Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Liquid Facelift

Uit 310 ervaringen
+
Liquid Facelifts uitgevoerd
+
Cliënten per jaar

Liquid Facelift

Ouder worden is een mooi proces maar voor wie onder de tijd gebukt gaat, hebben wij de Liquid Facelift.
De Liquid Facelift is een goed alternatief voor de operatieve facelift. Het is eigenlijk de facelift met fillers bij lichte tot matige verslapping van de huid.
Met de liquid facelift wordt de huid strakker, stralender en ziet er vele jaren jonger uit. We ons echt op de oorzaak van rimpels en plooien en niet direct op het probleemgebied.

  • Veilige behandeling
  • Onze cosmetisch artsen zijn NVCG-gecertificeerd
  • Cliënten waarderen ons met een 9.7
  • Altijd een natuurlijk resultaat
  • Kliniek in Amsterdam

Wilt u meer informatie, plan dan een consult in met een van onze consulenten.
Elk gezicht is anders en vraagt om een persoonlijke aanpak. Tijdens dit gesprek onderzoeken we uw huid, bespreken we uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op.

 

Feiten over de Liquid Facelift

Voorbereiding

Vrijblijvend consult met arts

Verdoving

Emla crème (indien nodig)

Duur

Maximaal 60 minuten

Product

Fillers met hyaluronzuur

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

24+ maanden

Gespecialiseerd in Liquid Facelifts

Tijdens zijn carrière als cosmetisch arts heeft Dokter Frodo zich gespecialiseerd in behandelingen met fillers en Botox; inmiddels heeft hij meer dan tien jaar ervaring met het uitvoeren van cosmetische behandelingen bij mannen en vrouwen.

Stoort u zich aan fijne lijntjes, diepe rimpels of een vermoeide uitstraling die niet past bij hoe u zich voelt? Bij Kliniek Dokter Frodo kunt u terecht voor verschillende behandelingen waarmee we u weer een een energieke en frisse uitstraling te geven. Als u zich laat behandelingen bij Dokter Frodo, ontvangt u altijd vrijblijvend advies op maat en bent u gegarandeerd van een natuurlijk resultaat.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over Liquid Facelift

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

De behandeling is gericht op het herstellen van verslappingen in het gelaat. Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we fillers met hyaluronzuur.

Prijzen

Liquid facelifts

Prijs

Liquid Facelift (light/medium/intens)€ 3.500,- € 4.500,- €5.500,-
X-lift (light/medium/intense)€ 1.700,- €2.200,- €3.000,-
C-ooglift€1.350,- tot €2.200,-

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

Wat is een liquid facelift?

De Liquid Facelift wordt ook wel de ‘whole face’ behandeling genoemd. Het is een combinatie van fillers (zoals Restylane of Juvéderm) en gespecialiseerde behandeltechnieken die het mogelijk maakt om de verslappingen in het gelaat weer te herstellen. In tegenstelling tot de chirurgische facelift, waar een gedeelte van de huid wordt weggesneden, wordt er bij de Liquid Facelift gebruik gemaakt van herstel van volume om een lifting-effect te krijgen. Een facelift zonder snijden, en dus zonder operatie.

De kleine, elkaar versterkende ingrepen resulteren in een natuurlijk resultaat waarbij uw gezicht haar volume en jeugdigheid terugkrijgt. We herstellen alleen het volume dat door het normale verouderingsproces verloren is gegaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een opgeblazen gezicht krijgt, wat ook wel ‘pillow face’ wordt genoemd.

Tijdens het verouderingsproces gaat er met name volume verloren in het gebied bij de slapen, jukbeenderen/wangen en onder de ogen. Door het volume juist op die plekken te herstellen, blijft uw natuurlijke uitstraling behouden.

De behandeling

Wij werken met de MD Codes™ waarmee we de behandeling inzichtelijk met u kunnen bespreken en de behandeling perfect op uw individuele wensen afstemmen. De MD Codes™ zijn injectie punten voor fillers, waarvan is aangetoond dat ze precies dat doen wat wij willen: het gezicht liften en verfrissen en op een natuurlijke manier probleemgebieden verbeteren.

We herstellen het volume op de plaatsen waar het is verloren met behulp van Restylane of Juvedérm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ‘gelift’, verminderen rimpels en maken uw gladde kaaklijn en jeugdige rondingen een come back.

Door het gebruik van verdoving is de behandeling vrijwel pijnloos. Afhankelijk van uw specifieke situatie en het opgestelde behandelplan neemt de Liquid Facelift behandeling tussen de 30 en 60 minuten in beslag.

Herstellen van de anatomie

Voor een natuurlijk resultaat is het belangrijk om de veranderde anatomie, die veroorzaakt is door de veroudering van het gezicht, te herstellen. We kijken naar alle verschillende zones in het gezicht die afhankelijk van onder andere botstructuur, spieren en onderhuids vet bepalend zijn voor de uitstraling. Een Liquid Facelift is eigenlijk opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen een geheel vormen: zoals de C-ooglift doen, de kaaklijn en kinregio en de mondregio .

De kleine, elkaar versterkende ingrepen resulteren in een natuurlijk resultaat waarbij uw gezicht haar volume en jeugdigheid terugkrijgt. We herstellen alleen het volume dat door het normale verouderingsproces verloren is gegaan. U hoeft dus niet bang te zijn dat u een opgeblazen gezicht krijgt, wat ook wel ‘pillow face’ wordt genoemd.

liquid-facelift-medische-tekening

Vóór de behandeling: 3D gezichtsanalyse

Voorafgaand aan de Liquid Facelift vindt er altijd eerst een uitgebreid consult plaats waarbij de arts een uitgebreide analyse van uw gezichts- en verouderingskenmerken maakt. Zo nodig maken we een 3D foto waarmee de arts het gewenste resultaat in combinatie met uw gezichtskenmerken analyseert en voorafgaand aan de Liquid Facelift kan laten zien.

Het volumeverlies en huidverslapping herstellen wij (bijna) volledig met de Liquid Facelift. Om een mooi en natuurlijk resultaat te garanderen, kunnen wij ernstige huidverslapping echter niet volledig met fillers herstellen. Vaak hoeft dit ook niet. Bij Kliniek Dokter Frodo geloven wij niet in gladde, emotieloze gezichten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een coldpack worden gekoeld. Dit geeft een comfortabele afsluiting en helpt de mogelijke zwelling die na de Liquid Facelift behandeling kan optreden te beperken.

De meest voorkomende bijwerkingen na de Liquid Facelift zijn zwelling en roodheid, deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. Soms is er ook sprake van een blauwe plek. Deze kan één tot twee weken zichtbaar zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht op de huid om pigmentvlekken te voorkomen.

Voor wie is de liquid facelift geschikt?

De liquid facelift is een geweldige behandeling indien de huidverslapping nog niet te erg is. Indien de huidverslapping verder ontwikkeld is, adviseren wij om een chirurgische facelift te ondergaan. Tijdens het uitgebreide intakegesprek met de consulent en de dokter welke behandeling voor u het meest geschikt is. Wij combineren de liquid facelift vaak met huidtherapie om de huidkwaliteit te verbeteren.

Hier vindt u alle voor en nadelen van de Liquid Facelift en de chirurgische facelift op een rijtje. Of lees meer over chirurgische facelift operaties.

Garantie

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen te doen. Tijdens de controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we zonodig de behandeling.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en bij de meeste mensen blijft het veel langer zitten. Wij adviseren u om niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar op tijd terug te komen voor een touch-up om zo een jo-jo effect te voorkomen.

Veelgestelde vragen over Liquid facelift

Hebben de artsen bij Kliniek Dokter Frodo veel ervaring met de Liquid Facelift?

Wij voeren bijna dagelijks verschillende vormen van Liquid Facelifts uit. Wij zij gespecialiseerd in het uitvoeren van een zeer natuurlijke Liquid Facelift. Hierbij vinden wij het belangrijk dat niemand mag kunnen zien dat u behandeld bent (dit lijkt logisch, maar uiteindelijk is dit een van de grootste uitdagingen bij een Liquid Facelift).

Door de behandeling in verschillende stappen te laten verlopen kunnen wij dit natuurlijke resultaat garanderen. Als trainer bij Allergan leidt dokter Frodo internationaal artsen op voor het uitvoeren van de Liquid Facelift.

Wat wordt er verstaan onder whole face approach?

De ‘whole face approach’ is een manier van kijken naar het gezicht door onze artsen. We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Wat moet ik de arts vertellen tijden het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Wat zijn de kosten voor een liquid facelift?

De kosten van de liquid facelift zijn afhankelijk van het volumeverlies dat heeft plaatsgevonden. Bij een preventieve behandeling of wanneer er weinig volumeverlies is, de prijs laag omdat we dan minder fillers nodig hebben om het volume terug aan te vullen. Bekijk hier de prijzen van de liquid facelift.

Hoe kan het dat er zoveel onderlinge verschillen zitten in de prijs van de liquid facelift?

We vinden het vooral belangrijk dat het hele gezicht klopt en dat alles er natuurlijk uit ziet. Hiervoor maken we gebruik van de ‘whole face approach’.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u zich heel erg aan 1 bepaald lijntje stoort. Men denkt dan snel dat een lokale filler alleen bij dat lijntje het probleem kan oplossen. Echter is dit vaak niet zo. Als je namelijk aan 1 kant van het gezicht iets veranderd, moet dat ook aan de andere kant om het geheel in balans te houden. Zo kan het soms zijn dat een behandeling er natuurlijker uit ziet als je net iets meer milliliters van het product gebruikt.

Is de liquid facelift iets voor mij?

Een liquid facelift wordt aangeraden aan mensen met normaal tot ernstig volumeverlies en/of huidverslapping. Voor iemand die in mindere mate last heeft van volume verlies en hier toch graag al wat aan wilt doen, is de V-lift misschien een betere fit.

Hoe bereid ik me voor op de liquid facelift behandeling?

Zorg ervoor dt u 30 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:
– stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie
– drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol
– gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen, Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Hoe gaat de behandeling van de liquid facelift in zijn werk?

We herstellen het volume op de plaatsen waar het is verloren met behulp van kleine injecties. Zo wordt het gebied bij de slapen, jukbenen/wangen en onder de ogen opgevuld met Restylane of Juvdérm. Zo wordt uw gezicht op een natuurlijke manier ’gelift’.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende fasen te doen. Vier tot zes weken na de eerste behandeling van de Liquid Facelift maken we een controle afspraak. Tijdens deze afspraak zullen we samen met u kijken naar het resultaat en zo nodig vervolgen we de behandeling.

Hoe lang duurt de liquid facelift behandeling?

Over het algemeen duurt de behandeling 30 minuten tot een uur. Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is de liquid facelift behandeling pijnlijk?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Wordt ik verdooft?

De Liquid Facelift behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Indien nodig, kunnen wij het te behandelen gebied verdoven. We gebruiken hiervoor Emla crème.

Ben ik toonbaar na de liquid facelift behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen weten we de bijwerkingen zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer is het resultaat van de liquid facelift zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het hyaluronzuur heeft twee tot zes weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten en reguleert vocht. U zult zien dat het resultaat steeds mooier wordt.

Om een natuurlijk resultaat te garanderen, kiezen wij er meestal voor om de behandeling in verschillende stappen te doen. Tijdens de controle, die 4 tot 6 weken na uw Liquid Facelift plaatsvindt, bekijken we het resultaat en vervolgen we zo nodig de behandeling.

Wat zijn de risico’s van de liquid facelift? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Het meest gebruikte merk bij ons in de kliniek is Juvederm. Juvederm heeft zelf verschillende type fillers. Het verschil in deze types zit in de grootte van de partikels. Voor wallen en lippen gebruiken we over het algemeen Juvederm Volbella. Dit is een heel fijne en zachte filler. Voor de overige delen van het gezicht (Neuslippenplooi, mondhoeken, kaaklijn, wangen en jukbeen) gebruiken wij voornamelijk Juvederm Voluma. Dit heeft een iets dikkere consistentie en zorgt hierdoor voor iets meer stevigheid. Een ander product wat hier voor gebruikt kan worden is Restylane.

Kunnen jullie het gezicht ook op met lichaamseigen vet opvullen?

Het opvullen van de wangen met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Bij Kliniek Dokter Frodo gaat de voorkeur uit naar fillers op basis van hyaluronzuur. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent. Hyaluronzuur is tevens oplosbaar.

Ik ben al eerder met een filler behandeld. Kan het kwaad om me nu met een andere filler te laten behandelen?

Er zijn veel verschillende soorten fillers op de markt. Wij werken voornamelijk met Juvéderm en Restylane.
Bent u eerder behandeld met andere tijdelijke fillers, probeer dan precies te achterhalen met welk middel u behandeld bent zodat wij kunnen inschatten of ze op elkaar zullen reageren.

Indien er eerder permanente fillers zijn gebruikt, adviseren wij, om onnodig risico te vermijden, niet meer te behandelen.

Wordt er tijdens een liquid facelift ook gewerkt met Botox?

Er wordt voornamelijk gewerkt met fillers om het volume verlies te herstellen. Als het gewenst is kan er ook Botox worden gebruikt om bijvoorbeeld een fronsrimpel of voorhoofdrimpel te verminderen. Dit is voor iedereen anders. Tijdens het consult bespreken we de wensen van de klant en maken we voor iedereen een persoonlijk behandelplan.

Is het resultaat van de liquid facelift blijvend?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we alleen met tijdelijke middelen. Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we het hyaluronzuur probleemloos en zonder restverschijnselen oplossen met hyalurondaise.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling wordt u verzocht:
– geen make-up aan te brengen en contact met de geinjecteerde huid te vermijden
– geen intensieve druk uit te oefenen op het behandelde gebied of te gaan sporten

De eerste 2 weken na de behandeling wordt u verzocht:
– direct zonlicht te vermijden en dagelijk een sunblock te gebruiken
– geen peelings, laser, microdermabrasie of ander gezichtsverzorgende behandelingen bij een schoonheidsspecialist te ondergaan.

Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat.
U kunt indien nodig de injectieplaats camoufleren met een foundation.

Wat wordt er bedoeld met het jojo-effect?

De afbraak van het ingespoten hyaluronzuur kan na 1 tot 1,5 jaar inzetten. Daarnaast staat het verouderingsproces zelf ook niet stil. Om een constant resultaat te behouden is het wenselijk om op tijd een touch-up te doen en niet te wachten tot je weer ‘terug bij af’ bent.

Mag ik na de filler behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.


Ervaringen