Microneedling

Wat is fractional microneedling?

Fractional microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve procedures op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. Deze techniek van huidverbetering wordt ook wel collageen inductie therapie genoemd. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. Deze knijpen samen en dragen bij tot een verhoogde opname van actieve werkstoffen in de huid. Deze behandeling is met name geschikt om rimpels en lijnen aan te pakken, (acne)littekens en poriën te verfijnen, en de huid te verstrakken.

reiniging – peeling – fractional microneedling – kalmerend masker

De beste resultaten worden bereikt in een kuur. De behandelingen worden uitgevoerd met een interval van 4 weken tussen elke behandeling.

microneedling-behandeling

Hoe werkt een fractional microneedling behandeling?

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverbetering-en -verjonging. In onze kliniek in Amsterdam passen we deze techniek toe met een microneedling roller. Dit is een klein apparaat met 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit. Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve deelbehandelingen bij striae en rimpels. De roller kan ook als stand-alone worden ingezet voor huidverbetering. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. Deze knijpen samen en dragen bij tot verhoogde opname van actieve werkstoffen in de huid. Microneedling is praktisch pijnloos, neemt slechts enkele minuten in beslag en uw opperhuid blijft intact. De behandeling kan oneindig herhaald worden.

Deze behandeling kan ook uitgevoerd worden met de Dermapen. Afhankelijk van uw huidtype bepaald de specialist in overleg met u wat voor u het eerste resultaat zal geven. 

Fractional microneedling wordt gebruikt voor:

 • Als onderdeel van onze combinatie therapie bij striae
 • Huidverbetering van het gezicht bij rimpels

Het effect van fractional microneedling

Na de behandeling is je huid rood en voelt het warm en strak aan. Bij nagenoeg iedereen is de roodheid de volgende dag helemaal verdwenen. Als er al sprake is van een lichte roodheid dan kan dat makkelijk met een beetje make-up verborgen worden. Na een paar dagen kan er een lichte vervelling plaatsvinden omdat de nieuw gevormde cellen oudere cellen van de huid duwen.

 • Rimpelvervaging
 • Huidverstrakking
 • Littekenverbetering
 • Verminderen en/of verwijderen van pigment en ouderdomsvlekken
 • Vermindering van couperose
 • Verbetering van striae

Fractional microneedling in Kliniek Dokter Frodo

Er bestaan diverse merken en soorten microneedling. In onze kliniek gebruiken we fractional microneedling en microneedling rollers. Voor thuis adviseren wij de zogenaamde thuisrollers. Deze hebben kortere naalden en zijn minder invasief.
De microneedling behandeling wordt in het Huidcentrum onder lokale verdoving uitgevoerd. De roller die we in het Huidcentrum gebruiken is speciaal voor Kliniek Dokter Frodo ontworpen. Indien u dat wilt, is er ook een speciaal voor ons gemaakte thuis roller verkrijgbaar waarmee u:

 • Eén jaar lang, twee maal per week thuis kunt rollen voor een jongere huid;
 • Waarbij crèmes tot 85% in plaats vab 0,5% worden geabsorbeerd;
 • En u op lange termijn goede resultaten kunt boeken

kliniek-dokter-frodo

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken