020 421 1559

Botox

”Krijg uw frisse uitstraling terug met een Botox behandeling”

Botuline toxine (Botox® behandeling)

Bij de behandeling met Botulinetoxine type A gebruikt Kliniek Dokter Frodo Botox om rimpelvorming te onderdrukken. Andere Botuline Toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Het remt niet alleen de spierbeweging die rimpels veroorzaken, maar wordt eveneens ingezet tegen tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

✔ Aangesloten bij de NVCG              ✔ Natuurlijke resultaten             ✔ Ervaren cosmetisch artsen
✔ Veilige behandeling                       ✔ Kliniek in Amsterdam

 

Hoe werkt Botox®?

Rimpels verdwijnen doordat Botulinetoxine de prikkeloverdracht van zenuwcellen naar spier blokkeert, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Botuline Toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de gram-positieve bacterie Clostridium Botulinum-toxine(BTX). Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden in de spiervezels gebracht die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek. (zoals fronslijnen en kraaienpootjes).
Daarnaast wordt BTX gebruikt om de zenuwcellen die de zweetklieren prikkelen te blokkeren, en aandoeningen met verhoogde spierspanning en onwillekeurige spieractiviteit.

Botox® behandeling in Amsterdam

In onze Botox kliniek in Amsterdam zien wij meer dan 3000 patienten per jaar.
Het lijkt een heel eenvoudige behandeling. Het omgekeerde is echter waar. Misschien is dit wel de moeilijkste behandeling om echt mooi te doen.
Een Botuline toxine behandeling hoeft echt niet onnatuurlijk te zijn! Vaak wordt het beeld aangehaald van BN’ers die niet meer kunnen fronsen, lachen of verbaasd kijken. Uiteindelijk zijn er veel mensen die behandeld zijn en bij wie je absoluut niet kunt zien dat ze behandeld zijn. Dat is ons doel.

Juist voor deze behandeling heeft de cosmetisch arts een creatief oog nodig om een goed resultaat te krijgen. Door terughoudend te werk te gaan kunnen wij u een  natuurlijke resultaat garanderen.

Rimpel behandeling met Botuline toxine

✔ Persoonlijk behandelplan
✔ Duurt 10 minuten
✔ Geen pijn

Voordat u wordt behandeld krijgt u altijd eerst een consult.
Eerst kijken we met een intakeformulier of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling en tekent u een behandelovereenkomst waarmee u aangeeft dat u goed geïnformeerd bent over de behandeling en toestemming geeft voor de behandeling. Tijdens de Botoxbehandeling wordt het eiwit met rechtstreeks in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt nog geen tien minuten, maar ga ervan uit dat het totaal 30 minuten duurt, zeker als u voor de eerste keer komt. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Prijzen Botuline toxine (Botox) behandeling

Hoeveel kost Botox?
Bij Kliniek Dokter Frodo vinden wij het belangrijk dat u weet waar u voor kiest. Eerlijk zijn over schoonheid betekent ook transparant zijn over prijzen. Dit is onze filosofie.

Type behandeling Prijs
Cosmetische toepassing Vanaf
Baby Botox (1/2 zone) € 125,-
Botox voorhoofdslijnen light/ normaal(1 zone) € 160,-/ € 220,-
Botox kraaienpootjes light/ normaal(1 zone) € 160,-/ € 220,-
Botox fronsrimpels light/ normaal(1 zone) € 160,-/ € 220,-
2 zones met Botox light/ normaal € 300,-/ € 350,-
3 zones met Botox € 440,-
Botox mondhoeken € 125,-
Botox hals € 500,-
Medische toepassing
Vanaf
Botox anti-transpiratie € 500,-
Botox tegen migraine € 250,-
Botox tegen tandenknarsen € 350,-

In sommige gevallen wordt de medische Botox® behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

Gratis consult aanvragen

Ervaringen

Ervaringen en resultaten van behandelingen met Botox®.

 • Marieke(42):”Lachen is gezond’ is altijd mijn motto geweest, maar door mijn lachrimpels voelde ik me minder mooi en hield ik me steeds meer in. Kliniek Dokter Frodo heeft mij aangeraden om Botox te proberen. Mijn lachrimpels zijn zo goed als weg en ik durf weer volop te lachen!”
 • Tanja(51):”Hij was te verwachten, die ‘boos kijker’, maar dat betekent niet dat ik hem ook moet accepteren. Door dokter Frodo heb ik nu geen fronsrimpel meer.”
 • Henk(48): ‘Ik ben er nog niet klaar voor om toe te geven aan mijn rimpels. Na de eerste rimpeltjes op mijn voorhoofd kwam er ook een diepe lijn boven mijn neus. Met botox ziet het er allemaal een stuk frisser uit.”

 • Martin(37): ”Mijn vriendin gebruikt het, dus waarom ik niet? Met zo nu en dan een prikje zie ik er weer top uit. Zeker een aanrader.”

Na de injectable behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met Botulinetoxine mag u niet gaan liggen. Ook mag u de eerste twee uur na de behandeling niet gaan sporten of het gebied masseren.
U kunt de behandelde spieren actief en veel aanspannen (bijvoorbeeld door veel te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken of de ogen samen te knijpen). Hierdoor blijft het resultaat mogelijk langer.

Wanneer begint Botox® te werken?

Botox Amsterdam duur werking ✔ Behandeling 10 mins   ✔ Werkt binnen 2-3dgn   ✔ Na 2 weken eindresultaat   ✔ Effect duurt 3-6 mnd

Effect van de behandeling treedt 48 uur na de injectie in en is na 10 tot 14 dagen optimaal. Doordat er weer nieuwe zenuweinde aangroeien om de geblokkeerde zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen weer langzaam toe. Het effect van Botox® houdt in de meeste gevallen 3 tot 6 maanden aan.
Bij regelmatige behandeling met botulinum-toxine blijft de werkzame stof langer actief. Het resultaat van Botox is echter nooit blijvend.

Botox® risico’s en bijwerkingen

Deze behandeling wordt al ruim 30 jaar zonder problemen ingezet om rimpels te verwijderen. Toch zijn veel mensen angstig voor de gevaren van Botox®. Dit komt mede doordat het geassocieerd kan worden met Botulisme, hierbij krijg je een voedselvergiftiging als voedsel besmet is met de bacterie clostridium botulinum.
Dit heeft niks met de behandeling te maken.
De volgende bijwerking van Botox kunt u rekening mee houden:
– Wat roodheid of zwelling van de huid voor 5 minuten,
– Een blauwe plek op de injectieplaats. Mocht dit voorkomen, dan verdwijnt dit meestal binnen 1-2 dagen. De risico’s en bijwerkingen worden vaak gezien als een van de nadelen van de Botox® behandeling.

Meer informatie over rimpels verwijderen of de medische toepassing van Botuline toxine kunt u ook vinden in onze blogs!

Gratis consult aanvragen

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving
Contactformulier
Klachtenformulier
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag 10:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag 10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 uur - 16:00 uur
Zondag Gesloten

Botox uurtje

Di t/m vrij 9:00 uur - 10:00 uur

De meest gestelde vragen over Botox®

 • Wat is Botox?

  Botox® is de merknaam van het Botuline Toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

 • Waarvoor wordt Botuline Toxine gebruikt?

  Botuline Toxine wordt gebruikt voor:

  • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
  • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
  • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
  • Het stoppen/verminderen van overmatig zweten
  • Migraine te verhelpen
  • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

  Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline Toxine (Botox) wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

 • Zijn Botuline Toxine en fillers hetzelfde?

  Nee. Botuline Toxine is een neuro-modulator. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan, waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeelden van fillers zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvederm en Restylane. Zie ook onze VLOG over de verschillende merken

 • Is het nodig om een consultafspraak te maken voordat je een botoxbehandeling krijgt en waarom?

  Voorafgaand aan een behandeling krijgt u altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van uw wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. Op basis van de 'Whole Face Approach' stellen we samen met u een behandelplan op. Wij vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico's uitsluiten en zorgen we dat u op een veilige manier geholpen wordt

 • Ben ik niet te jong voor een behandeling?

  Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botox behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

 • Wat is een wenkbrauwlift?

  Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2mm). Voor meer info: zie de VLOG over wenkbrauwlift

 • Wanneer is het effect van Botuline Toxine zichtbaar?

  Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

 • Hoe lang werkt Botuline Toxine en is dit bij iedere persoon hetzelfde?

  Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botuline Toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

 • Wat is een zone Botox en wat kost dit?

  Voorbeelden van één zone zijn; beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
  Voor meer informatie over de kosten zie de VLOG hierover

 • Wanneer wordt er een halve zone Botox voor 125 euro gebruikt?

  Een halve zone gebruiken wij voor kleinere spiertjes, bijvoorbeeld voor het liften van de mondhoeken, de kin of een wenkbrauwlift.

 • Is de behandeling met Botuline Toxine wel veilig?

  Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botuline Toxine werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

  Voor meer informatie zieo nze VLOG over gevaren/ veiligheid

 • Wat zijn eventuele risico's en bijwerkingen van Botox?

  Bij een Botox behandeling zien wij in onze kliniek nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline Toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox is niet goed te verklaren.

 • Kan ik een hangend oog krijgen van een Botox behandeling?

  Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met Botuline Toxine. Doordat de wenkbrauw gaat hangen kunt u dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is goed te voorkomen door de Botuline Toxine hoog in het voorhoofd te plaatsen. De behandeling van het voorhoofd is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als iemand van zichzelf al lage of hangende wenkbrauwen heeft. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatie behandeling van voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift om een hangend oog te voorkomen.

 • Wat gebeurt er als de Botuline Toxine verkeerd wordt geïnjecteerd?

  Indien de Botuline Toxine met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt dan is er kans op de volgende bijwerkingen: blauwe plekken, hangend ooglid, pokerface, scheve beweging, hangende mond, etc. Het is dus belangrijk dat u de behandeling laat doen bij een erkende kliniek.

 • Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de Botox behandeling krijg?

  Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botuline Toxine/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Hoe lang duurt de behandeling?

  De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

 • Zie ik altijd heel groot verschil na een behandeling?

  Mensen wennen heel snel aan hun gezicht. Hierdoor kan het soms lijken dat er helemaal niks is verbeterd aan uw gezicht. Bij Kliniek Dokter Frodo werken de artsen heel precies en daarom blijft u uw eigen gezichtsuitdrukkingen behouden. Het is de bedoeling dat uw gezicht er fris en onvermoeid uitziet zonder dat het karakter verliest.
  Zie ook de VLOG over resultaat

 • Hebben jullie ook een Botox aanbieding?

  Wij hebben geen aanbiedingen. Voor een uiteenzetting hiervoor kunt u kijken op onze blogs hierover.

 • Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

  Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

 • Gevaren van Botuline Toxine; het vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn?

  In hele hoge concentraties is Botox (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we bijvoorbeeld dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn bijvoorbeeld aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botuline Toxine is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor onze behandelingen gebruiken. Botuline Toxine is veilig, werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam. zie onze VLOG onze VLOG over gevaren.

 • Kan je behandeld worden met Botuline Toxine indien je een auto-imuunziekte hebt?

  Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botuline Toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Is de behandeling met Botox wel veilig?

  Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

 • Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

  De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Kan je behandeld worden met Botox indien je een auto-imuunziekte hebt?

  Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

 • Hoeveel kost een Botox behandeling?

  De prijs van Botox hangt af van het aantal zones dat u nodig heeft. Botox kost bij ons vanaf 125 euro maar de meeste mensen gebruiken minstens een zone. De hoeveelheid dat wij gebuiken variëert van 1 tot 3 zones. De prijs voor 1 zone is €160; 2 zones is €300; 3 zones is €440

 • Ben ik toonbaar na de behandeling?

  Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

 • Is het resultaat blijvend?

  Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

 • Garantie

  Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.