Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Wallen onder de ogen

Uit 310 ervaringen
+
Tevreden cliënten
+
Wallen behandeld

wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen kunnen zelfs de meest energieke mensen een duffe, vermoeide uitstraling geven. Omdat dit voor veel mensen een probleem is, hebben wij ons volledig gespecialiseerd  in de behandeling van wallen. Met hyaluronzuur fillers, IPL en laser kunnen wij bij Kliniek Dokter Frodo de wallen onder uw ogen verminderen of zelfs verwijderen. Met onze wallenbehandeling helpen wij u veilig en langdurig van uw wallen af.

 • Veilige wallenbehandelingen
 • Nagenoeg pijnloze behandeling
 • De wallenspecialist van Nederland
 • Garantie van een natuurlijk resultaat
 • Alle wallenspecialismen onder één dak
Wilt u weten of u last heeft van wallen of van donkere kringen?

Veel mensen verwarren donkere kringen en wallen met elkaar. Maar eigenlijk zijn het twee verschillende aandoeningen die een op een andere manier behandeld moeten worden. Doe onze wallen en donkere kringen-test om erachter te komen of u last heeft van wallen of donkere kringen.

Feiten over de wallenbehandeling

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Mogelijk indien gewenst

Duur

Vanaf 30 minuten

Product

Hyaluronzuur, CO2 gas of laser

Veiligheid

Uiterst veilig

Duurzaamheid

Tot 24 maanden

De wallenspecialist van Nederland

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. In de afgelopen jaren heeft Dokter Frodo een internationale reputatie opgebouwd als absolute specialist op het gebied van cosmetische behandelingen - in het bijzonder op het gebied van de behandeling van wallen. Naast arts is Dokter Frodo wereldwijd opleider en trainer van cosmetisch artsen.

‘Ik kan u niet het gezicht teruggeven uit uw tienerjaren, maar door de subliminale benadering houd ik uw gezicht fris en onvermoeid zonder dat het karakter verliest. Het werk van mij als cosmetisch arts is vergelijkbaar met dat van een restaurateur van schilderijen. Een schilderij moet niet veranderen, maar in conditie blijven. Uw uiterlijk moet fris en natuurlijk blijven en haar karakter behouden.’

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

alles wat u moet weten over wallen

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog en wallen specialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen. Hieronder leest u alles wat u moet weten over de behandeling van wallen onder de ogen.

prijzen

Wallen en donkere kringenPrijs
Fillers
Wallenbehandeling light€ 500,-
Wallenbehandeling medium€ 850-€ 1350,-
Wallenbehandeling intens€ 1.700,-
Carboxytherapie
 Losse behandeling € 150,-
 3 behandelingen € 400,-
 6 behandelingen € 600,-
Eye Regen
Eye Regen behandeling€ 850,-

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

wat zijn wallen?

Veel mensen kunnen moeilijk onderscheid maken tussen wallen en donkere kringen onder de ogen. Wallen en kringen zijn echter twee verschillende kwalen, die beiden een andere behandelvorm vereisen. Met een wal wordt het optische overschot van huid, vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak.

Met kringen bedoelen we donkere groeven onder de ogen. Deze worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Er zijn simpelweg vier soorten wallen te specificeren. Elke soort wallen vraagt een andere, unieke behandelmethode.

Beginnende wallen
Beginnende wallen onder de ogen kunnen worden weggewerkt met fillers. De huid onder de ogen wordt dankzij de fillers weer egaal, waardoor u na de behandeling geen concealer meer hoeft te gebruiken. Deze behandeling zorgt voor een subtiele verandering in uw uiterlijk.

Diepe wallen
Diepe wallen onder de ogen zijn glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers. Soms is het nodig om het volume direct onder de ogen én op het jukbeen aan te vullen. U kunt ook kiezen voor voor een Eye Regen behandeling of laser behandeling onder de ogen.

Vochtwallen
Fillers verminderen vochtwallen onder de ogen, al zullen deze vochtwallen nooit helemaal weg gaan. Desondanks zal uw oogopslag er na de behandeling een stuk beter uitzien. Indien nodig kiezen wij ervoor om de wallen verder te verbeteren met een verstrakkende laserbehandeling.

Diepe vochtwallen
Bij diepe vochtwallen is een behandeling met alleen fillers meestal niet toereikend – in dit geval kunt u beter een onderooglidcorrectie overwegen, waarbij vetophopingen worden verwijderd of verschoven Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep en wordt niet uitgevoerd bij Kliniek Dokter Frodo.

wallen onder de ogen behandelen met filler

niet-chirurgische behandelmethodes

Bij Kliniek Dokter Frodo kunt u terecht voor verschillende behandelmethodes tegen wallen onder de ogen. Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij uitsluitend met niet-chirurgische behandelmethodes.

Tijdens het eerste consult bekijken we welke behandeling het beste aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Het kan ook zijn dat een combinatie van verschillende behandelingen de beste optie is voor u.

 • 1. laserbehandeling tegen wallen
 • 2. carboxytherapie
 • 3. wallen verwijderen met de C-ooglift
 • 4. eye regen behandeling onder de ogen
 • 5. fillers tegen wallen

Wilt u meer informatie over de verschillende behandelmethodes? Lees dan snel verder. Ook vertellen onze specialisten u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten. Wij zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur bereikbaar op 020 421 1559.

1. laserbehandeling tegen wallen

Met laserbehandeling onder de ogen behandelen we de huid met laser waardoor de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd. Er zijn verschillende laserbehandelingen onder de ogen mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

 • Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen
 • Een ‘zachte laser’ (niet ablatief) stimuleert de huid minder sterk maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie

2. carboxytherapie tegen wallen

Wij gebruiken carboxytherapie voor het verstrakken van de huid onder de ogen. Hierbij wordt er CO2 gas onder de ogen gebracht waardoor er een collageen-verstrakkings-reactie ontstaat. Hiermee verstrakken we de huid onder de ogen waardoor fijne lijnen, rimpels onder de ogen, maar ook donkere kringen goed verbeteren.

Een carboxytherapie behandeling onder de ogen duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is het behandelde gebied onder de ogen voor ongeveer 15 minuten rood en gezwollen, daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxybehandelingen is vaak voldoende.

3. wallen verwijderen met de C-ooglift

Veelal is het volumetekort meer verspreid dan alleen onder de ogen. Dan zijn bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen wat gezakt, loopt er een vermoeidheidsschaduw door in de wang en zijn de kraaienpootjes ook meer zichtbaar geworden.

Volumeverlies rondom de ogen verloopt sneller dan in de rest van het gezicht doordat er veel beweging is in de oogregio. Om de meest natuurlijke verbetering te bereiken moet vaak het hele gebied rondom de ogen worden behandeld. Dit gebeurt met behulp van de zogenaamde C-ooglift.

Tijdens deze behandeling pakken we niet één probleem, maar het gehele gebied aan. Dit doen we door meer volume te creëren in de oogkas, het jukbeen en de wenkbrauw. Door middel van de C-ooglift verfrissen we het gebied rondom uw ogen, zodat u weer een jeugdige uitstraling krijgt.

c lift oogregio behandeling

4. eye regen behandeling onder de ogen

Deze triple therapie met PRP, hyaluronzuur en microneedling is inmiddels uitgegroeid tot een waar beauty elixir en levert oogverblindende resultaten op. Tijdens de behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af, wat vervolgens wordt gecentrifugeerd. De verkregen PRP (Patelet Rich Plasma) wordt samen met het hyaluronzuur onder de ogen geïnjecteerd. Dit gebeurt met een heel dun naaldje, net onder het oppervlak van de huid.

Vervolgens rollen we door middel van microneedling het PRP en hyaluronzuur de huid in. De behandeling stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid onder de ogen strakker wordt en wallen verdwijnen.

De Eye Regen behandeling duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kan het behandelde gebied onder de ogen nog enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar uur weg. De huidverbetering is meteen zichtbaar, waardoor uw wallen er direct beter uitzien.

Om de resultaten van de Eye Regen behandeling te behouden adviseren wij deze eens per jaar te herhalen. U kunt het resultaat en de duur hiervan versterken door thuis 1 tot 2 keer per week met de dermaroller de oogregio te behandelen

5. wallenbehandeling met fillers

Een wallenbehandeling met fillers duurt zo’n dertig minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule: een medisch instrument waarmee we de kans op zwelling en blauwe plekjes tot een minimum beperken. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur onder de ogen wordt na 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Benieuwd naar meer resultaten? Bekijk dan al onze voor en na foto’s. Wilt u weten welke resultaat we kunnen behalen voor uw wallen? Plan dan een afspraak in voor een geheel vrijblijvend consult.

“Ik vond het erg vervelend dat mensen me vaak aanspraken vanwege mijn wallen en zeiden dat ik er moe uitzag, terwijl ik dat helemaal niet was. Ik ben dan ook heel blij met de behandeling en het resultaat. Ik vond het van te voren best wel spannend, maar het viel me heel erg mee. ”
Antje

behandeling in 4 stappen

Ongeacht de gekozen behandelmethode werken we bij Kliniek Dokter Frodo bij iedere behandeling volgens vier duidelijke stappen. Zo weet u vooraf altijd wat u kunt verwachten en kunnen wij een natuurlijk resultaat verzekeren.

Stap 1: afspraak maken
Wilt u van uw wallen af? De eerste stap naar een frisse blik is het maken van een afspraak voor een consult bij Kliniek Dokter Frodo.

Stap 2: gratis consult
Tijdens het eerste consult maakt u kennis met uw behandelend arts. We bespreken uw wensen en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Stap 3: de behandeling
Bij Kliniek Dokter Frodo bieden we verschillende behandelmethodes aan tegen wallen. Tijdens het eerste consult bepaalt de arts welke methode, of combinatie van methodes, het beste bij u past.

Stap 4: de nazorg
Afhankelijk van de gekozen behandelmethode(s) ziet u binnen één tot drie behandelingen resultaat. Na de behandelingen is het belangrijk dat uw huid de juiste behandeling krijgt. Wij adviseren u hier graag over.

chirurgische vs. niet-chirurgische behandeling

In tegenstelling tot de niet-chirurgische behandelingen kan een chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, een tamelijk ingrijpende operatie zijn. De eerste dagen is de huid rond de ogen vaak blauw en opgezwollen. Deze klachten nemen in de meeste gevallen na twee dagen af. De incisies kunnen echter nog weken tot maanden na de behandeling zichtbaar zijn. Zoals elke operatie is een ooglidcorrectie niet geheel zonder risico’s. Er kunnen infecties ontstaan, maar u kunt ook last krijgen van abnormale verkleuringen of geïrriteerde ogen.

Lees hier meer over de voor- en nadelen van een wallen onder ogen behandeling met fillers ten opzichte van een chirurgische ooglidcorrectie.

Tips om wallen te voorkomen

Leefgewoontes spelen vaak een belangrijke rol bij het ontstaan van wallen. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of een onregelmatig slaappatroon (tijdelijke) wallen veroorzaken.

U kunt ook last krijgen van wallen wanneer de vochthuishouding rondom uw ogen niet in balans is, als gevolg van bijvoorbeeld een allergie. Een verstopte neus verergert vaak uw wallen. Ook een tekort aan vocht kan van invloed zijn op de vorming van wallen. Door regelmatig weinig te drinken verslechtert de nierafscheiding, waarmee de kans op wallen toeneemt.

Voor veel van de bovenstaande oorzaken is een oplossing te vinden: op het web lees je veel tips tegen wallen. Komkommer, maar ook theezakjes worden genoemd als middel tegen wallen onder de ogen. Ook aambeienzalf is een  veelgehoorde tip om wallen weg te werken, maar wallen kunnen ook een genetische grondslag hebben of door ouderdom ontstaan. Als gevolg van het verouderingsproces verslapt het bindweefsel dat het vet onder de ogen bij elkaar houdt. Doordat het vet onder de ogen zich door de jaren heen meer ophoopt en tegelijkertijd door zwaartekracht naar beneden getrokken wordt, groeien de wallen.

In het geval van ouderdom of erfelijkheid werken huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet of onvoldoende. Wij raden u dan aan een cosmetische arts (die gespecialiseerd is in wallenbehandeling) om advies te vragen. De arts weet wat u het beste kunt doen om de wallen onder de ogen te verminderen of te verwijderen.

Wilt u meer weten over het ontstaan van wallen? Lees hier de verschillende oorzaken van wallen onder de ogen.

wallenspreekuur

Bij Kliniek Dokter Frodo vindt u verschillende cosmetische oog- en wallenspecialismen onder één dak. Dit is een unicum in Nederland. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw wallen.

 • Vrijblijvend consult met de specialisten voor wallen onder de ogen
 • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
 • Mogelijkheid om meteen behandeld te worden
 • Alle technieken en fillers/injectables behandelingen tegen wallen in één kliniek

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

Volumetekort onder de ogen
Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Is de wallenbehandeling iets voor mij?

Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Wij voeren geen behandelingen uit op zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Houdt er rekening mee dat wanneer u bloedverdunners gebruikt de kans op blauwe plekken een stuk groter is.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

Hoe gaat de filler behandeling onder de ogen in zijn werk?

Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

Hoe lang duurt de filler behandeling onder de ogen?

De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 15 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Dit duurt ongeveer een half uur.

Is de filler behandeling onder de ogen pijnlijk?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling onder mijn ogen?

Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wanneer is het resultaat van de filler behandeling onder de ogen zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 1-3 dagen zichtbaar.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van fillers onder de ogen? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling

Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?

Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?

Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

Hoe lang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoeveel carboxy sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies verschilt per persoon en is afhankelijk van de verkleuring onder de ogen. Een serie van 3 tot 6 carboxytherapie behandelingen is vaak genoeg om wallen en donkere kringen te verminderen.

Is het resultaat van de carboxytherapie blijvend?

Het resultaat van de carboxytherapie is nooit blijvend maar is goed te onderhouden door half jaarlijks of jaarlijks de huid te stimuleren met een enkele sessie.