020 421 1559

Wallen onder ogen

Wallen onder ogen verminderen en verwijderen

Wallen onder de ogen kunnen zelfs de meest uitgeslapen en energieke mensen een duffe, vermoeide uitstraling geven.

✔  Veilige wallenbehandelingen
✔  Direct resultaat
✔  Geen zwelling
✔  Nagenoeg pijnloos
✔  Natuurlijke resultaat garantie

Met hyaluronzuur fillers, laser, PRP en de Eye Regen-behandeling kunnen wij bij Kliniek Dokter Frodo de wallen onder uw ogen verminderen of zelfs verwijderen. Dankzij onze wallenbehandeling bent u binnen no-time van uw wallen af.

Wallen wegwerken en verminderen voor mannen en vrouwen

Zelfs de minst ijdele man kan zich aan wallen ergeren. Daarom is het prettig om te weten dat zowel mannen als vrouwen bij Kliniek Dokter Frodo Gaymans een wallenbehandeling kunnen ondergaan.

Waarom een wallenbehandeling bij Dokter Frodo?

Als u kiest voor een behandeling van uw wallen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patienten per jaar zien.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om wallen onder de ogen te verbeteren. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken welke behandeling voor u het beste is.
Om de behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.
Dokter Frodo wordt geroemd om zijn natuurlijke resultaten, hij gaat op een veilige manier te werk en zal u altijd eerlijk informeren over de mogelijkheden.

Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op en gebruiken de volgende behandelmethodes:

Welke behandeling we ook op basis van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken kiezen; u kunt er op rekenen dat u van ons een eerlijk advies krijgt.

Mate van wallen onder ogen
Schaalverdeling om ernst van wallen onder de ogen te bepalen

Graad 1: Beginnende wallen

Beginnende wallen onder de ogen kunnen grotendeels worden weggewerkt met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal, waardoor u na de behandeling geen concealer (een huidkleurige crème) meer hoeft te gebruiken. Deze behandeling zorgt voor een subtiele verandering in uw uiterlijk. Zodoende zullen mensen u eerder complimenteren met uw frisse, jonge uitstraling, dan dat ze vragen stellen over een eventuele behandeling.

Behandeling-wallen-onder-de-ogen-juvedermGraad 2: Diepe wallen

Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Voor het beste resultaat is het soms nodig om het volume direct onder de ogen én op het jukbeen aan te vullen. Dit kan je zien op de afbeelding met de codes. (Meer informatie over de Md codes).
Met een beetje geluk zullen de diepe wallen hierdoor compleet verdwijnen. Vanwege de huidverbeterende en verstrakkende eigenschappen kunt u er ook voor kiezen om de Eye-Regen behandeling of laser behandeling onder de ogen te ondergaan.

Graad 3: Vochtwallen

Fillers verminderen vochtwallen onder de ogen, al zullen deze vochtwallen nooit helemaal weg gaan. Desondanks zal uw oogopslag er na de behandeling een stuk beter uitzien. Om zwellingen te voorkomen voeren we deze behandeling stapsgewijs uit. Het resultaat van de behandeling zal op een positieve manier opvallen. Mensen zullen zien dat u een meer energieke indruk maakt, zonder te weten waar u dit aan dankt. Indien nodig kiezen wij ervoor om de wallen verder te verbeteren met een verstrakkende laserbehandeling

Graad 4: Diepe vochtwallen

Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet toereikend – in dit geval kunt u beter een onderooglidcorrectie overwegen, waarbij vetophopingen worden verwijderd of verschoven. Een ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Meestal wordt er bij deze operatie een incisie (sneetje) gemaakt, waardoor het vetweefsel of overtollig vel kan worden verwijderd. Deze operatie duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt niet uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.

Wallen verwijderen: fillerbehandeling of operatie?

In tegenstelling tot een fillerbehandeling kan een ooglidcorrectie een tamelijk ingrijpende operatie zijn. De eerste dagen is de huid rond de ogen vaak blauw en opgezwollen. Deze klachten nemen in de meeste gevallen na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar u kunt ook last krijgen van abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen. Gelukkig is het zelden nodig om de wallen operatief te verwijderen.

wallen-en-onder-ooglidcorrectie-600x300

 

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een wallen onder ogen behandeling met fillers ten opzichte van een chirurgisch ooglidcorrectie.

 

Wallenspreekuur

✔ Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
✔ Opstellen van een persoonlijk behandelplan
✔ Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
✔ Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in een kliniek

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog en wallen specialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen.

wallen onder de ogen behandelen met filler

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam

Routebeschrijving
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Gratis consult aanvragen 020 421 1559

Het verschil tussen wallen en donkere kringen

Veel mensen kunnen moeilijk onderscheid maken tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Wallen en kringen zijn echter twee verschillende kwalen, die beiden een andere behandelvorm vereisen. Met een wal wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak.

Met kringen bedoelen we donkere groeven onder de ogen. Deze worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Wilt u weten of u last heeft van wallen of van donkere kringen? Doe dan nu onze wallen en donkere kringen-test.

Wallen onder ogen verwijderen met fillers

Wallen worden vaak veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. De schaduw die ontstaat als gevolg van dit volumetekort kun je vaak lastig wegwerken met make-up of moeilijk camoufleren met een concealer. Gelukkig kunt u met behulp van verschillende fillers de wallen onder uw ogen verminderen en verwijderen.

wal-opvullen-met-filler

Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het ter plaatse volledig herstellen door middel van een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof.

Aangezien hyaluronzuur van nature binnen een of twee dagen wordt afgebroken, maakt het lichaam voortdurend nieuw hyaluronzuur aan. Als we ouder worden, vertraagt dit proces echter. Hierdoor wordt de huid minder gehydrateerd en neemt het volume af. Hierdoor verslapt de huid en kunnen er rimpels ontstaan.

Doordat een hyaluronzuur filler, zoals fillers van Juvéderm en Restylane, vocht aantrekt en vast kan houden, vult een filler de huid van binnenuit op. De gel vormt als het ware kleine kussentjes in de huid. Met deze kussentjes kunnen we volumetekort aanvullen, de huid hydrateren en oneffenheden opvullen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het natuurlijke collageen.

Wat kunt u verwachten van de filler behandeling onder de ogen

✔ Duurt 15 mins
✔ Geen bijwerkingen
✔ Direct resultaat
✔ Controle na twee weken
✔ Resultaat houdt ruim 2 jaar aan

De wallenbehandeling duurt zo’n vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule; een medisch instrument waarmee we de kans op zwelling en blauwe plekjes tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht en laat uw wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Wallen verminderen met Juvéderm of Restylane

Voor het opvullen van het traangootje onder de ogen gebruiken wij Juvéderm of Restylane. De wal verdwijnt doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer geleidelijk overlopen.

Juvéderm geeft een langdurig natuurlijk resultaat. We gebruiken Juvéderm Volbella voor het verwijderen van wallen omdat het voor natuurlijke vormen zorgt en nagenoeg geen zwellingen geeft. Restylane is qua samenstelling iets minder zacht dan Juvéderm en wordt hierdoor gebruikt voor het opvullen van de meer fijne lijnen in het gezicht.

Ervaringen wallen behandeling

 • Ervaring behandeling wallen met fillers

  Roos: ”Ik was eigenlijk best sceptisch over cosmetische behandelingen. Maar ik had zo veel last van mijn wallen dat ik met toch heb ik laten behandelen. Ik ben behandeld met 3 ml fillers onder mijn ogen en het resultaat spreekt voor zichzelf.”

 • Ervaring behandeling wallen met Eye Regen

  Ingrid: ”Al jaren klaag ik tegen mijn man over mijn vermoeide uitstraling doordat ik vochtwallen heb. Via een artikel van dokter Frodo kwam ik er achter dat er meerdere oplossingen zijn om van je wallen af te komen. Ik ben behandeld met een combinatiebehandeling van fillers en de Eye regen behandeling.”

 • Ervaring behandeling wallen met fillers

  Martine: ”Ik stoorde mij al sinds ik jong ben aan de wallen onder mijn ogen. Hoe veel ik ook sliep, de wallen werden er niet beter op.” Van dokter Freek kreeg ik te horen dat ik niet echt wallen heb, maar meer een groef of volumetekort onder de ogen. Dit volumetekort is aangevuld met fillers.

 • Ervaring combinatiebehandeling wallen

  Anja: ”Vroeger kon ik mijn wallen met een beetje make-up nog wel verbergen, maar nu is het zo erg dat ik er toch wat aan wil laten doen.” Ik heb een combinatiebehandeling ondergaan. Als ik nu in de ochtend voor de spiegel sta zie ik een uitgerust en gezond persoon”.

 • Ervaring behandeling wallen met fillers, laser en carboxytherapie

  John: ”De cosmetische wereld is niet iets wat me trekt, maar ik ben klaar met mijn vermoeide blik. Ik wil eruit zien zoals ik me voel; gezond. Eerst is groef onder mijn ogen opgevuld met fillers. Daarna heb ik nog een combinatiebehandeling met laser en carboxytherapie ondergaan.”

 • Ervaring behandeling wallen laser en carboxytherapie

  Meral: ”Elke keer als ik in de spiegel keek, baalde ik van de wallen onder mijn ogen. Na de behandeling ziet het er een stuk frisser uit”

Zowel Juvéderm als Restylane worden sinds de oprichting van Kliniek Dokter Frodo door ons gebruikt. Wereldwijd zijn dit de meest populaire fillers. Omdat al onze fillers biologisch afbreekbaar zijn, treden er zelden ongewenste reacties op. Mocht dit toch het geval zijn, dan kan het hyaluronzuur worden afgebroken met hyaluronidase, waardoor de huid direct herstelt.

Wallen verwijderen met de V-lift

Soms is het volumetekort meer verspreid en loopt de vermoeidheidsschaduw door in de wang. In dit geval ligt het jukbeen vaak net achter het onderooglid. Om het gewenste resultaat te bereiken moet ook het jukbeen of de wangen worden gevuld, waardoor een verouderd gezicht zijn mooie, oorspronkelijke V-vorm weer terugkrijgt. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde V-lift.

Carboxytherapie en laser behandeling tegen wallen onder de ogen

Wij gebruiken Carboxytherapie voor het verstrakken van de huid onder de ogen. Hierbij wordt er co2 gas onder de ogen gebracht waardoor er een collageen-verstrakkings-reactie ontstaat. Hiermee verstrakken we de huid onder de ogen waardoor fijne lijntjes, rimpeltjes onder de ogen, maar ook donkeren kringen goed verbeteren.

Met laser behandeling onder de ogen kunnen we ook de huid verstrakken. Hierbij behandelen we de huid met Laser licht waardoor we de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd.
(Tot voor kort was het niet veilig om de wallen onder de ogen te laseren. Sinds het gebruik van een nieuw oogkapje onder de oogleden is het veilig om de wallen te laseren.)

Wat kunt u verwachten van carboxytherapie of laser onder de ogen

Een carboxytherapie behandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied onder de ogen voor ongeveer 15 minuten rood en gezwollen, daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxy behandelingen is vaak voldoende.

Er zijn verschillende laserbehandelingen onder de ogen mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.
– Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen.
– Een ‘zachte laser’ (niet ablatief) stimuleert de huid minder sterk maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie.

Eye Regen-behandeling onder de ogen

Deze triple therapie met PRP, hyaluronzuur en micropuncture is inmiddels uitgegroeid tot een waar beauty elixir en levert oogverblindende resultaten op. Tijdens de behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af, wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP (Patelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje, net onder het oppervlak van de huid.

Vervolgens rollen we door middel van micropuncture het PRP en hyaluronzuur de huid in. De behandeling stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid onder de ogen strakker wordt en wallen verdwijnen.

Wat kunt u verwachten van de Eye Regen-behandeling

De Eye Regen-behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is meteen zichtbaar, waardoor uw wallen er direct beter uitzien.

Om de resultaten van de Eye Regen-behandeling te behouden adviseren wij deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen.

Combinatie behandeling

In sommige gevallen blijkt tijdens het eerste gratis consultgesprek dat een combinatie van verschillende behandeltechnieken het best mogelijke resultaat geeft. Aangezien de cosmetisch artsen van Kliniek Dokter Frodo gespecialiseerd zijn in verschillende wallen onder ogen behandeltechnieken, kan een combinatie behandeling soms een resultaat opleveren dat met het toepassen van één losse behandeltechniek nooit bereikt had kunnen worden.

Prijzen behandelingen wallen onder de ogen

Restylane/ Juvederm onder ogen Prijs
Wallenbehandeling light € 500,-
Wallenbehandeling medium € 850,-
Wallenbehandeling intens* € 1.200,-

*In bepaalde gevallen kan het zijn dat er meer volume (ml) nodig is.xxx

Laser behandeling wallen Prijs
Laserbehandeling wallen niet ablatief € 300,-
Laserbehandeling wallen ablatief € 800,-
Carboxytherapie onder de ogen Prijs
Losse behandeling € 150,-
Drie behandelingen € 400,-
Eye regen onder de ogen Prijs
Eye Regen behandeling v.a. € 850,-

Gratis consult aanvragen 020 421 1559

Het ontstaan van wallen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon (tijdelijke) wallen veroorzaken.

U kunt ook last krijgen van wallen wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is, als gevolg van bijvoorbeeld een allergie. Een verstopte neus verergert in deze gevallen vaak uw wallen. Ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen. Door regelmatig weinig te drinken verslechtert de nierafscheiding, waarmee de kans op wallen toeneemt.

Voor veel van de bovenstaande oorzaken is een oplossing te vinden; op het web lees je veel tips tegen wallen. Komkommer, theezakjes en sperti of aambeienzalf worden vaak genoemd als middel tegen wallen. Maar wallen kunnen ook een genetische grondslag hebben of door ouderdom ontstaan. Als gevolg van het verouderingsproces verslapt het bindweefsel dat het vet onder de ogen bij elkaar houdt. Doordat het vet onder de ogen zich door de jaren heen meer ophoopt en tegelijkertijd door zwaartekracht naar beneden getrokken wordt, groeien de wallen.

In het geval van ouderdom of erfelijkheid werken huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet of onvoldoende. Wij raden u dan aan een cosmetische arts (die gespecialiseerd is in wallenbehandeling) om advies te vragen. De arts weet wat u het beste kunt doen om de wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van wallen? Bekijk hier de verschillende oorzaken van wallen onder de ogen.

Wallen verwijderen bij Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam

Als u kiest voor een behandeling onder de ogen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor de meest ervaren cosmetisch arts die meer dan 2500 patienten per jaar ziet. Dokter Frodo is internationaal trainer en pionier in de ontwikkeling van nieuwe behandeltechnieken.
Dokter Frodo wordt geroemd om zijn natuurlijke resultaten, hij gaat op een veilige manier te werk en zal u eerlijk informeren over de mogelijkheden.

Bent u benieuwd of een behandeling onder de ogen bij kliniek Dokter Frodo aansluit bij uw verwachtingen? Wij geven u graag een eerlijk en transparant advies over de mogelijkheden in een gratis consult. Lees meer over het behandelen van wallen in ons blog!

Gratis consult aanvragen 020 421 1559

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving
Contactformulier
Klachtenformulier
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag 10:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag 10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 uur - 16:00 uur
Zondag Gesloten

Botox uurtje

Di t/m vrij 9:00 uur - 10:00 uur

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

 • Hoe ontstaan wallen?

  Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

  Volumetekort onder de ogen
  Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

  Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
  Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

  Pigmentafzetting
  Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

 • Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

  Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

  Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

 • Is de wallenbehandeling iets voor mij?

  Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Wij voeren geen behandelingen uit op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Houdt er rekening mee dat wanneer u bloedverdunners gebruikt de kans op blauwe plekken een stuk groter is.

 • Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

  Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal - ook wel het traangootje genoemd - de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

  Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

  Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

 • Hoe gaat de filler behandeling onder de ogen in zijn werk?

  Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
  De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen "weer" geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

  Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

 • Hoe lang duurt de filler behandeling onder de ogen?

  De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 15 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Dit duurt ongeveer een half uur.

 • Is de filler behandeling onder de ogen pijnlijk?

  In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

 • Word ik verdoofd?

  Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

 • Ben ik toonbaar na een filler behandeling onder mijn ogen?

  Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

 • Wanneer is het resultaat van de filler behandeling onder de ogen zichtbaar?

  Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 1-3 dagen zichtbaar.

 • Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van fillers onder de ogen? Is de behandeling veilig?

  Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

  De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

 • Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling

  Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
  Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

 • Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?

  Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

 • Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?

  Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

 • Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

  Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

 • Hoe lang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

  De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

 • Hoeveel carboxy sessies heb ik nodig?

  Het aantal sessies verschilt per persoon en is afhankelijk van de verkleuring onder de ogen. Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te verminderen.

 • Is het resultaat van de carboxytherapie blijvend?

  Het resultaat van de carboxytherapie is nooit blijvend maar is goed te onderhouden door half jaarlijks of jaarlijks de huid te stimuleren met een enkele sessie.