Afspraak maken

Liquid Facelift concept

De Liquid Facelift

Ouder worden is een mooi proces. Maar voor wie onder de tijd gebukt gaat, heeft Kliniek Dokter Frodo een oplossing ontwikkeld: de Liquid Facelift.

Whole face behandeling

De Liquid Facelift wordt ook wel de ‘whole face behandeling’ genoemd. Het is een combinatie van fillers (zoals Restylane of Juvéderm) en gespecialiseerde behandeltechnieken die het mogelijk maakt om de verslappingen in het gelaat weer te herstellen. In tegenstelling tot de chirurgische facelift, waar een gedeelte van de huid wordt weggesneden, wordt er bij de Liquid Facelift gebruik gemaakt van herstel van volume om een lifting-effect te krijgen. Een facelift zonder snijden, en dus zonder operatie!

De kleine, elkaar versterkende ingrepen zorgen voor een natuurlijk resultaat, waarbij uw gezicht haar volume en jeugdigheid terugkrijgt. We herstellen alleen het volume dat door het normale verouderingsproces verloren is gegaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een opgeblazen gezicht krijgt, wat ook wel ‘pillow face’ wordt genoemd.

voorbeeld-facelift

Tijdens het verouderingsproces gaat er met name volume verloren in het gebied bij de slapen, jukbeenderen / wangen en onder de ogen. Door het volume juist op die plekken te herstellen, blijft uw natuurlijke uitstraling behouden.

In onze kliniek in Amsterdam wordt de Liquid Facelift uitgevoerd door Dokter Frodo. Hij is een van de grondleggers van deze revolutionaire behandeling in Nederland.

”De Liquid Facelift is een facelift waarbij u niet geopereerd hoeft te worden. Bij Kliniek Dokter Frodo wordt deze behandeling volledig op maat gemaakt. De Liquid Facelift rust op drie pijlers die, afhankelijk van uw wensen en gezichtskenmerken, ieder hun eigen accent meekrijgen.”

Liquid Facelift of cosmetische facelift: de voordelen en nadelen

liquid-facelift-vs-cosmetische-faceliftWie de plooien in zijn gezicht wilt gladstrijken, kan kiezen tussen een Liquid Facelift en een cosmetische facelift. In onze kliniek prefereren we in vrijwel alle gevallen de Liquid Facelift boven de cosmetische facelift. Dit komt omdat de Liquid Facelift zorgt voor een meer natuurlijk resultaat en dit bovendien een aanzienlijk minder ingrijpende behandelvorm is. Bij een cosmetische ingreep dient u onder narcose te gaan, bent u langer uit de running (uw hoofd is twee weken ingepakt met verband) en is de behandeling niet terug te draaien: een tegenvallend resultaat valt bij een cosmetische facelift nauwelijks te corrigeren.

Een Liquid Facelift is een veel lichtere ingreep: er wordt niet in uw gezicht gesneden (u hoeft daarom niet onder narcose) en het resultaat is vrijwel direct zichtbaar, zonder dat u uw dagelijkse activiteiten voor de behandeling hoeft te staken. Een Liquid Facelift zorgt voor een natuurlijke uitstraling en laat geen littekens achter, terwijl patiënten vrijwel geen pijn voelen tijdens de behandeling. Daarnaast valt het resultaat aan te passen, mocht u toch niet tevreden zijn: dankzij hyaluronidase kan het hyaluronzuur direct worden afgebroken. Dit is overigens niet schadelijk voor het menselijk lichaam, omdat het hyaluronzuur door de hyaluronidase wordt opgeknipt in suiker en water – stoffen die uw lichaam gemakkelijk op kan nemen.

Desondanks zijn er ook voldoende situaties waarin we onze patiënten een chirurgische ingreep aanraden. Zo zijn overhangende oogleden niet op te lossen met een Liquid Facelift: dit valt alleen te verhelpen met een ooglidcorrectie. Ook plooien in de nek zijn niet glad te trekken met een Liquid Facelift – hiervoor dient u een cosmetische facelift te ondergaan. Een cosmetische facelift zorgt voor volledige huidverstrakking en heeft een permanent resultaat, maar er kleven helaas een aantal nadelen aan deze behandelvorm: zo valt de prijs door de narcose en aanvullende behandelingen vaak hoger uit dan verwacht en houdt u aan cosmetische facelift blijvende littekens rond de oren en nek over. Ook heeft deze cosmetische ingreep een minder natuurlijk resultaat: patiënten krijgen er doorgaans een ‘hardere blik’ van.

Lees hier meer over chirurgische facelift operaties.

Liquid Facelift behandeling

 1. Herstel volume
  Ouder worden gaat gepaard met volumeverlies. De huid verliest zijn ondersteuning bij de slapen, jukbeenderen / wangen en onder de ogen, waardoor het verslapt en wat begint te zakken. Hierdoor ontstaat er een overschot aan volume bij de neus-lippenplooi en laten marionetlijnen zich zien.

verandering-gezicht

We herstellen het volume met behulp van Restylane of Juvedérm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ’gelift’, verminderen rimpels en maken uw gladde kaaklijn, natuurlijke rondingen en jonge uitstraling een comeback.

 • Verbeteren van de huidconditie
  Door een sterke mimiek kunt u een ontevreden of bozige uitdrukking krijgen. Als de huid minder vitaal of dof wordt, zal dit alleen maar toenemen.

 

Met gerichte injectables behandelen we spiertjes en revitaliseren we de huid. Zo krijgt u weer rust en balans in uw gezicht.

 • Opvullen van lijnen en rimpeltjes
  In bijvoorbeeld de mondhoeken worden lijntjes en rimpels één voor één opgespoord en met behulp van een opvulling weggewerkt. Hetzelfde gebeurt met eventuele wallen.

 

Dit is de finishing touch op weg naar een natuurlijk, fris en vitaal uiterlijk, dat er onopvallend goed uit ziet.

Onze holistische behandeltechniek zorgt ervoor dat uw gezicht wordt gelift, door bijvoorbeeld op verschillende plaatsen afgemeten hoeveelheden volume in te spuiten. Dit gebeurt op zo’n natuurlijke manier dat andere mensen niet zullen zien dat u hiervoor behandeld bent.

Door het gebruik van verdoving is de behandeling vrijwel pijnloos. Afhankelijk van uw specifieke situatie en het opgestelde behandelplan neemt de Liquid Facelift-behandeling tussen de 30 en 60 minuten in beslag.

 

Prijzen Liquid Facelift

Liquid Facelifts

Liquid Facelift light/ medium/ intense€ 3.500/ € 4.500/ €5.500
Juvederm VoliteAngel lift light/ medium/ intense€ 800/ € 1.000/ €1.500
X-lift€ 2.500
V-lift€ 1.500

Gratis consult aanvragen

Ervaringen Liquid Facelift

   • [twentytwenty]
    liquid-faceliftliquid-facelift
    [/twentytwenty]
”’Sinds de behandeling zie ik er een stuk beter uit. Het is grappig dat niemand in mijn omgeving ziet dat ik behandeld ben. Ondertussen krijg ik wel positieve opmerkingen; leuk!”
 • [twentytwenty]
  liquid-faceliftliquid-facelift
  [/twentytwenty]

  Silvia: ‘via een vriendin ben ik bij dokter Frodo terecht gekomen. Nadat ik eerst mijn wallen heb laten opvullen heb ik later de liquid facelift ondergaan’
 • [twentytwenty]
  liquid-faceliftliquid-facelift
  [/twentytwenty]

  Ena: ”Ik wilde er graag wat frisser uitzien en baalde ervan dat ik steeds te horen kreeg dat ik er vermoeid uitzag”

 • [twentytwenty]
  liquid-faceliftliquid-facelift
  [/twentytwenty]

  ”Ja ik ben een man, en ja ik heb een behandeling gehad bij Kliniek Dokter Frodo. Waarom zouden alleen vrouwen er weer jong en fris uit mogen zien? Ik voel me weer kiplekker zo!”
 • [twentytwenty]
  liquid-faceliftliquid-facelift
  [/twentytwenty]

  ”Ik ben nog jong, dit is mijn tijd. Zo wil ik er ook uit zien. Die rimpels stel ik gewoon nog een paar jaar uit. Kliniek Dokter Frodo heeft me hier heel prettig bij geholpen.”
 • [twentytwenty]
  liquid-faceliftliquid-facelift
  [/twentytwenty]

  Gerdine: ”Ik dacht dat ik met een kleine behandeling van mijn neus-lippenplooi af zou zijn…. niet dus. Ik had de pech dat ik veel meer volume nodig had. Het resultaat is wel erg mooi geworden”

Na de behandeling

Direct na de behandeling kunnen we de huid masseren of met een ‘coldpack’ koelen. Dit geeft een comfortabele afsluiting en helpt de mogelijke zwelling die na de Liquid Facelift-behandeling kan optreden te beperken.

De meest voorkomende bijwerkingen na de Liquid Facelift zijn zwelling en roodheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen echter binnen 2 tot 7 dagen. Soms is er ook sprake van een blauwe plek. Deze kan één tot twee weken zichtbaar zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht op de huid, om zo eventuele pigmentvlekken te voorkomen.

Garantie

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen uit te voeren. Tijdens de eerste controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we zo nodig de behandeling.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen: bij de meeste mensen blijft het effect van het hyaluronzuur veel langer zichtbaar.

Touch-up behandeling

Wij adviseren u om niet te wachten tot het hyaluronzuur wordt afgebroken en het resultaat helemaal verdwenen is, maar om op tijd terug te komen voor een zogenaamde touch-up. Hiermee voorkomt u het welbekende jojo-effect, waarbij uw uitstraling bungelt tussen jong en oud. Aangezien het verouderingsproces intussen niet stil staat, zullen de uiterlijke verschillen hierbij steeds groter worden. Daarom raden we aan om op tijd een zogenaamde touch-up te ondergaan, zodat u een constant resultaat behoudt en uw huid er altijd jong uitziet, zonder ‘terug bij af’ te zijn.

Overwegingen

Voorafgaand aan de Liquid Facelift vindt er altijd eerst een uitgebreid consult plaats, waarbij de arts een uitgebreide analyse van uw gezichts- en verouderingskenmerken maakt. Zo nodig maken we een 3D foto waarmee de arts uw gezichtskenmerken in combinatie met uw wensen analyseert en naast elkaar legt. Hiermee kunnen we u voor de behandeling al een realistische indruk geven van het beoogde resultaat.

Het volumeverlies en huidverslapping herstellen wij (bijna) volledig met de Liquid Facelift. Om een mooi en natuurlijk resultaat te garanderen, kunnen wij ernstige huidverslapping echter niet volledig met fillers herstellen. Vaak hoeft dit ook niet. Bij Kliniek Dokter Frodo geloven wij niet in gladde, emotieloze gezichten.

Met de Liquid Facelift bereiken we bijzonder mooie resultaten, maar helaas is deze cosmetische ingreep niet voor iedereen geschikt:

Te hoge verwachtingen
We zijn niet bang voor hoge verwachtingen: we hebben tenslotte alle vertrouwen in onze specialistische aanpak en jarenlange ervaring. Soms kiezen wij er echter voor om iemand niet te behandelen, omdat wij niet kunnen voldoen aan diens te hoge verwachtingen. Het is onze plicht om realistisch te blijven en u goed in te lichten over de haalbare resultaten. Als we het gevoel hebben dat we wat dit betreft niet op één lijn zitten, dan zullen we weigeren om de behandeling uit te voeren.

Overhangende oogleden
Indien u last heeft van overhangende oogleden (en daardoor de wenkbrauwen continu optrekt), kunnen we u mogelijk aanbevelen om eerst een ooglidcorrectie te ondergaan alvorens u voor een Liquid Facelift kiest.

Te veel losse huid onder de ogen
Heeft u last van zakjes onder de ogen en heeft u (te) veel losse huid? Bij te veel losse huid onder de ogen adviseren wij u om eerst naar een plastisch chirurg te gaan, voordat wij u verder kunnen helpen. Kom gerust langs voor een consult; indien nodig wordt u doorverwezen naar de plastisch chirurg.

Heeft u ernstige huidverslapping en wenst u toch een rimpelloos resultaat? Dan raden wij u aan om eerst de huid chirurgisch te verstrakken met een MACS-lift, S-lift of een gecombineerde Hals-Facelift, voor het mooiste resultaat. Daarna is het alsnog mogelijk om het volume te herstellen met behulp van fillers.

Een consult bij Kliniek Dokter Frodo is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Wat is hyaluronzuur?

Voordat u de behandeling ondergaat, is het fijn om te weten met welk middel wij het volumeverlies in uw gezicht gaan behandelen. Hyaluronzuur klinkt misschien als een chemisch goedje, maar het tegenovergestelde is waar: hyaluronzuur is juist één van de bouwstenen van ons lichaam. Je vindt de lichaamseigen stof van nature terug in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.

Behandeling met hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt automatisch binnen één of twee dagen door het lichaam afgebroken. Door veroudering vertraagt dit proces: de huid wordt hierdoor minder gehydrateerd en het volume in het gezicht neemt op ten duur af. De hyaluronzuur die wij gebruiken vormen een soort suikerkussentjes onder de huid, die vocht aantrekken én vasthouden. Hierdoor worden volumetekort en andere oneffenheden automatisch opgevuld.

De hyaluronzuurfillers die wij het meeste gebruiken zijn Juvéderm en Restylane. Lees hier meer over de verschillende soorten fillers waarmee wij in de kliniek Dokter Frodo mee werken.

Hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase

Als u na een Liquid Facelift niet tevreden bent met het resultaat is de behandeling weer terug te draaien met behulp van hyaluronidase. Dit is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt en hiermee het doordringen van ingebrachte stoffen versnelt. In feite ‘verknipt’ de hyalronidase het hyaluronzuur: dit valt vervolgens uiteen in suiker en water, twee ongevaarlijke stoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen.

Een behandeling met hyaluronidase is vrijwel risicoloos; in minder dan 1% van de gevallen is de patiënt allergisch voor hyaluronidase. Ondanks dat dit bijna niet voorkomt, worden patiënten alvorens de fillers worden verwijderd toch getest op deze mogelijke allergie. Daarnaast moet de arts bij deze behandeling exact weten waar u de hyaluronzuur ingespoten heeft gekregen. Als de arts niet op de juiste plek prikt, bestaat de kans dat ook uw lichaamseigen hyaluronzuur oplost. Dit zorgt voor een klein deukje in de huid.

Soms ziet u dat er bij een behandeling te veel hyaluronzuur is gebruikt. Mensen contacteren onze kliniek met de vraag of dit probleem kan worden opgelost. Dankzij hyaluronidase is dit mogelijk: kijk hiervoor op de site van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), waar u alle geaccrediteerde artsen vindt die u hierbij kunnen helpen.

Liquid Facelift in Amsterdam

Bent u benieuwd of een Liquid Facelift aansluit bij uw verwachtingen? Neem dan contact met ons op voor een gratis consult, waarin een zo eerlijk en realistisch mogelijk beeld wordt geschetst van de mogelijkheden. U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen: kijk hiervoor naar de onderstaande contactgegevens.

Lees meer over de Liquid Facelift behandeling in ons blog!

Gratis consult aanvragen

Keurmerk

Volg ons

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving
Contactformulier
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag10:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag10:00 uur - 16:00 uur
ZondagGesloten

Botox uurtje

Di t/m vrij9:00 uur - 10:00 uur


Veelgestelde vragen over liquid facelift

[Spider_FAQ id=”5″]

 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken