phone icon
email icon
Maak een afspraak

Is botox verslavend?

18 mei 2015

Is botox verslavend?

Verschillende tv- en radioprogramma’s besteden tegenwoordig aandacht aan het gebruik van botox. Je leest over botox in bladen en mogelijk dat vrienden, familie of buren al eens of meerdere malen een botoxbehandeling hebben ondergaan. Botox is namelijk niet alleen weggelegd voor BN’ers, filmsterren en popidolen. Steeds meer vrouwen én mannen bezoeken regelmatig een cosmetische kliniek voor een behandeling. Bijvoorbeeld om fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels tegen te gaan. Daarnaast helpt botox, oftewel botuline toxine, tegen kwalen, zoals migraine, overmatige transpiratie of tandenknarsen. Het is tegenwoordig dan ook helemaal niet gek om (regelmatig) een botoxbehandeling te ondergaan. Maar kun je ook verslaafd raken aan botox? En is het gevaarlijk wanneer je doorslaat in het gebruik van botox?

Verslaafd raken aan botox 

Voor het beste resultaat moet een behandeling met botox regelmatig worden herhaald. In die zin kun je dus verslaafd raken aan botox. Een behandeling verliest na zo’n drie tot vier maanden zijn effect en moet opnieuw worden ondergaan. Vergelijk het met het rijden in een mooie auto. Als je eenmaal een mooie auto rijdt, stap je niet graag meer in een Lelijke Eend. Dat is met een botoxbehandeling net zo. Die frisse blik en jeugdige uitstraling wil je niet meer kwijt. Het gevolg is dat je opnieuw een bezoek brengt aan je cosmetische kliniek.

Is een botoxverslaving schadelijk? 

Veel verslavingen zijn schadelijk voor je gezondheid. Wat doet een botoxverslaving met je? Bij een verslaving is er een verschil tussen psychische en fysieke verslaving. In geval van een botoxverslaving gaat het om een psychische verslaving. Je wilt graag dat rimpels zo min mogelijk opvallen en je wilt je stralende blik bewaren. Het is niet zo dat je, zoals bij een rook- of alcoholverslaving, fysieke ongemakken ervaart als je geen botoxbehandeling ondergaat. Ook heb je na meerdere behandelingen geen hogere dosis botox nodig voor hetzelfde resultaat. Wat dat betreft is een botoxverslaving onschuldig. Bovendien houdt een gecertificeerde cosmetische arts die deskundig en professioneel te werk gaat rekening met de dosering waardoor het resultaat natuurlijk en fris oogt.

Misverstanden over botox 

Naast dat een botoxverslaving schadelijk zou kunnen zijn, bestaan er ook nog andere misverstanden over botox. De meest voorkomende misverstanden lichten we je graag even toe:

  • Botox vult rimpels of ingevallen wangen op.
    Dit is een van de meest gehoorde fabels. Botox werkt namelijk als spierontspanner waardoor bewegingen die rimpels veroorzaken, verminderen. Hierdoor voorkomt botox dat rimpels minder zichtbaar worden. Fillers daarentegen geven volume aan de huid waardoor rimpels die al in de huid getekend staan, onzichtbaar worden gemaakt.
  • Botox werkt zes tot twaalf maanden.
    Na zo’n drie tot vier maanden is botox al uitgewerkt. Het resultaat blijft echter veel langer zichtbaar. De behandelde spiertjes passen zich namelijk snel aan de omstandigheden aan waardoor ze de fronsbewegingen die rimpels veroorzaken, hebben afgeleerd.
  • Botox is alleen bestemd voor de elite.
    Zoals hiervoor al aangegeven, wordt het ondergaan van een botoxbehandeling steeds normaler. Ook voor jou, je collega, vader of moeder, vriend of vriendin, is botox geschikt. Eigenlijk voor iedereen die er frisser en jeugdiger uit wil zien. Maar ook voor mensen met medische klachten biedt botox uitkomst.

Geplaatst in BotoxGetagd , , , , ,