Botox

Botox behandeling met botuline toxine type A om rimpelvorming te onderdrukken. Botox is een merk, andere botuline toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar wordt ook ingezet tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

Botox tegen fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Door middel van Botox wordt de spierbeweging die rimpels veroorzaken geremd, waardoor rimpels tijdelijk niet meer zichtbaar zijn.

Botox tegen migraine

Een behandeling met Botox om migraine te behandelen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar werkt ook effectief tegen migraine omdat Botox helpt om spieren te laten ontspannen.

Botox tegen fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Door middel van Botox wordt de spierbeweging die rimpels veroorzaken geremd, waardoor rimpels tijdelijk niet meer zichtbaar zijn.

Botox behandeling

 • Effectief
  • Verzacht diepe rimpels
 • Pijnloos
  • Geen verdoving nodig
 • Veilig
  • Zeer uitgebreid getest
 • Botox specialist
  • In onze Botox kliniek in Amsterdam zien wij meer dan 3.000 cliënten per jaar.

Natuurlijk resultaat

Een goed uitgevoerde Botuline toxine behandeling is echt super mooi en kan je niet zien dat je behandeld bent. Bij BN’ers zie je soms dat zij behandeld zijn met Botox en niet meer kunnen fronsen, lachen of verbaasd kijken. Dat is vaak een bewuste keuze van deze mensen.  Door terughoudend te werk te gaan kunnen wij u een  natuurlijk resultaat garanderen.

    • Aangesloten bij de NVCG
    • Veilige Botox
    • Kliniek in Amsterdam
    • Natuurlijk resultaat
    • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
    • Ervaren cosmetisch specialisten

Wanneer begint Botox te werken?

Botox Amsterdam duur werking

Het effect van Botox

Het effect van de behandeling treedt 48 uur na de injectie. Het is na 10 tot 14 dagen goed. Doordat er weer nieuwe zenuweinde aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen weer toe. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden.
Bij regelmatige behandeling met Botuline toxine blijft de werking langer. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

De behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult.We kijken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling. Vervolgens maken we met u een plan.
Tijdens de Botox behandeling wordt het eiwit met een naald in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten. Door een goed consult duurt het totale bezoek echter zeker dertig minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Gratis consult aanvragen

Over Botuline toxine

Rimpels verdwijnen doordat Botuline toxine de prikkel van zenuw naar spier blokkeert. Hierdoor wordt deze minder krachtig. Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de gram-positieve bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX).
Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimisch spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen en kraaienpootjes. Daarnaast wordt BTX gebruikt tegen veel zweten en aandoeningen met verhoogde spierspanning.

Botox ervaringen

Annet
Het was mijn eerste behandeling voor Botox in mijn frons en fillers in mijn oogwallen. Vooral het laatste vond ik best eng maar Dr. Frodo was erg aardig en stelde mij op mijn gemak. De Botox werkte na 1,5 dag en ik ben erg blij dat ik mijn frons niet meer heb. Ik vond de behandeling positief en kom zeker hier terug.’

Patricia
De behandeling van mijn fronsrimpels viel mee. Het resultaat is boven verwachting!  Ik zal de kliniek absoluut aanraden aan anderen. De kracht van Frodo om je te laten stralen zonder dat je ziet dat er wat aan je gezicht gedaan is.’ 

Meer klantervaringen bij Kliniek Dokter Frodo.

Hoeveel kost Botox?

Tijdens uw consult krijgt u een volledig overzicht van de kosten van de behandeling.
Zie ook artikel over Botox prijzen. Soms wordt Botox vergoed door de zorgverzekeraar.

Prijzen van Botox behandelingen

Botox 

Prijs

1/2 zone Botox€ 125,-
1 zone Botox light/normaal (fronsrimpels, voorhoofdslijnen of kraaienpootjes)€ 160/€ 220,-
2 zones Botox light/normaal€ 300/€ 350,-
3 zones Botox€ 440,-
Botox mondhoeken en kin€ 125,-
Botox halslijnen€ 500,-

Gratis consult aanvragen

Medische Botox 

v.a.
Botox tegen overmatig zweten€ 500,-
Botox migraine€ 250,-
Botox tandenknarsen€ 350,-

Soms wordt medische Botox vergoed door de zorgverzekeraar.

Gratis consult aanvragen

Na de behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met Botuline toxine mag u niet gaan liggen. Ook mag u direct na de behandeling niet sporten of het gebied masseren.

U kunt de behandelde spieren actief en veel aanspannen (door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en/of de ogen samen te knijpen). Hierdoor blijft het resultaat mogelijk langer. Hieronder vindt u het verloop van de Botox behandeling.

Botox-Amsterdam

Risico’s en bijwerkingen

De behandeling met Botox bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. Toch zijn veel mensen angstig voor de gevaren van Botox. Deze angst komt mede doordat Botuline toxine geassocieerd kan worden met Botulisme. Bij Botulisme krijg men een vergiftiging als eten besmet is met de bacterie clostridium botulinum. Dit heeft niks met de behandeling te maken.
De volgende bijwerking van Botox zijn bekend:

 • Roodheid of zwelling van de huid voor 5 minuten
 • Blauwe plek op de injectie plaats. Dit komt bijna niet voor. Anders verdwijnt dit meestal binnen 1-2 dagen.

Risico’s en bijwerkingen worden gezien als één van de nadelen van de Botox behandeling. Meer informatie over rimpels verwijderen of de medische toepassing van Botuline toxine kunt u ook vinden in onze blogs.

Opkomst van cosmetische klinieken

In Nederland komen er steeds meer klinieken voor cosmetische geneeskunde. Ook klinieken voor Botox in Amsterdam. Hoe komt dit eigenlijk? En waarom vestigen in Amsterdam Zuid meer klinieken voor Botox dan in de rest van Nederland?

Veel cosmetische klinieken in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad. Er wonen en leven veel mensen in onze hoofdstad. Mensen die ook Botox willen gebruiken. Niet voor niets zijn er veel klinieken voor Botox in Amsterdam te vinden. Op verschillende vlakken is Amsterdam bovendien een voorloper in vergelijking met de rest van Nederland. Het draait allemaal om vraag en aanbod. Als het gaat om Botox in Amsterdam, dan is de vraag simpelweg wat hoger dan in andere gedeeltes van Nederland.

 

Hoe kies ik de beste Botox kliniek?

Voor het kiezen van de beste kliniek voor Botox in Amsterdam, zoekt u naar een kliniek die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit is een keurmerk die overziet dat de behandelingen goed worden uitgevoerd. Op de website van de NVCG zijn alle geregistreerde behandelaars te vinden. Ook artsen in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in Botox.
Het is belangrijk om te kijken naar:

 • De filosofie van de behandelaar
 • Hoelang deze al met Botox werkt
 • Of de behandelaar dezelfde ideeën heeft over schoonheid als jij

Door deze aspecten te combineren moet het lukken om een passende Botox kliniek te vinden. Vaak laten mensen zich ook sturen door de prijs van een Botox behandeling. Over de prijs van Botox hebben wij een blog geschreven: Wat kost botox nu echt.

Tips voor en na de Botox behandeling

Botox adviezen voor de behandeling met Botuline toxine Botox adviezen na de behandeling met Botuline toxine

Afspraak maken voor gratis consult

U bent een stap verwijderd van het maken van een consult afspraak.
Een proces dat soms jaren duurt.

U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult. Bel naar 020 421 1559, stuur een mail naar info@dokterfrodo.nl of gebruik het contactformulier.

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met uw consulent. De behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen. We kijken naar de mogelijkheden die we specifiek bij u zien.

We stellen samen met u een behandelplan op. Zo kunnen we het beste resultaat krijgen. Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Gratis consult aanvragen

Wat is Botox?

Botox is de merknaam van het Botuline Toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Waarvoor wordt Botuline Toxine gebruikt?

Botuline Toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen/verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline Toxine (Botox) wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt, dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken