Afspraak maken

Wallen onder ogen

Wallen onder ogen verminderen en verwijderen

Wallen onder de ogen kunnen zelfs de meest energieke mensen een duffe, vermoeide uitstraling geven. Omdat dit voor veel mensen een probleem is, hebben wij ons volledig gespecialiseerd  in de behandeling van wallen. Met hyaluronzuur fillers, IPL en laser kunnen wij bij Kliniek Dokter Frodo de wallen onder uw ogen verminderen of zelfs verwijderen. Met onze wallenbehandeling helpen wij u veilig en langdurig van uw wallen af.

C-ooglift behandeling

Oogregio verbetert met 4 ml fillers – wenkbrauwen, slapen en jukbeen
Prijs behandeling € 1.700,-


C-ooglift behandeling

 Wallen verbeteren door C-Ooglift: fillers – voorhoofd, slapen en jukbeen
Prijs behandeling € 1.700,-  |  video van behandeling


Wallen wegwerken

Resultaat met 2 ml fillers en 3 behandelingen IPL + carboxytherapie
Prijs behandeling € 1.450,-


Wallen onder de ogen

Verminderen wallen met 2 ml fillers op jukbeen en direct onder de ogen
Kosten behandeling € 850,-


Behandeling wallen onder de ogen

 Verbetering wallen met 1 ml fillers slapen, 1 ml jukbeen en 1 ml onder de ogen
Prijs behandeling €.1350,-


Wallen onder ogen verminderen

 Zakjes onder de ogen verminderen | jukbeen 2 ml – onder ogen 1 ml
Kosten behandeling € 1.350,-


Wallen onder ogen verbeteren

 Wallen verbeteren met 1 ml fillers onder de ogen
Kosten behandeling € 500,-


C-Ooglift | wallen verbeteren

 Verminderen van wallen en verbeteren gezichtscontour
C-Ooglift met 4 ml fillers € 1.700,-


Wallenbehandeling

Bij Kliniek Dokter Frodo zien wij meer dan 2.000 cliënten per jaar voor de behandeling van wallen onder de ogen. Cosmetisch arts Dokter Frodo is met recht de wallenspecialist van Nederland te noemen.
 • Duur behandeling: 30 minuten
 • Altijd na-controle na 4-6 weken
 • Nagenoeg geen bijwerkingen
 • Resultaat houdt ruim 2 jaar aan
 • Gehele team gespecialiseerd in wallen

Kliniek Dokter Frodo wordt geroemd om onze natuurlijke resultaten, wij gaan op een veilige manier te werk en u krijgt altijd een eerlijk advies.

    • Probleem

     Wallen onder de ogen

    • Behandeling

     C-Ooglift, carboxytherapie en/of  IPL

    • Resultaat

     Uw oogregio verbeteren en u krijgt uw frisse uitstraling terug

Waarom een wallenbehandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

  • Veilige wallenbehandelingen
  • Nagenoeg pijnloze behandeling
  • Veel ervaring met verschillende wallen behandelingen
  • Natuurlijk resultaat garantie
  • Ervaren team volledig gespecialiseerd in de wallen behandeling

Als u kiest voor een behandeling van uw wallen bij Kliniek Dokter Frodo, dan weet u zeker dat u de meest veilige, betrouwbare en natuurlijke behandeling krijgt. Om deze behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

Wallen wegwerken en verminderen voor mannen en vrouwen

Zelfs de minst ijdele man kan zich aan wallen ergeren. Daarom is het prettig om te weten dat zowel mannen als vrouwen bij Kliniek Dokter Frodo een wallenbehandeling kunnen ondergaan.

Het verschil tussen wallen en donkere kringen

Veel mensen kunnen moeilijk onderscheid maken tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Wallen en kringen zijn echter twee verschillende kwalen, die beiden een andere behandelvorm vereisen. Met een wal wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak.
Met kringen bedoelen we donkere groeven onder de ogen. Deze worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Wilt u weten of u last heeft van wallen of van donkere kringen? Doe dan nu onze wallen en donkere kringen-test.

Wallen onder ogen verwijderen met of zonder operatie?

In tegenstelling tot een fillerbehandeling kan een ooglidcorrectie een tamelijk ingrijpende operatie zijn. De eerste dagen is de huid rond de ogen vaak blauw en opgezwollen. Deze klachten nemen in de meeste gevallen na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar u kunt ook last krijgen van abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een wallen onder ogen behandeling met fillers ten opzichte van een chirurgisch ooglidcorrectie.

Wallen onder ogen verwijderen met fillers

Wallen worden vaak veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. De schaduw die ontstaat als gevolg van dit volumetekort kun je vaak lastig wegwerken met make-up of moeilijk camoufleren met een concealer. Gelukkig kunt u met behulp van verschillende fillers de wallen onder uw ogen verminderen en verwijderen.

Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het ter plaatse volledig herstellen door middel van een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Aangezien hyaluronzuur van nature binnen één of twee dagen wordt afgebroken, maakt het lichaam voortdurend nieuw hyaluronzuur aan. Als we ouder worden, vertraagt dit proces echter. Hierdoor wordt de huid minder gehydrateerd en neemt het volume af. Hierdoor verslapt de huid en kunnen er rimpels ontstaan.

Doordat een hyaluronzuur filler, zoals fillers van Restylane en Juvéderm, vocht aantrekt en vast kan houden, vult een filler de huid van binnenuit op. De gel vormt als het ware kleine kussentjes in de huid. Met deze kussentjes kunnen we volumetekort aanvullen, de huid hydrateren en oneffenheden opvullen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het natuurlijke collageen.

Wallen verminderen met Restylane of Juvéderm

wal-opvullen-met-filler
Voor het opvullen van het traangootje onder de ogen gebruiken wij Restylane of Juvéderm. De wal verdwijnt doordat de contouren van de wangen naar de ogen weer geleidelijk overlopen.

Juvéderm geeft een langdurig natuurlijk resultaat. We gebruiken Juvéderm Volbella voor het verwijderen van wallen, omdat het voor natuurlijke vormen zorgt en nagenoeg geen zwellingen geeft. Restylane is qua samenstelling iets minder zacht dan Juvéderm en wordt hierdoor gebruikt voor het opvullen van de meer fijne lijnen in het gezicht.

Wallen verwijderen met de C-ooglift

c lift oogregio behandelingVeelal is het volumetekort meer verspreid dan alleen onder de ogen. Dan zijn bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen wat gezakt, loopt er een vermoeidheidsschaduw door in de wang en zijn de kraaienpootjes ook meer zichtbaar geworden.

Volumeverlies rondom de ogen verloopt sneller dan in de rest van het gezicht doordat er veel beweging is in de oogregio. Om de meest natuurlijke verbetering te bereiken moet vaak het hele gebied rondom de ogen worden behandeld. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde C-ooglift.

Carboxytherapie en laser tegen wallen onder de ogen

Wij gebruiken Carboxytherapie voor het verstrakken van de huid onder de ogen. Hierbij wordt er CO2 gas onder de ogen gebracht waardoor er een collageen-verstrakkings-reactie ontstaat. Hiermee verstrakken we de huid onder de ogen waardoor fijne lijnen, rimpels onder de ogen, maar ook donkere kringen goed verbeteren.

Met laser behandeling onder de ogen kunnen we ook de huid verstrakken. Hierbij behandelen we de huid met laser licht waardoor de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd.

Wat kunt u verwachten van carboxytherapie of laser onder de ogen?

Een carboxytherapie behandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied onder de ogen voor ongeveer 15 minuten rood en gezwollen, daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxy behandelingen is vaak voldoende.

Er zijn verschillende laserbehandelingen onder de ogen mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

  • Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen
  • Een ‘zachte laser’ (niet ablatief) stimuleert de huid minder sterk maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie

Eye Regen behandeling onder de ogen

Deze triple therapie met PRP, hyaluronzuur en microneedling is inmiddels uitgegroeid tot een waar beauty elixir en levert oogverblindende resultaten op. Tijdens de behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af, wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP (Patelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje, net onder het oppervlak van de huid.

Vervolgens rollen we door middel van microneedling het PRP en hyaluronzuur de huid in. De behandeling stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid onder de ogen strakker wordt en wallen verdwijnen.

Wat kunt u verwachten van de Eye Regen behandeling?

De Eye Regen behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is meteen zichtbaar, waardoor uw wallen er direct beter uitzien.

Om de resultaten van de Eye Regen behandeling te behouden adviseren wij deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen.

Combinatie behandeling

In sommige gevallen blijkt tijdens het eerste gratis consultgesprek dat een combinatie van verschillende behandeltechnieken het best mogelijke resultaat geeft. Aangezien de cosmetisch artsen van Kliniek Dokter Frodo gespecialiseerd zijn in verschillende wallen onder ogen behandeltechnieken, kan een combinatie behandeling soms een resultaat opleveren dat met het toepassen van één losse behandeltechniek nooit bereikt had kunnen worden.

Prijzen behandelingen wallen onder de ogen

FillersPrijs
Wallenbehandeling (licht)€ 850,-
Wallenbehandeling (medium- intens)€ 1.700 – € 3.000,-
C-ooglift€ 1.350 – € 2.250,-
Carboxytherapie/Laser
Carboxytherapie (3 behandelingen) € 400,-
Combinatie van carboxytherapie met laser (3 behandelingen) € 600,-

Mate van wallen onder ogen

Schaalverdeling om ernst van wallen onder de ogen te bepalen

Graad 1: Beginnende wallen

Beginnende wallen onder de ogen kunnen grotendeels worden weggewerkt met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal, waardoor u na de behandeling geen concealer (een huidkleurige crème) meer hoeft te gebruiken. Deze behandeling zorgt voor een subtiele verandering in uw uiterlijk. Zodoende zullen mensen u eerder complimenteren met uw frisse, jonge uitstraling, dan dat ze vragen stellen over een eventuele behandeling.

Behandeling-wallen-onder-de-ogen-juvedermGraad 2: Diepe wallen

Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Voor het beste resultaat is het soms nodig om het volume direct onder de ogen én op het jukbeen aan te vullen. Dit kan je zien op de afbeelding met de codes.
Met een beetje geluk zullen de diepe wallen hierdoor compleet verdwijnen. Vanwege de huidverbeterende en verstrakkende eigenschappen kunt u er ook voor kiezen om de Eye Regen behandeling of laser behandeling onder de ogen te ondergaan.

Graad 3: Vochtwallen

Fillers verminderen vochtwallen onder de ogen, al zullen deze vochtwallen nooit helemaal weg gaan. Desondanks zal uw oogopslag er na de behandeling een stuk beter uitzien. Om zwelling te voorkomen voeren we deze behandeling stapsgewijs uit. Het resultaat van de behandeling zal op een positieve manier opvallen. Mensen zullen zien dat u een meer energieke indruk maakt, zonder te weten waar u dit aan dankt. Indien nodig kiezen wij ervoor om de wallen verder te verbeteren met een verstrakkende laserbehandeling

Graad 4: Diepe vochtwallen

Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet toereikend – in dit geval kunt u beter een onderooglidcorrectie overwegen, waarbij vetophopingen worden verwijderd of verschoven. Een ooglidcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Meestal wordt er bij deze operatie een incisie (snee) gemaakt, waardoor het vetweefsel of overtollig vel kan worden verwijderd. Deze operatie duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt niet uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.

Het ontstaan van wallen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon (tijdelijke) wallen veroorzaken.

U kunt ook last krijgen van wallen wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is, als gevolg van bijvoorbeeld een allergie. Een verstopte neus verergert vaak uw wallen. Ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen. Door regelmatig weinig te drinken verslechtert de nierafscheiding, waarmee de kans op wallen toeneemt.

Voor veel van de bovenstaande oorzaken is een oplossing te vinden: op het web lees je veel tips tegen wallen. Komkommer, maar ook theezakjes worden genoemd als middel tegen wallen onder de ogen. Ook aambeienzalf is een een veelgehoorde tip om wallen weg te werken, maar wallen kunnen ook een genetische grondslag hebben of door ouderdom ontstaan. Als gevolg van het verouderingsproces verslapt het bindweefsel dat het vet onder de ogen bij elkaar houdt. Doordat het vet onder de ogen zich door de jaren heen meer ophoopt en tegelijkertijd door zwaartekracht naar beneden getrokken wordt, groeien de wallen.

In het geval van ouderdom of erfelijkheid werken huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet of onvoldoende. Wij raden u dan aan een cosmetische arts (die gespecialiseerd is in wallenbehandeling) om advies te vragen. De arts weet wat u het beste kunt doen om de wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van wallen? Lees hier de verschillende oorzaken van wallen onder de ogen.

Wallenspreekuur

   • Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
   • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
   • Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
   • Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in een kliniek

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog en wallen specialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen.

wallen onder de ogen behandelen met filler

Wat kunt u verwachten van een wallenbehandeling met fillers?

   • Duurt 30 minuten
   • Nagenoeg geen bijwerkingen
   • Direct resultaat
   • Controle na 4-6 weken
   • Resultaat houdt ruim 2 jaar aan

De wallenbehandeling duurt zo’n dertig minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule: een medisch instrument waarmee we de kans op zwelling en blauwe plekjes tot een minimum beperken. De hyaluronzuur filler wordt onder de ogen aangebracht en laat uw wallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken