorgverzekeraars vergoed, vraag naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering

Laserbehandelingen voor ontharing en huidverjonging en -verbetering nemen de laatste jaren toe in populariteit. Het meest innovatieve systeem op het gebied van laserbehandelingen is de SHR-laserbehandeling. SHR staat voor Super Hair Removal. De SHR-technologie maakt een vrijwel pijnloze definitieve ontharing mogelijk.

SHR-lasertechnologie vs. traditionele lasertechnologieën

SHR combineert de technologie van laser met pulserend licht. De techniek is minder pijnlijk dan een traditionele laserbehandeling. Bij traditionele laserbehandelingen, zoals de IPL-technologie, worden korte lichtflitsen geproduceerd van zo’n 2 tot 300 milliseconde. De hoge energie die daarbij vrijkomt wordt getransporteerd via melanine naar de haarwortel. De huid en rode bloedcellen nemen deze hoge energie op. Ze hebben dezelfde absorptiecoëfficiënt als melanine. De SHR-technologie maakt slechts gedeeltelijk gebruik van melanine. SHR-lasertechnologie werkt in combinatie met de ‘In-Motion-technologie’ waardoor de huid en het haarzakje langzaamaan worden opgewarmd. De te behandelende zone wordt meerdere malen gepasseerd. Dit maakt de SHR-laserbehandeling veiliger en effectiever, is uit onderzoek gebleken. Bovendien is de SHR-lasertechnologie een stuk aangenamer, omdat de temperatuur van de behandelde zone niet verder oploopt dan 45 graden Celsius. Terwijl de temperatuur bij traditionele laserbehandelingen op kan lopen tot wel 72 graden Celsius.

Ontharen met SHR

De SHR-laserbehandeling voor definitief ontharen is toepasbaar op ieder huidtype, zowel blank als donker, en maakt geen onderscheid in haarkleur. Waar traditionele laserbehandelingen alleen donkere haren verwijderen, onthaart de SHR-laser ook rode, blonde, grijze en/of vlassige haren. De energie wordt veilig naar de haarwortel geleid. Vervolgens warmt de laserstraal het haarzakje op waardoor deze wordt kapot gemaakt. De SHR-laserbehandeling werkt het best wanneer het haar in de groeifase zit. Op de plek van de kapotgemaakte haarzakjes kan geen nieuw haarzakje meer ontstaan. Er zijn ongeveer vier tot acht ontharingsbehandelingen met tussenpozen van zes tot acht weken nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

SHR In-Motion

Een ontharingsbehandeling met SHR is nagenoeg pijnloos. De ontharingstechnologie is geschikt voor zowel de behandeling van mannen als van vrouwen. De SHR-behandeling duurt meestal niet langer dan een half uurtje. Bovendien kunt u na de behandeling uw dagelijkse bezigheden gewoon voortzetten. Er is geen hersteltijd nodig. Door de ‘In-Motion-technologie’ is de lichtstraal continu in beweging. Veel cliënten vinden de SHR-behandeling dan ook aanvoelen als een hot stone massage. Inmiddels is deze technologie één van de meest onderzochte lasertoepassingen. Dankzij de goede en veilige resultaten is de SHR-technologie bezig om de meest bekende technologie wereldwijd te worden.

Voordelen van de SHR-laser:

 • Zichtbaar resultaat al een week na de behandeling
 • Ontharing van ieder huidtype mogelijk, ook gebruinde huid
 • De SHR-laserbehandeling kan het gehele jaar worden uitgevoerd
 • Goed resultaat op alle haarkleuren en -typen, ook op licht, rood en fijn haar
 • Voorkomt bijwerkingen en pijn
 • Beschadigt de huid niet
 • Irriteert nauwelijks

Gecertificeerde laserbehandeling (CE en FDA)

Hoeveel laserbehandelingen moet ik ondergaan om van mijn haargroei af te zijn?

Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig om u haargroei te stoppen.

Moet ik mij van tevoren scheren op het te behandelende gebied?

Ja, 12-24 uur voor de behandeling dient u het te behandelende gebied te scheren.

Ontharen jullie ook de schaamstreek?

Ja, alle lichaamsdelen kunnen behandeld worden mits de haargroei hier geschikt voor is.

Kan ik in de zon voor of na de behandeling?

Nee, u mag met het te behandelen of behandelde gebied gedurende 4 weken niet in de zon. Bescherm uw huid altijd met een beschermingsfactor van minimaal 30 SPF. Breng dit elke 1-2 uur aan als u in de zon komt om de huid te beschermen. Dit is nodig om pigmentschade te voorkomen.

Na hoeveel behandelingen zie ik resultaat?

Al na de eerste behandeling kunt u vermindering van haargroei zien, wat na elke behandeling minder kan worden.

Mag ik bodylotion op mijn huid voor en na de behandeling?

Ja, u kunt dit gebruiken. Echter is het fijn als u met een schone huid naar de kliniek komt zodat dit product niet eerst verwijderd hoeft te worden.

Hoe kan het dat de haren verdwijnen na een laserbehandeling?

Het laser licht door het pigment in de haarwortel opgenomen en daar omgezet in warmte. Als de haar in de juiste groeifase is tijdens de behandeling en stevig in het haarzakje staat, wordt het haarzakje voor de warmte die ontstaan is dusdanig beschadigd dat er geen nieuwe haartje gemaakt kan worden.

Met welke soort laser wordt er gewerkt bij ontharen?

Wij werken met SHR PRO de nieuwste laser voor ontharing.

Ontharen jullie blond of wit haar ook?

Helaas is het nog niet mogelijk om wit haar te behandelen. Dit omdat de behandeling werkt op het pigment in de haren.

Is het pijnloos ontharen echt pijnloos?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel vrijwel pijnloos. De behandeling kan warm aanvoelen of als kleine elastiekjes die tegen de huid springen.

Wat is het verschil tussen laserbehandeling en flitsen?

Flitsen geven een brede licht bundel die op een wijder gebied werkt. Laser is een lichtstraal die dieper werkt.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?

Na de behandeling kan de huid wat rood of licht gevoelig zijn. Dit trek binnen een dag weg. Soms kunnen kleine blaasjes of rode vlekjes op de huid ontstaan, op de plaats waar een haartje onder zit. Dit is een normale reactie en trekt binnen enkele uren tot dagen weg.

Mag ik zwemmen of naar de sauna na de behandeling?

Zolang er roodheid van de behandeling te zien is raden wij aan niet te zwemmen in chloor baden en/of naar de sauna te gaan.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een gratis consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Contact

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken