phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Altijd een natuurlijk resultaat

Tips tegen wallen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

Behandelingen verricht

Behandeling wallen fillers voor na

Tips tegen wallen

Iedereen heeft wel eens last van wallen. Meestal na een korte nacht. Een goede nachtrust kan deze spontaan opgekomen wallen flink verminderen, maar wat te doen als de wallen onder de ogen blijvend zijn? Dokter Frodo heeft een aantal tips tegen wallen voor u op een rijtje gezet.

Video met uitleg over wallen

Wallen of donkere kringen?

Veel mensen hebben huidproblemen rondom de ogen, zoals wallen of donkere kringen. Vaak worden deze twee aandoeningen door elkaar gehaald. Donkere kringen zijn de bloedvaatjes die door de dunne huid onder ogen heen schijnen, waardoor een blauwe of paarse waas ontstaat. Wallen zijn zwellingen onder de ogen als gevolg van een teveel aan vocht, vet of huid.

  • Bij vochtophopingen onder de ogen houdt het weefsel onder de ogen veel vocht vast. Wanneer er sprake is van wallen als gevolg van vochtophoping, is dit vooral te merken in de ochtend.
  • Een teveel aan vetweefsel resulteert in een opbolling onder de huid.
  • Bij veroudering verslappen de spieren van de oogleden en kan er een verdikking onder de ogen ontstaan door een opeenhoping van huid.
Wallen onder ogen behandeling voor na

Het verschil

Er is een aanzienlijk verschil tussen wallen en donkere kringen. De factoren die bijdragen aan wallen onder de ogen zijn vermoeidheid, voeding, veroudering en aanleg.

Wilt u weten of u last heeft van wallen of donkere kringen? Doe de test uit de video.

Heeft u last van wallen onder uw ogen? Hier leest u de beste aanpak voor het voorkomen en verminderen van wallen.

Behandeling ooglift wallen fillers voor na

Het voorkomen van wallen

Voldoende nachtrust is een belangrijke factor bij het voorkomen van wallen. Zorg voor ongeveer acht uur slaap per nacht, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om afvalstoffen te verwerken en huidcellen te vernieuwen. De afvoer van vocht en gifstoffen uit het lichaam is optimaal bij een goede hydratatie, drink daarom voldoende water om de vochthuishouding op peil te houden. Gevarieerde, gezonde voeding heeft ook een grote impact op de kwaliteit van uw huid.

Wallen onder ogen fillers behandeling voor na

Wat kunt u zelf doen om wallen te verminderen?

Het is niet altijd mogelijk om het ontstaan van wallen te voorkomen. De oorzaak van wallen ligt niet alleen bij vermoeidheid door weinig nachtrust en is niet altijd te voorkomen door goede nachtrust of met de juiste voeding. Vaak is er sprake van veroudering of is het simpelweg een geval van genetische aanleg.

Koel de huid

De zichtbaarheid van wallen is te verminderen door de huid rondom de ogen te koelen. Dit kan met een koud washandje of met de bolle kant van een lepel die kort in de vriezer heeft gelegen. Leg altijd een tissue tussen een bevroren lepel en uw huid, om vastplakken te voorkomen. Het is ook mogelijk om vochtige, afgekoelde theezakjes op uw ogen te leggen, bij voorkeur van kruidenthee. Kamillethee kan bijvoorbeeld een extra rustgevend effect hebben.

Hydrateer de huid van binnenuit

Ook wanneer u al wallen heeft, kan hydratatie een positief effect hebben. Drink daarom minimaal anderhalve liter water per dag. Niet alleen bij vochtophoping, maar ook bij een verdikking als gevolg van vetweefsel is het gunstig om voldoende te drinken.

Masseer het ooggebied

Vochtafvoer is ook te bewerkstelligen door massage van het gebied onder de ogen. Leg uw wijs- en middelvinger op de wallen, tegen de neus. Maak een stevige, strijkende beweging richting de jukbeenderen en herhaal dit enkele keren. Op deze manier wrijft u het vocht in de lymfebanen, die het vervolgens afvoeren. Oogmassages hebben ook een gunstig effect in het geval van vetkussentjes onder de ogen.

Gebruik een crème tegen wallen

Er zijn ook verzorgingsproducten die de zichtbaarheid van wallen onder de ogen tegengaan. Oogcrèmes bieden extra verzorging van de tere huid. Ze kunnen de huid soepeler maken en de vorming van fijne lijntjes tegengaan. Door de oogcrème in de koelkast te bewaren, krijgt u een extra verkoelend effect.

Wallen rimpels onder ogen behandeling voor na

Kan je met aambeienzalf wallen verminderen?

Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken. Producten die niet ontwikkeld zijn voor de dunne huid rondom het oog kunt u daar beter niet op aanbrengen. Zo voorkomt u eczeem en oogirritaties.
Een eenvoudig middel om thuis in te zetten is komkommer of aardappel. Leg twee dunne plakjes minimaal een uur in de koelkast en leg ze daarna op de ogen. Dit hydrateert de huid en kan ontstekingsremmend werken.

De behandelingen van Kliniek Dokter Frodo

Bovenstaande tips zijn helaas niet altijd voldoende om de huidproblemen rond de ogen op te lossen. Kliniek Dokter Frodo is gespecialiseerd in het behandelen van wallen. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend consult, waarbij de arts een persoonlijk behandelplan voor u opstelt. Hij bekijkt de oorzaak van uw wallen en weet precies welke wallenbehandeling bij u past.

Neem contact op voor vragen of om een afspraak te maken

Bel 020 421 1559

Reviews