lippen-behandeling-opvullen
Ik stoor me aan

"Mijn mond. Mijn lippen zijn nooit heel erg volumineus geweest, maar daar kon ik nog wel mee leven. Nu er ook allemaal lijntjes omheen zitten begin ik me er toch echt aan te storen."

De behandeling

Deze mevrouw heeft lipfillers gehad. Door het extra volume krijgen de lippen en de huid eromheen hun stevigheid en flexibiliteit weer terug. Door volume terug te brengen aan de lippen worden vaak ook de lijntjes verholpen. Mocht dit niet zo zijn is het ook nog mogelijk om met fillers de lijntjes te verzachten.

Het resultaat

"Ik had dit veel eerder moeten doen. Mijn lippen zijn nog nooit zo mooi geweest. Stiekem kijk ik heel vaak in de spiegel! De behandeling deed ook geen pijn, wat ik in eerste instantie wel had verwacht. Ik werd leuk ontvangen en vond dat er een prettige sfeer hing in de kliniek."

Lippen opvullen

Lippen vergroten als bliktrekker

Je mond is een bliktrekker. Behalve dat ernaar geluisterd wordt, worden er dagelijks ontelbare (verliefde) blikken op gegooid.

Helaas is ook onze mond niet ongevoelig voor de tand des tijds en bij de een bijt deze harder dan bij de ander. Daardoor kunnen, door huidveroudering, die prachtige lijst waarin de mond is gevangen, de lippen, gaan krimpen. Volumeverlies is hiervan de boosdoener. Dit volumeverlies zet een heel afbraakproces in gang: doordat boven- en onderlip dunner worden, zakken de mondhoeken en ontstaan er lijntjes rond de mond.

Gelukkig kan Kliniek Dokter Frodo veel betekenen. Door de juiste behandeling te kiezen, geven we uw lippen weer gloss. Alles draait hierbij om balans. Samen met u gaan we hiernaar op zoek. Zo zorgen we ervoor dat vergroten altijd gepaard gaat met een natuurlijke look & feel.

Lippen voller maken

Smalle lippen kunnen we subtiel voller maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij kiezen ervoor om de lipvergroting zo te doen, dat het niet te opvallend is. Lippen luisteren namelijk heel erg nauw en less is vaak more. Bij controle bekijken we of we het ultieme resultaat hebben bereikt. Zo niet, dan maken we ze nog wat voller. Op deze manier zorgen wij voor een natuurlijke lipvergroting die bij uw uiterlijk past. Afhankelijk van uw wensen en de mate van lipvergroting, maken we lippen voller met Juvederm Smile, Juvederm Volbella of Restylane (verschillende soorten hyaluronzuur injectables).


Scheve lippen/asymmetrische lippen

Lippen die niet symmetrisch zijn, kunnen we ’gelijk trekken’. Afhankelijk van de oorzaak, corrigeren we scheve lippen met Botox of met hyaluronzuur fillers
Wanneer scheve lippen worden veroorzaakt door een verschil in volume tussen de beide kanten dan vullen we dit op met Juvederm of Restylane fillers. 

Vaak wordt een asymmetrische mond echter veroorzaakt door spieren die aan beide kanten van de mond asymmetrisch bewegen. In dit geval behandelen (balanceren) we de spieren rondom de mond met Botox.


Bovenlip-lijntjes

Bij het ouder worden, verliezen de lippen volume en kunnen er ’lipsticklijntjes of rokerslijntjes’ ontstaan. Doordat de huid langzaam haar flexibiliteit verliest in combinatie met het bewegen van de bovenlip, veranderen deze liplijntjes op den duur van gasten in permanente bewoners van de bovenlip…
De flexibiliteit en stevigheid van je lippen kunnen wij goed herstellen met een Juvederm Smile of Juvederm Volbella. Na deze lipcorrectie zijn de lijntjes op je bovenlip grotendeels verdwenen. Indien nodig kunnen we de lijntjes hierna nog verder verzachten met Juvederm Volbella of Restylane Vital.

Een reddende engel voor deze specifieke lijntjes is ook onze nieuwste behandelmethode: de Angel lift.

lipvergroting

Afhangende mondhoeken

Op jonge leeftijd kunnen er soms al afhangende mondhoeken ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Dit kan prima behandeld worden met Botox. Hierdoor ontspannen de spiertjes die uw mondhoeken naar beneden trekken waardoor deze wat omhoog komen.


Marionetlijnen

Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumetoename van de wang boven de mondhoeken/naast de marionetplooi. Deze ‘volume-toename’ duwt op de mondhoek, waardoor deze naar beneden gaat staan en er een (marionet) plooi ontstaat. Dit kan vaak goed hersteld worden met Restylane, waardoor uw mondhoeken weer omhoog komen en de lijn zachter wordt. Om een optimaal natuurlijk resultaat te verkrijgen kan het soms nodig zijn om de volumetoename naast de marionetlijn te herstellen door uw gezichtscontouren te behandelen (whole face behandeling). Dit geeft een ‘liftend effect’ waardoor de rimpels en plooien in het gezicht als het ware worden glad getrokken.

Marionetlijnen kunnen verder versterkt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt, harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Met Botox kunnen we de spieractiviteit verzachten waardoor de mondhoek minder naar beneden wordt getrokken en de marionetlijnen verminderen.

Dankzij dokter Frodo zijn mijn lippen weer mooi!

Wij vinden het erg belangrijk dat het resultaat van een behandeling natuurlijk is. Zonder ze ‘op te blazen’ maken wij uw lippen voller en laten we lijntjes verdwijnen.
Een kleine lipvergroting is vaak voldoende om jarenlang een mooie vollere mond te hebben. Het resultaat is in geen enkel geval helemaal blijvend. Veroudering slaapt niet en breekt het extra volume weer langzaam af.
Met een 1-2 jaarlijkse touch-up houdt u uw lippen in balans.

lippen vergroting

"Steeds vaker merkte ik dat ik mij stoorde aan mijn lippen. Op zich zijn ze niet klein, maar ze waren de afgelopen jaren wel een stuk kleiner geworden. Na de behandeling met Juvederm ben ik weer helemaal blij. Ik heb de tijd gewoon een beetje teruggedraaid."

Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik mooie volle lippen.

Mijn lippen leken steeds kleiner te worden en bovendien worden ze gevangen in een web van lijntjes. Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik mooie volle lippen.

LIPPEN groter

De lippen zijn behandeld met Juvederm Volbella waardoor ze wat voller zijn geworden. Niet overdreven veel volume, maar net genoeg om er mooier uit te zien, zonder dat het on-echt wordt.
 

Lippen

"Ik heb nooit hele volle lippen gehad, maar ik dacht er niet zo veel over na. Tot een vriendin mij vroeg waarom ik nooit een lipfiller heb geprobeerd. Via via kwam ik bij Kliniek Dokter Frodo terecht en heb ik de stap genomen. Ik ben erg blij met mijn vollere lippen."

Lipvergroting en mondhoeken behandeling

Stap 1: het consult

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u altijd eerst een consult waarin we de verschillende behandelmethodes bespreken. Ook maakt u kennis met de consulent en de arts die u behandelen. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en verwachtingen en stemmen we de mogelijkheden die we bij u zien met u af. We doen dit aan de hand van onze Magic Markers Method® en/of het maken van een 3D foto waarop u het beoogde resultaat kunt zien.

Uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijn gebruik zijn ook onderdeel van dit consult zodat we alle mogelijke risico's uitsluiten en u op een veilige manier geholpen wordt. 

Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Stap 2: de behandeling

Een behandeling, inclusief consult, duurt normaliter zo’n 30 minuten afhankelijk van de in overleg met uw arts gemaakte keuze.


Behandeling Botox
Voor de behandeling krijgt u eerst een uitgebreid consult met uw arts. De behandeling met botox zelf duurt maximaal 5 minuten. De botuline toxine wordt met een dun naaldje direct in de spier gebracht. Na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid of een kleine zwelling. Dit trekt zeer snel, vaak binnen 10 minuten, weer weg. U kunt meteen na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.


Behandeling fillers/hyaluronzuur
De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid - wanneer u dit wenst - plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en laat de contouren en het volume van uw lippen herrijzen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar.

 

botox behandeling


Botox

Kort na de behandeling met Botox ziet de huid er weer normaal uit. Het effect wordt binnen twee tot zeven dagen zichtbaar en het duurt twee weken voordat botuline toxine goed werkt. De huid ziet er dan ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Het effect houdt drie tot zes maanden aan. Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling soms gecomplementeerd/ gecombineerd met andere behandelingen zoals gebruik van fillers, carboxytherapie en/of een Angel lift behandeling. 


Filler
Direct na de behandeling met een filler heeft u een verdoofd gevoel en kunt u op verschillende plaatsen wat zwelling hebben. De zwelling is de eerste dag het ergst en verdwijnt binnen enkele dagen. Soms is er sprake van een blauwe plek. Een blauwe plek kan één tot twee weken zichtbaar zijn, vermijd in dit geval direct zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen.

U moet altijd terug komen voor controle. Het hyaluronzuur heeft een paar dagen nodig om zich te ‘settelen’. In de eerste week na de behandeling kan de filler nog wat verschuiven en er onregelmatig uit zien. Dit kunnen we bij de na-controle corrigeren waarna het hyaluronzuur zich niet meer kan verspreiden. Het hyaluronzuur wordt na 6 tot 9 maanden langzaam afgebroken. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jo-jo effect.

Vollere lippen vragen om onderhoud

Wij vinden het erg belangrijk dat het resultaat van een behandeling natuurlijk is. Zonder ze ‘op te blazen’ maken wij uw lippen voller en laten we lijntjes verdwijnen. Een kleine lipvergroting is vaak voldoende om voor lange tijd een mooie, vollere mond te hebben. Het resultaat is in geen enkel geval helemaal blijvend. Veroudering slaapt niet en breekt het extra volume weer langzaam af. Met een tijdige touch-up houdt u uw lippen in balans.
Na de lipopvulling geven uw vollere lippen uw gezicht een heel andere aanblik. Mogelijk is het na de lip-injectable nog even wennen. Maar uiteindelijk zult u tevreden zijn met uw prachtige, volle mond en het verzachtende effect op de rimpels op uw bovenlip.

De behandelingen voor lipvergroting, afhangende mondhoeken en marionetlijnen geven zeer mooie resultaten, maar zijn niet voor iedereen geschikt. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij wij de behandeling niet uitvoeren en u eventueel naar een plastisch chirurg doorverwijzen.

Minimum leeftijd is 18 jaar
Indien u jonger bent dan 18 jaar is het niet mogelijk om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Te hoge verwachtingen
Soms kiezen wij ervoor om iemand niet te behandelen omdat wij dan het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan diens hoge verwachtingen. U mag zeker hoge verwachtingen hebben, want door onze specialistische aanpak hebben wij veel ervaring met het vergroten van het volume van lippen. Omdat wij niet geloven in ‘ballon lippen’ maar in 'less is more' hanteren we restricties voor het vergroten van het volume.

volle lippen

Mannen
Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen en zijn ook onze behandelingen dus aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In onze kliniek bespreken we de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de ’whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Is de Botox/filler behandeling veilig?

Botox wordt al bijna veertig jaar veilig en zonder ernstige bijwerkingen in de geneeskunde gebruikt. In zeer zeldzame gevallen, indien er te veel is gebruikt, kan een drukkend gevoel ontstaan dat 1–2 maanden aanhoudt. Dit komt echter sporadisch voor. Het effect van Botox is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden.

Hyaluronzuur (Juvederm/ Restylane) is een lichaamseigen stof, waardoor het zeer veilig is. Het lichaam reageert er nagenoeg niet op. Een allergische reactie is zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar. Dit maakt het een zeer geschikt en veilig product.

Hoe lang blijft het resultaat?
Hyaluronzuur in de lippen wordt na 6 tot 9 maanden langzaam afgebroken. Om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk.

Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt en zo een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij vaak kleinere hoeveelheden.

informatie lipvergroting

Krijg ik begeleiding?
Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?
Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

FAQ

Heeft u vragen? Bel mij terug
Een gratis consult Consult aanvragen
Onze tarieven Bekijk prijslijst
Vraag gratis consult aan

Bel mij terug

Naam *
Telefoonnummer *
 
call me back