Afspraak maken

Wallen onder ogen

Wallen onder ogen verminderen en verwijderen

Wallen onder de ogen kunnen zelfs de meest uitgeslapen en energieke mensen een duffe, vermoeide uitstraling geven. Met hyaluronzuur fillers, laser en de Eye Regen-behandeling kunnen wij bij Kliniek Dokter Frodo de wallen onder uw ogen verminderen of zelfs verwijderen. Dankzij onze wallenbehandeling bent u in no-time van uw wallen af.

  • Wallenbehandeling

   Als u kiest voor een behandeling van uw wallen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor één van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3.000 patienten per jaar ziet.

   • Duur: 15 minuten
   • Controle na twee weken
   • Geen bijwerkingen
   • Resultaat houdt ruim 2 jaar aan
   • Direct resultaat

Wallen wegwerken en verminderen voor mannen en vrouwen

Zelfs de minst ijdele man kan zich aan wallen ergeren. Daarom is het prettig om te weten dat zowel mannen als vrouwen bij Kliniek Dokter Frodo Gaymans een wallenbehandeling kunnen ondergaan.

    • Het probleem

     Wallen onder de ogen.

    • De behandeling

     Fillers, carboxytherapie,  Eye Regen en/of laser

    • Het resultaat

     Uw wallen zijn verdwenen en u heeft uw frisse uitstraling terug.

Waarom een wallenbehandeling bij Dokter Frodo?

 

      • Veilige wallenbehandelingen
      • Nagenoeg pijnloos
     • Geen zwelling
     • Natuurlijk resultaat- garantie
     • Direct resultaat
Wallen onder ogen
Wallen of kringen?
Fillers
C-Lift
Carboxytherapie en laser
Eye Regen-behandeling
Combinatie behandeling
Prijzen
Soorten wallen
Het ontstaan van wallen
Wallenspreekuur
Verwachting
Keuzehulp
Gratis consult
Wallen onder ogen
Als u kiest voor een behandeling van uw wallen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patienten per jaar zien. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om wallen onder de ogen te verbeteren. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken welke behandeling voor u het beste is. Om de behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

Dokter Frodo wordt geroemd om zijn natuurlijke resultaten, hij gaat op een veilige manier te werk en zal u altijd eerlijk informeren over de mogelijkheden. Ook de C-ooglift methode is hier een mooi voorbeeld van.

Samen met u stellen wij een persoonlijk behandelplan op en gebruiken de volgende behandelmethodes:

Welke behandeling we ook op basis van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken kiezen; u kunt er op rekenen dat u van ons een eerlijk advies krijgt.
Wallen of kringen?

Het verschil tussen wallen en donkere kringen

Veel mensen kunnen moeilijk onderscheid maken tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Wallen en kringen zijn echter twee verschillende kwalen, die beiden een andere behandelvorm vereisen. Met een wal wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal - ook wel het traangootje genoemd - de oorzaak.

Met kringen bedoelen we donkere groeven onder de ogen. Deze worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Wilt u weten of u last heeft van wallen of van donkere kringen? Doe dan nu onze wallen en donkere kringen-test.

Fillers

Wallen onder ogen verwijderen met of zonder operatie?

In tegenstelling tot een fillerbehandeling kan een ooglidcorrectie een tamelijk ingrijpende operatie zijn. De eerste dagen is de huid rond de ogen vaak blauw en opgezwollen. Deze klachten nemen in de meeste gevallen na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar u kunt ook last krijgen van abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een wallen onder ogen behandeling met fillers ten opzichte van een chirurgisch ooglidcorrectie.Wallen onder ogen verwijderen met fillers

Wallen worden vaak veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. De schaduw die ontstaat als gevolg van dit volumetekort kun je vaak lastig wegwerken met make-up of moeilijk camoufleren met een concealer. Gelukkig kunt u met behulp van verschillende fillers de wallen onder uw ogen verminderen en verwijderen.

Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het ter plaatse volledig herstellen door middel van een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof.

Aangezien hyaluronzuur van nature binnen een of twee dagen wordt afgebroken, maakt het lichaam voortdurend nieuw hyaluronzuur aan. Als we ouder worden, vertraagt dit proces echter. Hierdoor wordt de huid minder gehydrateerd en neemt het volume af. Hierdoor verslapt de huid en kunnen er rimpels ontstaan.

Doordat een hyaluronzuur filler, zoals fillers van Juvéderm en Restylane, vocht aantrekt en vast kan houden, vult een filler de huid van binnenuit op. De gel vormt als het ware kleine kussentjes in de huid. Met deze kussentjes kunnen we volumetekort aanvullen, de huid hydrateren en oneffenheden opvullen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het natuurlijke collageen.

Wallen verminderen met Juvéderm of Restylane

wal-opvullen-met-filler Voor het opvullen van het traangootje onder de ogen gebruiken wij Juvéderm of Restylane. De wal verdwijnt doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer geleidelijk overlopen.

Juvéderm geeft een langdurig natuurlijk resultaat. We gebruiken Juvéderm Volbella voor het verwijderen van wallen omdat het voor natuurlijke vormen zorgt en nagenoeg geen zwellingen geeft. Restylane is qua samenstelling iets minder zacht dan Juvéderm en wordt hierdoor gebruikt voor het opvullen van de meer fijne lijnen in het gezicht.
C-Lift

Wallen verwijderen met de C-lift

c lift oogregio behandelingVeelal is het volumetekort meer verspreid van alleen onder de ogen. Dan zijn bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen wat gezakt, loopt er een vermoeidheidsschaduw door in de wang en zijn de kraaienpootjes ook meer zichtbaar geworden.
Volumeverlies rondom de ogen verloopt sneller dan in de rest van het gezicht doordat er veel beweging is in de oogregio. Om de meest natuurlijke verbetering te bereiken moet vaak hele gebied rondom de ogen worden behandeld. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde C-ooglift.
Carboxytherapie en laser

Carboxytherapie en laser tegen wallen onder de ogen

Wij gebruiken Carboxytherapie voor het verstrakken van de huid onder de ogen. Hierbij wordt er co2 gas onder de ogen gebracht waardoor er een collageen-verstrakkings-reactie ontstaat. Hiermee verstrakken we de huid onder de ogen waardoor fijne lijntjes, rimpeltjes onder de ogen, maar ook donkeren kringen goed verbeteren.

Met laser behandeling onder de ogen kunnen we ook de huid verstrakken. Hierbij behandelen we de huid met Laser licht waardoor we de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd. (Tot voor kort was het niet veilig om de wallen onder de ogen te laseren. Sinds het gebruik van een nieuw oogkapje onder de oogleden is het veilig om de wallen te laseren.)

Wat kunt u verwachten van carboxytherapie of laser onder de ogen

Een carboxytherapie behandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied onder de ogen voor ongeveer 15 minuten rood en gezwollen, daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxy behandelingen is vaak voldoende.

Er zijn verschillende laserbehandelingen onder de ogen mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

 • Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen.
 • Een 'zachte laser' (niet ablatief) stimuleert de huid minder sterk maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie.
Eye Regen-behandeling

Eye Regen-behandeling onder de ogen

Deze triple therapie met PRP, hyaluronzuur en micropuncture is inmiddels uitgegroeid tot een waar beauty elixir en levert oogverblindende resultaten op. Tijdens de behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af, wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP (Patelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje, net onder het oppervlak van de huid.

Vervolgens rollen we door middel van micropuncture het PRP en hyaluronzuur de huid in. De behandeling stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid onder de ogen strakker wordt en wallen verdwijnen.

Wat kunt u verwachten van de Eye Regen-behandeling

De Eye Regen-behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is meteen zichtbaar, waardoor uw wallen er direct beter uitzien.

Om de resultaten van de Eye Regen-behandeling te behouden adviseren wij deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen.
Combinatie behandeling

Combinatie behandeling

In sommige gevallen blijkt tijdens het eerste gratis consultgesprek dat een combinatie van verschillende behandeltechnieken het best mogelijke resultaat geeft. Aangezien de cosmetisch artsen van Kliniek Dokter Frodo gespecialiseerd zijn in verschillende wallen onder ogen behandeltechnieken, kan een combinatie behandeling soms een resultaat opleveren dat met het toepassen van één losse behandeltechniek nooit bereikt had kunnen worden.
Prijzen

Prijzen behandelingen wallen onder de ogen

Restylane/ Juvederm onder ogenPrijs
Wallenbehandeling light€ 500,-
Wallenbehandeling medium€ 850,- tot € 1350,-
Wallenbehandeling intens€ 1.700,-
C-lift ooglift€ 1.350 - € 2.200
Carboxytherapie/ laser
Carboxytherapie 3 behandelingen € 400
Combinatie carboxytherapie met  laser 3 behandelingen € 600

Gratis consult aanvragen

Eye regen onder de ogenPrijs
Eye Regen behandelingv.a. € 850,-

Gratis consult aanvragen

Soorten wallen

Mate van wallen onder ogen

Schaalverdeling om ernst van wallen onder de ogen te bepalen

Graad 1: Beginnende wallen

Beginnende wallen onder de ogen kunnen grotendeels worden weggewerkt met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal, waardoor u na de behandeling geen concealer (een huidkleurige crème) meer hoeft te gebruiken. Deze behandeling zorgt voor een subtiele verandering in uw uiterlijk. Zodoende zullen mensen u eerder complimenteren met uw frisse, jonge uitstraling, dan dat ze vragen stellen over een eventuele behandeling.

Behandeling-wallen-onder-de-ogen-juvedermGraad 2: Diepe wallen

Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Voor het beste resultaat is het soms nodig om het volume direct onder de ogen én op het jukbeen aan te vullen. Dit kan je zien op de afbeelding met de codes. (Meer informatie over de Md codes). Met een beetje geluk zullen de diepe wallen hierdoor compleet verdwijnen. Vanwege de huidverbeterende en verstrakkende eigenschappen kunt u er ook voor kiezen om de Eye-Regen behandeling of laser behandeling onder de ogen te ondergaan.

Graad 3: Vochtwallen

Fillers verminderen vochtwallen onder de ogen, al zullen deze vochtwallen nooit helemaal weg gaan. Desondanks zal uw oogopslag er na de behandeling een stuk beter uitzien. Om zwellingen te voorkomen voeren we deze behandeling stapsgewijs uit. Het resultaat van de behandeling zal op een positieve manier opvallen. Mensen zullen zien dat u een meer energieke indruk maakt, zonder te weten waar u dit aan dankt. Indien nodig kiezen wij ervoor om de wallen verder te verbeteren met een verstrakkende laserbehandeling

Graad 4: Diepe vochtwallen

Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet toereikend - in dit geval kunt u beter een onderooglidcorrectie overwegen, waarbij vetophopingen worden verwijderd of verschoven. Een ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Meestal wordt er bij deze operatie een incisie (sneetje) gemaakt, waardoor het vetweefsel of overtollig vel kan worden verwijderd. Deze operatie duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt niet uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.
Het ontstaan van wallen

Het ontstaan van wallen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon (tijdelijke) wallen veroorzaken.

U kunt ook last krijgen van wallen wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is, als gevolg van bijvoorbeeld een allergie. Een verstopte neus verergert in deze gevallen vaak uw wallen. Ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen. Door regelmatig weinig te drinken verslechtert de nierafscheiding, waarmee de kans op wallen toeneemt.

Voor veel van de bovenstaande oorzaken is een oplossing te vinden; op het web lees je veel tips tegen wallen. Komkommer, theezakjes worden genoemd als middel tegen wallen onder de ogen. Aanbeienzalf of Sperti is een een veelghoorde tip om wallen weg te werken. Maar wallen kunnen ook een genetische grondslag hebben of door ouderdom ontstaan. Als gevolg van het verouderingsproces verslapt het bindweefsel dat het vet onder de ogen bij elkaar houdt. Doordat het vet onder de ogen zich door de jaren heen meer ophoopt en tegelijkertijd door zwaartekracht naar beneden getrokken wordt, groeien de wallen.

In het geval van ouderdom of erfelijkheid werken huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet of onvoldoende. Wij raden u dan aan een cosmetische arts (die gespecialiseerd is in wallenbehandeling) om advies te vragen. De arts weet wat u het beste kunt doen om de wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van wallen? Bekijk hier de verschillende oorzaken van wallen onder de ogen.
Wallenspreekuur

Wallenspreekuur

 • Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
 • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
 • Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
 • Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in een kliniek
Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog en wallen specialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen.

wallen onder de ogen behandelen met filler

Kliniek Dokter Frodo Gaymans Cornelis Krusemanstraat 9hs 1075 NB Amsterdam

Routebeschrijving

020 421 1559

info@dokterfrodo.nl
Gratis consult aanvragen 020 421 1559
Verwachting

Wat kunt u verwachten van een wallenbehandeling met fillers?

 • Duurt 15 mins
 • Geen bijwerkingen
 • Direct resultaat
 • Controle na twee weken
 • Resultaat houdt ruim 2 jaar aan
De wallenbehandeling duurt zo’n vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule; een medisch instrument waarmee we de kans op zwelling en blauwe plekjes tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht en laat uw wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.
Keuzehulp
Gratis consult

Afspraak maken voor gratis consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak. Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Gratis consult aanvragen

Veelgestelde vragen over wallen over wallen onder ogen

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling
Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?
Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?
Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling
Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf. Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?
Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.
Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?
Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Meer wallen FAQ’s

 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.
 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9hs
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09:00 uur - 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur - 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur - 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur - 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken