phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Juvederm-fillers sylvie-meis-banner-dokter-frodo

Fillers

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Met fillers helpen we u om mooi oud te worden

Fillers (injectables) zijn rimpelvullers op basis van hyaluronzuur: een lichaamseigen gel. We gebruiken fillers voor het herstellen van gezichtscontouren en het opvullen van rimpels, groeven of plooien. Kliniek Dokter Frodo werkt alleen met de A-merken hyaluronzuur: Juvederm en Restylane. Van deze hyaluronzuren is de veiligheid op lange termijn ruimschoots bewezen.

De leidende kliniek op het gebied van fillers

De meeste mensen willen een subtiele verbetering, geen volledige transformatie. Bij Kliniek Dokter Frodo zorgen we er altijd voor dat uw fillerbehandeling een zo natuurlijk mogelijk resultaat heeft. Dit doen we met de fillers op basis van hyaluronzuur. De fillers versterken uw eigen collageen en hydrateren de huid. Daarnaast houden onze artsen rekening met de vorm van uw gezicht en anatomie. Tijdens een consult bespreken we alle mogelijkheden en bekijken we wat het mooiste resultaat oplevert.

Feiten over fillers

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Pijn (0-10) 3 (verdoving mogelijk)
 • Duur Vanaf 30 minuten
 • Prijs Vanaf € 850,-
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duur resultaat 24+ maanden

Tijdlijn van een filler behandeling en bijwerkingen

fillers sylvie meiss dokter frodo juvederm

Ondersteun jouw schoonheid met fillers

Wij helpen onze klanten aan een goed zelfvertrouwen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn met hun uiterlijk. Iedereen heeft natuurlijk haar eigen schoonheidsideaal. De ene is op zoek naar een fris uiterlijk, wat meer volume in het gezicht de andere wenst betere versie van zichzelf. Met de fillers van Juvéderm® kunnen wij dit bereiken zonder operatieve ingreep.

Het frisse uiterlijk is één van de handelsmerken van de 43-jarige Sylvie Meis, succesvol presentatrice, moeder en model. Zij vertrouwt volledig op Juvederm® ’s werelds nummer één merk hyaluronzuurfillers, waardoor zij zich iedere dag mooi en zelfverzekerd voelt. ‘Ik heb geen schoonheidsideaal, ik heb een welzijnsideaal! Als mijn spiegelbeeld een glimlach op mijn gezicht tovert, dan kan ik de hele wereld aan.’

Kliniek Dokter Frodo & Juvéderm

fillers md codesJuveder™ sylvie meis

Specialist in behandelingen met fillers van Juvéderm

Wij werken nauw samen met Juvéderm.

Kliniek Dokter Frodo is de thuisbasis van een team van de meest gerespecteerde en getalenteerde cosmetisch artsen en huidtherapeuten. Wij zijn de trainingslocatie voor Juvéderm waar artsen samen komen om kennis te delen en opgeleid te worden in de cosmetische geneeskunde, vaardigheden te verfijnen en met de MD Codes™  te leren werken.

Voor-en-na foto's

Voor na
Voor na

Wat is hyaluronzuur?

De fillers die we in de kliniek gebruiken, zijn op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een van de bouwstenen van het lichaam. Het is een bio-actieve stof die zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. De kans op een allergische reactie is dan ook klein, omdat deze stof van nature in het lichaam voorkomt. De fillers die we gebruiken in de kliniek zijn van de merken Juvéderm en Restylane.

Oplosbare fillers

Hyaluronzuur is de enige filler die opgelost kan worden. Hierdoor is deze filler erg veilig. Hyaluronzuur is een lange suikerketen en wordt normaal in enkele jaren door het lichaamseigen enzym hyaluronidase afgebroken in glucose en water. Mocht het resultaat van de fillerbehandeling niet naar wens zijn, dan kunnen we de filler actief oplossen met Hyason (hyaluronidase). De filler lost dan direct op.

Soorten behandelingen met fillers

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we altijd met fillers op basis van hyaluronzuur. De toepassing van deze behandeling verdelen we in diverse groepen:

Fillers voor de behandeling van rimpels

Met een dun hyaluronzuur (Juvederm Volite, Juvederm Volbella) kunnen we lichte rimpeltjes in het gezicht prachtig opvullen, zoals de fijne rimpeltjes rondom uw mond. De artsen van Kliniek Dokter Frodo bepalen samen met u welke soort behandeling we toepassen.

Fillers voor wallen onder de ogen

Met fillers behandelen we ook volumetekort, zoals bij wallen onder de ogen. Dankzij de hyaluronzuurfillers wordt de huid weer egaal en krijgt u een frisse uitstraling.

Juveder™ MD codes hyaluronzuur fillers sylvie meis

Fillers voor het herstel van contouren

Tijdens de veroudering veranderen en verminderen steunweefsel en vet in het gezicht; de schedel wordt kleiner en onderhuids vet verdwijnt langzaam. De huid wordt echter niet kleiner, maar wordt in verhouding te groot, wat zorgt voor een ‘overschot’ aan huid.

Zo worden uw jukbeenderen iets minder prominent dan u gewend was, wordt uw voorhoofd smaller door volumeverlies in de slapen en wordt de kin kleiner. Dit volumeverlies kunnen we herstellen door met fillers volume terug te plaatsen op de punten waar er een tekort is (zie ook de blog over veroudering van het gezicht).

FillersPrijs
Juvéderm Voluma - Juvéderm Volift - Juvéderm Volbella - Juvéderm Volight
Juvéderm 1ml € 500,-
Juvéderm 2ml € 850,-
Sculptra, Radiesse en Restylane op aanvraag in overleg met de arts
Fillers oplossen per keer (hyaluronidase) € 500,-

Prijzen

Een fillerbehandeling wordt aangepast per situatie, daarom hanteren we de prijs per milliliter. Het bedrag van het aantal milliliter geldt per behandelgebied. Als u bijvoorbeeld uw wangen aan beide kanten laat behandelen met hyaluronzuurfillers en hier wordt 2 milliliter Juvéderm voor gebruikt, dan kost dit € 850,-.

fillers volite

Waarom een fillerbehandeling in het gezicht bij Kliniek Dokter Frodo?

We benaderen het gezicht op een holistische manier. Voor een natuurlijk resultaat van een fillerbehandeling is het belangrijk om de veranderde anatomie (die onder andere door veroudering wordt veroorzaakt) te herstellen. We kijken naar alle verschillende zones in het gezicht: botstructuur, spieren en onderhuids vet zijn bepalend voor de uitstraling.

Tijdens een intakegesprek kijken we vrijblijvend met een consulent en behandelend arts naar alle facetten van de fillerbehandeling, zoals het te verwachten resultaat, de duurzaamheid van de behandeling en eventuele bijwerkingen. Het verwachtingspatroon is erg belangrijk. Kliniek Dokter Frodo heeft daardoor veel tevreden klanten en wordt met een 9+ gewaardeerd door meer dan 900 cliënten.

3D foto/analyse

Nadat we uw verwachtingen duidelijk in beeld hebben, maken we een 3D-foto/-analyse van uw oogregio, bespreken we uw gezondheid en de voor- en nadelen van de behandeling.

Op basis van uw anatomie, verwachtingen, financiële situatie en beschikbare behandelingen bekijken we welke behandeling het beste voor u is (soms kiezen we er zelfs voor om helemaal geen behandeling te doen). Om het resultaat van de behandeling mooi, natuurlijk en veilig op te bouwen, maken we een behandelplan voor de fillerbehandeling die we opdelen in verschillende stappen. Nadat we een behandelplan hebben opgesteld kunt u (indien gewenst) direct behandeld worden met fillers.

Voor meer informatie over onze kliniek en onze werkwijze bezoekt u onze pagina over de kliniek. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via 020 421 1559.

WORLD-LEADER-CLINIC-STANDARDS-DR-FRODO-GAYMANS

Veilige behandeling

De fillers die Kliniek Dokter Frodo gebruikt zijn zeer veilig. We gebruiken uitsluitend Juvéderm en Restylane. Van deze twee hyaluronzuurmerken is de veiligheid ook op lange termijn bewezen, omdat ze al langere tijd op de markt zijn. Wereldwijd zijn er meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd. Hyaluronzuurfillers zijn niet-permanente fillers die op termijn langzaam door het lichaam worden afgebroken. De kans op een onnatuurlijke reactie is zeer klein, omdat hyaluronzuur van nature ook in de huid voorkomt. Daarnaast kan hyaluronzuur actief worden opgelost met Hyason en oneffenheden of een overcorrectie eenvoudig verhelpen.

Alle producten zijn uitvoerig getest in klinische onderzoeken, waarbij de veiligheid voor cosmetisch gebruik is aangetoond. Na het plaatsen blijven fillers op hun plek zitten en bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nihil.

Ik was eigenlijk tegen cosmetische behandelingen, maar omdat ik veel last had van mijn wallen heb ik mij toch laten behandelen. Ik ben behandeld met 3 milliliter hyaluronzuurfillers onder mijn ogen en het resultaat is erg mooi, al zeg ik het zelf.Roos

fillers volux

Voor, tijdens en na de fillerbehandeling

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met hyaluronzuurfillers heeft u een (kort) consult met de specialist om de behandeling nog eens door te nemen, welke gebieden we behandelen en wat u kunt verwachten.

Om blauwe plekken te voorkomen:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica (10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol gedurende 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10 mg Cetirizine tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen

De behandeling zelf

De behandeling met hyaluronzuurfillers duurt zo’n 30 tot 45 minuten. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat we behandelen. Tijdens de behandeling plaatsen we met een ultradunne (canule) naald de filler in de huid, waardoor u hier zo min mogelijk van voelt.  De filler bevat een plaatselijke verdoving. De meeste mensen geven aan dat ze bang zijn voor de pijn, maar vrijwel alle cliënten geven na de behandeling aan dat ze er niks van voelden, zeker geen pijn.

Fillers volift

Na de fillerbehandeling met hyaluronzuur

Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar, al is het mogelijk dat er in de eerste paar uur wat onregelmatigheden kunnen zijn.

Om uw huid zo goed mogelijk te beschermen na de behandeling, raden we u aan om de onderstaande adviezen op te volgen:

 • Direct na de behandeling met fillers het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.
 • Niet sporten op de dag dat u behandeld bent.
 • De eerste uren na de behandeling mag u het gebied niet aanraken en geen make-up gebruiken.
 • U mag zeven dagen niet onder de zonnebank, in de sauna of een behandeling ondergaan bij een schoonheidsspecialist.
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied.
 • Gebruik de eerste paar weken een goede SPF om de huid te beschermen.

De hersteltijd

Het is mogelijk dat er zwellingen optreden of dat er blauwe plekken ontstaan. Een zwelling kan enkele uren tot dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het resultaat is na 2 weken goed te beoordelen en na 6 tot 8 weken ziet u het definitieve resultaat. Na 6 weken plannen we een controle afspraak in.  Dit bespreken we ook tijdens het consult.

fillers voluma

Duur van het resultaat

Het resultaat van de fillers blijft minstens 24 maanden zichtbaar. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, wordt dit vanzelf langzaam afgebroken door het stofje hyaluronidase.

Ik klaag al jaren tegen mijn partner over de vermoeide uitstraling die mijn vochtwallen me geven. Via via kwam ik met Dokter Frodo in contact en kwam ik er achter dat ik goed behandeld kon worden. Ik heb me laten behandelen met een combinatiebehandeling van fillers en de Eye Regen behandeling.Ingrid

fillers volbella

Risico’s en bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijke roodheid en zwelling van de huid. Tevens kan er een beurs gevoel ontstaan.

Er is een kleine kans op blauwe plekken. De bijwerkingen verdwijnen meestal binnen 2 tot 7 dagen. Een eventuele blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat en is vaak makkelijk te camoufleren. Kliniek Dokter Frodo werkt niet met permanente fillers.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Sinds 2017 zijn permanente fillers verboden. Mogelijke risico’s van permanente fillers (die ook na een aantal jaar kunnen optreden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert of uw gewicht bijvoorbeeld flinkt schommelt, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Slecht nieuws in de media over fillers gaat bijna altijd over permanente fillers.

Soorten injectables

Er zijn verschillende soorten injectables waar we in gespecialiseerd zijn bij Kliniek Dokter Frodo. Injectables zijn producten die worden ingebracht door middel van een naald of een canule. We werken met canules en zeer kleine naaldjes om de pijn en de kans op blauwe plekken te verminderen.

Een injectable is onder te verdelen in fillers en Botuline Toxine (Botox). Fillers of rimpelvullers zijn gemaakt van hyaluronzuren. Botuline Toxine, oftewel Botox, remt de spierbeweging die rimpels veroorzaken. Botox wordt voornamelijk ingezet om kraaienpootjes, de fronsrimpel en voorhoofdslijnen te corrigeren.

Het woord injectable wordt voornamelijk gebruikt voor fillers.

Verschil Botox en fillers

Botox en fillers hebben worden beide gebruikt om rimpels te verminderen. Beide injectables kunnen ook na elkaar worden gebruikt. Verder is de werkzaamheid van beide producten tijdelijk en dienen na een bepaalde tijd opnieuw toegediend te worden.

De ideale behandeling voor bepaalde rimpels is vaak een combinatie van Botox en een filler. Door de spieren eerst te verzwakken met Botuline Toxine en vervolgens de huid op de plaats van de rimpel te verstevigen met een filler, wordt er een optimaal resultaat bereikt.

Plan een consult in

Dokter Frodo is de specialist op het gebied van injectables. Met ruim 15 jaar ervaring creëert hij met zijn unieke techniek en vakmanschap een natuurlijk en energiek resultaat. Dokter Frodo is naast arts wereldwijd opleider en trainer van cosmetische artsen wereldwijd.

Wilt u geholpen worden met mooi oud worden met behulp van hyaluronzuurfillers? Dan nodigen we u graag uit voor een consult. Tijdens deze afspraak bekijken we uw gezicht en bespreken we de te behandelen zones.

Veelgestelde vragen over fillers

Wat zijn injectables? En wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Injectables is een verzamelnaam voor producten die door een naald worden geïnjecteerd. Een filler is niet hetzelfde als Botox. Een filler vult rimpels en wordt ook ingezet voor het opvullen van lippen, wangen en jukbeenderen. Botox ontspant de spieren in het gelaat die rimpels veroorzaken.

Lees meer over de verschillen tussen botox en fillers

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvéderm en Restylane.

Wij gebruiken alleen rimpelvullers die zichzelf hebben bewezen, waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam en veilig zijn en waar wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee zijn uitgevoerd die een lang aanhoudend resultaat hebben.

Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?

We gebruiken fillers onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnenvollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en het opvullen van jukbeenderen/wangen.

Wat is het verschil tussen Juvéderm en Restylane?

Juvéderm en Restylane zijn beide merken voor hyaluronzuurfillers. Beide worden ingezet voor het opvullen van verloren volume. Het verschil zit in de grootte van de partikels van de fillers. Zo heeft Juvéderm-type Volbella hele fijne partikels, waardoor het zeer geschikt is voor het opvullen van lippen en voor een wallenbehandeling. Restylane is iets minder fijn en wordt daarom meer gebruikt voor de lijntjes en grotere volumes.

Waarom zijn permanente fillers verboden?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Sommige complicaties kunnen zelfs jaren later optreden. Als de huid verder veroudert kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.

Met tijdelijke hyaluronzuurfillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler eenvoudig worden opgelost.

Wat zijn de kosten van een fillerbehandeling?

De prijs van een fillerbehandeling is afhankelijk van de behandeling en uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken.

Bekijk hier het overzicht van prijzen van fillerbehandelingen.

Hoe bereid ik me voor op een fillerbehandeling?

Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen we verdovende crème aanbrengen (Emla).

Om blauwe plekken te voorkomen:
– Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie.
– Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol.
– Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen of Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Hoe gaat de fillerbehandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Tijdens de behandeling wordt met kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht.

Hoelang duurt de fillerbehandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de behandeling. Zorg ervoor dat u minstens 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is een fillerbehandeling pijnlijk?

Een fillerbehandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaïne, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaïne, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling verdovende crème (Emla) worden aangebracht.

Ben ik toonbaar na een fillerbehandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen bijwerkingen worden beperkt.

Wanneer is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat, de huid kan nog wat rood en gezwollen zijn. Het resultaat is na 1-3 dagen goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we het resultaat op de controleafspraak.

Wat zijn de risico's van een fillerbehandeling? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuurfillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In milde mate is dit een normale reactie op een fillerbehandeling na een paar dagen. Wordt het erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan. Een hyaluronzuurfiller kunnen we makkelijk weer oplossen met het enzym hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct en de symptomen zullen dan in een paar dagen zijn verdwenen.

Hoelang houdt het resultaat van de behandeling aan?

Een fillerbehandeling is een duurzame behandeling. Afhankelijk van de filler blijft het resultaat ongeveer een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af.

Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Na een jaar is de filler nog niet weg, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-upbehandeling nodig.

Wat als ik niet tevreden ben?

We geven garantie voor het resultaat. Mocht u toch niet tevreden zijn met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase.

Kan ik me tijdens de zwangerschap met filler laten behandelen?

We voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent of wanneer u nog borstvoeding geeft. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook niet bewezen. We nemen het risico niet.

Kan ik na een fillerbehandeling naar de sauna of onder de zonnebank?

Na een fillerbehandeling wordt het afgeraden om gedurende een week na de behandeling naar de sauna of onder de zonnebank te gaan. Na een week is dit geen probleem.

Mag ik na de fillerbehandeling sporten?

In principe kunt u na een behandeling met fillers direct sporten. We raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden gezichtsmassages afgeraden. Na enkele weken is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.

Reviews