phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

Wallen onder ogen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Wallen onder ogen

Veel mensen hebben wallen onder de ogen.  Dit geeft een vermoeide uitstraling, en wij kunnen u hiermee helpen!
Wij behandelen wallen door de essentiële punten rondom de ogen te behandelen met hyaluronzuur fillers.

Dit noemen wij de C-ooglift. Door het gebied rondom de ogen te behandelen, en niet het gebied direct onder de ogen, bieden we de meest veilige behandeling tegen wallen. Met natuurlijk resultaat garantie.

Dé wallenkliniek van Nederland

Op het eerste gezicht lijkt de behandeling van wallen onder de ogen eenduidig en gemakkelijk. Het tegendeel blijkt echter waar!
Wallen verwijderen is een technisch uitdagende behandeling en als arts heb je gespecialiseerde kennis en vaardigheden nodig.

De artsen bij Kliniek Dokter Frodo overleggen iedere cliënt met het gehele cosmetisch team. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij de beste oplossing kunnen garanderen en u de meest natuurlijke en veilige wallenbehandeling geven.
Een unicum in Nederland.

 • Veilige wallenbehandeling
 • Natuurlijk resultaat-garantie
 • Alle wallenspecialismen onder één dak

Feiten over de wallenbehandeling

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Pijn (0-10) 3 (verdoving mogelijk)
 • Duur Vanaf 30 minuten
 • Prijs Vanaf € 850,-
 • Product Hyaluronzuur - huidtherapie
 • Veiligheid Uiterst veilig
 • Duurzaamheid 24+ maanden

De wallenspecialist van Nederland

Kliniek Dokter Frodo heeft een internationale reputatie als absolute specialist op het gebied van filler behandelingen. Dokter Frodo is cosmetisch arts KNMG en opleider van cosmetisch artsen wereldwijd.
Gezamenlijk als team van artsen, consulenten, verpleegkundigen en huidtherapeuten bieden wij de hoogst mogelijke zorg om u met uw wallen te helpen. Juist deze unieke samenwerking maakt Kliniek Dokter Frodo de wallenspecialist van Nederland.

Wij zijn aangesloten bij alle relevante beroepsverenigingen: de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de Dutch Aesthetic Laser Association en de Allergan Medical Institute.
Zie ook veiligheid en kwaliteit

Uitgebreide informatie over de wallenbehandeling

Bent u op zoek naar meer uitgebreide en persoonlijke informatie over wallen? Plan dan een consult met een van onze consulenten! Zij legt u alles uit over de oorzaak van wallen, geeft informatie over de verschillende mogelijkheden en geeft, samen met de arts en huidtherapeut een op maatgemaakt advies!

Voor-en-na foto's

Voor en na
Voor en na

Bekijk de video over wallen

Wat je kunt bekijken in deze video:
0:00 verschillende soorten wallen onder de ogen
0:38 Prijsverschillen tussen verschillende wallenbehandelingen
0:55 Wat is de oorzaak van wallen onder de ogen?
1:34 Behandeling wallen onder de ogen
1:57 Hoe verloopt een consult/ wallenbehandeling?
2:47 Hoe verloopt de behandeling?
4:29 Quick-fix vs natuurlijke en veilige wallenbehandeling
5:05 Nazorg, adviezen en verwachtingen

Via een vriendin heb ik gehoord over deze kliniek. Ook veel reviews gelezen etc. Mijn ervaring is zeer positief. Ik wilde dat mijn wallen minder zichtbaar waren. Dr. Frodo en Clemence namen de tijd en gaven uitgebreide uitleg. Behandelplan was uiteindelijk iets anders dan wat ik verwachtte. Om balans in het gezicht te houden wordt zowel boven als onder de ogen gewerkt. Ik ben heel erg blij met het resultaat. Het is veel mooier dan ik me vooraf had voorgestel. Aan de andere kant is het ook weer niet zo dat mensen het ook echt zien dat je iets gedaan hebt.
5 / 5
698 reviews
Meer op Kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen
Heel blij met het resultaat van de behandeling, subtiel maar toch een enrom verschil. Het proces van de aanmelding tot controle verliep erg soepel, zorgvuldig en gastvrij!
5 / 5
698 reviews
Ga naar Kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen
Ik heb in 2 'fasen' mijn gezicht laten behandelen. De reden was dat ik mij ergerde aan mijn wallen/donkere kringen onder de ogen. Na de eerste behandeling was ik nog niet helemaal tevreden, maar vertrouwde ik op het 2e consult. Ik vond het prettig dat we de behandeling in 2 fasen hebben gedaan, omdat Dr. Frodo aangaf dat ik eerst volume opbouw nodig had in het gelaat. Ik ben tevreden over de manier waarop we in samenspraak bepalen wat er gebeuren moet. Ik ervaar veel deskundigheid en aandacht tijdens de behandeling.
5 / 5
698 reviews
Ga naar Kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen
Ik ben heel tevreden met de behandeling voor de kringen onder mijn ogen. Mijn gehele uitdrukking oogt jonger & frisser. Ik raad het iedereen aan.
5 / 5
56 reviews
Ga naar Kliniekervaringen
Google
Ik ben behandeld door dokter Frodo en ben erg tevreden over het resultaat. Subtiel en erg natuurlijk. Niemand in mijn omgeving is opgevallen dat er wat is gedaan, toch zie ik er wel een stuk minder vermoeid uit. De wallen onder mijn ogen zijn letterlijk verdwenen!
5 / 5
56 reviews
Bekijk Google review
Google
Ik ben behandeld door dokter Frodo en ben erg tevreden over het resultaat. Subtiel en erg natuurlijk. Niemand in mijn omgeving is opgevallen dat er wat is gedaan, toch zie ik er wel een stuk minder vermoeid uit. De wallen onder mijn ogen zijn letterlijk verdwenen!
5 / 5
56 reviews
Bekijk Google review
Google
Dr Frodo en zijn team komen heel warm en oprecht over. Er wordt goed geluisterd naar je problemen en/of wensen en er volgt een advies dat bij je past. Ook naar kleine details wordt gekeken. Het is mooi om de foto's voor en na de behandeling te zien. Soms ben je zelf teveel gefocust op 1 probleem (bijv de wallen), dat je na de behandeling het gehele, goede resultaat in je hele gezicht zelf niet direct ziet in de spiegel. Als je dan naar de foto's kijkt, dan word je blij van binnen. Ik kijk nu heel anders naar mijzelf in de spiegel, met veel meer zelfvertrouwen. Ik oog frisser, minder vermoeid. Emotioneel sta ik nu ook sterker.
5 / 5
56 reviews
Naar Google reviews
Google
Ik heb de blauwe kringen onder mijn ogen laten behandelen met fillers door Frodo. In deze kliniek wordt op een zeer professionele wijze naar de natuurlijke schoonheid gekeken. Het resultaat is prachtig. Het is alsof ik terug ben van vakantie en lekker lang geslapen heb. De eerste twee dagen was er wel wat zwelling, maar dit was na vier dagen helemaal weg getrokken. De behandeling was nagenoeg pijnloos. Bij twijfel, zou ik zeggen: gewoon doen!
5 / 5
56 reviews
Naar Google reviews
Google
Ik heb de C ooglift wallenbehandeling ondergaan bij dokter Frodo en ben heel tevreden met het resultaat! Dokter Frodo heeft het gebied rondom mijn ogen behandeld met fillers, waardoor ik er frisser en minder moe uitzie. Frodo’s consulent, Clemence is leuk en rustig. Zij nam ruim de tijd voor mij en we hebben alles over de behandeling kunne bespreken. Erg fijn, omdat ik toch wel een hoop vragen had. Ik was al bij verschillende klinieken geweest en ben blij dat ik uiteindelijk dokter Frodo heb gevonden!
5 / 5
56 reviews
Naar Google reviews
Google

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.


Wat zijn wallen?

Met wallen wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieperliggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak.

We kunnen vier soorten wallen onderscheiden: beginnende wallen, diepe wallen, vochtwallen en diepe vochtwallen.

Elke soort wal vraagt een andere, unieke behandelmethode.

Beginnende wallen
Beginnende wallen onder de ogen kunnen we verminderen met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal. Dit zorgt voor een subtiele verandering in het uiterlijk.

Diepe wallen
Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuurfillers. Dan behandelen we niet het volume direct onder de ogen, maar juist het gebied rondom de ogen. De zgn C-lift.

Alle wallen behandelingen met fillers worden gecombineerd met huidtherapie, zoals de Eye Regen behandeling of laserbehandeling onder de ogen.

Wallen rimpels onder ogen behandeling voor na

Vochtwallen

Vochtwallen
Fillers kunnen vochtwallen onder de ogen verminderen, al verdwijnen de wallen er niet helemaal door. Na de behandeling ziet de oogopslag er wel een stuk beter uit. Het gebied rondom de ogen wordt behandeld (niet direct onder de ogen): het jukbeen, de wangen en de slapen.

Naast de fillerbehandeling is het belangrijk om het gebied rond de ogen te verbeteren met huidtherapie zoals  een verstrakkende oogliftlaserbehandeling en huidverzorging producten.

Diepe vochtwallen
Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet voldoende en kunt u een onderooglidcorrectie overwegen. Bij een ooglidcorrectie worden vetophopingen verwijderd of verschoven.

Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we geen chirurgische ingrepen uit.

Wallen of donkere kringen?

Donkere kringen en wallen lijken op elkaar, maar zijn twee verschillende kwalen die op een andere manier behandeld worden. Met de test in de video kunt u zelf zien of u wallen of donkere kringen heeft.

Wat zijn donkere kringen?

Donkere kringen worden zichtbaar bij een dunnere huid onder de ogen. Ze zijn niet altijd een oorzaak van slechte leefgewoontes, maar dat kan wel. Naast uw leefgewoontes kunnen stress, roken en alcohol, erfelijkheid, vitaminen- en mineralentekorten en uv-straling een rol spelen in het ontstaan van de kringen.

Wallen onder de ogenPrijs
C-ooglift behandeling met hyaluronzuur(gehele gebied rondom ogen)
C-ooglift light€ 1.700,-€ 2.250,-
C-ooglift basis€ 2.550,-€ 3.400,-
C-ooglift PLUS€ 3.400,-€ 5.100,-
Behandeling met huidtherapie
C-ooglift in combinatie met Eye-regen behandeling, Carboxytherapie, RF microneedling of IPLC-ooglift in combinatie met huidtherapie voor een beter effect. Prijs op aanvraag.

Prijzen wallenbehandeling

Voor de standaardbehandeling tegen wallen onder de ogen hanteren we een vanaf prijs van 850 euro. Meestal doen we ook een aanvullende behandeling op het jukbeen, zoals de C-ooglift en huidverstrakking met huidtherapie.

Tijdens de consultafspraak kijken we samen met u welke behandeling het meest geschikt is, zodat u gelijk weet waar u aan toe bent.

dokter frodo consult

Waarom kiest u voor Kliniek Dokter Frodo?

Bij Kliniek Dokter Frodo specialiseren we ons in het afremmen van veroudering in uw gezicht, terwijl uw natuurlijke schoonheid wordt behouden. We stellen een persoonlijk behandelplan op op basis van een ‘holistische’ benadering, waarbij we juist ook kijken naar uw persoonlijkheid, uitstraling en levensstijl.

Schoonheid is meer dan een perfect, rimpelloos, glad en strak uiterlijk. Bij Kliniek Dokter Frodo kijken we vooral naar een gezonde en positieve uitstraling als de basis van uw eigen schoonheid.

'Holistische' benadering van wallen?

We luisteren naar uw wensen en bekijken persoonlijke kenmerken objectief. Eventuele verbeterpunten bespreken we samen. Zo dragen we bij aan de mooiste versie van uzelf. Bij ons kunt u rekenen op een natuurlijk resultaat.

Onze kliniek heeft de voorkeur om iedere cliënt met advies op maat ‘stralend ouder te laten worden’. Eén op de vijf mensen die bij ons op consult komt, behandelen we niet. Wanneer de behandeling niet nodig is of er geen realistische verwachting is bij een behandeling, dan zijn we daar ook eerlijk in.

Een behandeling bij ons geeft u helaas niet uw gezicht uit uw tienerjaren terug, maar door haast onzichtbare aanpassingen te doen houd ik uw gezicht fris, gezond en open, zonder dat het karakter verliest. Mijn werk is vergelijkbaar met dat van een restaurateur van schilderijen. Een kunstwerk moet niet veranderen, maar goed onderhouden worden. Ook uw gezicht en uw uitstraling moeten er natuurlijk en fris uit blijven zien. Uw eigen karakter blijven behouden.
– Dokter Frodo

dokter frodo wallen specialist

Over Dokter Frodo

Frodo heeft een duidelijke visie op esthetiek en een nauwkeurige waarneming van de werkelijkheid. Zijn manier van werken is geïnspireerd door kunst, filosofie en psychologie. Door zijn unieke techniek en vakmanschap creëert Frodo een natuurlijke, energieke en zelfverzekerde uitstraling.

Als kliniek behandelen wij gemiddeld 5.000 cliënten per jaar, met een sterke focus op wallen onder de ogen. Door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, gecombineerd met deze ervaring, hebben wij als team de veilige wallen behandeling ontwikkeld: de C-ooglift.

Meer over dokter Frodo

Behandelplan

Voor elke wallenbehandeling maken wij een behandelplan. De route die we samen afleggen van waar u nu staat en waar we naartoe willen. In elk behandelplan maken we een combinatie van injectables, huidtherapie en huidverzorgingsproducten.

Het behandelplan is een combinatie van behandelingen die u van uw huidige situatie naar het eindresultaat brengen: een frisse, energieke en mooie uitstraling. Dit is ook een plan voor op de langere termijn.
U krijgt inzicht in de stappen die wij nodig hebben voor een langdurig mooi resultaat.

Door de hechte samenwerking binnen kliniek Dokter Frodo tussen de cosmetisch artsen KNMG en huidtherapeuten kunnen wij de mooiste, de veiligste en meest natuurlijke wallenbehandeling garanderen. Wij maken gebruik van de synergie tussen injectables om volume op te vullen en huidtherapie om de huid rondom de ogen te verstrakken.

Veilige wallen-onder-ogen-behandeling

Veilige wallen-onder-ogen-behandeling

De artsen bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken uitsluitend de veiligste en tijdelijke hyaluronzuurfillers van Juvéderm voor de behandeling tegen wallen onder de ogen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die van nature in het lichaam voorkomt. Juvéderm fillers zijn de meest onderzochte fillers op de markt, waarvan wetenschappelijk onderzoek de veiligheid ruimschoots heeft aangetoond.

Wij voeren de fillerbehandeling onder de ogen uit dmv de C-ooglift techniek. Hierbij plaatsen we (nagenoeg) geen fillers direct onder de ogen, maar zorgen we ervoor dat de gehele oogregio ondersteund en gelift wordt. Fillers direct onder de ogen hebben de neiging om vocht aan te trekken en zwellingsklachten/ complicaties te geven. Met de C-ooglift voorkomen we deze complicaties en beloven we een veilige, natuurlijke wallenbehandeling.

Meer over de C-ooglift
Values clinic doctor frodo amsterdam

Onze niet-chirurgische wallenbehandelingen

Bij Dokter Frodo Kliniek bieden we verschillende behandelmethodes aan om wallen onder de ogen te verminderen. We werken uitsluitend met niet-chirurgische technieken. Wij combineren injectables, huidtherapie en huidverzorgingsproducten.

Al zijn er veel fabrikanten van oogcrèmes die anders beweren, de oplossing komt niet uit een potje.
Het gebied onder de ogen is moeilijk te behandelen. De wallen behandeling is technische anatomisch uitdagend om veilig uit te voeren.
Door de nauwe samenwerking tussen onze artsen en huidtherapeuten hebben wij een behandeling ontwikkeld waarmee we u veilig rondom de ogen kunnen behandelen.

Diverse behandelingen

Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we de volgende behandelingen uit tegen wallen onder de ogen:

 1. Wallenbehandeling met fillers
 2. Wallen verwijderen met de C-ooglift
 3. Eye regen behandeling onder de ogen
 4. RF microneedling
 5. Erbium Pixel laserbehandeling

Wilt u meer informatie over de verschillende behandelmethodes? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. We nemen graag de tijd voor u om de verschillende behandelingen en resultaten te bespreken. We zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur bereikbaar op 020 421 1559.

1. Wallenbehandeling met fillers

Een wallenbehandeling met fillers duurt ongeveer dertig minuten. voor de precieze uitleg kunt u kijken op de c-ooglift pagina De hersteltijd is kort en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 24 maanden langzaam afgebroken.

De behandeling onder ogen voeren wij niet uit als geisoleerde behandeling, alleen in combinatie met de C-ooglift

Bekijk de voor-en-na-foto’s. voor meer resultaten.

C-lift-wallen-behandeling md codes

2. Wallen verwijderen met de C-ooglift

Het volumetekort van wallen is vaak op meerdere plekken in het gelaat zichtbaar. Wanneer de wenkbrauwen bijvoorbeeld wat gezakt zijn, loopt er een vermoeidheidsschaduw door in de wang en zijn kraaienpootjes zichtbaarder geworden.

Voor het meest natuurlijke resultaat moet vaak het hele gebied rondom de ogen worden behandeld. Met een C-ooglift behandelen we het gehele gebied door meer volume te creëren in de oogkas, het jukbeen en de wenkbrauw. Door de C-ooglift verfrissen we het gebied rondom uw ogen, zodat u weer een jeugdige uitstraling krijgt.

PRP-plasma-Angel-lift-Platelet-Rich-Plasma

3. Eye regen angel lift behandeling

De Eye Regen angel lift behandeling is een triple therapie met PRPhyaluronzuur en microneedling. We nemen een kleine hoeveelheid bloed af. Het verkregen PRP (Platelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur rond de ogen in de huid gebracht.

Door middel van microneedling of rf-microneedling brengen we de PRP+Hyaluronzuur in de huid.
Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid onder de ogen steviger en strakker wordt waardoor wallen verminderen.

De Eye Regen behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg.

We adviseren de behandeling 1-2x per jaar te herhalen om het resultaat te behouden.
Het resultaat en de duur van de behandeling versterkt u door regelmatig andere huidtherapie te ondergaan en door de juiste huidverzorgingsproducten thuis te gebruiken.

carboxytherapie tegen donkere kringen onder ogen

4. Carboxytherapie tegen wallen

Carboxytherapie gebruiken we om de huid onder de ogen te verstrakken. Er wordt CO₂-gas onder de ogen gebracht waardoor er een collageen verstrakkende reactie ontstaat. De huid onder de ogen verstrakt, waardoor fijne lijnen, rimpels en donkere kringen wat minder worden.

Een carboxytherapiebehandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied ongeveer 15 minuten rood en gezwollen. Wanneer dit is weggetrokken ziet u er niks meer van.

Carboxytherapie doen wij niet als geïsoleerde behandeling, maar icm IPL, RF-microneedling of laserbehandelingen.

rf-microneedling-huidverstrakking-dokter-frodo

5. RF microneedling

RF (RadioFrequency) Microneedling is één van de meest innovatieve en effectieve procedures die we in onze praktijk aanbieden. Met een microneedling-roller stimuleren we de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. De microkanalen knijpen samen en verstrakken de huid onder de ogen.

De roller bevat 200 zeer fijne naaldjes die de huid behandelen. De microneedlingbehandeling is pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag. Na de behandeling is de huid rood, dit verdwijnt na een dag. Na enkele dagen kan een lichte vervelling plaatsvinden.

6. Laserbehandeling tegen wallen

6. Laserbehandeling tegen wallen

Met een laserbehandeling onder de ogen wordt de huid behandeld met een laser, waardoor de huid strakker wordt. Door het behandelen van de onderste huidlagen wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en vermindert het pigment onder de ogen.

Afhankelijk van het gewenste resultaat kiezen we voor een sterke of een zachte laser:

 • Een sterke laser (ablatief) geeft meer huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen
 • Een ‘zachte laser’ (niet-ablatief) stimuleert de huid minder sterk, maar heeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie
De behandeling om wallen te verwijderen

De behandeling om wallen te verwijderen

Voor de behandeling

Vóór de behandeling tegen wallen onder de ogen heeft u nog een (kort) consult met de consulent om de behandeling nog eens door te nemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol vanaf 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10mg Cetirizine tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen.

De behandeling

De behandeling tegen wallen onder de ogen duurt ongeveer een half uur. Met een ultradunne (canule) naald plaatsen we de filler in de huid. U voelt er nagenoeg niks van, omdat we een canule gebruiken en omdat er verdoving in de filler zit. Bijna iedereen die behandeld wordt is vooraf bang voor pijn, terwijl de behandeling achteraf pijnloos blijkt.

Na de behandeling

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar.

 • Direct na de behandeling 10 – 30 minuten het behandelde gebied koelen.
 • Niet sporten op de dag dat u behandeld bent.
 • De eerste uren na de behandeling raakt u het gebied niet aan en gebruikt u geen make-up.
 • Zeven dagen niet onder de zonnebank, naar de sauna of een behandeling ondergaan bij een schoonheidsspecialist.
 • De eerste week zonnestraling op het behandelde gebied voorkomen de eerste week.
 • Gebruik een goede SPF om de huid te beschermen de eerste paar weken.
Het resultaat

Het resultaat

Er kan na de wallenbehandeling zwelling optreden onder de ogen of een blauwe plek ontstaan. De zwelling kan enkele uren tot dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het resultaat van de behandeling is na 2 weken al goed te beoordelen, maar na 6-8 weken heeft u pas het definitieve resultaat. De controleafspraak plannen we na 6 weken in.

Het resultaat blijft ruim 24 maanden zichtbaar. De hyaluronzuur fillers blijven lang zitten, omdat het stofje dat de filler afbreekt in het lichaam (hyaluronidase) verminderd aanwezig is onder de ogen. De fillers worden door het lichaam langzaam afgebroken.

Via een vriendin ben ik bij Dokter Frodo terecht gekomen. Nadat ik eerst mijn wallen heb laten opvullen, ben ik later de Liquid Facelift ondergaan.
– Silvia

Consult inplannen

Consult inplannen

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u alle verschillende cosmetische oog- en wallenspecialismen onder één dak. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen of verminderen van de wallen. Daarbij wordt ook gekeken naar uw persoonlijkheid, levensstijl en uitstraling. Bij Kliniek Dokter Frodo kunt u rekenen op een natuurlijk resultaat.

 • Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
 • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
 • Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
 • Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in één kliniek

Tips om wallen te voorkomen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon kunnen (tijdelijke) wallen veroorzaken.

Ook wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is kunt u last krijgen van wallen, bijvoorbeeld als gevolg van een allergie. Een verstopte neus kan uw wallen verergeren, maar ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen.

Voor veel van de oorzaken is een oplossing te vinden. Lees ook eens onze tips tegen wallen.

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

• Volumetekort onder de ogen
Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen veroorzaakt een donkere kring en is soms al op jonge leeftijd aanwezig. Dit neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dat komt doordat het zygoma/oogkas/wangbot verandert bij het ouder worden waardoor er volume (vet) verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

• Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkere kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Soms worden donkere kringen veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige bloedvaatjes zijn slecht doorbloed en geven een blauwe verschijning doordat de huid van de onderoogleden dunner is.

• Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan de behandeling voor wallen en kringen onder de ogen ondergaan. Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op jonge leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieperliggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook de oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

Hoe gaat de fillerbehandeling tegen wallen in zijn werk?

Het volumetekort herstellen we door de filler in/onder de groef te plaatsen, in het jukbeen, de wangen en de slapen. De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen weer geleidelijk verloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken we een hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuurfillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen we het volledig herstellen met hyaluronzuur.

Soms is het volumetekort meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierdoor ontstaat er een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dat geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moet ook het jukbeen en/of de wangen opgevuld worden om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes bent u van uw wallen of donkere kringen af.

Hoelang duurt de fillerbehandeling van wallen onder de ogen?

De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Het consult duurt ongeveer een half uur.

Is de fillerbehandeling van wallen pijnlijk?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied rondom de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling bijna nooit als pijnlijk ervaren. De fillers worden niet direct onder de ogen aangebracht, maar in het jukbeen, de wangen of de slapen.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaïne, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een fillerbehandeling tegen wallen?

Voor het opvullen van de kringen gebruiken we een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die na enkele dagen verdwijnt. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wanneer is het resultaat van de fillerbehandelingen zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 6-8 weken zichtbaar.

Wat zijn de risico's en bijwerkingen van fillers rondom de ogen? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we met hyaluronzuurfillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt. Dit verkleint de kans op bijwerkingen enorm. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen meestal binnen 2 tot 7 dagen.

Is het resultaat van fillers tegen wallen blijvend?

Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?

Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

Hoelang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Kan ik de dag na de behandeling weer werken?

Bijna iedereen kan de dag na de behandeling van wallen onder de ogen de volgende dag weer naar hun werk.
Indien u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, is die kans iets groter dat u de volgende dag(en) een blauwe plek heeft. Dit geldt ook voor zwelling. Indien u gevoeliger bent en snel op prikkels reageert is de kans op zwelling ook groter.
We adviseren om de eerste dagen na de behandeling niet te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Krijg ik vocht onder mijn ogen na een fillerbehandeling?

Er kan vocht onder de ogen ontstaan na een fillerbehandeling als de filler direct onder de ogen wordt geplaatst, zonder dat het gebied rondom de ogen wordt verstevigd. Fillers trekken namelijk altijd vocht aan en het is belangrijk dat de huid onder de ogen strak genoeg is of eerst strak genoeg gemaakt wordt (door c-lift of huidbehandeling) om dit probleem te voorkomen. Bij 80% van onze klanten verstevigen we de oogregio voordat we de groef onder de ogen veilig kunnen opvullen. De artsen van Kliniek Dokter Frodo zorgen altijd voor de meest veilige behandeling.
Vocht onder de ogen komt vaak voor als er een verkeerde behandeling wordt gedaan. Het is daarom van belang dat er eerst een grondige 3D analyse van uw gezicht wordt gedaan.

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de fillerbehandeling

Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, die meestal niet eens aan de buitenkant te zien is. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controleafspraak goed te corrigeren door de filler wat te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Wat kost de behandeling van wallen onder de ogen?

Voor de standaardbehandeling tegen wallen onder de ogen hanteren we een vaste prijs van 850 euro.

Vaak doen we ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Dan kosten hiervoor kunt u terugvinden in de prijslijst.

Reviews