phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling

Carboxytherapie

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Carboxytherapie

Carboxytherapie

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide, het gas dat champagne bubbels geeft. Kooldioxide is een onzichtbaar, geurloos gas. Het zit in de lucht die we inademen en het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam. De nieuwste toepassing ervan is een injectie in de huid om deze jonger te maken. Carboxytherapie helpt donkere cirkels rond de ogen te verhelpen, de huid helderder maken, de huid strakker maken en het vet te verminderen. Na injectie onder de huid maken rode bloedcellen zuurstof in de weefsels vrij, waardoor het gebied zich sneller hernieuwt. De cellen functioneren beter en de collageen-en elastine productie in de opperhuid en lederhuid worden gestimuleerd.

Waar wordt carboxytherapie voor gebruikt?

Waar wordt carboxytherapie voor gebruikt?

Wallen en donkere kringen

Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te behandelen. Wallen en fijne lijnen onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Soms worden wallen en donkere kringen ook veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen. Dan adviseren we u een behandeling met fillers.

Cellulitis

Voor het verminderen van cellulitis adviseren we minimaal 4 behandelingen met carboxytherapie. De huid normaliseert doordat er nieuw flexibel collageen wordt aangemaakt en hij wordt strakker en minder ribbelig. U kunt een carboxytherapie eventueel combineren met microneedling, om nóg betere resultaten te behalen. Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we helaas geen carboxytherapie voor cellulitis uit, maar we zijn wel gespecialiseerd in carboxytherapie voor het gelaat.

Het effect van carboxytherapie

Het effect van carboxytherapie

Het injecteren van kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die O2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. Dit wordt het Bohr Effect genoemd.

Het Bohr Effect

Het Bohr Effect

CO2 verwijdt de bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer. CO2 penetreert de rode bloedcellen en reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH waarde in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof kan er vrijkomen van de oxyhemoglobine. De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelfherstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

 

Carboxytherapie in Kliniek Dokter Frodo

Carboxytherapie in Kliniek Dokter Frodo

Kliniek Dokter Frodo is de enige cosmetische kliniek in Nederland waar carboxytherapie wordt aangeboden met de Rioblush carboxytherapie machine. Dit apparaat is zeer effectief met betrekking tot het injecteren van CO2. Met de Rioblush kunnen we zeer nauwkeurig en oppervlakkig injecteren waardoor het gas precies daar onder de huid komt waar het de meeste stimulatie geeft.

Sommige schoonheidssalons bieden tegenwoordig ook carboxytherapie aan. Aangezien een CO2 injectie alleen onder toezicht van een arts mag gebeuren, werkt men in deze salons niet met injecties, maar met een CO2 masker. Het CO2 wordt zo op de huid en over de huid losgelaten, iets dat prettig aanvoelt met dank aan de lichte tinteling die het geeft. Behalve dit prettige gevoel geeft deze behandeling geen structurele verbetering aan de huid. Het is dus niet te vergelijken met het direct inbrengen van het gas door middel van een injectie in de huid waarbij de resultaten wel verbluffend zijn.

 

ProductWat doet hetWerkt voorWerkt niet voor
CarboxytherapieVerstrakt en verbetert de huid
Helpt donkere cirkels rond de ogen
Donkere kringen onder de ogen
Verstrakking van de huid
Opvullen rimpels
Stil leggen van de spier

Informatietabel

Geschiedenis van carboxytherapie

Geschiedenis van carboxytherapie

De geschiedenis van carboxytherapie gaat maar liefst terug naar 1830. In de Thermen van Royat (Frankrijk) werd de techniek, van het door middel van CO2 in gang zetten van circulatieverbeteringen in het weefselmetabolisme, verder opgepakt en doorontwikkeld. In de koninklijke kuuroorden werden patiënten die leden aan een gebrekkige doorbloeding gebaad in koolstofdioxiderijke wateren om zo hun wondgenezing te versnellen.

In 2010 heeft Kliniek Dokter Frodo carboxytherapie in Nederland geïntroduceerd. Zo kunnen we onze cliënten helpen om het natuurlijk proces van verminderde bloedcirculatie bij het ouder worden te omzeilen. Dankzij carboxytherapie kunnen we er namelijk voor zorgen dat de huidcellen op de behandelde plekken extra zuurstof krijgen. Hierdoor wordt de vertraging in het maken van nieuwe cellen en de productie van collageen deels stopgezet.

Hiernaast helpt het injecteren van natuurlijk koolzuurgas onder de huid (wat het lichaam doet geloven dat het meer zuurstof nodig heeft) het natuurlijk herstellend proces van uw lichaam op gang. Een toename van de bloedtoevoer betekent nieuw collageen, nieuwe celgroei en – klinisch aangetoond – vernietiging van vetcellen waardoor de huid lijkt te vernieuwen en steviger wordt.

Carboxytherapie is een niet-chirurgische cosmetische geneeskunde behandeling. Het is goedgekeurd door de FDA.

Veiligheid

Veiligheid

Kliniek Dokter Frodo is de enige kliniek in Nederland waar met de Rioblush carboxytherapie machine gewerkt wordt, een zeer veilig apparaat. Omdat we sinds 2010 werken met carboxytherapie hebben we veel ervaring met deze behandeling opgebouwd. Ook dit draagt bij aan uw veiligheid en het vermijden van complicaties.

Over carboxytherapie gaan nog steeds wilde verhalen de ronde. Bijvoorbeeld over blind worden door het toepassen van carboxy rond de ogen. Er is nog nooit iemand blind geworden van carboxytherapie. Wereldwijd hebben er al miljoenen behandelingen plaatsgevonden en in onze kliniek in Amsterdam worden er jaarlijks al meer dan 500 behandelingen mee uitgevoerd.

 

De carboxytherapie behandeling

De carboxytherapie behandeling

Carboxytherapie is een geweldige behandeling tegen donkere kringen onder de ogen, verstrakken van de huid en het verminderen van cellulitis. Een behandeling die ons een veilig en bruikbaar stuk gereedschap geeft in de strijd tegen veroudering van de huid.

Een carboxybehandeling zelf duurt meestal niet meer dan 5 minuten. De prikken zijn niet echt pijnlijk, maar geven een licht ‘branderig gevoel’. Direct na de behandeling is de huid lichtelijk rood en gezwollen. Na 10-15 minuten is dit weer verdwenen en kunt u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Het resultaat is natuurlijk en er blijven geen sporen achter.

CarboxytherapiePrijs
Ogen€ 150,-
Pakket van 3 Carboxytherapie behandelingen€ 400,-

Prijzen carboxytherapie

Interesse in een carboxytherapie behandeling?

Reviews