Overmatig zweten handen en voeten

Zweten is een volstrekt natuurlijke reactie van het lichaam om afvalstoffen weg te werken en het lichaam af te koelen bij hitte. Veel Nederlanders hebben echter last van overmatig zweten, bijvoorbeeld als het gaat om hun handen en voeten.

Oorzaken overmatig zweet

Veel zweet op handen en voeten kan verschillende oorzaken hebben. Niet alleen kan stress of voeding van invloed zijn, ook kan genetische aanleg een rol spelen. Met alle negatieve gevolgen van dien. Zo worden veel mensen erg onzeker doordat zij last hebben van overmatig zweten van handen en voeten.

Tegengaan overmatig zweten voeten en handen

Gelukkig is er wat te doen tegen zwetende handen en voeten. De behandeling tegen overmatig zweten met botox bijvoorbeeld. Wanneer handpalmen en voetzolen worden behandeld met botox om overmatig zweten tegen te gaan, kan het zweten voor 99,9% worden gestopt. Niet alleen kan de botox op voeten en handen worden toegepast, de botoxbehandeling werkt op verschillende plekken op het lichaam waar je overmatig kunt zweten.

Botoxbehandeling voeten en handen

overmatig-zweten-voetenGedurende de botoxbehandeling tegen overmatig zweten krijgt u kleine injecties op de locaties waar u het zweten wilt laten stoppen. Kliniek Dokter Frodo voert botoxbehandelingen tegen zwetende handen en voeten liever niet uit. De reden hiervoor is dat de handen en voeten zeer gevoelig zijn en daarnaast ook erg moeilijk te verdoven. De keuze blijft uiteraard aan u zelf, maar u moet zich realiseren dat dit een pijnlijke behandeling is.

10 gedachten over “Overmatig zweten handen en voeten

 1. Sinds een paar maanden heb ik super veel last van zwetende handen. Vooral als ik wat zenuwachtig ben. Het stoort mij enorm en ik ben echt radeloos hoe ik dit zweten kan stoppen. Nu lees ik op uw blog dat dit met Botox kan. Hoe kan ik een afspraak bij jullie maken? en als ik dan op een afspraak kom, wordt ik dan ook meteen behandeld?
  groeten, Iona

 2. Hoi Frodo,
  Ik heb echt al zolang ik mij kan heugen extreme zweethanden. Ik heb altijd gedacht dat het een gevolg was van nervositeit maar ik merk de laatste tijd dat het steeds erger wordt en niet alleen op momenten dat ik ‘net even wat nerveuzer’ ben dan normaalgesproken. Ik kwam op uw blog terecht en heb nog nooit van deze toepassing gehoord maar ik moet zeggen dat het mij wel aanspreekt. Hoelang duurt blijft het effect van deze behandeling zichtbaar? Klopt het dat de tijd die tussen de behandelingen zit afneemt naarmate de ik de behandeling vaker laat toepassen? Ik snap dat het een pijnlijke ingreep is, maar het kan de behandeling waard zijn als het echt wat oplevert. Bedankt.

 3. Hai Marijne,
  Ik kan je verzekeren dat een behandeling met botox voor overmatig zweet zeker de moeite waard is! Een tijd lang heb ik namelijk last gehad overmatig zweet onder mijn oksels. Mijn dagelijks leven werd er door belemmert, daar heb jij wellicht ook last van? Ik durfde geen andere kleur shirts aan te doen dan zwart en ik had altijd extra kleding mee, waar ik ook heen ging. Dan kon ik altijd halverwege de dag mijn kleding wisselen omdat het zweten zo ernstig was. Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam behandelt mijn oksels ongeveer 1 tot 2 keer in het jaar (afhankelijk van de zomer/winterperiode) met botox en ik ga weer zonder zweetoksels door het leven! Ik kan het je dus echt aanraden!

 4. Ik heb jarenlang met hetzelfde probleem rondgelopen. Alle soorten deo, okselpads, niets hielp: na een uur een waren mijn oksels alweer drijfnat. Het beperkte mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik werk in een kledingwinkel en moest altijd rekening houden met wat voor soort kleding ik aandeed. Vooral iets wat niet te strak zat onder mijn oksels en droeg vaak zwart. De huisarts wees mij een op een laatste redmiddel: botox. Ik vroeg een consult aan bij Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam, het zit bij mij in de buurt en hoorde er goede verhalen over. De arts legde mij duidelijk uit hoe de behandeling in zijn werk zou gaan en ik besloot het te doen! Nu, 2 jaar later ben ik nog steeds erg blij dat ik voor botox onder mijn oksels heb gekozen want ik zou nooit meer zonder kunnen.

 5. Hoi Loraine en Mascha,
  Super bedankt voor jullie eerlijke antwoord. Ik heb het idee dat het bij mij inderdaad ook steeds erger wordt. In tegenstelling tot jullie heb ik het natuurlijk niet onder mijn oksels maar in mijn handpalmen. Ik durf bijna geen mensen meer de hand te schudden en als het echt moet heb ik altijd een pak vochtige doekjes in mijn tas om mijn handen op te frissen. Door jullie positieve reacties en verdere research heb ik een consult aangevraagd bij Dokter Frodo in Amsterdam. Ik ben er wel een beetje nerveus voor, maar ik ga er heen met de gedachte dat de behandeling het waard is en ik niet meer met natte handen rond zal lopen in het vervolg. Dokter Frodo: ik zie jullie snel, de afspraak staat er!

 6. Hey Marijne,
  Zou jij na je behandeling aan ons kunnen laten weten hoe deze verlopen is? Ik heb namelijk ook erg last van overmatig zweten in mijn handpalmen en wil er graag vanaf. Het is zelfs zo erg dat als ik een droge doek of kleding vastpak wanneer ik weer zweethanden heb, deze droge kleding gewoon vochtig wordt. Ik heb hierdoor ook mijn droom om kapster te worden moeten laten varen. Ik doe nu administratief werk, maar schud liever niemand de hand. Ik zie dat jij dat probleem ook hebt. Ik ben wel angstig voor de behandeling, maar zou je het mij kunnen laten weten als het voor jou heeft geholpen? Dan is de behandeling bij Dokter Frodo het voor mij wellicht ook waard! Dankje alvast.

 7. Hoi Dokter Frodo,
  Misschien is het een hele gekke vraag, maar ik heb sinds een tijdje heel erg last van zweten in mijn gezicht in hals. Het zijn eigenlijk een soort van aanvallen en als ik die krijg dan glijden de zweetdruppels van mijn voorhoofd en uit mijn hals. Het is zelfs zo erg dat ik er soms een droge handdoek voor in mijn nek leg. Dit kan natuurlijk wel als ik thuis ben, maar ziet er op het werk wel een beetje gek uit. Kan ik op deze plekken op botox krijgen of werkt dat niet? Ik hoor het graag!

 8. Net voor de zomervakantie heb ik de stap gewaagd op een botox-behandeling te ondergaan in Amsterdam bij Dokter Frodo tegen het overmatig zweten onder mijn oksels. Ik kan je verzekeren: ik heb nog nooit zo’n goede keuze gemaakt. De behandeling viel me erg mee: het waren gewoon veel kleine prikjes in mijn oksel en het voelde daarna een beetje branderig, maar dit gevoel was snel over. Het voelde voor mij alsof er een wonder gebeurde, want ik heb de hele zomervakantie (en nu nog steeds niet) geen last gehad van zweetoksels. Ik kon alle hemdjes en blousjes aan die ik maar wilde, zonder dat ik mij druk hoefde te maken over de kleur ivm. zweetvlekken. Wellicht komt het wel weer een beetje terug, maar dan zou ik de behandeling zo weer over doen! Het is echt een uitkomst en ik raad het iedereen aan.

 9. Net zoals bijna iedereen op dit forum, heb ik erg last van overmatig zweten. Ik ben een fanatieke sporter en doe een speciaal trainingsprogramma. Tijdens het sporten wordt het zweten beduidend erger, vooral mijn handen. Natuurlijk heb ik altijd een handdoek mee voor het zweten, maar deze is na een half uur al drijfnat dus ik moet hem halverwege vaak vervangen. Mijn handen zijn zo glad van het zweet dat de gewichten soms uit mijn handen glijden, levensgevaarlijk! Ik wil er graag wat aan doen, maar ik vraag me af of ik dan ook rust moet houden na de behandeling? En of ik een tijdje niet mag sporten? Want dat zou voor mij wel lastig zijn.. Ik hoor het wel, alvast bedankt.

 10. Sinds een aantal jaar heb ik onwijs veel last van klamme handjes en omdat ik sales manager van beroep ben is dat in veel gevallen behoorlijk gênant. Mijn man vind dat het iets is waar ik mij niet al te druk om zou moeten maken en dat het bij me past als persoon. Toch loop ik nu al een tijdje rond met deze onzekerheid en na veel googlen over de behandeling van zweethanden d.m.v. botox, zag ik dat de behandeling niet geheel pijnloos is. Is het mogelijk om voor de behandeling enige vorm van verdoving te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − acht =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken