Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Microneedling

1
uit 579 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

RF Microneedling

Radio Frequente Microneedling is een behandeling waarbij we de huid verbluffend mooi verbeteren door met microneedling RF (Radio Frequente) ernergie in de huid brengen. Rf microneeling geeft een sterke stimulatie van collageen en elastine. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de artsen en huidspecialisten van Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam. De behandeling is niet pijnlijk en er is korte hersteltijd.

RF-microneedling-behandeling-dokter-frodo-Amsterdam
Brochure RF microneedling behandeling

Radio frequentie microneedling behandeling

Radio frequentie is een techniek waarbij we met elektromagnetische golven (radio golven) gerichte warmtebeschadigingen in de huid creëren. Hiermee stimuleren we de huid om collageen te produceren en het bindweefsel te verstrakken. De fibroblasten gaan aan het werk en gaan meer collageen en elastine produceren. De talgklieren worden tot rust gebracht(pukkeltjes/ Acne wordt minder) en de huid gaat meer hyaluronzuur produceren.

Bij de klassieke RF behandeling wordt de RF energie van buitenaf in de huid gebracht, waardoor de radiofrequente golven niet precies op de juiste diepte komen. Met de RF Microneedling behandeling worden de rf golven door middel van kleine gouden naaldjes wel tot de juiste diepte in de huid gebracht.
De micronaaldjes gaan zeer gecontroleerd naar de dermis en geven daar de RF energie af, waarbij de bovenste laag van de huid niet veel schade krijgt.

De RF microneeling behandeling wordt in tegenstelling tot laser niet gehinderd door huidskleur, en daarom zeer geschikt voor alle huidtypes, ook de donkere huid.

Verschil microneedling vs RF microneedling

De overeenkomst tussen RF microneeling vs microneedling zit in de naam en dat er naaldjes bij gebruikt worden, maar verder is de behandeling totaal verschillend. Een betere naam voor RF microneedling zou eigenlijk zijn: Fractionele Radiofrequentie Behandeling. De naaldjes bij RF microneedling  hebben namelijk alleen de functie om de radiofrequente energie op de juiste diepte in te brengen.

De gewone Microneedling is een behandeling waarbij we de huid verbeteren door gerichte schade te maken aan de oppervlakte van de huid, de epidermis. Met een microneedlingroller of dermapen creëren we honderden verticale micro wondjes per seconde in de epidermis. Het natuurlijke herstel/wond genezingsproces van de opperhuid wordt op deze manier geactiveerd. Dit is eengevoelige behandeling, maar geeft wel een mooie verbeterde doorbloeding waardoor de huid er gezond, glad en fris uitziet.

RF microneedling is een behandeling die zich richt op de diepere laag van de huid, de dermis. Radio frequentie energie wordt door middel enkele kleine naaldjes in de huid gebracht. Hierbij maken we juist zo min mogelijk schade aan de oppervlakte, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. Voor een echte huidverbetering moet je ook de diepe dermis activeren (en de epidermis zoveel mogelijk met rust laten). Diep in de dermis ziten namelijk de cellen die de fibroblasten, collageen en elastine aanmaken. De fibroblasten gaan vermenigvuldigen die zorgen voor versnelde aanmaak van collageen en elastine.

Waarom een RF Microneedling behandeling:

Perfect voor alle huidtypes
In tegenstelling tot een laserbehandeling, is Rf microneedling veilig en effectief voor alle huidtypes, het hele jaar door.
Zelfs voor de gebruinde huid kunnen we de RF behandeling gebruiken.

Minimale downtime
RF microneedling is een zachte en comfortabele behandeling.
Afhankelijk van uw huidtype en de procedure en huidtype herstelt u meestal binnen een dag.

Verbluffende resultaten
Ervaar zelf de resultaten die wij bij kliniek Dokter Frodo al hebben bereikt met RF microneedling. Echte een geweldige huid!

Geavanceerde technologie
Met de nieuwste RF microneedling technologie heeft u een korte downtime waarbij uw ongemak minimaal is!

Het effect van RF microneedling

Na de behandeling is je huid rood en voelt het warm en strak aan. Bij nagenoeg iedereen is de roodheid de volgende dag helemaal verdwenen. Als er al sprake is van een lichte roodheid dan kan dat makkelijk met een beetje make-up verborgen worden.

RF microneedling is zeer goed voor:

 • Fijne lijnen en rimpels op gelaat, hals en decollete
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • (Acne)littekens
 • Doffe huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Rokershuid
 • Gedehydrateerde huid
 • Pukkels/ acne

Hoe vaak mag ik de RF microneedling doen?

Wij zien al geweldige resultaten na één behandeling. Het resultaat wordt gedurende 3-4 maanden steeds mooier. De meeste cliënten doen echter 3-6 behandelingen om het beste resultaat te krijgen. Wilt u meerdere RF behandelingen doen, dan zit er tussen iedere behandeling 4 weken.

Kosten RF microneedling behandeling

losse behandeling3 behandelingen
Prijs RF microneedling hele gelaat€ 550,-€ 1400,-
Prijs RF microneedling mondregio€ 250,-€ 575,-
Prijs RF microneedling oogregio€ 350,-€ 875,-

Veelgestelde vragen over de RF microneedling behandeling

Waarom zou ik kiezen voor een RF microneedling behandeling gezicht?

RF microneedling gezicht geeft een verbluffend resultaat op de de huid! Het verstevigt de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het is dus een doeltreffend middel tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode adertjes en reliëf dat is ontstaan door acné en littekens. Afhankelijk van het huidprobleem, raden we je aan een kuur met meerdere behandelingen te doen. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken, het helingsproces van de huid heeft namelijk tijd nodig.

Hoe comfortabel is de RF microneedling behandeling?

De RF microneedling behandeling is licht gevoelig, niet pijnlijk. Iedereen heeft echter zijn of haar eigen pijn tolerantie. Gevoeligheid is afhankelijk van het type procedure en is verschillend per individu. Onze apparatuur is ontworpen om maximale comfort voor de patiënt te garanderen door de gepatenteerde RF technologie.
Er is uiteraard een prikje en wat warmte voelbaar, maar dit is zeer goed te verdragen. Dit is per persoon verschillend. Mocht de behandeling echt te gevoelig zijn, kan er altijd wat worden aangepast in de instellingen.

Werkt RF microneedling ook voor acné?

Ja, RF microneedling behandeling werkt ook voor acné!
Door de radiofrequente energie worden de talgklieren tot rust gebracht en zal de talgproductie balanceren.

RF microneedling acne voor
RF microneedling acne voor
RF microneedling acne na
RF microneedling acne na

Hoeveel Rf behandelingen heb ik nodig?

De huidtherapeut zal samen met dokter Frodo de behandeldoelen met u vaststellen. Deze doelen zullen het aantal behandelingen bepalen die u nodig heeft. De meeste mensen zien al een goed resultaten na slechts één behandeling, maar doen uiteindelijk 3 behandelingen om het resultaat nog verder te verbeteren.

Wat is de downtime na een RF microneedling behandeling?

Na de behandeling is de huid wat rood en kan de huid wat gloeien. Soms kan er lichte zwelling ontstaan onder de ogen. De reacties na de behandeling verdwijnen binnen enkele uren tot een dag na de behandeling.

De huid is extra gevoelig voor UV-straling na de behandeling. Houd rekening met UV-straling en zonnebank zeker 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen.

Zijn er verschillende RF microneedling behandelingen?

RF microneedling werkt heel goed. Daarom zijn er verschillende bedrijven die RF microneedling apparaten/ behandelmethodes hebben ontwikkeld: Infini Rf, profound Rf, Potenza RF, Vivace RF. Er zijn erg grote verschillen in kwaliteit!
Wij werken met de nieuwste technologie: Vacuum assisted Rf microneedling.
Door de vacuum geven we een extra stimulans aan de huid en hebben we meer zekerheid en precisie bij de behandeling! Voor ons is het belangrijk dat we een perfect resultaat en uw veiligheid kunnen garanderen.

Wat zijn de voordelen van Vacuüm Assisted Microneedling RF

De hersteltijd van de Vacuüm Assisted Microneedling RF behandeling is minimaal, zoals bij de meeste van onze behandelingen is. De huid is tijdelijk lichtrood en licht gezwollen, maar dit is na een paar uur weer voorbij. Voor een optimaal resultaat raden we meerdere behandelingen aan. Bekijk onze tarievenlijst voor een overzicht van de kosten.

VOOR-NA fotos RF microneedling

RF microneedling voor
RF microneedling voor
RF microneedling na
RF microneedling na

 

RF microneedling behandeling amsterdam voor
RF microneedling behandeling voor
RF microneedling behandeling amsterdam na
RF microneedling behandeling na

Wat zijn de RF microneedling kosten?

Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.
De kosten van een RF microneedling behandeling zijn afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen en hoe u het combineert met een eventuele andere behandeling.

Mag ik in de zon na een RF microneedling behandeling?

De huid is extra gevoelig voor UV-straling na de RF behandeling. Houd rekening met UV-straling en zonnebank zeker 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen.

Wat kan ik doen om de RF microneedling behandeling te ondersteunen?

Skinceuticals

  • CE Ferulic, vitamine C is het bouwsteentje van collageen en elastine en ondersteunt deze behandeling
  • Hydrating B5, bevat hyaluronzuur en vitamine b5 waardoor de huid extra wordt gehydrateerd
  • SPF 30 of 50, de huid dient altijd goed te worden beschermd tegen de zon, maar 2 weken na de behandeling is dit EXTRA belangrijk.

RF microneedling radio requent Amsterdam DALA

Boek een RF microneedling behandeling in Amsterdam

Behandel uw huid met RF microneedling bij de ervaren specialisten van Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam.
U heeft de keuze uit een losse behandelingen of een kuur. Bij Kliniek Dokter Frodo weet u zeker dat uw huid veilig in topconditie wordt gebracht of gehouden. Boek nu een afspraak met de huidtherapeut en geniet het hele jaar door van een mooie, vitale huid.


Ervaringen

Neem contact op

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.
Videoconsult aanvragen
Bel: 020 421 1559
WhatsApp +31 631 59 55 24

8.9/10 Rating
579 Reviews

4.8/5 Rating
66 Reviews

020 421 1559 Plan een videoconsult