phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat

Botox

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Botoxbehandeling door Dokter Frodo

Botox geeft spieren rust en dankzij het ontspannen van de spieren kunnen we probleemgebieden aanpakken, zoals o.a. rimpelsmigraineovermatig zweten en tandenknarsen. Botox wordt gemaakt van de stof botulinetoxine. Dit stofje zorgt ervoor dat spieren niet meer de mogelijkheid hebben om zich (volledig) aan te spannen, waardoor ze weer tot rust komen.

De rimpelbehandeling met Botox is zeer effectief en verzacht diepe rimpels.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak kijken we waar we u bij kunnen helpen.

Feiten over Botox

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Verdoving Niet noodzakelijk
 • Duur behandeling Tot 30 minuten
 • Product Botox (botuline toxine)
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duur resultaat 3 tot 6 maanden

Tijdlijn botox behandeling bijwerkingen

Meer dan 5.000 injectables behandelingen per jaar bij onze kliniek

Wanneer uw uiterlijk niet meer volledig aansluit op hoe u zich voelt, kan Kliniek Dokter Frodo u mogelijk helpen u meer zichzelf te voelen. We bieden verschillende behandelingen waardoor u zich weer optimaal voelt. Bij Kliniek Dokter Frodo bent u niet alleen zeker van het eerlijkste advies op maat en de beste behandeling, u kunt er ook op rekenen dat het resultaat natuurlijk is.

 • Veilige en pijnloze behandelingen
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Garantie op een natuurlijk resultaat
 • Kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Voor-en-na foto's

Behandeling fillers botox masseter voor na
"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Wat is Botox?

Botox is een middel dat spieren, die zorgen voor bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjesovermatig zweten en tandenknarsen, helpt om weer te ontspannen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van botulinetoxine type A van het merk Botox om rimpelvorming te onderdrukken. Andere merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture.

BotoxPrijs
1 zone Botox€ 220,-
2 zones Botox€ 350,-
3 zones Botox€ 440,-
Botox tegen overmatig zweten€ 500,-
Botox tandenknarsen€ 350,-

Prijzen van onze Botoxbehandeling

Tijdens een consult bespreken we de gebieden die u wilt behandelen en de reden waarom. Naast uw wensen kijken we ook naar uw huid. Aan de hand van onze inzichten en uw wensen bepalen we welke behandeling we moeten toepassen. Bent u benieuwd hoe de prijzen voor een Botoxbehandeling zijn opgebouwd? In ons blog ‘De kosten van Botox’ vertellen we hier meer over.

De werking van Botox

Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX).

Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimische spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen en kraaienpootjes.

Botoxklinieken in Nederland vergelijken

Voordat u een kliniek kiest waar u een Botoxbehandeling wilt laten uitvoeren, is het belangrijk om verschillende klinieken te vergelijken. We adviseren u om te gaan voor kwaliteit, al kan het zijn dat u hier meer voor betaalt. Het is goed mogelijk dat u een onnatuurlijk resultaat krijgt bij klinieken met lagere kosten. We adviseren u om te kiezen voor een kliniek die is aangesloten bij de NVCG, ook al heeft een andere kliniek een goede aanbieding.

Verschillende prijzen

Daarnaast moet u niet te veel letten op de verschillende prijzen van Botoxbehandelingen. Kies niet persé voor de goedkoopste behandeling. Het belangrijkste is dat de kliniek ook het beste resultaat behaalt.

De prijs van botuline toxine (Botox) wordt per eenheid berekend. Zo hanteert Allergan, de producent van Botox, de prijs van € 2,50 per eenheid. Diverse klinieken maken gebruik van goedkopere merken botuline toxine. Deze merken zijn vaak minder lang op de markt en daardoor is het resultaat op lange termijn nog niet bekend.

Gebruik van Botox om lippen op te vullen?

Een groot misverstand is dat lippen met Botox worden vergroot. Lippen opvullen wordt echter uitgevoerd met fillers. Het is wel mogelijk om de mondhoeken te verzachten of om een gummy smile te verminderen.

Ik ben heel blij dat ik de botox behandeling ben ondergaan en zie zoveel verschil. ik ben nu niet meer zo gefocust op mijn fronsrimpel. Debbie

botox 100 eenheden behandeling cosmetisch

De behandelgebieden

Hieronder ziet u welke gebieden we bij Kliniek Dokter Frodo behandelen met Botox.

 1. Het voorhoofd
 2. De frons
 3. De kraaienpootjes
 4. De kaakspieren
 5. De kin
 6. De mondhoekjes
 7. De hals

Voor, tijdens en na onze Botoxbehandeling

Voor de behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult. We kijken of er geen (medische) bezwaren zijn tegen deze behandeling. Vervolgens stellen we samen met u een plan op.

De kans op bijwerkingen of blauwe plekken is minimaal bij een behandeling met Botox. Om de kans nog kleiner te maken, kunt u het volgende doen:

 • Gebruik Arnica 5 dagen voor de behandeling. Dit vermindert mogelijke bijwerkingen
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines & visolie
 • Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol

 

De behandeling zelf

Tijdens de Botoxbehandeling wordt het eiwit met een naald in de spier aangebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten en voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk. Inclusief een goed consult duurt het totale bezoek ongeveer dertig minuten.

Na de behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met botuline toxine mag u niet gaan liggen. Ook direct na de behandeling mag u niet sporten of het gebied masseren. We adviseren u om de behandelde spieren actief te gebruiken en veel aan te spannen. Bijvoorbeeld door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en de ogen samen te knijpen. Door het aanspannen van de spieren blijft het resultaat van de behandeling mogelijk langer.

Het effect van de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de Botoxbehandeling begint vanaf 48 uur na de injectie. Het resultaat is na 10 tot 14 dagen goed zichtbaar. Doordat er weer nieuwe zenuweinden aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen weer toe. Het effect van Botox houdt 3 tot 6 maanden aan.

Door het gebied regelmatig te behandelen, houdt het effect langer aan. Het resultaat van Botox is nooit permanent.

Tips na de behandeling

 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up tot 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling

Over Kliniek Dokter Frodo

Onze kliniek in Amsterdam is de leidende kliniek in Nederland die gericht is op injectables met onder andere Botox. Dokter Frodo heeft al 15 jaar ervaring en is ook opleider en trainer van cosmetische artsen bij het Allergan Medical Institute. Verder is hij aangesloten als cosmetisch arts bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

De behandeling van mijn fronsrimpels viel mee. Het resultaat is boven verwachting! ik zal de kliniek absoluut aanraden aan anderen. De kracht van Frodo om je te laten stralen zonder dat je ziet dat er wat aan je gezicht is gedaan. Patricia

Afspraak maken voor een consult

Wilt u zich laten informeren over een Botoxbehandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

U kunt een afspraak maken voor een consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of door ons contactformulier in te vullen.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met onze consulent en de behandelend arts. U krijgt meer te horen over de verschillende behandelmethodes en we bespreken uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding van deze afspraak stellen we een behandelplan op.

Het consult is vrijblijvend.

Kliniek Dokter Frodo is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie.

Veelgestelde vragen over Botox

Wat is botox?

Botox is de merknaam van het Botuline toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?

Botuline toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen en/of verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Het verminderen van putjes en lijnen in de kin (kincorrectie)

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline toxine wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

Zijn botuline toxine en fillers hetzelfde?

Nee. Botuline toxine is een neuro-modulator. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan, waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeelden van fillers zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvéderm en Restylane. Zie ook onze VLOG over de verschillende merken

Is het nodig om een consultafspraak te maken voordat je een Botoxbehandeling krijgt en waarom?

Voorafgaand aan een behandeling krijgt u altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van uw wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. Op basis van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op. Wij vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico’s uitsluiten en zorgen we dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Ben ik niet te jong voor een behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botox behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2 mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2 mm). Voor meer info: zie de VLOG over wenkbrauwlift

Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar?

Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

Hoe lang werkt Botuline toxine en is dit bij iedereen hetzelfde?

Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botuline toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

Wat is een zone Botox en wat kost dit?

Voorbeelden van één zone zijn: beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
Voor meer informatie over de kosten zie de VLOG hierover

Wanneer wordt er een halve zone Botox voor 125 euro gebruikt?

Een halve zone gebruiken wij voor kleinere spiertjes, bijvoorbeeld voor het liften van de mondhoeken, de kin of een wenkbrauwlift.

Is de behandeling met Botuline toxine wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botuline toxine werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Voor meer informatie zieo nze VLOG over gevaren/ veiligheid

Wat zijn eventuele risico's en bijwerken van Botox?

Bij een Botoxbehandeling zien wij in onze kliniek nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox is niet goed te verklaren.

Kan ik een hangend oog krijgen van een Botoxbehandeling?

Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met Botuline toxine. Doordat de wenkbrauw gaat hangen kunt u dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is goed te voorkomen door de Botuline toxine hoog in het voorhoofd te plaatsen. De behandeling van het voorhoofd is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als iemand van zichzelf al lage of hangende wenkbrauwen heeft. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatie behandeling van voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift om een hangend oog te voorkomen.

Wat gebeurt er als de Botuline toxine verkeerd word geïnjecteerd?

Indien de Botuline toxine met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt dan is er kans op de volgende bijwerkingen: blauwe plekken, hangend ooglid, pokerface, scheve beweging, hangende mond, et cetera. Het is dus belangrijk dat u de behandeling laat doen bij een erkende kliniek.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de Botoxbehandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Hoe verloopt de behandeling met Botuline toxine/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Zie ik altijd heel groot verschil na een behandeling?

Mensen wennen heel snel aan hun gezicht. Hierdoor kan het soms lijken dat er helemaal niks is verbeterd aan uw gezicht. Bij Kliniek Dokter Frodo werken de artsen heel precies en daarom blijft u uw eigen gezichtsuitdrukkingen behouden. Het is de bedoeling dat uw gezicht er fris en onvermoeid uitziet zonder dat het karakter verliest.
Zie ook de VLOG over resultaat

Hebben jullie ook een Botox aanbieding?

Wij hebben geen aanbiedingen. Voor een uiteenzetting hiervoor kunt u kijken op onze blogs hierover.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botoxbehandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

Gevaren van Botuline toxine; het vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn

In hele hoge concentraties is Botox (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we bijvoorbeeld dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn bijvoorbeeld aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botuline toxine is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor onze behandelingen gebruiken. Botuline toxine is veilig, werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam. zie onze VLOG onze VLOG over gevaren.

Kan je behandeld worden met Botuline toxine indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botuline toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Is de behandeling met Botox wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Kan je behandeld worden met Botoz indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Wat zijn de kosten van Botox?

Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Is Botox verslavend?

Wat houdt de Botoxbehandeling in?

Wat is het resultaat van Botox?

Welke Botox merken zijn er?

Wat is de beste Botox kliniek?

Botox, ook voor de lippen?

Veelgestelde vragen over Botox tegen migraine

Hoe lang werkt Botox tegen kraaienpootjes?

Het effect van een Botoxbehandeling is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. De behandeling van kraaienpootjes houdt echter iets minder lang omdat de lachspier dunner is en snel regenereerd (herstelt).

Wat is het risico van Botox lachrimpels?

Bij de Botoxbehandeling van lachrimpels zien wij nagenoeg geen bijwerkingen.
Als er te veel Botox wordt gebruikt kan het voorkomen dat de Botuline toxine verder verspreidt richting de wang dan wenselijk is. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat de lachspieren van de mond ook aangedaan zijn. Gelukkig zien wij dit nooit, maar het is wel mogelijk.

Reviews