Consult inplannen

Bel dokter Frodo voor een consult: 020 421 1559

Wat is een rimpel?

Een rimpel is een klein vouwtje in de huid/huidoppervlak. Het is een soort cutane (huid) breuk doordat de huidstructuur daar wat zwakker is. De voornaamste oorzaak hiervoor is het afnemen van de eiwitten collageen en elastine. Bindweefsel bestaat voor een groot deel uit collageen. Doordat collageen slijt door samentrekking en beweging ontstaan er rimpels. Elastine zorgt voor soepelheid van de huid.

Soorten rimpels

Diepe rimpels zijn groeven of plooien. Mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes, ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het aanspannen van de spieren.

Consult boeken

Rimpels behandelen bij Kliniek Dokter Frodo

Het verwijderen van rimpels is afhankelijk van het soort rimpel. Soms kunnen fijne rimpels verminderen door goede huidverzorging. Zijn de rimpels al wat dieper dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Voor de behandeling van mimische rimpels, zoals rimpels bovenlip, rimpels voorhoofd of kraaienpootjes, gebruiken we vaak injectables als Botox. Diepe rimpels die we niet goed met Botox kunnen verminderen, behandelen we met fillers.

 • Behandeling van rimpels met Botox en/of fillers
 • Veilige rimpel behandelingen door ervaren specialisten
 • Altijd met behoud van natuurlijke uitstraling

Prijzen rimpels verwijderen

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een consult. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen, geven we uw een behandeladvies en ontvangt u een kostenoverzicht. De totale kosten van de behandeling zijn afhankelijk van:

 • Het type rimpelbehandeling
 • De gebruikte hoeveelheid Botox en/of fillers
 • De door u gewenste resultaten

Bekijk onze prijslijst voor een kostenoverzicht van de verschillende behandelingen.

Botox Prijs
1 zone (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes) € 160/€ 220,-
2 zones € 300/€ 350,-
3 zones € 440,-
Fillers Prijs
Juvéderm 1ml € 500,-
Juvéderm 2ml € 800,-

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam

‘Door mijn rimpels onder ogen en lachrimpels voelde ik me minder mooi en hield ik me steeds meer in. Kliniek Dokter Frodo heeft mij aangeraden om Botox te proberen. Mijn lachrimpels zijn zo goed als weg en ik durf weer volop te lachen!’

Ontstaan van rimpels

Rimpels ontstaan voornamelijk door:

 • Natuurlijke veroudering, versterkt door bijvoorbeeld stress of roken
 • Hormonale veroudering, zoals te zien op oudere leeftijd
 • Beweging
 • UV-straling, blootstelling aan te veel zonlicht
 • lessence
 • womenshealth
 • viva
 • janlogo
 • jxry

Rimpel behandelingen

Iedere rimpel heeft een eigen verhaal. Wij maken daarom een uitgebreide analyse van de oorzaak van uw rimpels. Dit doen we op basis van een uitgebreide analyse van uw gezicht. Een behandeling, inclusief consult, duurt normaliter zo’n 30 minuten. De precieze duur hangt samen met de in overleg gemaakte behandelkeuze.

Behandeling rimpels verwijderen

‘Hij was te verwachten, die ‘boos kijker’, maar dat betekent niet dat ik hem ook moet accepteren. Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik geen fronsrimpel meer.’

Plan een vrijblijvend consult in bij de ervaren specialisten van Kliniek Dokter Frodo via 020 421 1559

Botox behandeling

Voor de behandeling krijgt u eerst een uitgebreid consult met uw arts. De behandeling met Botox zelf duurt maximaal 5 minuten. De botuline toxine wordt met een dun naaldje direct in de spier gebracht. Na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid of een kleine zwelling. Dit trekt zeer snel, vaak binnen 10 minuten, weer weg. U kunt meteen na de behandeling uw activiteiten hervatten.

Meer over botox

Filler/hyaluronzuur behandeling

De behandeling (inclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en verzacht de rimpel of laat deze geheel verdwijnen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar.

Meer over fillers

Medische huidverbetering

Om rimpels te verminderen of verwijderen bieden wij verschillende huidbehandelingen.

 • Medische huidverzorging van SkinCeuticals
 • Laserbehandelingen tegen rimpels
 • Peelings tegen rimpels
 • Angel lift
 • Carboxytherapie

Huidbehandelingen

Na de behandeling

Botox

Kort na de behandeling met Botox ziet de huid er weer normaal uit. Het effect wordt binnen twee tot zeven dagen zichtbaar. Voordat de botuline toxine optimaal haar werk doet zijn er ongeveer twee weken verstreken. De huid ziet er ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Het effect houdt drie tot zes maanden aan. Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling soms gecomplementeerd en/of gecombineerd met andere behandelingen zoals het gebruik van fillers, carboxytherapie en/of een Angel lift behandeling.

Filler

Direct na de behandeling met een filler heeft u een verdoofd gevoel en kunt u op verschillende plaatsen wat zwelling hebben. De zwelling verdwijnt binnen enkele dagen. Soms is er sprake van een blauwe plek die één tot twee weken zichtbaar kan zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen. U moet altijd terug komen voor controle. Het hyaluronzuur heeft een paar dagen nodig om zich te settelen. In de eerste week na de behandeling kan de filler nog wat verschuiven en er onregelmatig uit zien. Dit kunnen we bij de nacontrole corrigeren waarna het hyaluronzuur zich niet meer kan verspreiden. Het hyaluronzuur wordt op z’n vroegst na anderhalf jaar langzaam afgebroken. Bij de meeste mensen duurt dit langer. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jo-jo effect.

Tips om rimpels te voorkomen en te verminderen

Kan ik zelf nog iets doen tegen rimpels? Absoluut. Met de volgende stappen komt u een heel eind:

 • Goede huidverzorging
 • Microneedling
 • Voldoende slaap
 • Genoeg drinken, groene thee en/of water
 • Veel groente en fruit met antioxidanten
‘Ik ben er nog niet klaar voor om toe te geven aan mijn rimpels. Na de eerste rimpels op mijn voorhoofd kwam er ook een diepe lijn boven mijn neus. Na de Botox behandeling ziet het er allemaal een stuk frisser uit.’

Is een anti-rimpel behandeling wat voor mij?

De wat oudere huid heeft flexibiliteit verloren. Hierdoor blijven de voorhoofdlijnen aanwezig en worden ze dieper. Bij ouder worden is er daarnaast sprake van een aanzienlijk volumeverlies op het voorhoofd. Zo ontstaan ook hier rimpels en komt de wenkbrauw iets naar beneden. Met hyaluronzuur kunnen we rimpels opvullen en een correctie uitvoeren van het volumeverlies in het voorhoofd.

Liquid Facelift

U kunt ook kiezen voor een Liquid Facelift. Deze behandeling is volledig op maat en is een combinatie van fillers en gespecialiseerde behandeltechnieken die leiden tot een natuurlijk resultaat waarbij u uw volume en jeugdigheid in het gezicht terugkrijgt.

Minimum leeftijd is 18 jaar

Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het niet mogelijk bij Kliniek Dokter Frodo een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Rimpels bij mannen

Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen en zijn ook onze behandelingen dus aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In onze kliniek bespreken we de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de whole face approach stellen we samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Overhangende oogleden

Indien u last heeft van overhangende oogleden (en daarvoor de wenkbrauwen continu optrekt) kunnen we u mogelijk aanbevelen om eerst contact op te nemen met een plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie.

Te hoge verwachtingen

Soms kiezen wij ervoor om iemand niet te behandelen omdat wij het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Hoge verwachtingen koesteren wij. Te hoge verwachtingen zijn voor ons een gegronde reden niet te behandelen, zeker wanneer dit zou leiden tot een onnatuurlijk resultaat.

‘Mijn vriendin gebruikt het, dus waarom ik niet? Met zo nu en dan een prikje zie ik er weer top uit. Zeker een aanrader.’

Veelgestelde vragen

Is het verwijderen van rimpels veilig?

Botox, botuline toxine, wordt al bijna veertig jaar veilig en zonder ernstige bijwerkingen in de geneeskunde gebruikt. In zeer zeldzame gevallen, indien er te veel is gebruikt, kan een drukkend gevoel ontstaan dat 1–2 maanden aanhoudt. Dit komt echter sporadisch voor. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, waardoor het zeer veilig is. Het lichaam reageert er nagenoeg niet op. Een allergische reactie is zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar. Dit maakt het een zeer geschikt en veilig product.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Het effect van Botox is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler is dan nog steeds aanwezig, maar om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk.

Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt en zo een jojo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij kleinere hoeveelheden.

Wanneer zie ik het effect van de Botox/filler behandeling?

Twee tot vier dagen na de Botox behandeling ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

Bij de filler behandeling ziet u direct na de behandeling al het resultaat. Wel kunt u de eerste dag wat zwelling verwachten. De zwelling is op de eerste dag het ergst en verdwijnt binnen enkele dagen. Het hyaluronzuur heeft twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten.  Na twee weken komt u terug voor controle en zo nodig wordt het resultaat bijgewerkt.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Waar kan ik meer informatie vinden over Botox en fillers?

Op onze uitgebreide informatiepagina’s, vindt u meer informatie over botox en fillers.

Fronsrimpel voor en na foto’s

Botox tegen fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Door middel van Botox wordt de spierbeweging die rimpels veroorzaken geremd, waardoor rimpels tijdelijk niet meer zichtbaar zijn.

Botox tegen migraine

Een behandeling met Botox om migraine te behandelen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar werkt ook effectief tegen migraine omdat Botox helpt om spieren te laten ontspannen.

Botox tegen fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Door middel van Botox wordt de spierbeweging die rimpels veroorzaken geremd, waardoor rimpels tijdelijk niet meer zichtbaar zijn.

Maak een afspraak voor een consult

Voorafgaand aan de behandeling, vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en informeren wij u over de verschillende rimpelbehandelingen.

Wilt u een gesprek inplannen? Stuur ons een bericht via het contactformulier of neem telefonisch contact op via 020 421 1559. Mailen kan ook: stuur ons een e-mail via info@dokterfrodo.nl.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

 

Plan een vrijblijvend consult in

Laat via onderstaand formulier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw informatie is veilig bij ons.

Over Kliniek Dokter Frodo Gaymans

Minder rimpels, zonder dat het anderen meteen opvalt. De specialisten van Kliniek Dokter Frodo  streven altijd naar het verminderen van rimpels met een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9HS
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving

020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 uur – 20:00 uur
Dinsdag 09:00 uur – 17:30 uur
Woensdag 09:00 uur – 17:30 uur
Donderdag 09:00 uur – 17:30 uur
Vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur
Zaterdag 11:00 uur – 18:00 uur
Zondag Gesloten

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

In de nieuwsbrief informeren wij u over nieuwe technieken en behandelingen en ontvangt u informatie over acties en kortingen.

 

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken