Opvullen met eigen vet (lipofilling gezicht) | VLOG

Heb je rimpels in het gezicht of last van volumeverlies? Dan kun je het volume in het gezicht weer herstellen met verschillende middelen en behandelingen zoals lipofilling eneigen vet. Aan de ene kant zijn er tijdelijke fillers, zoals hyaluronzuur, calcium hydocylapatite en polymelkzuur. Aan de andere kant zijn er de behandelingen waarbij het opvullen met eigen vet gebeurt. Je ziet echter dat deze laatste behandeling  gezicht opvullen met eigen vet, ook wel lipofilling gezicht genoemd, steeds minder wordt uitgevoerd.

Wat is lipofilling gezicht?

Bij lipofilling wordt vetweefsel onder de huid in het gezicht ingebracht om contouren van de huid ‘op te vullen’ of rimpels opvullen met eigen vet. Officieel wordt deze behandeling ook wel ‘autologe vettransplantatie’ genoemd. Het vetweefsel dat bij lipofilling wordt toegepast, wordt van het eigen lichaam verwijderd waar het vet minder gewenst is en vervolgens ergens anders in het lichaam weer ingespoten.

Nadelen opvullen met eigen vet/ lipofilling

Voor en na een fillerbehandeling
Voor en na een fillerbehandeling

Echter, de nadelen van een zogenoemde lipofilling behandeling zijn groter dan de nadelen van bijvoorbeeld een behandeling met hyaluronzuur. Zeker bij bijvoorbeeld wallen opvullen met eigen vet. Zo moet je minstens een week herstellen van een lipofilling-behandeling. Met de komst van nieuwe behandelingen is een dergelijke lange hersteltijd niet meer nodig. Een ander nadeel van een lipofilling-behandeling is dat het permanent is en dus onomkeerbaar.
Dit klinkt misschien als iets positiefs, maar op het moment dat het resultaat niet naar wens is, kan er niets meer aan gedaan worden. Het vet wordt op den duur een beetje hard waardoor er op de behandelde plaats een richeltje kan ontstaan. Dit is natuurlijk geen mooi gezicht. Niet voor niets past Kliniek Dokter Frodo fillers met hyaluronzuur toe.

Meer informatie over fillers

3 gedachten over “Opvullen met eigen vet (lipofilling gezicht) | VLOG

 1. Een goede vriendin van mij is behandeld met eigen vet onder de ogen. In het begin was het wel mooi, maar nu ziet het er echt niet meer goed uit. Je ziet een soort randjo onder haar oog en het voelt hard aan.
  Ik lees op uw website dat filles opgelost kunnen worden. Is eigen vet ook op te lossen?

  1. Beste constanze, bij lipoflling in het gezicht komt het vaker voor dat het resultaat op langer termijn wat kan tegenvallen. Voornamelijk op die plekken waar de huid wat dunner is, kan je het vet voelen. Dit komt doordat het vet in de loop der tijd harder wordt.
   Complicaties door Hyaluronzuur kunnen opgelost worden met Hyason. (zie hier)
   Vet dat wordt ingebracht door lipofilling gezicht, kunnen wij jammer genoeg niet oplossen. Het kan soms operatief verwijderd worden, maar dat is wel een erg drastische oplossing.
   Wat wij soms wel doen is een hele dunne hyaluronzuur er omheen plaatsen waardoor het resultaat weer mooier wordt. Om een goed advies te geven, kan je vriendin het beste een keer langskomen voor een consult.

   Groeten,
   Frodo

 2. Ik waardeer de eerlijke voorlichting op deze site bijzonder, er worden toch vaak zaken benoemd die andere klinieken gemakshalve maar even ‘vergeten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken