020 421 1559

Wallen onder ogen

Wallen en donkere kringen onder ogen? Mij niet gezien!

Bij Kliniek Dokter Frodo geloven wij niet in wallen en donkere kringen onder de ogen.
Met hyaluronzuur fillers, carboxytherapie en PRP of de Eye regen behandeling bent u binnen no-time van uw wallen en donkere kringen af.

Donkere kringen of wallen onder de ogen geven het gezicht onnodig een vermoeide uitstraling. ‘Waarom kijk je zo boos?’ of ‘Heb je slecht geslapen?’ zijn voor veel uitgeslapen en goed gehumeurde mensen een bron van irritatie. Daarom is het prettig om te weten dat wallen en donkere kringen behandeld kunnen worden. En dat u hiervoor bij Kliniek Dokter Frodo aan het juiste adres bent.

Wallenspreekuur

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u alle cosmetische oog en wallen specialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland.
Dankzij onze multidisciplinaire team krijgt u een persoonlijk behandeladvies voor de aanpak van uw wallen en/of donkere kringen.  Indien de wallen zo groot zijn dat wij het niet met filler kunnen oplossen dat adviseren wij een ooglidcorrectie. Een chirurgische ingreep zoals een onderooglidcorrectie door de plastisch chirurg is echter bijna nooit nodig.

De wallenbehandeling

Op basis van het persoonlijke behandelplan dat we tijdens het Wallenspreekuur met u bepalen, maken we de keuze tussen behandelen met hyaluronzuur fillers, carboxytherapie (met of zonder PRP), de Eye regen behandeling, een combinatietherapie of zo nodig een ooglidcorrectie bij een esthetisch chirurg.

Welke behandeling we ook op basis van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken kiezen, u kunt er op rekenen dat uw wallen en/of donkere kringen zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Behandeling onder de ogen met fillers

Donkere kringen, vochtzakjes of wallen worden vaak veroorzaak door volumetekort onder de ogen. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het ter plaatse volledig herstellen door middel van een hyaluronzuur filler. De wal verdwijnt doordat de contouren van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt.Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt de vermoeidheidsschaduw door in de wang. In dit geval ligt het jukbeen vaak net achter het onderooglid. Om het gewenste resultaat te bereiken moet ook het jukbeen of de wangen worden gevuld. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde V-lift.

Wat kunt u verwachten na de filler behandeling onder de ogen?
De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en waardoor we de kans op zwelling en blauwe plekjes tot een minimum beperken. Het hyaluronzuur wordt onder de ogen aangebracht en laat uw wallen en donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur in onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Carboxytherapie behandeling onder ogen

Een serie van drie tot zes carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om donkere kringen te behandelen. Fijne lijntjes en rimpeltjes onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Wat kunt u verwachten na carboxytherapie tegen donkere kringen onder de ogen?
Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide. Direct na de behandeling is de huid licht rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten is dit weer verdwenen en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Het natuurlijke resultaat zorgt ervoor dat uw donkere kringen onder de ogen minder worden en dat rimpels onder de ogen zachter worden.

Eye regen behandeling onder de ogen

Deze triple therapie met PRP, hyaluronzuur en micropuncture is het zusje van de Angel lift – inmiddels uitgegroeid tot waar beauty elixir – en levert een oogverblindend resultaten op.

Tijdens de behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje net onder het oppervlak van de huid. Vervolgens rollen we d.m.v. micropuncture het PRP en hyaluronzuur oppervlakkig in de huid.
De behandeling stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid onder de ogen strakker wordt en fijne lijntjes en wallen verbeteren. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Wat kunt u verwachten na de Eye regenbehandeling?
Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is meteen zichtbaar waardoor uw wallen en donkere kringen er direct beter uitzien.
Om de resultaten van de Eye regen behandeling te behouden adviseren wij deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen.

Prijzen behandelingen onder de ogen

Restylane/ Juvederm onder ogenPrijs
Wallenbehandeling light€ 500,-
Wallenbehandeling medium€ 850,-
Wallenbehandeling intens*€ 1.200,-

*In bepaalde gevallen kan het zijn dat er meer volume (ml) nodig is.

Carboxytherapie onder de ogenPrijs
Losse behandeling€ 150,-
Drie behandelingen€ 400,-
Zes behandelingen€ 600,-

Eye regen onder de ogenPrijs
Eye Regen behandelingv.a. € 850,-

Ervaringen wallenbehandeling

 • ”Ik stoorde mij al sinds ik jong ben aan de donkere kringen onder mijn ogen. Hoe veel ik ook sliep, de wallen werden er niet beter op.” We spreken hier over wallen, maar eigenlijk zouden we het een groef of volumetekort moeten noemen. Dit volumetekort onder de ogen hebben we aangevuld met Juvederm.
 • ”Vroeger kon ik mijn wallen met een beetje make-up nog wel verbergen, maar nu is het zo erg dat ik er toch wat aan wil laten doen.” We hebben bij deze mevrouw het volume tekort onder de ogen opgevuld met fillers. Hierdoor zijn de wallen een stuk verbeterd. ”Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Als ik nu in de ochtend voor de spiegel sta zie ik een uitgerust en gezond persoon. Bedankt Kliniek Dokter Frodo!”.
 • ”De wallen onder mijn ogen. De cosmetische wereld is niet iets wat me trekt, maar ik ben klaar met mijn vermoeide blik. Ik wil eruit zien zoals ik me voel; gezond.” Bij deze man hebben we de groef onder zijn ogen opgevuld met 3 ml Juvederm (hyaluronzuur fillers). ”Het is pas twee weken geleden, maar ik merk er niks van dat ik een behandeling heb gehad. Behalve dan dat mijn wallen weg zijn!”

Gratis consult aanvragen


Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Koningslaan 52
1075 AE Amsterdam
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag09:00 uur - 17:00 uur
Donderdag10:30 uur - 20:00 uur
Vrijdag09:30 uur - 17:00 uur
Zaterdag10:00 uur - 16:00 uur
ZondagGesloten


Routebeschrijving

Meer weten over wallen onder ogen? Lees het in onze blogs!

verklaring-wallen-en-donkere-kringen-onder-de-ogen

Wallen en donkere kringen nader verklaard

Wallen en donkere kringen zijn een hardnekkig probleem en geven je een vermoeide uitdrukking

"Ben je ziek?"
"Ben je moe?"
“Heb je slecht geslapen?"
"Gaat het wel goed met je?"
 ......... zijn slechts enkele van de veelgestelde vragen.

Lees meer

juvederm-volbella

Juvederm Volbella: de revolutionaire nieuwe filler

Volbella is een geweldige nieuwe filler van Allergan.

Veel mensen vragen zich af of de nieuwe fillers die op de markt komen echt anders of beter zijn.

Ditzelfde heb ik mij de afgelopen jaren ook afgevraagd, totdat ik met Volbella lips en Voluma in aanraking kwam. Dit is echt een revolutie in de cosmetische industrie.

Lees meer

 • Veelgestelde vragen over wallen onder de ogen
 • Hoe ontstaan wallen?

  Volumetekort onder de ogen
  Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met crèmes, Carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

  Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
  Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

  Pigmentafzetting
  Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

 • Hoe kom ik van mijn wallen af?

  Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
  De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen "weer" geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we met Restylane of Juvederm (hyaluronzuur) het volumetekort herstellen. Hyaluronzuur-fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse. Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

 • Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Kunnen jullie helpen?

  Carboxytherapie en de Angel lift zijn de beste behandelingen tegen pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd.

 • Hoe werken carboxytherapie en de Angel lift?

  Wallen of rimpeltjes rondom de ogen kunnen wij goed verbeteren met een Angel lift of carboxytherapie. Deze behandelingen verbeteren de doorbloeding rondom de ogen en stimuleren de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

 • Ben ik toonbaar na de behandeling?

  Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

 • Moet ik een speciale slaaphouding aannemen?

  Nee, dat hoeft niet. Wel moet u druk op het behandelde gebied voorkomen.

 • Wat moet ik de arts vertellen tijden het consult?

  De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

 • Wat zijn de belangrijke risico’s en bijwerkingen van een filler behandeling?

  Na een behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen kort na de behandeling.

 • Hoe lang hebben fillers effect?

  Een van de grote voordelen is dat het effect langdurig is maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

 • Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

  Juvederm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvederm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent.