Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route
1
uit 502 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

Top 5 complicaties bij Botox

Botox zorgt ervoor dat spieren zich tijdelijk niet kunnen samentrekken. 

Naast de vele voordelen van een goed uitgevoerde Botox behandeling zijn er ook een aantal complicaties die kunnen optreden indien u niet juist wordt behandeld. 

Hangende oogleden 

 • Indien de Botox te hoog wordt geplaatst, kan de voorhoofds spier onbedoeld tot rust gebracht worden waardoor deze de wenkbrauwen niet meer kan optrekken en de oogleden wat kunnen gaan hangen. 
 • Indien Botox te laag wordt geplaatst kan het spiertje dat de oogleden optrekt tot rust worden gebracht waardoor er een dropping ooglid ontstaat. 
 • Indien er teveel Botox wordt gebruikt treedt er een combinatie van bovenstaande op = niet goed. 

Kwijlen

  • Indien een spier rondom de mond wordt behandeld met Botox om bijvoorbeeld liplijntjes te verminderen kunt u uw mond minder goed sluiten wat ertoe kan leiden dat u gaat kwijlen, maar ook dat het drinken uit een rietje een hilarische vertoning wordt. 

  Mephisto = dokter Spock 

   • Kent u dokter Spock nog met zijn hoog opgetrokken wenkbrauwen? Als complicatie van een Botoxbehandeling kan het voorkomen dat er geen goede balans wordt gevonden in de behandeling van het voorhoofd. Hierbij trekt de zijkant van de voorhoofdsspier de wenkbrauw veel verder omhoog dan wenselijk is. Is misschien grappig voor een verkleedfeestje, maar u kint het beter voorkomen door naar een gerenomeerde arts te gaan. 

   Niet meer kunnen lachen

   • Voor de behandeling van tandenknarsen wordt de Botox diep in de kauwspier geplaatst. Indien de Botox te oppervlakkig wordt geplaatst, of er te veel Botox wordt gebruikt, dan kan de risorius spier die er in de buurt loopt ook worden aangedaan. Deze spier zorgt er normaal voor dat de mond naar buiten wordt getrokken. Indien deze door een verkeerd uitgevoerde behandeling tot rust wordt gebracht kunt u tijdelijk niet meer goed lachen, of lacht u met een scheve mond

   Hangende lip

   • Voor de behandeling van een gummysmile/ paardenlach zorgen wij ervoor dat de spier die het tandvlees te veel blood trekt bij lachen tot rust wordt gebracht. Indien er op een verkeerde plek geprikt wordt of met een verkeerde hoeveelheid, kan de lip juist gaan hangen. 

   Oplossing?

   Botox heeft de mooie eigenschap dat het weer uitwerkt. Alle complicaties zijn dus gelukkig van tijdelijke aard en zullen in het slechtste geval 3-4 maanden uitwerken. 

   Voorkomen is beter dan genezen (of in dit geval afwachten). Bij een deskundige cosmetisch arts komen bijwerkingen of complicaties bij Botox nagenoeg niet voor. 

   Datum

   Bel 020 421 1559 Plan een intake