phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling

Oorzaken van donkere kringen onder de ogen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Wanneer u last heeft van donkere kringen onder de ogen, kan dat komen door pigment of doordat de huid onder de ogen dunner is dan het zou moeten zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor deze donkere kringen. We benoemen ze hieronder.

 1. Leefgewoonten

  Donkere kringen onder de ogen kunnen te maken hebben met leefgewoonten. Te weinig slaap kan bijvoorbeeld invloed hebben op donkere kringen onder de ogen. Sommige mensen hebben al last van donkere kringen na één nacht weinig slaap of te laat naar bed gaan, terwijl anderen hebben een chronisch slaaptekort hebben waardoor donkere kringen zichtbaar worden.

 2. Stress

  Stress is vaak een oorzaak van slechter slapen en kan indirect zorgen voor zichtbaardere kringen onder de ogen.

 3. Erfelijkheid

  De zichtbaarheid van kringen onder de ogen kan ook genetisch bepaald zijn. Iemand heeft dan last van kringen onder de ogen, terwijl er geen sprake is van vermoeidheid.

 4. Gebrek aan lichaamsbeweging en frisse lucht

  Donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan door een gebrek aan frisse lucht en onvoldoende lichaamsbeweging. Dit zorgt voor donkere kringen onder de ogen en in sommige gevallen resulteert het zelfs in stress.

 5. Vitaminen- en mineralentekort

  Een tekort aan vitaminen (C en E) en mineralen in voeding kan zorgen voor een slechte bloedcirculatie, waardoor er eerder kringen ontstaan. Een ijzertekort zorgt voor een blekere huid waardoor de kringen meer opvallen en een tekort aan antioxidanten zorgt voor donkere kringen.

 6. Uv-straling

  Door uv-straling van de zon ziet uw huid er op korte termijn beter uit. Op lange termijn worden donkere kringen echter nog donkerder door de zon. Door zonlicht gaat de huid er sneller ouder uitzien en tekenen de kringen meer.

 7. Roken en alcohol

  Roken en alcohol tasten de kwaliteit van uw nachtrust aan, wat zorgt voor vermoeidheid. Daarnaast zorgt roken ook voor een slechte kwaliteit van de bloedvaten, waardoor ze minder goed doorstromen en er donkere kringen rond uw ogen kunnen ontstaan. Alcohol zorgt ervoor dat uw huid uitdroogt, waardoor kringen en fijne lijntjes onder de ogen sneller zichtbaar worden.

Donkere kringen onder de ogen kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals leefgewoonten, stress, erfelijkheid, gebrek aan lichaamsbeweging en frisse lucht, vitaminen- en mineralentekort, uv-straling, en roken en alcoholgebruik. Het begrijpen van deze oorzaken is essentieel om effectieve maatregelen te nemen om donkere kringen te verminderen. Door voldoende slaap te krijgen, stress te beheersen, een gezonde levensstijl te hanteren en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, kunt u de zichtbaarheid van donkere kringen verminderen. Daarnaast is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen schadelijke uv-straling en om roken en overmatig alcoholgebruik te vermijden. Door deze inzichten toe te passen, kunt u werken aan een stralende en jeugdige uitstraling onder uw ogen.

Plan een vrijblijvend consult in

Wilt u graag advies over uw donkere kringen onder uw ogen en welke behandeling het beste zou zijn? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend consult, waar we u graag persoonlijk advies geven. Zo weet u precies waar u aan toe bent en begint u met een gerust hart aan de behandeling.

Reviews