phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling

Liquid Facelift

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Liquid Facelift

Ouder worden is een mooi proces, maar voor wie onder de tijd gebukt gaat, hebben we de Liquid Facelift. De rimpels die ontstaan bij het ouderdomsproces kunnen ervoor zorgen dat u een norse uitstraling krijgt. Met de Liquid Facelift gaat u dit tegen. Deze facelift met fillers is een goed alternatief voor de operatieve facelift. We herstellen het volumeverlies, waarmee we een frisse en gezonde uitstraling creëren.

De specialist op het gebied van fillers

Bij Kliniek Dokter Frodo richten we ons echt op de oorzaak van rimpels en plooien en niet alleen op het probleemgebied. Tijdens een (video)consult bespreken we uw indicaties en bekijken we of de Liquid Facelift de juiste behandeling is voor u of dat we een andere behandeling aanbevelen.

  • Onze cosmetisch artsen zijn NVCG-gecertificeerd
  • Cliënten waarderen ons met een 9,6
  • Altijd een natuurlijk resultaat
  • Kliniek in Amsterdam

Feiten over de Liquid Facelift

  • Voorbereiding Vrijblijvend consult met arts
  • Verdoving Emla crème (indien gewenst)
  • Duur Maximaal 60 minuten
  • Product Fillers met hyaluronzuur
  • Veiligheid Zeer veilig
  • Duurzaamheid 24+ maanden
Gespecialiseerd in Liquid Facelifts

Gespecialiseerd in Liquid Facelifts

Tijdens zijn carrière als cosmetisch arts heeft Dokter Frodo zich gespecialiseerd in behandelingen met fillers en Botox. Inmiddels heeft hij meer dan tien jaar ervaring met het uitvoeren van cosmetische behandelingen bij mannen en vrouwen.

Dokter Frodo is naast cosmetisch arts bij de NVCG opleider en trainer van andere cosmetische artsen. Verder zijn alle artsen binnen de kliniek aangesloten bij de Allergan Medical Institute, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Voor-en-na foto's

Liquid facelift behandeling gezicht juvederm hyaluronzuur voor na
Liquid facelift behandeling juvederm hyaluronzuur voor na
"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Wat is een Liquid Facelift?

De Liquid Facelift wordt ook wel de whole face’ behandeling genoemd. Het is een combinatie van fillers (zoals Restylane of Juvéderm) en gespecialiseerde behandeltechnieken die het mogelijk maken om verslappingen in het gelaat te herstellen. We herstellen bij de Liquid Facelift ook het volume om een lifting-effect te krijgen.

Met de behandelingen creëren we met kleine, elkaar versterkende ingrepen, een natuurlijk resultaat waarbij uw gezicht zijn volume en jeugdigheid terugkrijgt. We herstellen alleen het volume dat door het normale verouderingsproces verloren is gegaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een opgeblazen gezicht krijgt, wat we ook wel ‘pillow face’ noemen.

Tijdens het verouderingsproces gaat er met name volume verloren in het gebied rond de slapen, jukbeenderen/wangen en onder de ogen. Door het volume juist op die plekken te herstellen, blijft uw natuurlijke uitstraling behouden.

Liquid Facelift vs. chirurgische facelift

Liquid Facelift vs. chirurgische facelift

Er is een belangrijk verschil tussen de Liquid Facelift en de chirurgische facelift. Met een chirurgische facelift snijdt de arts een stuk van de huid weg, waardoor overtollige huid wordt strakgetrokken. Dit resulteert mogelijk in een wat hardere look, omdat de opvulling van het gezicht niet wordt hersteld.

Met de Liquid Facelift vullen we het volumeverlies weer aan met hyaluronzuur fillers. We verminderen de overtollige huid door op natuurlijke plekken het volume aan te vullen.

Downtime

Naast het feit dat een chirurgische facelift mogelijk in een hardere look resulteert, is de downtime een stuk langer. U moet onder narcose en de littekens blijven in het begin zichtbaar. Bij een Liquid Facelift behandeling ziet u vrijwel direct resultaat en heeft u alleen mogelijk last van een zwelling of een blauwe plek.

Voor meer informatie over de verschillen bekijkt u onderstaande video of leest u ons blogartikel over de voor en nadelen van de Liquid Facelift en de chirurgische facelift. Of lees meer over chirurgische facelift operaties.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Tijdens de Liquid Facelift maken we gebruik van hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers op basis van een lichaamseigen stofje, genaamd hyaluronidase. We maken uitsluitend gebruik van de A-merken Juvéderm en Restylane. Het lichaam breekt de filler na enkele maanden langzaam af. Is de behandeling met hyaluronzuur fillers niet gegaan zoals u had verwacht? Dan is het mogelijk om de fillers op te laten lossen.

 

Liquid faceliftsPrijs
Liquid Facelift (light/medium/intens)€ 3.500,- € 5.100,- € 6.800,-
9 point shape (light/medium/intense)€ 2.550,- € 3.400,- € 4.100,-

Prijzen

We hanteren bij Kliniek Dokter Frodo verschillende typen Liquid Facelifts: de Liquid Facelift, de 9-point shape en de C-ooglift. De behandelingen zijn vervolgens onder te verdelen in verschillende maten van intensiteit.

Waarom Kliniek Dokter Frodo?

Waarom Kliniek Dokter Frodo?

Onze kliniek heeft al ruim 14.000 Liquid Facelifts uitgevoerd en we zorgen altijd voor natuurlijke resultaten. Onze cosmetisch arts, dokter Frodo, heeft al jarenlang ervaring op het gebied van fillers en leidt zelfs anderen op tot cosmetisch arts.

We accentueren uw natuurlijke schoonheid

Voorafgaand aan elke behandeling bekijken we het gehele gezicht, niet alleen het gebied waar u verandering wilt zien. Het is mogelijk dat we een andere behandeling voorstellen, omdat we zien dat die een beter resultaat levert en uw natuurlijke schoonheid beter naar voren brengt. Het is zelfs mogelijk dat we u afwijzen. Gemiddeld behandelen we 1 op de 5 mensen die bij ons op consult komen niet. Zij hebben een onjuiste verwachting of we vinden dat ze geen behandeling nodig hebben, omdat ze al een mooi, jeugdig en gezond gelaat hebben.

Op onze website leest u meer over onze kliniek en onze werkwijze.

Herstellen van de anatomie

Voor een natuurlijk resultaat is het belangrijk om de veranderde anatomie, die veroorzaakt is door de veroudering van het gezicht, te herstellen. We kijken naar alle verschillende zones in het gezicht die, afhankelijk van onder andere botstructuur, spieren en onderhuids vet, bepalend zijn voor de uitstraling. Een Liquid Facelift is eigenlijk opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen een geheel vormen: zoals de C-oogliftkaaklijnkinregio en de mondregio.

Onze niet-chirurgische facelift behandelingen

Zoals al eerder aangegeven bestaan er meerdere soorten Liquid Facelifts dan alleen de Liquid Facelift behandeling zelf. We lichten graag de X-lift en de C-ooglift wat verder toe.

X-lift

X-lift

De X-lift is een behandeling met fillers die meer draait om het behandelen van de eerste zichtbare tekenen van veroudering. Het is dan ook een behandeling die we voornamelijk inzetten bij wat jongere mannen en vrouwen. De behandeling is bedoeld om de huid te verfrissen: het zal geen whole face approach zijn, zoals de Liquid Facelift.

C-ooglift

C-ooglift

Een andere behandeling die we inzetten om volume te herstellen, is de C-ooglift. Deze behandeling zetten we in om het gebied onder de ogen te behandelen. We verminderen of verwijderen hiermee volumeverlies dat wallen onder de ogen veroorzaakt.

Voor, tijdens en na de Liquid Facelift behandeling

Voor, tijdens en na de Liquid Facelift behandeling

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de Liquid Facelift vindt er altijd eerst een uitgebreid consult plaats, waarbij de arts een uitgebreide analyse van uw gezichts- en verouderingskenmerken maakt. Zo nodig maken we een 3D foto waarmee de arts het gewenste resultaat in combinatie met uw gezichtskenmerken analyseert en voorafgaand aan de Liquid Facelift kan laten zien.

Volumeverlies en huidverslapping herstellen we (vrijwel) volledig met de Liquid Facelift. Om een mooi en natuurlijk resultaat te garanderen, herstellen we ernstige huidverslapping echter niet volledig met fillers. Vaak hoeft dit ook niet. Bij Kliniek Dokter Frodo geloven we niet in te gladde, emotieloze gezichten.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling

We werken met de MD Codes™, op basis waarvan we de behandeling inzichtelijk met u bespreken en de behandeling perfect op uw individuele wensen afstemmen. De MD Codes™ zijn injectiepunten voor fillers waarvan is aangetoond dat ze precies dat doen wat we willen: het gezicht liften en verfrissen en op een natuurlijke manier probleemgebieden verbeteren.

We herstellen het volume op de plaatsen waar het verloren is gegaan met behulp van Restylane of Juvéderm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ‘gelift’, verminderen rimpels en maken uw gladde kaaklijn en jeugdige rondingen een comeback.

Door de verdoving is de behandeling vrijwel pijnloos. Afhankelijk van uw specifieke situatie en het opgestelde behandelplan neemt de Liquid Facelift behandeling tussen de 30 en 60 minuten in beslag.

Na de behandeling

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en met een coldpack worden gekoeld. Dit geeft een comfortabele afsluiting en helpt de mogelijke zwelling die na de Liquid Facelift behandeling optreedt te beperken.

De meest voorkomende bijwerkingen na de Liquid Facelift zijn zwelling en roodheid; deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. Soms is er ook sprake van een blauwe plek. Die kan 1 tot 2 weken zichtbaar zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht op de huid om pigmentvlekken te voorkomen.

Voor wie is de Liquid Facelift geschikt?

De Liquid Facelift is een geweldige behandeling als de huidverslapping nog niet te erg is. Als de huidverslapping verder ontwikkeld is, adviseren we u om een chirurgische facelift te ondergaan. Tijdens het uitgebreide intakegesprek met de consulent en de dokter bespreekt u welke behandeling voor u het meest geschikt is. We combineren de Liquid Facelift vaak met huidtherapie om de huidkwaliteit te verbeteren.

Hier vindt u alle voor en nadelen van de Liquid Facelift en de chirurgische facelift op een rijtje. Of lees meer over chirurgische facelift operaties.

Veiligheid van de behandeling

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen we er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen uit te voeren. Tijdens de controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we indien nodig de behandeling.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken door het lichaam. Er zijn grote individuele verschillen en bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. We adviseren u om niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar op tijd terug te komen voor een touch-up om zo een jojo-effect te voorkomen.

Consult inplannen

Heeft u interesse in de Liquid Facelift behandeling of wilt u graag meer erover weten? Plan dan een vrijblijvend consult in. We bespreken de mogelijkheden en maken indien nodig een 3D-foto.

Veelgestelde vragen over Liquid facelift

Hebben de artsen bij kliniek Dokter Frodo veel ervaring met de Liquid Facelift?

Wij voeren bijna dagelijks verschillende vormen van Liquid Facelifts uit. Wij zij gespecialiseerd in het uitvoeren van een zeer natuurlijke Liquid Facelift. Hierbij vinden wij het belangrijk dat niemand mag kunnen zien dat u behandeld bent (dit lijkt logisch, maar uiteindelijk is dit een van de grootste uitdagingen bij een Liquid Facelift).

Door de behandeling in verschillende stappen te laten verlopen kunnen wij dit natuurlijke resultaat garanderen. Als trainer bij Allergan leidt dokter Frodo internationaal artsen op voor het uitvoeren van de Liquid Facelift.

Wat word er verstaan onder whole face approach?

De ‘whole face approach’ is een manier van kijken naar het gezicht door onze artsen. We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Wat moet ik de arts vertellen tijdens het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Wat zijn de kosten voor een liquid facelift?

De kosten van de liquid facelift zijn afhankelijk van het volumeverlies dat heeft plaatsgevonden. Bij een preventieve behandeling of wanneer er weinig volumeverlies is, de prijs laag omdat we dan minder fillers nodig hebben om het volume terug aan te vullen. Bekijk hier de prijzen van de liquid facelift.

Hoe kan het dat er zoveel onderlinge verschillen zitten in de prijs van de liquid facelift?

We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Hiervoor maken we gebruik van de ‘whole face approach’.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Is de liquid facelift iets voor mij?

Een liquid facelift wordt aangeraden aan mensen met normaal tot ernstig volumeverlies en/of huidverslapping. Voor iemand die in mindere mate last heeft van volume verlies en hier toch graag al wat aan wilt doen, is de V-lift misschien een betere fit.

Hoe bereid ik me voor op de liquid facelift behandeling?

Zorg ervoor dt u 30 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:
– stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie
– drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol
– gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen, Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Hoe gaat de behandeling van de liquid facelift in zijn werk?

We herstellen het volume op de plaatsen waar het is verloren met behulp van kleine injecties. Zo wordt het gebied bij de slapen, jukbenen/wangen en onder de ogen opgevuld met Restylane of Juvdérm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ’gelift’.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende fasen te doen. Vier tot zes weken na de eerste behandeling van de Liquid Facelift maken we een controle afspraak. Tijdens deze afspraak zullen we samen met u kijken naar het resultaat en zo nodig vervolgen we de behandeling.

Hoe lang duurt de liquid facelift behandeling?

Over het algemeen duurt de behandeling 30 minuten tot een uur. Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is de liquid facelift behandeling pijnlijk?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Indien nodig, kunnen wij het te behandelen gebied verdoven. We gebruiken hiervoor Emla crème.

Ben ik toonbaar na de liquid facelift behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen weten we de bijwerkingen zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer is het resultaat van de liquid facelift zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het hyaluronzuur heeft twee tot zes weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten en reguleert vocht. U zult zien dat het resultaat steeds mooier wordt.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen te doen. Tijdens de controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we zo nodig de behandeling.

Wat zijn de risico's van de liquid facelift? is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Het meest gebruikte merk bij ons in de kliniek is Juvederm. Juvederm heeft zelf verschillende type fillers. Het verschil in deze types zit in de grootte van de partikels. Voor wallen en lippen gebruiken we over het algemeen Juvederm Volbella. Dit is een heel fijne en zachte filler. Voor de overige delen van het gezicht (Neuslippenplooi, mondhoeken, kaaklijn, wangen en jukbeen) gebruiken wij voornamelijk Juvederm Voluma. Dit heeft een iets dikkere consistentie en zorgt hierdoor voor iets meer stevigheid. Een ander product wat hier voor gebruikt kan worden is Restylane.

Kunnen jullie het gezicht ook op met lichaamseigen vet opvullen?

Het opvullen van de wangen met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Bij Kliniek Dokter Frodo gaat de voorkeur uit naar fillers op basis van hyaluronzuur. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent. Hyaluronzuur is tevens oplosbaar.

Ik ben al eerder met een filler behandeld. kan het kwaad om me nu met een andere filler te behandelen?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met Juvéderm en Restylane.
Bent u eerder behandeld met andere tijdelijke fillers, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent zodat wij kunnen inschatten of ze op elkaar zullen reageren.

Indien er eerder permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij, om onnodig risico te vermijden, niet meer te behandelen.

Wordt er tijdens een liquid facelift ook gewerkt met Botox?

Er wordt voornamelijk gewerkt met fillers om het volume verlies te herstellen. Als het gewenst is kan er ook Botox worden gebruikt om bijvoorbeeld een fronsrimpel of voorhoofdrimpel te verminderen. Dit is voor iedereen anders. Tijdens het consult bespreken we de wensen van de klant en maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan.

Is het resultaat van de liquid facelift blijvend?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we alleen met tijdelijke middelen. Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we het hyaluronzuur probleemloos en zonder restverschijnselen oplossen met hyalurondaise.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling wordt u verzocht:
– geen make-up aan te brengen en contact met de geinjecteerde huid te vermijden
– geen intensieve druk uit te oefenen op het behandelde gebied of te gaan sporten

De eerste 2 weken na de behandeling wordt u verzocht:
– direct zonlicht te vermijden en dagelijk een sunblock te gebruiken
– geen peelings, laser, microdermabrasie of ander gezichtsverzorgende behandelingen bij een schoonheidsspecialist te ondergaan.

Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat.
U kunt indien nodig de injectieplaats camoufleren met een foundation.

Wat wordt er bedoeld met het jojo-effect?

De afbraak van het ingespoten hyaluronzuur kan na 1 tot 1,5 jaar inzetten. Daarnaast staat het verouderingsproces zelf ook niet stil. Om een constant resultaat te behouden is het wenselijk om op tijd een touch-up te doen en niet te wachten tot je weer ‘terug bij af’ bent.

Mag ik na de filler behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.

Reviews