Donkere kringen onder ogen

Kringen onder ogen verwijderen of verminderen

Kringen onder de ogen ontstaan niet alleen bij mensen die niet genoeg slapen of ongezond zijn. Zelfs bij mensen die gezond leven en voldoende rusten, kunnen donkere kringen of vlekken onder de ogen ontstaan. Bij Kliniek Dokter Frodo kunt u met behulp van hyaluronzuur fillers, carboxytherapie, laseren en de Eye Regen behandeling uw blauwe vlekken en donkere kringen onder de ogen laten verminderen of zelfs laten verdwijnen. Met onze kringen behandeling zult u er snel weer stralend uitzien.

Donkere kringen onder ogen


Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u een unieke combinatie van verschillende cosmetische oog-, wallen- en donkere kringen specialismen onder één dak. Aangezien de cosmetisch arts van Kliniek Dokter Frodo specialist is in de toepassing van verschillende cosmetische behandeltechnieken, krijgt u altijd een behandeladvies op maat. Met de juiste behandeling, (fillers, carboxytherapie, laser en/of Eye Regen) kunnen wij de kringen onder uw ogen verminderen of zelfs volledig verwijderen zonder operatie.

Telefonisch consult

Heeft u last van donkere kringen onder uw ogen? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

 • Het probleem

  Donkere kringen onder de ogen

 • De behandeling

  Fillers, carboxytherapie, laser en/of Eye Regen

 • Het resultaat

  De donkere kringen onder de ogen zijn verdwenen

   • Aangesloten bij de NVCG
   • Veilige behandelingen
   • Natuurlijke resultaten
   • Kliniek in Amsterdam
   • Ervaren cosmetisch artsen

Doe de wallen of donkere kringen test

Bekijk eerst of u last heeft van donkere kringen of wallen en doe de test!
TEST-wallen-of-donkere-kringen-onder-de-ogen

Kringen onder ogen

Om vast te stellen welke behandeling voor u het meest geschikt is vindt er eerst een eerste consult plaats. Op basis van het persoonlijke behandelplan dat we samen met u bepalen, maken we de keuze uit één of meerder behandelmethods.

Als u kiest voor een behandeling onder de ogen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor een ervaren cosmetisch arts die u zal informeren over de mogelijkheden, en op een veilige manier te werk gaat. Bent u benieuwd of een behandeling onder de ogen bij Kliniek Dokter Frodo aansluit bij uw verwachtingen? Wij geven u graag een eerlijk en transparant advies over de mogelijkheden in een consult.

Lees ook eens onze blogs over het behandelen van kringen en wallen.

Consult aanvragen 020 421 1559

Fillers onder de ogen

Donkere kringen worden vaak veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Er ontstaat dan een schaduw onder de ogen die u lastig kan wegwerken met make-up of kan camoufleren met concealer (een huidkleurige crème). Als het volumetekort alleen in de ooghoek en rand te zien is, kunnen wij het volledig herstellen door middel van fillers op basis van hyaluronzuur, een kwalitatief en veilig vulmiddel wat de aanmaak van collageen stimuleert. Voor het opvullen gebruiken wij Juvéderm of Restylane.

De kringen onder de ogen verdwijnen doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer in elkaar overlopen. In sommige gevallen is het volumetekort meer verspreid en loopt de vermoeidheidsschaduw door in de wang. Het jukbeen ligt dan vlak achter het onderooglid. Om een goed effect te krijgen moet het jukbeen en/of de wangen ook worden gevuld met behulp van de X-lift, een liftvorm die de zwaartekracht tegen gaat en zich richt op het herstel van de vorm en jeugdigheid van het gezicht.

Wat kunt u verwachten van een filler behandeling tegen kringen onder ogen?

De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule (een medisch instrument) waardoor we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht en laat uw het blauw onder de ogen verwijderen en oneffenheden wegwerken. De hersteltijd is zeer kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Carboxytherapie en laser behandeling tegen donkere kringen onder de ogen

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide en het wordt ingezet voor het verwijderen van donkere kringen onder ogen. Een reeks van drie carboxy behandelingen is vaak voldoende. Hiermee kunnen we donkere kringen onder de ogen goed wegwerken. Fijne lijntjes en rimpeltjes onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Met een laser behandeling zijn wij in staat om de donkere kringen die ontstaan door pigment te verminderen. Er zijn twee soorten laserbehandelingen voor donkere kringen onder de ogen.

Bij donkere kringen en huidverslapping onder de ogen kunnen we:

1. Met Laser de huid onder de ogen strakker maken. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd waardoor de huid strakker wordt en de kringen onder de ogen verbeteren.

2. Met IPL het pigment onder de ogen verbeteren. Hierbij kunnen we gericht de pigmentcellen behandelen waardoor deze verminderen.

Onze laserbehandelingen voor donkere kringen kunnen veilig gecombineerd worden met Botox, fillers en/of carboxytherapie.
Vroeger was het niet veilig om donkere kringen onder de ogen te laseren omdat we voorheen een extern oogkapje gebruikten om de ogen te beschermen. Speciaal voor de behandeling van de oogleden is er een interne oogkapje ontwikkeld die onder de oogleden geplaatst wordt en waar u bijna niks van voelt.

Wat kunt u verwachten van een carboxybehandeling of laserbehandeling tegen donkere kringen?

De carboxybehandeling of laserbehandeling duurt slechts enkele minuten. Direct na de behandeling is de huid licht rood en opgezwollen. Na 15 minuten is de zwelling verdwenen en kunt u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten. Het natuurlijke resultaat zorgt ervoor dat uw donkere kringen onder de ogen minder worden en dat rimpels onder de ogen zachter worden.

Eye Regen behandeling onder de ogen

De Eye Regen behandeling is een nieuwe behandeling tegen een vermoeide uitstraling die wordt veroorzaakt door donkere kringen onder ogen. Door de Eye Regen behandeling wordt de huid versterkt, verjongd en gehydrateerd. Eye Regen bestaat uit een combinatie van drie behandelingen: PRP, hyaluronzuur en micropuncture.

PRP

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij het herstelproces van het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende en strakkere huid krijgt. De behandeling komt vanuit de tandheelkunde en orthopedie, waar het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en –plaatjes om genezing te bevorderen, al jarenlang gebruikelijk is.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is één van de bouwstenen van het lichaam. Het komt niet allen voor in de huid, maar ook in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. Hyaluronzuur zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Het lichaam maakt voortdurend hyaluronzuur aan, maar als we ouder worden, vertraagt dit proces. Door de plek onder het oog te vullen met hyaluronzuur wordt de kring aangevuld en komt het volume weer terug.

Micropuncture

Micropuncture, ook wel microneedling genoemd, is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverbetering en –verjonging. De behandeling gebeurt met een microneedling roller. Dat is een klein apparatuur met 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen die samenknijpen en bijdragen tot verhoogde opname van actieve werkstoffen. Micropuncture is vrijwel pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Wat kunt u verwachten van een Eye Regen behandeling?

Tijdens de Eye Regen behandeling wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje net onder het oppervlak van de huid. Vervolgens rollen we door middel van micropuncture het PRP en hyaluronzuur oppervlakkig in de huid. Donkere, blauwe kringen onder ogen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. De behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan de huid onder uw ogen nog rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. Het resultaat is direct te zien en de donkere kringen onder de ogen zijn verminderd.

Combinatie behandeling

In sommige gevallen is een combinatie van behandelmethoden de meest effectieve manier om blauwe kringen onder de ogen te verdwijnen. In ons persoonlijk behandeladvies vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.

Fases van donkere kringen onder ogen

Fase 1: Beginnende kringvorming onder ogen

In het beginstadium zijn donkere kringen onder ogen erg goed te behandelen. De huid onder de ogen wordt meestal helemaal egaal. Na de behandeling is het gebruik van een dekkend of camouflerend middel niet meer nodig. In de eerste fase valt het vaak niet op dat u een cosmetische behandeling heeft ondergaan, al zijn de kringen wel verdwenen.
In dit stadium is make-up ook een goed middel tegen donkere kringen onder de ogen, voor mannen is dit echter minder voor de hand liggend.

Fase 2: Donkere kringen onder ogen

In de tweede fase zitten de donkere kringen iets dieper in de huid. De beste manier om donkere kringen in deze fase te behandelen, is door middel van fillers met hyaluronzuur. Het effect is goed zichtbaar, al zal uw omgeving het niet direct zien.

donkere-kringen-onder-ogen

Fase 3: Diepe en donkere blauwe kringen onder ogen

In de derde fase zijn de donkere kringen een stuk ernstiger dan in de voorgaande fases. Fillers zorgen ervoor dat de donkere kringen verminderen, maar ze zullen nooit helemaal weggaan. Om de zwelling te reduceren, raden wij in sommige gevallen aan om de behandeling in twee keer te doen. Het resultaat is goed zichtbaar en er zal een duidelijke verbetering optreden.
De kwaliteit van de huid kunnen we verder verbeteren met de combinatie van laser en carboxytherapie.

Fase 4: Bijzonder diepe en donkere zwarte kringen onder ogen

In de vierde fase zijn de donkere kringen zeer ernstig. De zwarte kringen onder ogen of soms de donkere vlekken onder ogen zitten diep in de huid en een verbetering is vaak niet mogelijk met alleen fillers. In dit stadium valt een operatieve ooglidcorrectie te overwegen.

Prijslijst van donkere kringen

Wallen en donkere kringen

Fillers
Wallenbehandeling light € 500,-
Wallenbehandeling medium € 850-€ 1350,-
Wallenbehandeling intens € 1.700,-
Carboxytherapie
 Losse behandeling  € 150,-
 3 behandelingen  € 400,-
 6 behandelingen  € 600,-
Eye Regen
Eye Regen behandeling € 850,-

 

Consult aanvragen 020 421 1559

Ooglidcorrectie

Als de donkere kringen heel diep in de huid zitten en dit een vermoeid uiterlijk geeft, kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt niet uitgevoerd in onze kliniek. Diepe donkere kringen onder de ogen kunnen wel worden verbeterd met fillers, maar met een filler behandeling zullen deze kringen nooit volledig permanent verdwijnen.

Een ooglidcorrectie vindt plaatst onder plaatselijke verdoving. Er wordt een incisie (sneetje) gemaakt in de huid waardoor het overtollige vetweefsel kan worden verwijderd. De operatie duurt meestal anderhalf uur. De eerste dagen na de operatie is de huid vaak blauw en opgezwollen. De klachten nemen na ongeveer twee dagen af. De incisies kunnen nog wel weken tot maanden zichtbaar zijn. Net zoals elke operatie is ook de ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties, abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen ontstaan.

Welke behandeling we ook op basis van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken kiezen, kunt er op rekenen dat u van ons een eerlijk advies krijgt.

Hoe ontstaan donkere kringen onder ogen?

Donkere kringen worden vaak veroorzaakt door een volumetekort onder de ogen. Lees hieronder hoe donkere kringen onder ogen ontstaan:

Leefgewoontes

Donkere kringen onder de ogen kunnen te maken hebben met leefgewoontes. Te weinig slaap kan invloed hebben op donkere kringen onder de ogen. Sommige mensen hebben er al last van na een nacht weinig slaap of te laat naar bed gaan, anderen hebben een chronisch slaaptekort waardoor donkere kringen zichtbaar zijn.

Stress

Vaak is stress een oorzaak van slechter slapen. Hierdoor kan stress indirect zorgen voor een toename van de zichtbaarheid en is zo een kringen onder de ogen oorzaak.

Erfelijk

De zichtbaarheid van kringen onder ogen kan ook genetisch bepaald zijn. In dit geval heeft iemand ook last van kringen onder de ogen wanneer er geen sprake is van vermoeidheid.

Lichaamsbeweging en frisse lucht

Donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan door een gebrek aan frisse lucht en voldoende lichaamsbeweging. Dit zorgt niet alleen voor donkere kringen, maar ook voor stress.

Vitamine en mineralen

Een tekort aan vitamine (C en E) en mineralen in voeding kan zorgen voor een slechte bloedcirculatie, waardoor kringen eerder de kans krijgen om te ontstaan. Zo zorgt een ijzertekort voor een blekere huid waardoor kringen meer opvallen, en een tekort aan antioxidanten zorgt voor donkere kringen.

UV-straling

Door UV-straling van de zon ziet uw huid er op korte termijn beter uit. Op lange termijn gaan de donkere kringen er echter veel erger uitzien. Door zonlicht gaat de huid er sneller ouder uitzien en tekenen de kringen meer.

Roken en alcohol

Roken en alcohol tasten de kwaliteit van uw nachtrust aan, wat zorgt voor vermoeidheid waardoor er kringen kunnen ontstaan. Daarnaast zorgt roken voor een slechte kwaliteit van de bloedvaten waardoor deze minder goed doorstromen en donkere kringen kunnen ontstaan. Alcohol zorgt ervoor dat uw huid uitdroogt, waardoor er kringen en fijne lijntjes onder de ogen komen.

Wat kunt u verwachten van een filler behandeling tegen kringen onder ogen?

De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule (een medisch instrument) waardoor we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht en laat uw het blauw onder de ogen verwijderen en oneffenheden wegwerken. De hersteltijd is zeer kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Afspraak maken voor consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak.
Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een en vrijblijvend consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Consult aanvragen

Hoe ontstaan kringen?

Donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

  • Volumetekort onder de ogen:
   Vaak worden donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/oogkas/wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze kringen niet beter.
  • Fijne lijntjes en blauwe doorschijning:
   Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.
  • Pigmentafzetting:
   Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een kringen onder ogen behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de kringen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Is de kringen onder ogen behandeling iets voor mij?

Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Wij voeren geen behandelingen uit op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Houdt er rekening mee dat wanneer u bloedverdunners gebruikt de kans op blauwe plekken een stuk groter is.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken