Consult inplannen

Botox

Botox remt de spierbewegingen die rimpels veroorzaken en wordt bovendien ingezet tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

 

Bel Botox specialist Dokter Frodo voor een consult: 020 421 1559

Wat is Botox?

Botox behandeling met botuline toxine type A om rimpelvorming te onderdrukken. Botox is een merk, andere botuline toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar wordt ook ingezet tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

De werking van Botox

Rimpels verdwijnen doordat Botuline toxine de prikkel van zenuw naar spier blokkeert. Hierdoor wordt deze minder krachtig.

Botuline toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum toxine (BTX). Dit eiwit wordt in de spiervezels van mimisch spieren gespoten. Dit zijn spieren die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen en kraaienpootjes.

 

Consult boeken

Waarom een Botox behandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische specialismen onder één dak. We zien meer dan 3.000 cliënten per jaar voor een Botoxbehandeling. De behandeling met Botox is zeer effectief en verzacht diepe rimpels Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw rimpels.

 • Veilige en pijnloze behandelingen
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Natuurlijk resultaat garantie
 • Kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Prijzen Botox behandeling

De prijs van een behandeling met Botox hangt af van de hoeveelheid Botox die nodig is voor het gewenste resultaat.

Tijdens het eerste consult bepalen we welke behandeling het beste bij u past. We maken een persoonlijk behandelplan en kunnen u dan ook meteen vertellen wat de kosten voor de behandeling gaan zijn. Bekijk ook onze volledige prijslijst.

Er worden pas kosten in rekening gebracht als u akkoord bent met het behandelplan en de behandeling is gestart.

Botox Prijs
1/2 zone Botox € 125,-
1 zone Botox € 160/€ 220,-
2 zones Botox € 300/€ 350,-
3 zones Botox € 440,-
Medische Botox Prijs vanaf
Botox tegen overmatig zweten € 500,-
Botox migraine € 250,-
Botox tandenknarsen € 350,-

Gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

“Ik ben heel blij dat ik de Botox behandeling ben ondergaan en zie zóveel verschil. Ik ben nu niet meer zo gefocust op mijn fronsrimpel.”
Debbie
 • lessence
 • womenshealth
 • viva
 • janlogo
 • jxry

Botox behandeling

Rimpels verminderen in vier stappen

Stap 1: Afspraak maken

De eerste stap naar een jongere uitstraling is het maken van een afspraak voor een eerste consult. Bij Kliniek Dokter Frodo is het eerste consult altijd .

Afspraak maken

Stap 2: Consult

Tijdens het eerst consult heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met uw cosmetisch arts. We bespreken uw wensen en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Stap 3: De behandeling

De daadwerkelijke behandeling met Botox duurt slechts een paar minuten. Een verdoving is niet noodzakelijk: het toedienen van de Botox voelt als kleine speldenprikjes.

Stap 4: De nazorg

Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt vanzelf weer weg. 48 uur na de behandeling is het effect zichtbaar en na ongeveer 2 weken is het resultaat optimaal. Na 3 tot 6 maanden is de Botox uitgewerkt en kunt u een herhaalbehandeling ondergaan.

Natuurlijk resultaat

Een goed uitgevoerde Botuline toxine behandeling is echt super mooi en kan je niet zien dat je behandeld bent. Bij BN’ers zie je soms dat zij behandeld zijn met Botox en niet meer kunnen fronsen, lachen of verbaasd kijken. Dat is vaak een bewuste keuze van deze mensen.  Door terughoudend te werk te gaan kunnen wij u een  natuurlijk resultaat garanderen.

Behandeling met Botox voor vrouwen én mannen

Tips voor de behandeling

De kans op bijwerkingen of blauwe plekken is nihil bij de behandeling met Botox. Om de kans echter nog kleiner te maken, kunt u het volgende doen:

Om zwelling te voorkomen

 • Arnica 5 dagen voor de behandeling verminderd mogelijk bijwerkingen
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines & visolie
 • Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol
“Het was mijn eerste behandeling voor Botox in mijn frons en fillers in mijn oogwallen. Vooral het laatste vond ik best eng maar Dr. Frodo was erg aardig en stelde mij op mijn gemak. De Botox werkte na 1,5 dag en ik ben erg blij dat ik mijn frons niet meer heb. Ik vond de behandeling positief en kom zeker hier terug.”
Annet

De Botox behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult. We kijken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling. Vervolgens maken we met u een plan.

Tijdens de Botox behandeling wordt het eiwit met een naald in de spier gebracht. De behandeling zelf duurt een paar minuten. Door een goed consult duurt het totale bezoek echter zeker dertig minuten. De behandeling voelt als kleine speldenprikjes. Verdoving is niet noodzakelijk.

Het effect van Botox

Het effect van de behandeling treedt 48 uur na de injectie. Het is na 10 tot 14 dagen goed. Doordat er weer nieuwe zenuweinde aangroeien om de zenuwen te vervangen, neemt de mogelijkheid om de spier aan te spannen weer toe. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden.

Bij regelmatige behandeling met Botuline toxine blijft de werking langer. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

Na de behandeling

De eerste twee uur na de behandeling met Botuline toxine mag u niet gaan liggen. Ook mag u direct na de behandeling niet sporten of het gebied masseren.

U kunt de behandelde spieren actief en veel aanspannen (door te fronsen, de wenkbrauwen op te trekken en/of de ogen samen te knijpen). Hierdoor blijft het resultaat mogelijk langer. Hieronder vindt u het verloop van de Botox behandeling.

Afspraak maken

Botox behandeling fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Botox remt de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, waardoor de rimpels tijdelijk verdwijnen.

Botox tegen migraine

Een behandeling met Botox om migraine te behandelen. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar werkt ook effectief tegen migraine omdat Botox helpt om spieren te laten ontspannen.

Botox tegen fronsrimpels

Een behandeling met Botox om fronsrimpels te verwijderen. Door middel van Botox wordt de spierbeweging die rimpels veroorzaken geremd, waardoor rimpels tijdelijk niet meer zichtbaar zijn.

Risico’s en bijwerkingen van Botox

De behandeling met Botox bestaat al ruim 30 jaar zonder problemen. Toch zijn veel mensen angstig voor de gevaren van Botox. Deze angst komt mede doordat Botuline toxine geassocieerd kan worden met Botulisme. Bij Botulisme krijg men een vergiftiging als eten besmet is met de bacterie clostridium botulinum. Dit heeft niks met de behandeling te maken.

De volgende bijwerking van Botox zijn bekend:

 • Roodheid of zwelling van de huid voor 5 minuten
 • Blauwe plek op de injectie plaats. Dit komt bijna niet voor. Anders verdwijnt dit meestal binnen 1-2 dagen.

Risico’s en bijwerkingen worden gezien als één van de nadelen van de Botox behandeling. Meer informatie over rimpels verwijderen of de medische toepassing van Botuline toxine kunt u ook vinden in onze blogs.

“De behandeling van mijn fronsrimpels viel mee. Het resultaat is boven verwachting! Ik zal de kliniek absoluut aanraden aan anderen. De kracht van Frodo om je te laten stralen zonder dat je ziet dat er wat aan je gezicht gedaan is.”
Patricia

 

Tips na de Botox behandeling

 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van Botox begint na 1-3 dagen te werken.

Plan een consult met één van onze specialisten: 020 421 1559

Afspraak maken voor consult

Wilt een zich vrijblijvend laten informeren over een wallenbehandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

U kunt een afspraak maken voor een consult door te bellen naar 020 421 1559, een mail te sturen naar info@dokterfrodo.nl of gebruik te maken van het contactformulier hiernaast.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen naar aanleiding daarvan een een behandelplan op.

Het consult is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Kliniek Dokter Frodo is gecertificeerd door de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie.

Boek uw consult

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op over het eerste consult

Uw informatie is veilig bij ons.

Opkomst van cosmetische klinieken

In Nederland komen er steeds meer klinieken voor cosmetische geneeskunde. Ook klinieken voor Botox in Amsterdam. Hoe komt dit eigenlijk? En waarom vestigen in Amsterdam Zuid meer klinieken voor Botox dan in de rest van Nederland?

Veel cosmetische klinieken in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad. Er wonen en leven veel mensen in onze hoofdstad. Mensen die ook Botox willen gebruiken. Niet voor niets zijn er veel klinieken voor Botox in Amsterdam te vinden. Op verschillende vlakken is Amsterdam bovendien een voorloper in vergelijking met de rest van Nederland. Het draait allemaal om vraag en aanbod. Als het gaat om Botox in Amsterdam, dan is de vraag simpelweg wat hoger dan in andere gedeeltes van Nederland.

Hoe kies ik de beste Botox kliniek?

Voor het kiezen van de beste kliniek voor Botox in Amsterdam, zoekt u naar een kliniek die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit is een keurmerk die overziet dat de behandelingen goed worden uitgevoerd. Op de website van de NVCG zijn alle geregistreerde behandelaars te vinden. Ook artsen in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in Botox. Het is belangrijk om te kijken naar:

 • De filosofie van de behandelaar
 • Hoelang deze al met Botox werkt
 • Of de behandelaar dezelfde ideeën heeft over schoonheid als u

Door deze aspecten te combineren moet het lukken om een passende Botox kliniek te vinden. Vaak laten mensen zich ook sturen door de prijs van een Botox behandeling. Over de prijs van Botox hebben wij een blog geschreven: Wat kost botox nu echt.

Veelgestelde vragen over botox

Wat is Botox?

Botox is de merknaam van het Botuline Toxine type A en wordt ingezet als middel tegen rimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Waarvoor wordt Botuline Toxine gebruikt?

Botuline Toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen/verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak

Krijg ik geen uitdrukkingsloos gezicht?

Door een behandeling met Botox krijg je in principe geen uitdrukkingsloos gezicht. Als er te veel Botuline Toxine (Botox) wordt gebruikt op verkeerde plekken dan kan het er zeker nep en uitdrukkingsloos uitzien. Botox vermindert de rimpels in je gezicht waardoor je er zachter en frisser uitziet. Soms zien mensen het verschil niet meer tussen een natuurlijk mooi gezicht en een glad rimpelloos gezicht, wat de wens tot meer en meer Botox    aanwakkert. Het is aan ons als kliniek om te waken over natuurlijke schoonheid en een goede uitleg te geven over de nadelen van een glad, rimpelloos en uitdrukkingsloos gezicht. Wij zijn hier erg resoluut in. Indien een klant dwingend is en toch meer Botox wilt,   dan zal deze dit niet bij ons krijgen. Wij staan voor mooi en natuurlijk ouder worden!

Over Kliniek Dokter Frodo

Bij Kliniek Dokter Frodo geven wij u eerlijk advies over schoonheid. Door onze subliminale benadering en artistiek oog zorgen wij ervoor dat u weer tevreden bent met uw uiterlijk.

Contactgegevens

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9HS
1075 NB Amsterdam
Routebeschrijving

020 421 1559
info@dokterfrodo.nl

Openingstijden

Maandag 09:00 uur – 20:00 uur
Dinsdag 09:00 uur – 17:30 uur
Woensdag 09:00 uur – 17:30 uur
Donderdag 09:00 uur – 17:30 uur
Vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur
Zaterdag 11:00 uur – 18:00 uur
Zondag Gesloten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

De cosmetische branche is constant in beweging. Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche en onze kliniek. Ook weet u zo als eerste wat de laatste specials en acties in onze kliniek zijn.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken