Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Wallen onder de ogen

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Wallen onder ogen

Wallen onder de ogen geven u een vermoeide uitstraling. Gelukkig zijn ze goed en veilig te behandelen met hyaluronzuur fillersHyaluronzuur is één van de bouwstenen van ons lichaam. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.. Doordat we uw wallen met de veilige MD-codes techniek behandelen kunnen we u een natuurlijke resultaat garanderen.

Dé wallenkliniek van Nederland

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog- en wallenspecialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland.
Dankzij dit specialisme profiteert u bij Kliniek Dokter Frodo van:

 • Veilige wallenbehandelingen
 • Natuurlijk resultaat-garantie
 • Alle wallenspecialismen onder één dak

Waarom kiest u voor Kliniek Dokter Frodo? Lees het hier.

Feiten over de wallenbehandeling

Voorbereiding

Consult met de arts

Vooraf aan de wallenbehandeling heeft u een consult met de arts. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op.

Pijn (0-10)

3 (verdoving mogelijk)

Het gebied onder de ogen is niet erg gevoelig en daardoor wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren. Een verdoving is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk.

Duur

Vanaf 30 minuten

De behandeling tegen wallen onder de ogen duurt ongeveer een half uur.

Prijs

Vanaf € 850,-

Voor de standaard behandeling tegen wallen onder de ogen hanteren wij een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent. Vaak doen wij ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Tijdens de consult afspraak kijken we samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Product

Hyaluronzuur - huidtherapie

Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we verschillende producten voor de wallenbehandelingen. Lees meer over onze niet-chirurgische wallen behandelingen.

Veiligheid

Uiterst veilig

We gebruiken uitsluitend veilige producten voor de behandeling tegen wallen onder de ogen.

Duurzaamheid

24+ maanden

De duurzaamheid verschilt per behandelmethode. Fillers tegen wallen onder de ogen blijven ruim 24 maanden zitten.

De wallenspecialist van Nederland

Kliniek Dokter Frodo heeft een internationale reputatie als absolute specialist op het gebied van filler behandelingen. Dokter Frodo is naast arts, wereldwijd opleider en trainer van cosmetisch artsen. Zo is hij aangesloten als cosmetisch arts bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). De artsen van Kliniek Dokter Frodo zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de Dutch Aesthetic Laser Association en de Allergan Medical Institute.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Wat zijn wallen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak.

We kunnen vier soorten wallen onderscheiden. Elke soort wal vraagt een andere, unieke behandelmethode.

Beginnende wallen

Beginnende wallen onder de ogen kunnen we verminderen met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal. Deze behandeling zorgt voor een subtiele verandering in uw uiterlijk.

Diepe wallen

Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Soms is het nodig om het volume direct onder de ogen én het gebied rondom de ogen aan te vullen (C-lift).

U kunt ook kiezen voor een Eye Regen behandeling of laserbehandeling onder de ogen.

Vochtwallen

Fillers kunnen vochtwallen onder de ogen verminderen, maar nooit helemaal laten weggaan. Desondanks zal uw oogopslag er na de behandeling een stuk beter uitzien. We behandelen niet direct onder de ogen, maar juist het gebied rondom de ogen: het jukbeen, de wangen en de slapen.

Naast de fillerbehandeling is het mooi om het gebied rond de ogen verder te verbeteren met een verstrakkende ooglift laserbehandeling.

Diepe vochtwallen

Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet voldoende. In dit geval kunt u beter een onderooglidcorrectie overwegen, waarbij vetophopingen worden verwijderd of verschoven. Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt daarom niet uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.

Wallen of donkere kringen?

Donkere kringen en wallen lijken op elkaar, maar zijn eigenlijk twee verschillende kwalen die op een andere manier behandeld moeten worden. Met onderstaande test kunt u achterhalen waar u last van heeft.

Prijzen wallenbehandeling

Voor de standaardbehandeling tegen wallen onder de ogen hanteren we een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent. Vaak doen we ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift of een huidverstrakking met huidtherapie. Tijdens de consultafspraak kijken we samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.

 

Wallen onder de ogen

Prijs

Behandeling met hyaluronzuur
Hyaluronzuur onder de ogen € 850,-
Hyaluronzuur onder de ogen + jukbeen € 1.350 – € 1.700,-
C-ooglift (gehele gebied rondom ogen) € 1.700 – € 3.000,-
Behandeling met huidtherapie
Eye-regen behandeling € 850,-
Carboxytherapie (3 behandelingen) € 400,-
RF microneedling ogen € 350,-
IPL onder de ogen € 110,-

Waarom kiest u voor Kliniek Dokter Frodo?

Kliniek Dokter Frodo is de leidende kliniek in Nederland. We zorgen er graag voor dat u zich weer jong en gezond voelt. Dit doen we door uw persoonlijke kenmerken objectief te bekijken en eventuele verbeterpunten te bespreken.

Bij Kliniek Dokter Frodo luisteren we naar uw wensen, maar bekijken we ook uw gehele gezicht. We kijken naar het totaal. We helpen u om de mooiste versie van uzelf te worden en gaan niet voor een total make-over. Zien we ook andere onregelmatigheden? Dan bespreken we deze met u. U kunt bij ons rekenen op een natuurlijk resultaat.

Meer dan alleen een behandeling

Dokter Frodo creëert met zijn unieke techniek en vakmanschap een natuurlijke, energieke en zelfverzekerde uitstraling.

Ondanks dat we gespecialiseerd zijn op het gebied van injectables, gaat onze voorkeur ernaar uit om u met advies ‘mooi oud te laten worden’. Eén op de vijf mensen die bij ons op consult komt, behandelen we dan ook niet. Zij hebben bijvoorbeeld de behandeling niet nodig of ze hebben een onjuiste verwachting bij de handeling.

Lees meer over onze kliniek en onze werkwijze.

Veilige wallen onder ogen behandeling

We gebruiken uitsluitend tijdelijke fillers van Juvéderm voor de behandeling tegen wallen onder de ogen. De artsen bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken alleen de beste hyaluronzuren van Juvéderm.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die van nature overal in het lichaam voorkomt. Juvéderm fillers zijn de meest onderzochte fillers op de markt, waarvan wetenschappelijk onderzoek de veiligheid ruimschoots heeft aangetoond.

De kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie is hierdoor zeer klein. Indien nodig kunnen we hyaluronzuur actief oplossen met hyaluronidase.

“Ik was niet blij met de wallen onder mijn ogen. Cosmetische behandelingen zijn eigenlijk niks voor mij, maar ik was klaar met mijn vermoeide blik. Ik wilde er weer uitzien zoals ik me voel: gezond.”

Dirk

De behandelgebieden bij het verminderen van wallen

Hiernaast ziet u welke gebieden we kunnen behandelen om uw wallen te verminderen.

 1. Het jukbeen
 2. Het traangootje
 3. De slaap

Onze niet-chirurgische wallen behandelingen

We bieden verschillende behandelmethodes aan tegen wallen onder de ogen en werken uitsluitend met niet-chirurgische technieken.

Jammer genoeg komt de oplossing niet zomaar uit een potje, zoals veel fabrikanten van oogcrèmes beweren. Tot voor enkele jaren was het gebied onder de ogen nog moeilijk te behandelen. Tegenwoordig zijn de behandelingen zo technisch geavanceerd dat ze ook veilig onder de ogen gebruikt kunnen worden. Met onze technieken behalen we prachtige natuurlijke resultaten.

Bij Kliniek Dokter Frodo voeren we de volgende behandelingen uit tegen wallen onder de ogen:

 1. Fillers onder de ogen
 2. Wallen verwijderen met de C-ooglift
 3. Eye regen behandeling onder de ogen
 4. Carboxytherapie onder de ogen
 5. RF microneedling
 6. Erbium Pixel laser behandeling

Wilt u meer informatie over de verschillende behandelmethodes? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. We nemen graag de tijd voor u om de verschillende behandelingen en resultaten te bespreken. We zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur bereikbaar op 020 421 1559.

1. Wallenbehandeling met fillers

Een wallenbehandeling met fillers duurt zo’n dertig minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken we een canule: een medisch instrument waarmee we de kans op zwellingen en blauwe plekjes tot een minimum beperken. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Lees meer

Benieuwd naar meer resultaten? Bekijk dan al onze voor-en-na-foto’s. Wilt u weten welk resultaat we kunnen behalen voor uw wallen? Plan dan een afspraak in voor een geheel vrijblijvend consult.

wallen onder de ogen behandelen met filler

2. Wallen verwijderen met de C-ooglift

Veelal is het volumetekort meer verspreid dan alleen onder de ogen. Dan zijn bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen wat gezakt, loopt er een vermoeidheidsschaduw door in de wang en zijn de kraaienpootjes zichtbaarder geworden.

Lees meer

Om de meest natuurlijke verbetering te bereiken, moet vaak het hele gebied rondom de ogen worden behandeld. Met een C-ooglift behandelen we het gehele gebied. Dit doen we door meer volume te creëren in de oogkas, het jukbeen en de wenkbrauw. Door middel van de C-ooglift verfrissen we het gebied rondom uw ogen, zodat u weer een jeugdige uitstraling krijgt. Hieronder ziet u de gebieden met de bijhorende MD-codes.

c lift oogregio behandeling

3. Eye regen behandeling onder de ogen

Tijdens de triple therapie met PRPhyaluronzuur en microneedling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af, wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Het verkregen PRP (Platelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd.

Lees meer

Vervolgens rollen we door middel van microneedling het PRP en hyaluronzuur de huid in. De behandeling zorgt ervoor dat de huid onder de ogen strakker wordt en wallen verdwijnen.

De Eye Regen behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is dan meteen zichtbaar, waardoor uw wallen er direct beter uitzien.

Om de resultaten van de behandeling te behouden, adviseren we deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen.

4. Carboxytherapie tegen wallen

We gebruiken carboxytherapie voor het verstrakken van de huid onder de ogen. Hierbij wordt er CO₂-gas onder de ogen gebracht, waardoor er een collageenverstrakkende reactie ontstaat.

Lees meer

We verstrakken hiermee de huid onder de ogen, waardoor fijne lijnen en rimpels onder de ogen, maar ook donkere kringen goed verbeteren.

Een carboxytherapie behandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied onder de ogen voor ongeveer 15 minuten rood en gezwollen. Daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxybehandelingen is vaak voldoende.

5. RF microneedling

Microneedling is een van de meest innovatieve en effectieve procedures die we in onze praktijk bieden. Met een microneedlingroller stimuleren we de huid om collageen en elastine aan te maken. Door het rollen ontstaan microkanalen. Deze knijpen vervolgens samen en verstrakken de huid onder de ogen.

Lees meer

Met de 200 zeer fijne naaldjes op de roller behandelen we de huid. De microneedling behandeling is pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag. Na de behandeling is de huid rood, dit verdwijnt weer na een dag. Na enkele dagen kan lichte vervelling plaatsvinden.

6. Laserbehandeling tegen wallen

Met een laserbehandeling onder de ogen behandelen we de huid met laser, waardoor de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met de laser, waardoor de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd en het pigment onder de ogen vermindert.

Lees meer

Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

 • Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen
 • Een ‘zachte laser’ (niet-ablatief) stimuleert de huid minder sterk, maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie

Voor, tijdens en na de behandeling om wallen te verwijderen

Voor de behandeling

Vóór de behandeling tegen wallen onder de ogen heeft u altijd nog een (kort) consult met de consulent om de behandeling nog eens door te spreken.

Om blauwe plekken te voorkomen:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol vanaf 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10mg Cetirizine tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen.

De behandeling

De behandeling tegen wallen onder de ogen duurt ongeveer een half uur. Met een ultradunne (canule) naald plaatsen we de filler in de huid. U voelt er nagenoeg niks van, omdat we een canule gebruiken en omdat er verdoving in de filler zit. Toch is bijna iedereen die behandeld wordt vooraf bang voor pijn, terwijl de behandeling achteraf pijnloos blijkt!

Na de behandeling

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar, al zal het de eerste uren nog wat onregelmatig kunnen zijn.

 • Direct na de behandeling met fillers onder de ogen het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.
 • Niet sporten op de dag dat u behandeld bent.
 • De eerste uren na de behandeling mag u het gebied niet aanraken en mag u geen make-up gebruiken.
 • U mag zeven dagen niet onder de zonnebank, in de sauna of een behandeling ondergaan bij een schoonheidsspecialist.
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied.
 • Gebruik de eerste paar weken een goede SPF om de huid te beschermen.

wallen onder de ogen na de behandeling

Hersteltijd

Er kan na de wallen behandeling zwelling optreden onder de ogen of een blauwe plek ontstaan. De zwelling kan enkele uren tot dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het resultaat van de behandeling is na 2 weken al goed te beoordelen, maar na 6-8 weken heeft u pas het definitieve resultaat. De controleafspraak plannen we na 6 weken in.

Duurzaamheid resultaat

Het resultaat blijft ruim 24 maanden zichtbaar. De hyaluronzuur fillers blijven lang zitten, omdat het stofje dat de filler afbreekt in het lichaam (hyaluronidase) verminderd aanwezig is onder de ogen. De fillers worden door het lichaam langzaam afgebroken.

“Via een vriendin ben ik bij Dokter Frodo terecht gekomen. Nadat ik eerst mijn wallen heb laten opvullen heb ik later de Liquid Facelift ondergaan.”

Silvia

Telefonisch consult inplannen

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog- en wallenspecialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen.

 • Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
 • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
 • Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
 • Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in één kliniek

Afspraak maken

Tips om wallen te voorkomen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Zo kan bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon (tijdelijke) wallen veroorzaken.

U kunt ook last krijgen van wallen wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is, als gevolg van bijvoorbeeld een allergie. Een verstopte neus verergert vaak uw wallen. Ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen.

Lees meer

Voor veel van de bovenstaande oorzaken is een oplossing te vinden: op het web leest u veel tips tegen wallen. Wallen kunnen ook een genetische grondslag hebben of door ouderdom ontstaan. Als gevolg van het verouderingsproces verslapt het bindweefsel dat het vet onder de ogen bij elkaar houdt. Doordat het vet onder de ogen zich door de jaren heen meer ophoopt en het tegelijkertijd door zwaartekracht naar beneden getrokken wordt, groeien de wallen.

In het geval van ouderdom of erfelijkheid werken huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet of onvoldoende. We raden u dan aan een cosmetische arts (die gespecialiseerd is in wallenbehandeling) om advies te vragen. De arts weet wat u het best kunt doen om de wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van wallen? Lees hier de verschillende oorzaken van wallen onder de ogen.

Over Dokter Frodo

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. In de afgelopen jaren heeft Dokter Frodo een internationale reputatie opgebouwd als absolute specialist op het gebied van cosmetische behandelingen – in het bijzonder op het gebied van de behandeling van wallen. Naast arts is Dokter Frodo wereldwijd opleider en trainer van cosmetisch artsen.

“Ik kan u niet het gezicht teruggeven uit uw tienerjaren, maar door de subliminale benadering houd ik uw gezicht fris en onvermoeid zonder dat het karakter verliest. Het werk van mij als cosmetisch arts is vergelijkbaar met dat van een restaurateur van schilderijen. Een schilderij moet niet veranderen, maar in conditie blijven. Uw uiterlijk moet fris en natuurlijk blijven en haar karakter behouden.”

Dokter Frodo

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

Volumetekort onder de ogen
Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

Hoe gaat de filler behandeling onder de ogen in zijn werk?

Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

Hoe lang duurt de filler behandeling onder de ogen?

De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Dit duurt ongeveer een half uur.

Is de filler behandeling onder de ogen pijnlijk?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling onder mijn ogen?

Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wanneer is het resultaat van de filler behandeling onder de ogen zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct al zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 6-8 weken zichtbaar.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van fillers onder de ogen? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?

Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?

Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

Hoe lang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Kan ik de dag na de behandeling weer werken?

Bijna iedereen kan de dag na de behandeling van wallen onder de ogen de volgende dag weer naar hun werk.
Indien u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, is die kans iets groter dat u de volgende dag(en) een blauwe plek heeft. Dit geldt ook voor zwelling. Indien u gevoeliger bent en snel op prikkels reageert is de kans op zwelling ook groter.
Wij adviseren om de eerste dagen na de behandeling niet te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Krijg ik vocht onder mijn ogen na een fillerbehandeling

Er kan vocht onder de ogen ontstaan na een fillerbehandeling als de filler direct onder de ogen wordt geplaatst zonder dat het gebied rondom de ogen wordt verstevigd. Fillers trekken namelijk altijd vocht aan en het is belangrijk dat de huid onder de ogen strak genoeg is of eerst strak genoeg gemaakt wordt(door c-lift of huidbehandeling) om dit probleem te voorkomen. Vroeger deden wij dit nog niet en zagen we veel problemen van zwelling en onregelmatigheden onder de ogen. Bij 80% van onze klanten verstevigen we de oogregio eerst voordat we de groef onder de ogen veilig kunnen opvullen. De artsen van Kliniek Dokter Frodo zorgen altijd voor de meest veilige behandeling.
Deze complicatie komt vaak voor als de verkeerde behandeling wordt gedaan. Het is dus erg belangrijk dat u zich pas laat behandelen als er een grondige 3D analyse van uw gezicht is gedaan.

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling

Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Wat kost de behandeling van wallen onder de ogen?

Voor de standaard behandeling tegen wallen onder de ogen hanteren wij een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent.
Vaak doen wij ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Dan kosten hiervoor kunt u terugvinden in de prijslijst.


Ervaringen