020 421 1559

Lippen opvullen en vergroten

Je mond als bliktrekker na een lipvergroting

Lippen vergroten door lippen opvullen is een populaire cosmetische behandeling bij Kliniek Dokter Frodo. Je mond is een bliktrekker. Behalve dat ernaar geluisterd wordt, worden er dagelijks ontelbare (verliefde) blikken op gegooid.

rimpels-bovenlip-botoxHelaas is ook onze mond niet ongevoelig voor de tand des tijds en bij de een bijt deze harder dan bij de ander. Daardoor kunnen, door huidveroudering, die prachtige lijst waarin de mond is gevangen, de lippen, gaan krimpen. Volumeverlies is hiervan de boosdoener. Dit volumeverlies zet een heel afbraakproces in gang: doordat boven- en onderlip dunner worden, zakken de mondhoeken en ontstaan er lijntjes rond de mond.

Gelukkig kan Kliniek Dokter Frodo veel betekenen als het gaat om het vergroten van het volume van de lippen. Door de juiste behandeling te kiezen, geven we uw lippen weer gloss. Alles draait hierbij om balans. Samen met u gaan we hiernaar op zoek. Zo zorgen we ervoor dat vergroten altijd gepaard gaat met een natuurlijke look & feel.

Prijzen lippen opvullen

Type behandeling Prijs
Lippen opvullen Vanaf
Lipcontour, liplijntjes, lipvolume vergroten
€ 500,-

Gratis consult aanvragen

Lippen vergroten en voller maken

Smalle lippen kunnen we subtiel voller maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij kiezen ervoor om de lipvergroting zo te doen, dat het niet te opvallend is. Lippen luisteren namelijk heel erg nauw en less is vaak more. Bij controle bekijken we of we het ultieme resultaat hebben bereikt. Zo niet, dan maken we ze nog wat voller. Op deze manier zorgen wij voor een natuurlijke lipvergroting die bij uw uiterlijk past. Afhankelijk van uw wensen en de mate van lipvergroting, maken we lippen voller met Juvederm Smile, Juvederm Volbella of Restylane (verschillende soorten hyaluronzuur injectables).

Scheve lippen / asymmetrische lippen


Lippen die niet symmetrisch zijn, kunnen we ’gelijk trekken’. Afhankelijk van de oorzaak, corrigeren we scheve lippen met Botox of met hyaluronzuur fillers.
Wanneer scheve lippen worden veroorzaakt door een verschil in volume tussen de beide kanten dan vullen we dit op met Juvederm of Restylane fillers.

Vaak wordt een asymmetrische mond echter veroorzaakt door spieren die aan beide kanten van de mond asymmetrisch bewegen. In dit geval behandelen (balanceren) we de spieren rondom de mond met Botox.

Bovenlip-lijntjes

Bij het ouder worden, verliezen de lippen volume en kunnen er ’lipsticklijntjes of rokerslijntjes’ ontstaan. Doordat de huid langzaam haar flexibiliteit verliest in combinatie met het bewegen van de bovenlip, veranderen deze liplijntjes op den duur van gasten in permanente bewoners van de bovenlip…
De flexibiliteit en stevigheid van je lippen kunnen wij goed herstellen met een Juvederm Smile of Juvederm Volbella. Na deze lipcorrectie zijn de lijntjes op je bovenlip grotendeels verdwenen. Indien nodig kunnen we de lijntjes hierna nog verder verzachten met Juvederm Volbella of Restylane Vital.

Een reddende engel voor deze specifieke lijntjes is ook onze nieuwste behandelmethode: de Angel lift.

Ervaringen lippen opvullen

 • ”Dankzij dokter Frodo zijn mijn lippen weer mooi! Wij vinden het erg belangrijk dat het resultaat van een behandeling natuurlijk is. Zonder ze ‘op te blazen’ maken wij uw lippen voller en laten we lijntjes verdwijnen.”

 • ”Steeds vaker merkte ik dat ik mij stoorde aan mijn lippen. Op zich zijn ze niet klein, maar ze waren de afgelopen jaren wel een stuk kleiner geworden. Na de behandeling met Juvederm ben ik weer helemaal blij. Ik heb de tijd gewoon een beetje teruggedraaid.”
 • ”Mijn lippen leken steeds kleiner te worden en bovendien worden ze gevangen in een web van lijntjes. Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik mooie volle lippen.”
 • ”Ik heb nooit hele volle lippen gehad, maar ik dacht er niet zo veel over na. Tot een vriendin mij vroeg waarom ik nooit een lipfiller heb geprobeerd. Via via kwam ik bij Kliniek Dokter Frodo terecht en heb ik de stap genomen. Ik ben erg blij met mijn vollere lippen.”

Afhangende mondhoeken

Op jonge leeftijd kunnen er soms al afhangende mondhoeken ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Dit kan prima behandeld worden met Botox. Hierdoor ontspannen de spiertjes die uw mondhoeken naar beneden trekken waardoor deze wat omhoog komen.

Marionetlijnen

Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumetoename van de wang boven de mondhoeken/naast de marionetplooi. Deze ‘volume-toename’ duwt op de mondhoek, waardoor deze naar beneden gaat staan en er een (marionet) plooi ontstaat. Dit kan vaak goed hersteld worden met Restylane, waardoor uw mondhoeken weer omhoog komen en de lijn zachter wordt. Om een optimaal natuurlijk resultaat te verkrijgen kan het soms nodig zijn om de volumetoename naast de marionetlijn te herstellen door uw gezichtscontouren te behandelen (whole face behandeling). Dit geeft een ‘liftend effect’ waardoor de rimpels en plooien in het gezicht als het ware worden glad getrokken.

Marionetlijnen kunnen verder versterkt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt, harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Met Botox kunnen we de spieractiviteit verzachten waardoor de mondhoek minder naar beneden wordt getrokken en de marionetlijnen verminderen.

De behandeling

Bij uw eerste bezoek aan de kliniek, voorafgaand aan een behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Meer informatie

De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en laat de contouren en het volume van uw lippen herrijzen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur in de lippen wordt na 6 tot 9 maanden langzaam afgebroken.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het behandelde gebied enigszins rood en gezwollen zijn. Gebruik een cool pack om de zwelling te verminderen. Het is aan te bevelen om dezelfde dag thuis ook nog eenmaal te koelen. U kunt dit doen door gebruik te maken van een cool pack of smeltend ijsblokje in een plastic zakje, gewikkeld in een dunne doek of handdoek.

Stel het behandelde gebied in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte of ander intense gezichtsbehandelingen.

Om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk. Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, en zo een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij vaak kleinere hoeveelheden.

 

Gratis consult aanvragen

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9hs
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving
Contactformulier
Klachtenformulier
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 uur - 19:00 uur
Woensdag 10:00 uur - 17:00 uur
Donderdag 10:00 uur - 20:00 uur
Vrijdag 10:00 uur - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 uur - 16:00 uur
Zondag Gesloten

Botox uurtje

Di t/m vrij 9:00 uur - 10:00 uur

Routebeschrijving

Meer weten over Lippen opvullen? Lees het in onze blogs!

Liquid Facelift vs. Chirurgische facelift

Facelift vs liquid facelift?

Wat zijn eigenlijk de verschillen met de chirurgische facelift en de liquid facelift?

Er zijn verschillende soorten facelifts. Naast de meest bekende facelift zoals de MACS-lift, de hals-fcelift of de S-lift (waarbij de plastisch chirurg een incisie maakt rond het oor en zo de huid en spieren straktrekt) is er ook de liquid facelift. De chirurgisch facelift begint zijn populariteit in rap tempo te verliezen aan de liquid facelift. Maar waarom?

Lees meer

Schoonheid-in-het-gezicht-injectables

Herstel schoonheid in het gezicht met injectables en optische illusie

Optische illusie is een belangrijk onderdeel van het balanseren van schoonheid in een gezicht. Een mooi voorbeeld hiervan is de filler behandeling: liquid facelift of de V-lift. In deze presentatie ga ik dieper in op het balanseren van het onderste gedeelte van het gezicht dmv een kinvergroting of de masseter reductie.

Lees meer

Veelgestelde vragen over lippen opvullen

 • Wat is Botox?

  Botox® is de merknaam van het Botuline Toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox® blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

 • Waarvoor wordt Botox gebruikt?

  Botox wordt gebruikt voor:

  • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
  • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
  • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
  • Het stoppen/verminderen van overmatig zweten
  • Migraine te verhelpen
  • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

  Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline Toxine (Botox) wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

 • Zijn Botox en fillers hetzelfde?

  Nee. Botox is een neuro-modulator. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan, waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeelden van fillers zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvederm en Restylane.

 • Is het nodig om een consultafspraak te maken voordat je een botoxbehandeling krijgt en waarom?

  Voorafgaand aan een behandeling krijgt u altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van uw wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. Op basis van de 'Whole Face Approach' stellen we samen met u een behandelplan op. Wij vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico's uitsluiten en zorgen we dat u op een veilige manier geholpen wordt

 • Ben ik niet te jong voor een behandeling?

  Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botox behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

 • Wat is een wenkbrauwlift?

  Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2mm).

 • Wanneer is het effect van Botox zichtbaar?

  Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

 • Hoe lang werkt Botox en is dit bij iedere persoon hetzelfde?

  Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botox gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

 • Wat is een zone Botox en wat kost dit?

  Voorbeelden van één zone zijn; beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 440,-.

 • Wanneer wordt er een halve zone Botox voor 125 euro gebruikt?

  Een halve zone gebruiken wij voor kleinere spiertjes, bijvoorbeeld voor het liften van de mondhoeken, de kin of een wenkbrauwlift.

 • Is de behandeling met Botox wel veilig?

  Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

 • Wat zijn eventuele risico's en bijwerkingen van Botox?

  Bij een Botox behandeling zien wij in onze kliniek nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline Toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox is niet goed te verklaren.

 • Kan ik een hangend oog krijgen van een Botox behandeling?

  Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met Botuline Toxine. Doordat de wenkbrauw gaat hangen kunt u dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is goed te voorkomen door de Botox hoog in het voorhoofd te plaatsen. De behandeling van het voorhoofd is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als iemand van zichzelf al lage of hangende wenkbrauwen heeft. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatie behandeling van voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift om een hangend oog te voorkomen.

 • Wat gebeurt er als de Botox verkeerd wordt geïnjecteerd?

  Indien de Botox met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt dan is er kans op de volgende bijwerkingen: blauwe plekken, hangend ooglid, pokerface, scheve beweging, hangende mond, etc. Het is dus belangrijk dat u de behandeling laat doen bij een erkende kliniek.

 • Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de Botox behandeling krijg?

  Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

  De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

 • Zie ik altijd heel groot verschil na een Botox behandeling?

  Mensen wennen heel snel aan hun gezicht. Hierdoor kan het soms lijken dat er helemaal niks is verbeterd aan uw gezicht. Bij Kliniek Dokter Frodo werken de artsen heel precies en daarom blijft u uw eigen gezichtsuitdrukkingen behouden. Het is de bedoeling dat uw gezicht er fris en onvermoeid uitziet zonder dat het karakter verliest.

 • Hebben jullie ook een Botox aanbieding?

  Wij hebben geen aanbiedingen. Voor een uiteenzetting hiervoor kunt u kijken op onze blog.

 • Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

  Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

 • Gevaren van Botox; het vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn?

  In hele hoge concentraties is Botox (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we bijvoorbeeld dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn bijvoorbeeld aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botox is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor onze behandelingen gebruiken. Botox is veilig, werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

 • Kan je behandeld worden met Botox indien je een auto-imuunziekte hebt?

  Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Is de behandeling met Botox wel veilig?

  Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

 • Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

  De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

 • Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

  Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

 • Kan je behandeld worden met Botox indien je een auto-imuunziekte hebt?

  Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

 • Hoeveel kost een Botox behandeling?

  De prijs van Botox hangt af van het aantal zones dat u nodig heeft. Botox kost bij ons vanaf 125 euro maar de meeste mensen gebruiken minstens een zone. De hoeveelheid dat wij gebuiken variëert van 1 tot 3 zones. De prijs voor 1 zone is €160; 2 zones is €300; 3 zones is €440

 • Ben ik toonbaar na de behandeling?

  Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

 • Is het resultaat blijvend?

  Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

 • Garantie

  Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.