Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Donkere kringen onder ogen

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Kringen onder ogen verwijderen of verminderen

Kringen onder de ogen ontstaan niet alleen bij mensen die niet genoeg slapen of ongezond zijn. Zelfs bij mensen die gezond leven en voldoende rusten kunnen donkere kringen of vlekken onder de ogen ontstaan. Bij Kliniek Dokter Frodo laten we ze verminderen of zelfs verdwijnen. Tijdens een online videoconsult bekijken we welke behandeling voor u het beste is.

Plan uw videoconsult

Leidende kliniek op het gebied van cosmetische behandelingen

Bij Kliniek Dokter Frodo kijken we echt naar de behandeling die het beste bij uw situatie past. Hiervoor bespreken we tijdens een consult uw indicaties en nemen we de verschillende behandelingen door. De behandelingen die we uitvoeren om blauwe plekken onder de ogen te verminderen of te verwijderen, zijn hyaluronzuur fillers, carboxytherapie, laseren en de Eye Regen behandeling.

 • Aangesloten bij de NVCG
 • Veilige behandelingen
 • Natuurlijke resultaten
 • Kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch artsen

Feiten over deze behandeling

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Mogelijk indien gewenst

Duur

Vanaf 30 minuten

Product

Hyaluronzuur, CO2 gas of laser

Veiligheid

Uiterst veilig

Duurzaamheid

Tot 24 maanden

Dé specialist in donkere kringen onder de ogen

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u een unieke combinatie van verschillende cosmetische oog-, wallen- en donkere kringen specialismen onder één dak. Aangezien de cosmetisch artsen van Kliniek Dokter Frodo specialist zijn in de toepassing van verschillende cosmetische behandeltechnieken, krijgt u altijd een behandeladvies op maat.

Dokter Frodo is wereldwijd trainer en opleider van cosmetische artsen en is aangesloten als cosmetisch arts bij de NVCG. Daarnaast zijn al onze artsen aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten, de Allergan Medical Institute en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Er zijn verschillende oorzaken voor donkere kringen onder de ogen. We benoemen hieronder graag een aantal oorzaken

Leefgewoontes

Donkere kringen onder de ogen kunnen te maken hebben met leefgewoontes. Te weinig slaap kan invloed hebben op donkere kringen onder de ogen. Sommige mensen hebben er al last van na een nacht weinig slaap of te laat naar bed gaan, anderen hebben een chronisch slaaptekort waardoor donkere kringen zichtbaar zijn.

Stress

Vaak is stress een oorzaak van slechter slapen. Hierdoor kan stress indirect zorgen voor zichtbaardere kringen onder de ogen.

Erfelijkheid

De zichtbaarheid van kringen onder ogen kan ook genetisch bepaald zijn. In dit geval heeft iemand ook last van kringen onder de ogen wanneer er geen sprake is van vermoeidheid.

Gebrek aan lichaamsbeweging en frisse lucht

Donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan door een gebrek aan frisse lucht en onvoldoende lichaamsbeweging. Dit zorgt niet alleen voor donkere kringen, maar ook voor stress.

Vitaminen- en mineralentekort

Een tekort aan vitaminen (C en E) en mineralen in voeding kan zorgen voor een slechte bloedcirculatie, waardoor er eerder kringen ontstaan. Zo zorgt een ijzertekort voor een blekere huid waardoor kringen meer opvallen en zorgt een tekort aan antioxidanten voor donkere kringen.

Uv-straling

Door uv-straling van de zon ziet uw huid er op korte termijn beter uit. Op lange termijn worden donkere kringen echter nog veel donkerder door de zon. Door zonlicht gaat de huid er sneller ouder uitzien en tekenen de kringen meer.

Roken en alcohol

Roken en alcohol tasten de kwaliteit van uw nachtrust aan, wat zorgt voor vermoeidheid. Hierdoor kunnen er kringen onder de ogen ontstaan. Daarnaast zorgt roken voor een slechte kwaliteit van de bloedvaten, waardoor deze minder goed doorstromen en donkere kringen kunnen ontstaan. Alcohol zorgt ervoor dat uw huid uitdroogt, waardoor er kringen en fijne lijntjes onder de ogen zichtbaar worden.

Donkere kringen of wallen?

Donkere kringen onder ogen en wallen onder ogen worden regelmatig door elkaar gehaald. Het zijn echter twee verschillende aandoeningen. Doe de test om te kijken of u last heeft van wallen of van donkere kringen.

Prijzen van een behandeling tegen donkere kringen onder ogen

Hieronder vindt u de prijslijst van de soorten behandelingen tegen blauwe plekken of donkere kringen onder de ogen. Behandelingen voor wallen onder de ogen zijn ook opgenomen, omdat ze regelmatig een oplossing zijn tegen donkere kringen.

Wallen en donkere kringen

Prijs

Fillers
Wallenbehandeling light € 500,-
Wallenbehandeling medium € 850-€ 1350,-
Wallenbehandeling intens € 1.700,-
Carboxytherapie
 Losse behandeling  € 150,-
 3 behandelingen  € 400,-
 6 behandelingen  € 600,-
Eye Regen
Eye Regen behandeling € 850,-

Waarom kiest u voor Kliniek Dokter Frodo?

Onze kliniek is de leidende kliniek in Nederland wat betreft cosmetische behandelingen. We kijken wat het beste bij uw gezicht past en we zorgen ervoor dat u zich weer jong en gezond voelt. We bekijken uw persoonlijke kenmerken en bespreken ook andere verbeterpunten die we zien.

Gespecialiseerd in injectables

De artsen binnen onze kliniek zijn gespecialiseerd op het gebied van injectables. Ondanks onze specialisatie, willen we u ‘mooi oud laten worden’. Dit betekent ook dat we sommige mensen weigeren te behandelen, omdat we niet vinden dat zij een behandeling nodig hebben of omdat zij andere verwachtingen hebben.

Lees ook meer over onze kliniek en onze werkwijze.

Onze behandelingen

Bij Kliniek Dokter Frodo bieden we verschillende behandelingen aan voor het verminderen of verwijderen van donkere of blauwe kringen onder de ogen. Omdat er niet één behandeling is die universeel het beste is voor behandelen van kringen onder de ogen, bespreken we tijdens een consult uw indicaties en bekijken we uw gezicht. We kijken naar het geheel, zodat we het meest natuurlijke resultaat te behalen.

De behandelingen die we bij Kliniek Dokter Frodo aanbieden tegen kringen onder de ogen, zijn:

 1. Fillers onder ogen
 2. Carboxytherapie en laserbehandeling
 3. Eye Regen behandeling
 4. Combinatiebehandeling

Wilt u meer informatie ontvangen over onze behandelingen? Neem dan contact met ons op. We leggen u het graag uit en nemen de tijd om de methodes en resultaten te bespreken.

Neem contact met ons op

wallen-onder-ogen-fillers

1. Fillers onder ogen

Donkere kringen worden vaak veroorzaakt door een volumetekort onder de ogen. Er ontstaat dan een schaduw onder de ogen die u lastig kunt wegwerken met make-up of kunt camoufleren met concealer (een huidkleurige crème). Als het volumetekort alleen in de ooghoek en rand te zien is, kunnen we dit volledig herstellen door middel van fillers op basis van hyaluronzuur, een kwalitatief en veilig vulmiddel dat de aanmaak van collageen stimuleert. Voor het opvullen gebruiken we Juvéderm of Restylane.

Lees meer

De kringen onder de ogen verdwijnen doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer in elkaar overlopen. In sommige gevallen is het volumetekort meer verspreid en loopt de vermoeidheidsschaduw door in de wang. Het jukbeen ligt dan vlak achter het onderooglid. Om een goed effect te krijgen, moeten de jukbeenderen of de wangen ook worden gevuld met behulp van de X-ooglift, een liftvorm die de zwaartekracht tegengaat en zich richt op het herstel van de vorm en jeugdigheid van het gezicht.

2. Carboxytherapie en laserbehandeling

Carboxytherapie bestaat uit het injecteren van de huid met kooldioxide en wordt ingezet voor het verwijderen van donkere kringen onder ogen. Een reeks van drie carboxybehandelingen is vaak voldoende. Hiermee kunnen we donkere kringen onder de ogen goed wegwerken. Fijne lijntjes en rimpeltjes onder de ogen verbeteren doordat de huid strakker wordt. Donkere, blauwe kringen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Met een laserbehandeling zijn we in staat om de donkere kringen die ontstaan door pigment te verminderen. Er zijn twee soorten laserbehandelingen voor donkere kringen onder de ogen.

Lees meer

Bij donkere kringen en huidverslapping onder de ogen kunnen we:

 1. Met de Erbium Pixel laser de huid onder de ogen strakker maken. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met de laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd, waardoor de huid strakker wordt en de kringen onder de ogen verbeteren.
 2. Met IPL het pigment onder de ogen verbeteren. Hierbij kunnen we gericht de pigmentcellen behandelen, waardoor deze verminderen.

Onze laserbehandelingen voor donkere kringen kunnen veilig gecombineerd worden met Botox, fillers en carboxytherapie.

Vroeger was het niet veilig om donkere kringen onder de ogen te laseren, omdat we een extern oogkapje gebruikten om de ogen te beschermen. Speciaal voor de behandeling van de oogleden is er een intern oogkapje ontwikkeld dat onder de oogleden geplaatst wordt en waar u bijna niks van voelt.

3. Eye Regen behandeling

De Eye Regen behandeling is een nieuwe behandeling tegen een vermoeide uitstraling als gevolg van donkere kringen onder ogen. Door de Eye Regen behandeling wordt de huid versterkt, verjongd en gehydrateerd. Eye Regen bestaat uit een combinatie van drie behandelingen: PRP, hyaluronzuur en micropuncture.

Lees meer

PRP

PRP staat voor Platelet Rich Plasma. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij het herstelproces van het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende en strakkere huid krijgt. De behandeling komt vanuit de tandheelkunde en orthopedie, waar het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en –plaatjes om genezing te bevorderen al jarenlang gebruikelijk is.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van de bouwstenen van het lichaam. Het komt niet alleen voor in de huid, maar ook in ons bindweefsel, zenuwweefsel en epitheelweefsel. Hyaluronzuur zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Het lichaam maakt voortdurend hyaluronzuur aan, maar als we ouder worden vertraagt dit proces. Door de plek onder het oog te vullen met hyaluronzuur wordt de kring aangevuld en komt het volume terug.

Micropuncture

Micropuncture, ook wel microneedling genoemd, is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverbetering en –verjonging. De behandeling gebeurt met een microneedling roller. Dit is een klein apparaat met 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit. De fijne naaldjes in de roller stimuleren de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen die samenknijpen en bijdragen aan een verhoogde opname van actieve werkstoffen. Micropuncture is vrijwel pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag.

4. Combinatiebehandeling

In sommige gevallen is een combinatie van behandelmethoden de meest effectieve manier om blauwe kringen onder de ogen te verdwijnen. Tijdens een videoconsult vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Welke behandeling we ook op basis van uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken kiezen, u kunt erop rekenen dat u van ons een eerlijk advies krijgt.

Behandeling die we niet aanbieden

Ooglidcorrectie

Als de donkere kringen heel diep in de huid zitten en dit een vermoeid uiterlijk geeft, kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep die niet wordt uitgevoerd in onze kliniek. Diepe donkere kringen onder de ogen kunnen we wel verbeteren met fillers, maar met een filler behandeling zullen deze kringen nooit volledig permanent verdwijnen.

Lees meer

Een ooglidcorrectie vindt plaatst onder plaatselijke verdoving. Er wordt een incisie (sneetje) gemaakt in de huid, waardoor het overtollige vetweefsel kan worden verwijderd. De operatie duurt meestal anderhalf uur. De eerste dagen na de operatie is de huid vaak blauw en opgezwollen. De klachten nemen na ongeveer twee dagen af. De incisies kunnen nog wel weken tot maanden zichtbaar zijn. Net zoals elke operatie is ook de ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties, abnormale verkleuringen of irritaties aan de ogen ontstaan.

Voor, tijdens en na de kringen onder de ogen behandeling

Voorafgaand aan de behandeling

Elke behandeling is anders, maar er is wel een aantal zaken die bij meerdere behandelingen overeenkomen. Zo bespreken we direct van tevoren nog eens wat er gaat gebeuren tijdens de behandeling, zodat u goed voorbereid bent.

Daarnaast adviseren we het volgende om blauwe plekken te voorkomen:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol vanaf 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10mg Cetirizine tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen

De behandeling en na de behandeling

De behandelingen zijn allemaal net iets anders. We leggen hieronder uit wat u kan verwachten.

Wat kunt u verwachten van een filler behandeling tegen kringen onder ogen?

De behandeling met fillers duurt ongeveer vijftien minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken we een canule (een medisch instrument) waardoor we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. De hyaluronzuurfiller wordt onder de ogen aangebracht. Dit laat het blauw onder de ogen verdwijnen en werkt oneffenheden weg. De hersteltijd is zeer kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Wat kunt u verwachten van een carboxybehandeling of laserbehandeling tegen donkere kringen?

De carboxybehandeling of laserbehandeling duurt slechts enkele minuten. Direct na de behandeling is de huid licht rood en opgezwollen. Na 15 minuten is de zwelling verdwenen en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Het natuurlijke resultaat zorgt ervoor dat uw donkere kringen onder de ogen verminderen en dat rimpels onder de ogen zachter worden.

Wat kunt u verwachten van een Eye Regen behandeling?

Tijdens de Eye Regen behandeling wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen die vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje net onder het oppervlak van de huid. Vervolgens rollen we door middel van micropuncture het PRP en hyaluronzuur oppervlakkig in de huid. Donkere, blauwe kringen onder ogen verminderen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. De behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan de huid onder uw ogen nog rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. Het resultaat is direct te zien en de donkere kringen onder de ogen zijn verminderd.

De verschillende fases van donkere kringen onder ogen

Fase 1: Beginnende kringvorming onder ogen

In het beginstadium zijn donkere kringen onder ogen erg goed te behandelen. De huid onder de ogen wordt meestal helemaal egaal. Na de behandeling is het gebruik van een dekkend of camouflerend middel niet meer nodig. In de eerste fase valt het vaak niet op dat u een cosmetische behandeling heeft ondergaan, al zijn de kringen wel verdwenen.
In dit stadium is make-up ook een goed middel tegen donkere kringen onder de ogen, voor mannen is dit echter minder voor de hand liggend.

Fase 2: Donkere kringen onder ogen

In de tweede fase zitten de donkere kringen iets dieper in de huid. De beste manier om donkere kringen in deze fase te behandelen is door middel van fillers met hyaluronzuur. Het effect is goed zichtbaar, al zal uw omgeving het niet direct opvallen.

Fase 3: Diepe en donkere blauwe kringen onder ogen

In de derde fase zijn de donkere kringen een stuk ernstiger dan in de voorgaande fases. Fillers zorgen ervoor dat de donkere kringen verminderen, maar ze zullen nooit helemaal weggaan. Om de zwelling te reduceren, raden we in sommige gevallen aan om de behandeling in twee keer te doen. Het resultaat is goed zichtbaar en er zal een duidelijke verbetering optreden. De kwaliteit van de huid kunnen we verder verbeteren met de combinatie van laser– en carboxytherapie.

Fase 4: Bijzonder diepe en donkere zwarte kringen onder ogen

In de vierde fase zijn de donkere kringen zeer ernstig. De zwarte kringen onder ogen of soms de donkere vlekken onder ogen zitten diep in de huid en een verbetering is vaak niet mogelijk met alleen fillers. In dit stadium valt een operatieve ooglidcorrectie te overwegen.

Consult inplannen

Wilt u graag weten wat de artsen van Kliniek Dokter Frodo voor uw kringen onder de ogen kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend videoconsult aan. Tijdens dit consult bespreken we uw indicaties en de mogelijke behandelingen.

 • Consult van 60 minuten
 • Geen reistijd naar de kliniek
 • Veilig en vertrouwd in uw eigen omgeving

Plan uw videoconsult

Hoe vermindert u zelf uw donkere kringen?

Er is een aantal manieren om zelf uw donkere kringen te verminderen of te voorkomen. Deze zijn echter niet zo effectief als de behandelingen.

 • Wrijf of krab zo min mogelijk onder uw ogen. Dit kan de huid donkerder maken
 • Gebruik elke dag een zonnebrand of crème van minstens SPF50
 • Probeert tussen 12.00u en 15.00u de zon te vermijden. De uv-straling is dan het sterkst
 • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op of draag een pet of zonnebril tegen de uv-straling

Over Dokter Frodo

Bij Kliniek Dokter Frodo behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Dokter Frodo zelf heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van cosmetische behandelingen. Hier valt deze behandeling ook onder. Dokter Frodo is naast arts opleider en trainer van cosmetische artsen.

Veelgestelde vragen over donkere kringen

Hoe ontstaan kringen?

Donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

• Volumetekort onder de ogen
Vaak worden donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze kringen niet beter.

• Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

• Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een kringen onder ogen behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de kringen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Is de kringen onder ogen behandeling iets voor mij?

Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Wij voeren geen behandelingen uit op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Houdt er rekening mee dat wanneer u bloedverdunners gebruikt de kans op blauwe plekken een stuk groter is.


Ervaringen