Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Botox

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Botox behandeling door Dokter Frodo

Botox geeft spieren rust en dankzij het ontspannen van de spieren kunnen we probleemgebieden aanpakken, zoals rimpels, migraine, overmatig zweten en tandenknarsen. Botox wordt gemaakt van de stof botuline toxine, een stofje dat ervoor zorgt dat de aanspanning tussen de zenuwen en de spieren direct wordt geblokkeerd. De spieren hebben dankzij dit stofje niet meer de mogelijkheid om zich (volledig) aan te spannen, waardoor ze weer tot rust komen.

Bij Kliniek Dokter Frodo zien we meer dan 3.000 cliënten per jaar voor een Botoxbehandeling. De rimpelbehandeling met Botox is zeer effectief en verzacht diepe rimpels.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak kijken we waar we u bij kunnen helpen.

Plan een videoconsult

Meer dan 3.000 cliënten voor Botox per jaar bij onze kliniek

Wanneer uw uiterlijk niet meer (meer) volledig aansluit op hoe u zich voelt, kan Kliniek Dokter Frodo u mogelijk helpen. We bieden verschillende behandelingen waarmee we ons best doen om u weer helemaal zichzelf te laten voelen. Bij ons bent u niet alleen zeker van het eerlijkste advies op maat en de beste behandeling, u kunt er ook op rekenen dat het resultaat altijd natuurlijk zal zijn.

 • Veilige en pijnloze behandelingen
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Natuurlijk resultaat garantie
 • Kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Voor welke redenen u nog meer voor Kliniek Dokter Frodo moet kiezen? Lees het hier.

Feiten over Botox

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur

Tot 30 minuten

Product

Botox (botuline toxine)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Specialist in Botoxbehandelingen

Al ruim 10 jaar heeft Dokter Frodo ervaring met Botoxbehandelingen. Tijdens deze periode heeft hij ook vele behandelingen tegen fronsrimpels uitgevoerd.

Dokter Frodo is niet alleen cosmetisch arts (aangesloten bij de NVCG), hij is ook trainer op het gebied van cosmetische behandelingen. De andere artsen uit de kliniek zijn allemaal aangesloten bij onder andere de Allergan Medical Institute, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Wat is Botox?

Botox is een middel dat helpt om spieren, die zorgen voor bijvoorbeeld rimpels, migraine, overmatig zweten en tandenknarsen, weer laat ontspannen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van botuline toxine type A van het merk Botox om rimpelvorming te onderdrukken. Andere merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture.

De werking van Botox

Rimpels verminderen doordat botuline toxine de prikkel van zenuw naar spier blokkeert. Hierdoor wordt deze prikkel minder krachtig.

Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX). Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimische spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen en kraaienpootjes.

Prijzen van onze Botoxbehandeling

Tijdens een consult bespreken we de gebieden die u wilt behandelen en de reden waarom. Naast uw eigen wensen kijken we ook naar uw huid. Aan de hand van onze inzichten en uw wensen bepalen we welke behandeling we moeten toepassen. Bent u benieuwd hoe de prijzen voor een Botoxbehandeling zijn opgebouwd? In ons blog ‘De kosten van Botox’ vertellen we hier meer over.

 

Botox

Prijs

1 zone Botox € 220,-
2 zones Botox € 350,-
3 zones Botox € 440,-
Botox tegen overmatig zweten € 500,-
Botox tandenknarsen € 350,-
Botox gehele gezicht € 600,-

Botox klinieken in Nederland vergelijken

Voordat u een kliniek kiest waar u een Botoxbehandeling wilt laten uitvoeren, is het belangrijk om verschillende klinieken te vergelijken. We adviseren u om te gaan voor de kwaliteit, ook al kan het zijn dat u hier meer voor betaalt. Het is namelijk mogelijk dat u een onnatuurlijk resultaat krijgt bij klinieken met lagere kosten. Allereerst adviseren we u om te kiezen voor een kliniek die is aangesloten bij de NVCG, ook al heeft die andere kliniek zo’n goede aanbieding.

Verschillende prijzen

Daarnaast moet u niet te veel letten op de kosten van de Botox behandeling. Ga vooral niet voor de goedkoopste. Levert deze kliniek namelijk ook het beste resultaat?

De prijs van botuline toxine (Botox) wordt per eenheid berekend. Zo hanteert Allergan, de producent van Botox, de prijs van € 2,50 per eenheid. Diverse klinieken maken gebruiken van goedkopere merken botuline toxine. Deze merken zijn vaak minder lang op de markt en hierdoor is het resultaat op lange termijn nog niet onderzocht.

Gebruik van Botox om lippen op te vullen

Een groot misverstand is dat Botox wordt gebruikt om lippen op te vullen of te vergroten. Dit wordt echter uitgevoerd met fillers. Het is wel mogelijk om de mondhoeken te verzachten of om een gummy smile te verminderen.

“Ik ben heel blij dat ik de Botox behandeling ben ondergaan en zie zóveel verschil. Ik ben nu niet meer zo gefocust op mijn fronsrimpel. ”
Debbie

De behandelgebieden

Hieronder ziet u welke gebieden we bij Kliniek Dokter Frodo kunnen behandelen met Botox.

Voor, tijdens en na onze Botoxbehandeling

Voor de behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult. We kijken of er geen (medische) bezwaren zijn tegen deze behandeling. Vervolgens stellen we samen met u een plan op.

De kans op bijwerkingen of blauwe plekken is nihil bij een behandeling met Botox. Om de kans nog kleiner te maken, kunt u het volgende doen:

 • Gebruik Arnica 5 dagen voor de behandeling. Dit vermindert mogelijke bijwerkingen
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines & visolie
 • Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol

De behandeling zelf

Tijdens de Botoxbehandeling wordt het eiwit met een naald in de spier aangebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten en voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk. Inclusief een goed consult duurt het totale bezoek ongeveer dertig minuten.

Na de behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met botuline toxine mag u niet gaan liggen. Ook direct na de behandeling mag u niet sporten of het gebied masseren. We adviseren u om de behandelde spieren actief te gebruiken en veel aan te spannen. Bijvoorbeeld door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en de ogen samen te knijpen. Door het aanspannen van de spieren blijft het resultaat van de behandeling mogelijk langer.

Het effect van de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van de Botoxbehandeling begint vanaf 48 uur na de injectie. Het resultaat is na 10 tot 14 dagen goed zichtbaar. Doordat er weer nieuwe zenuweinden aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen weer toe. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden aan.

Door regelmatig het gebied te behandelen, blijft het effect langer aanhouden. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

Tips na de behandeling

 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up tot 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling

Risico’s en bijwerkingen van Botox

De behandeling met Botox bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. Toch zijn veel mensen angstig voor de gevaren. Deze angst komt mede doordat botuline toxine geassocieerd kan worden met Botulisme. Bij Botulisme krijg men een vergiftiging als eten besmet is met de bacterie Clostridium Botulinum. Dit heeft niks met de behandeling te maken.

De volgende bijwerkingen van Botox zijn bekend:

 • Roodheid of zwelling van de huid voor 5 minuten
 • Blauwe plek op de plaats van injectie. Dit komt bijna niet voor of verdwijnt meestal binnen 1-2 dagen.

Risico’s en bijwerkingen worden gezien als een van de nadelen van de Botox behandeling. Een ander gevolg waar mensen bang voor zijn, is dat de huid te strak komt te staan. Bij onze kliniek in Amsterdam zorgen we ervoor dat we slechts kleine hoeveelheden aanbrengen in de spier, zodat dit geen gevolgen wat betreft de vorm van uw gezicht met zich meebrengt. Meer informatie over rimpels verwijderen of de medische toepassing van Botox kunt u ook vinden in onze blogs.

“De behandeling van mijn fronsrimpels viel mee. Het resultaat is boven verwachting! Ik zal de kliniek absoluut aanraden aan anderen. De kracht van Frodo om je te laten stralen zonder dat je ziet dat er wat aan je gezicht gedaan is.”
Patricia

Over Kliniek Dokter Frodo

Onze kliniek in Amsterdam is de leidende kliniek in Nederland die gericht is op injectables met onder andere Botox. Dokter Frodo heeft al ruim 10 jaar ervaring en is niet alleen arts, maar ook opleider en trainer van cosmetische artsen bij de Allergan Medical Institute. Verder is hij aangesloten als cosmetisch arts bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Afspraak maken voor een consult

Wilt u zich laten informeren over een Botoxbehandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

U kunt een afspraak maken voor een consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of door ons contactformulier in te vullen.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en krijgt u meer te horen over de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen naar aanleiding daarvan een behandelplan op.

Het consult is vrijblijvend.

Kliniek Dokter Frodo is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

Plan een videoconsult

Veelgestelde vragen over Botox

Wat is Botox?

Botox is de merknaam van het Botuline toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?

Botuline toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen en/of verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Het verminderen van putjes en lijnen in de kin (kincorrectie)

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline toxine wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

Zijn Botuline toxine en fillers hetzelfde?

Nee. Botuline toxine is een neuro-modulator. Het zorgt ervoor dat de spieren minder bewegen. Fillers daarentegen vullen het verloren volume in het gezicht weer aan, waardoor de gezichtscontouren worden hersteld. Voorbeelden van fillers zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur zoals Juvéderm en Restylane. Zie ook onze VLOG over de verschillende merken

Is het nodig om een consultafspraak te maken voordat je een Botox behandeling krijgt en waarom?

Voorafgaand aan een behandeling krijgt u altijd eerst een consult. Hierin worden op basis van uw wensen en gezichtskenmerken de verschillende behandelmethodes besproken. Op basis van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op. Wij vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Zo kunnen we risico’s uitsluiten en zorgen we dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Ben ik niet te jong voor een behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende rimpels kunnen goed met Botox behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de rimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2 mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2 mm). Voor meer info: zie de VLOG over wenkbrauwlift

Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar?

Twee tot vier dagen na behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

Hoe lang werkt Botuline toxine en is dit bij iedere persoon hetzelfde?

Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botuline toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

Wat is een zone Botox en wat kost dit?

Voorbeelden van één zone zijn: beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
Voor meer informatie over de kosten zie de VLOG hierover

Wanneer wordt er een halve zone Botox voor 125 euro gebruikt?

Een halve zone gebruiken wij voor kleinere spiertjes, bijvoorbeeld voor het liften van de mondhoeken, de kin of een wenkbrauwlift.

Is de behandeling met Botuline toxine wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botuline toxine werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Voor meer informatie zieo nze VLOG over gevaren/ veiligheid

Wat zijn eventuele risico's en bijwerkingen van Botox?

Bij een Botox behandeling zien wij in onze kliniek nagenoeg geen bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kunt u in de eerste week na de behandeling last hebben van een beurse/blauwe plek waar geprikt is of een wat stijf/zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen. Het kan ook voorkomen dat de Botuline toxine op de ene plek sneller werkt dan de andere plek. Hierdoor kan het soms voorkomen dat het resultaat er in de eerste 2-3 dagen niet gelijkmatig uitziet. De oorzaak voor het verschillend ‘inwerken’ van Botox is niet goed te verklaren.

Kan ik een hangend oog krijgen van een Botox behandeling?

Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met Botuline toxine. Doordat de wenkbrauw gaat hangen kunt u dan gedurende enkele weken een zwaar gevoel krijgen boven het oog. Deze bijwerking is goed te voorkomen door de Botuline toxine hoog in het voorhoofd te plaatsen. De behandeling van het voorhoofd is niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld als iemand van zichzelf al lage of hangende wenkbrauwen heeft. Ten slotte wordt door onze artsen vaak gekozen voor een combinatie behandeling van voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift om een hangend oog te voorkomen.

Wat gebeurt er als de Botuline toxine verkeerd wordt geïnjecteerd?

Indien de Botuline toxine met een onjuiste hoeveelheid of techniek op een verkeerde plek wordt gebruikt dan is er kans op de volgende bijwerkingen: blauwe plekken, hangend ooglid, pokerface, scheve beweging, hangende mond, et cetera. Het is dus belangrijk dat u de behandeling laat doen bij een erkende kliniek.

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de Botox behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Hoe verloopt de behandeling met Botuline toxine/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Zie ik altijd heel groot verschil na een behandeling?

Mensen wennen heel snel aan hun gezicht. Hierdoor kan het soms lijken dat er helemaal niks is verbeterd aan uw gezicht. Bij Kliniek Dokter Frodo werken de artsen heel precies en daarom blijft u uw eigen gezichtsuitdrukkingen behouden. Het is de bedoeling dat uw gezicht er fris en onvermoeid uitziet zonder dat het karakter verliest.
Zie ook de VLOG over resultaat

Hebben jullie ook een Botox aanbieding?

Wij hebben geen aanbiedingen. Voor een uiteenzetting hiervoor kunt u kijken op onze blogs hierover.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

Gevaren van Botuline toxine; het vergif - dat kan toch nooit goed voor je zijn?

In hele hoge concentraties is Botox (botuline toxine) giftig. Dit is bij veel medicamenten het geval. Andere stoffen die we bijvoorbeeld dagelijks gebruiken die ook giftig zijn in hoge concentraties zijn bijvoorbeeld aspirine, paracetamol en Ibuprofen. Botuline toxine is absoluut geen vergif in de lage concentratie die wij voor onze behandelingen gebruiken. Botuline toxine is veilig, werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam. zie onze VLOG onze VLOG over gevaren.

Kan je behandeld worden met Botuline toxine indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botuline toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/Doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Is de behandeling met Botox wel veilig?

Deze behandeling is zeer veilig en het wordt al meer dan 30 jaar in de geneeskunde gebruikt. Botox werkt lokaal en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Hoe verloopt de behandeling met Botox/doet het pijn?

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Kan je behandeld worden met Botox indien je een auto-imuunziekte hebt?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botox is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

Wat zijn de kosten van Botox?

Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

Is Botox verslavend?

Is Botox gevaarlijk?

Wat houdt de Botox behandeling in?

Wat is het resultaat van Botox?

Welke Botox merken zijn er?

Wat is de beste Botox kliniek?

Botox, ook voor de lippen?

Veelgestelde vragen over Botox tegen migraine

Hoe lang werkt Botox kraaienpootjes?

Het effect van een Botox behandeling is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. De behandeling van kraaienpootjes houdt echter iets minder lang omdat de lachspier dunner is en snel regenereerd (herstelt).

Wat is het risico van Botox lachrimpels?

Bij de Botox behandeling van lachrimpels zien wij nagenoeg geen bijwerkingen.
Als er te veel Botox wordt gebruikt kan het voorkomen dat de Botuline toxine verder verspreidt richting de wang dan wenselijk is. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat de lachspieren van de mond ook aangedaan zijn. Gelukkig zien wij dit nooit, maar het is wel mogelijk.


Ervaringen