phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
9,6 / 10 klantbeoordeling

Tips tegen wallen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

10 tips tegen wallen

Iedereen heeft wel eens last van wallen. Meestal na een korte nacht. Een goede nachtrust kan deze spontaan opgekomen wallen onder de ogen flink verminderen, maar wat is nou precies de oorzaak van wallen en wat te doen tegen wallen als ze blijvend zijn?

Gerenommeerd wallenspecialist dokter Frodo geeft u 10 tips tegen wallen.

Maar eerst, wat zijn wallen en hoe ontstaan ze?

Wallen zijn zwellingen onder de ogen die door een teveel aan vocht, vet of huid ontstaan. De oorzaak van wallen onder de ogen verschilt per persoon, maar de factoren die hieraan bijdragen zijn vermoeidheid, voeding, veroudering en aanleg.

We leggen het u graag verder uit in de getoonde video.

Wallen of donkere kringen?

Veel mensen hebben huidproblemen rondom de ogen, zoals wallen of donkere kringen. Vaak worden deze 2 aandoeningen door elkaar gehaald.

  • Donkere kringen zijn de bloedvaatjes die door de dunne huid onder ogen heen schijnen, waardoor een blauwe of paarse waas ontstaat.
  • Wallen zijn zwellingen onder de ogen als gevolg van een teveel aan vocht, vet of huid.

Wilt u weten of u last heeft van wallen of donkere kringen? Doe de getoonde videotest, dan weet u het meteen.

Behandeling ooglift wallen fillers voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

1. Zorg voor voldoende nachtrust

Voldoende nachtrust is een belangrijke factor bij het voorkomen van wallen. Zorg voor ongeveer 8 uur slaap per nacht, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om afvalstoffen te verwerken en huidcellen te vernieuwen.

c-ooglift wallen behandelingVoor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

2. Hydrateer de huid van binnenuit

De afvoer van vocht en gifstoffen uit het lichaam is optimaal bij een goede hydratatie, drink daarom voldoende water (minimaal anderhalve liter per dag) om de vochthuishouding op peil te houden. Dit geldt niet alleen voor vochtophoping, maar ook voor verdikking als gevolg van vetweefsel. Ook wanneer u al wallen heeft, kan hydratatie een positief effect hebben.

Wallen onder ogen behandeling voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

3. Eet gezond

Gevarieerde en gezonde voeding hebben een grote impact op uw huidkwaliteit. Hanteer daarom een gezond voedingspatroon om wallen zoveel mogelijk te voorkomen of verminderen. Let hierbij ook op uw zoutinname. Zout bevordert namelijk vochtophoping, waardoor er vochtzakjes onder de ogen kunnen ontstaan.

Wallen onder ogen fillers behandeling voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

4. Koel de huid

Uw wallen wegwerken of verminderen kan ook door de huid rondom de ogen te koelen. Dit kan met een koud washandje of met de bolle kant van een lepel die kort in de vriezer heeft gelegen. Leg altijd een tissue tussen een bevroren lepel en uw huid, om vastplakken te voorkomen. Het is ook mogelijk om vochtige, afgekoelde theezakjes op uw ogen te leggen, bij voorkeur kruidenthee. Kamillethee kan bijvoorbeeld een extra rustgevend effect hebben.

Filler behandeling gezicht wallen hyaluronzuur voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

5. Masseer het ooggebied

Vochtafvoer is ook te bewerkstelligen door massage van het gebied onder de ogen. Leg uw wijs- en middelvinger op de wallen, tegen de neus. Maak een stevige, strijkende beweging richting de jukbeenderen en herhaal dit enkele keren. Op deze manier wrijft u het vocht in de lymfebanen, die het vervolgens afvoeren. Oogmassages hebben ook een gunstig effect in het geval van vetkussentjes onder de ogen.

Wallen rimpels onder ogen behandeling voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

6. Gebruik een crème tegen wallen

Er zijn ook verzorgingsproducten die de zichtbaarheid van wallen onder de ogen tegengaan. Oogcrèmes bieden extra verzorging van de tere huid. Ze kunnen de huid soepeler maken en de vorming van fijne lijntjes tegengaan. Bewaar de oogcrème in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

Wallen behandeling voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

7. Vermijd vaseline en aambeienzalf

Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken. Producten die niet ontwikkeld zijn voor de dunne huid rondom het oog kunt u daar beter niet op aanbrengen. Zo voorkomt u eczeem en oogirritaties.
Een eenvoudig middel om thuis in te zetten is komkommer of aardappel. Leg 2 dunne plakjes minimaal een uur in de koelkast en leg ze daarna op de ogen. Dit hydrateert de huid en kan ontstekingsremmend werken.

Donkere kringen onder ogen behandeling voor na

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

8. Wees voorzichtig met Botox rondom de ogen

Te veel Botox rondom de ogen, bijvoorbeeld om kraaienpootjes te verminderen, kan wallen creëren of (vaak onomkeerbaar) verergeren. De spieren rondom het oog zorgen namelijk voor ophanging van de ogen, maar wanneer u deze spieren ontspant met Botox, wordt de huid onder uw ogen nog losser. Daarnaast creëren diezelfde spieren uw lymfedrainage, ofwel de vochtafvoer. De Botox leidt dus ook tot minder of zelfs geen lymfedrainage, wat voor vochtophoping en dus wallen zorgt.

resultaat van een wallenbehandeling bij dokter Frodo

9. Smeer zonnebrandcrème onder de ogen

De dunne huid rondom uw ogen is extra gevoelig voor zonschade. Smeer bij zonblootstelling dus altijd de huid onder uw ogen in om huidveroudering te voorkomen.

10. Een behandeling van Kliniek Dokter Frodo

Het is niet altijd mogelijk om het ontstaan van wallen te voorkomen. De oorzaak van wallen ligt niet alleen bij vermoeidheid door weinig nachtrust en is niet altijd te voorkomen door goede nachtrust of met de juiste voeding. Vaak is er sprake van veroudering of is het simpelweg een geval van genetische aanleg.

Kliniek Dokter Frodo is gespecialiseerd in het behandelen van wallen met de C-ooglift. Dit doen we door middel van fillers.

Een juiste wallenbehandeling

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend consult, waarbij de arts een persoonlijk behandelplan voor u opstelt. Hij bekijkt de oorzaak van uw wallen en weet precies welke wallenbehandeling bij u past.

  • Bij vochtophopingen onder de ogen houdt het weefsel onder de ogen veel vocht vast. Wanneer er sprake is van vochtwallen onder de ogen als gevolg van vochtophoping, is dit vooral te merken in de ochtend.
  • Een teveel aan vetweefsel resulteert in een opbolling onder de huid.
  • Bij veroudering verslappen de spieren van de oogleden en kan er een verdikking onder de ogen ontstaan door een opeenhoping van huid.

Bekijk ook de getoonde video over de behandeling van wallen.

dokter frodo wallen specialist

Over Dokter Frodo

Frodo heeft een duidelijke visie op esthetiek en een nauwkeurige waarneming van de werkelijkheid. Zijn manier van werken is geïnspireerd door kunst, filosofie en psychologie. Door zijn unieke techniek en vakmanschap creëert Frodo een natuurlijke, energieke en zelfverzekerde uitstraling.

Als kliniek behandelen wij gemiddeld 5.000 cliënten per jaar, met een sterke focus op wallen onder de ogen. Door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, gecombineerd met deze ervaring, hebben wij als team de veilige wallen behandeling ontwikkeld: de C-ooglift.

“Ik kon voorheen mijn wallen met make-up nog goed verbergen, maar nu werd het toch tijd dat ik er iets aan wilde laten doen. De behandeling van de wallen onder mijn ogen door dokter Frodo is één van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Ik ben nu twee maanden verder en het resultaat is echt geweldig – subtiel en natuurlijk. Ik voel me zekerder over mijzelf en ben veel gelukkiger met mijn eigen uiterlijk.”
Ans (33)

Vrijblijvend consult om uw wallen te behandelen?

Bel 020 421 1559

Reviews