Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Fillers

Uit 310 ervaringen
+
Filler behandelingen uitgevoerd
+
Tevreden cliënten

Filler behandeling

Fillers (injectables) zijn rimpelvullers op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen gel.  Wij gebruiken fillers voor het herstellen van gezichtscontouren en het opvullen van rimpels, groeven of plooien. Kliniek Dokter Frodo werkt alleen met de A-merken hyaluronzuur, Juvederm en Restylane. Van deze hyaluronzuren is de veiligheid op langer termijn ruimschoots bewezen.

 • Veilige fillerbehandeling
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Ervaren cosmetisch artsen
 • Natuurlijk resultaat garantie
 • Direct resultaat na de behandeling

Fillers op basis van een hyaluronzuur geven een natuurlijk resultaat. Ze versterken uw eigen collageen en hydrateren de huid. Bij het natuurlijke verouderings proces gaan bepaalde trekken in het gezicht meer opvallen, zoals de kaaklijn of een mondhoek. De meeste mensen willen een subtiele verbetering, geen volledige transformatie. Bij fillers in het gezicht denkt men vaak aan BN’ers die te grote lippen hebben of ‘overvuld’ zijn. Er zijn echter veel bekende en onbekende Nederlanders bij wie je niet kunt zien dat ze behandeld zijn omdat het resultaat juist heel natuurlijk is.
Voor een natuurlijke filler behandeling houden de artsen van Kliniek Dokter Frodo rekening met de vorm van uw gezicht. Belangrijk is dat de arts een artistiek oog heeft en inzicht in de wetten van aantrekkingskracht.

Ook gerenomeerde filler klinieken in Amsterdam behandelen patienten soms onnatuurlijk.

Feiten over fillers

Voorbereiding

Consult met de arts

Vooraf aan de filler behandeling heeft u een consult met de arts. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en de mogelijkheden. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op.

Pijn (0-10)

3 (verdoving mogelijk)

Een fillerbehandeling is niet erg gevoelig en daardoor wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren. Er zit namelijk verdoving in de filler! Een extra verdoving is alleen noodzakelijk bij de behandeling van lippen.

Duur

Vanaf 30 minuten

De filler behandeling duurt ongeveer een half uur.

Prijs

Vanaf € 850,-

Voor een standaard behandeling voor bijvoorbeeld wallen onder de ogen, vollere lippen of een betere kaaklijn hanteren wij een vaste prijs: 2ml voor  850 euro. U weet precies waar u aan toe bent. Tijdens de consult afspraak kijken we samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Veiligheid

Zeer veilig

Kliniek Dokter Frodo gebruikt uitsluitend veilige producten: Hyaluronzuur fillers: Juvederm en Restylane. Hiermee zijn al miljoenen behandelingen gedaan en is de veiligheid bewezen.

Duurzaamheid

24+ maanden

De duurzaamheid verschilt per behandelmethode. Hyaluronzuur fillers van Juvederm of Restylane blijven ruim 24 maanden zitten.

Specialist in filler behandelingen

Dokter Frodo voert al ruim tien jaar behandelingen met injectables uit voor zowel mannen als vrouwen. Hij heeft tijdens zijn carrière een internationale reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van filler en Botox behandelingen.

Wanneer uw uiterlijk niet meer (meer) volledig aansluit bij hoe u zich voelt, kan dokter Frodo u helpen. In onze kliniek bieden we verschillende mogelijkheden en behandelingen om de balans te herstellen! We bieden een eerlijk advies op maat, de beste behandelingen én garanderen een natuurlijk resultaat.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over fillers

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we altijd met fillers op basis van hyaluronzuur. Deze fillers zijn zeer geschikt voor het herstellen van volumeverlies en het opvullen van rimpels.
De toepassing van fillers kunnen we grofweg onderverdelen in twee groepen:

Fillers voor de behandeling van rimpels
Met een dun/ zacht hyaluronzuur(Juvederm Volite, Juvederm Volbella) kunnen we lichte rimpeltjes in het gezicht prachtig opvullen, zoals de fijne rimpeltjes rondom uw mond of wallen onder de ogen. De artsen van Kliniek Dokter Frodo bepalen samen met u welke soort fillers er wordt gebruikt. Elk filler heeft haar unieke eigenschappen

Fillers voor het herstel van contouren
Tijdens de veroudering verandert en vermindert steunweefsel en vet in het gezicht; de schedel wordt kleiner en onderhuids vet verdwijnt langzaam. De huid wordt echter niet kleiner, maar juist ruimer. Hierdoor wordt de huid in verhouding te groot, wat zorgt voor een relatief overschot aan huid.
Zo worden uw jukbeenderen net iets minder prominent dan u gewend was, wordt uw voorhoofd smaller door volumeverlies in de slapen en wordt de kin kleiner. Dit volumeverlies kunnen we goed herstellen door volume terug te plaatsen op de punten waar er een tekort is (zie ook de blog over veroudering van het gezicht).

 

 • Contour herstel rondom de ogen: zie C-ooglift pagina.
 • Contour van de wangen, neuslippenplooi, mondhoekplooi: zie liquid facelift pagina.
 • Contour onderste gedeelte van het gezicht: zie kin-kaaklijn pagina.

Door bijvoorbeeld aan de bovenzijde van het gezicht het volume te herstellen,  kunnen we de V-vorm in het gezicht brengen, wat er jeugdig uitziet.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is één van de bouwstenen van het lichaam. Het is een bio-actieve stof dat zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. De kans op een allergische reactie is zeer klein omdat hyaluronzuur van nature in het lichaam voorkomt.

Oplosbare fillers
Hyaluronzuur is de enige filler die opgelost kan worden. Hierdoor is deze filler zo veilig! Hyaluronzuur is een lange suikerketen en wordt normaal in enkele jaren door het lichaamsiegen enzym hyaluronidase afgebroken in glucose en water. Mocht het resultaat van de filler behandeling niet naar wens zijn, dan kunnen wij de filler actief oplossen met Hyason(=hyaluronidase). Dan lost de filler direct op!

Natuurlijk resultaat

Door de natuurlijke veroudering in uw gezicht vallen gelaatstrekken, zoals de neuslippenplooi, verminderde kaaklijn of hangendemondhoek meer op. Bijna iedereen wilt een natuurlijke subtiele verbetering, en geen transformatie van het gezicht.
De artsen van Kliniek Dokter Frodo geven altijd een eerlijk advies op maat. Onze voorkeur gaat ernaar uit u te begeleiden bij het ‘mooi oud worden’. Met onze natuurlijk resultaat garantie beloven wij u de beste mogelijke behandeling om de natuurlijke vorm van het gezicht te behouden. U wordt de mooiste versie van uzelf: geen ‘total make-over’ wel een frisse, energieke uitstraling vol zelfvertrouwen. (zie visie kliniek)

Waarom een gezicht filler behandeling bij Kliniek Dokter Frodo?

Wij benaderen het gezicht op een holistische manier. Voor een natuurlijk resultaat van een filler behandeling is het belangrijk om de veranderde anatomie (die onder andere veroorzaakt wordt door de veroudering van het gezicht) te herstellen. Hierbij kijken we naar alle verschillende zones in het gezicht die afhankelijk van botstructuur, spieren, onderhuids vet et cetera bepalend zijn voor de uitstraling.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijkt u samen met uw consulent en behandelend arts naar alle facetten van de filler behandeling, zoals het te verwachten resultaat, duurzaamheid van het resultaat maar ook de mogelijke bijwerkingen. Voor ons is uw verwachtingspatroon erg belangrijk. Kliniek Dokter Frodo heeft niet voor niets zoveel tevreden klanten en wordt online door meer dan 900 tevreden cliënten beoordeeld met 9+.
Nadat we eerst uw verwachtingen goed in kaart hebben gebracht, maken we een 3D foto/analyse van uw oogregio, bespreken uw gezondheid en de voor- en nadelen van de behandeling.
Op basis van uw anatomie, verwachtingen van het resultaat, financiële situatie en beschikbare behandelingen bekijken we welke behandeling het beste voor u is (Soms kiezen we er zelfs voor om helemaal geen behandeling te doen).
Om het resultaat van de behandeling mooi, natuurlijk en veilig op te bouwen maken we altijd een behandelplan voor de fillerbehandeling die we opdelen in verschillende stappen.
Nadat we een behandelplan hebben opgesteld kunt u, indien gewenst direct behandeld worden met fillers.

Voor – tijdens- na de fillerbehandeling

Voor de fillerbehandeling

Vóór de behandeling met fillers heeft u altijd nog een (kort) consult met de consulent om de behandeling nog eens door te spreken.
Om blauwe plekken te voorkomen:

 • Start 5 dagen voor de behandeling met Arnica(10 druppels, 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink geen alcohol 24 uur voor de behandeling.
 • Op de dag van de behandeling kunt u 1 x 10mg Cetirizine tablet nemen. Dit werkt tegen zwelling.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine, Naproxen of Ibuprofen

De fillerbehandeling
De behandeling met fillers duurt 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte van de behandeling. Met een ultradunne (canule) naald plaatsen we de filler in de huid. U voelt er nagenoeg niks van omdat we een canule gebruiken en omdat er verdoving in de filler zit. Toch is bijna iedereen die behandeld wordt, bang voor pijn en zegt achteraf dat ze er nagenoeg niks van voelden, en zeker geen pijn!

Na de fillerbehandeling
Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar, al zal het de eerste uren nog wat onregelmatig kunnen zijn.

 • Direct na de behandeling met fillers het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.
 • Niet sporten op de dag dat u behandeld bent.
 • De eerste uren na de behandeling mag je het gebied niet aanraken of make-up gebruiken.
 • U mag zeven dagen niet onder de zonnebank, in de sauna of een behandeling ondergaan bij een schoonheidsspecialist.
 • Voorkom de eerste week zonnestraling op het behandelde gebied.
 • Gebruik de eerste paar weken een goede SPF om de huid te beschermen.

Hersteltijd
Er kan na de behandeling zwelling optreden of een blauwe plek ontstaan. Zwelling kan enkele uren tot dagen aanhouden. Een eventuele blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Het resultaat is na 2 weken al goed te beoordelen, maar na 6-8 weken heeft u pas het definitieve resultaat. De controle afspraak plannen we na 6 weken in.

Duurzaamheid resultaat
24+ maanden.
De fillers worden door het lichaam langzaam afgebroken.

Soorten injectables

Injectables zijn producten die worden ingebracht door middel van een naald of canule. Wij werken met canules en zeer kleine naaldjes waardoor de kans op blauwe plekken kein is.

Wat is nou een injectable? Fillers of een Botuline Toxine?

1. Rimpelvullers of fillers (hyaluronzuren zoals Restylane en Juvéderm)
2. Botuline toxine oftewel Botox. Botox remt de spierbeweging die rimpels veroorzaken. Botox wordt voornamelijk ingezet om kraaienpootjes, de fronsrimpel en voorhoofdslijnen te verwijderen.

Het woord injectable wordt voornamelijk gebruikt voor fillers.

Verschil Botox en fillers

Botox en fillers hebben gemeen dat ze worden gebruikt om rimpels te verminderen. Beide injectables kunnen ook na elkaar worden gebruikt. Verder is de werkzaamheid van beide producten tijdelijk en dienen ze dus na een bepaalde tijd opnieuw toegediend te worden.

Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde rimpels een combinatie van Botox en een filler. Door de spieren eerst te verzwakken met Botuline toxine en vervolgens de huid op de plaats van de rimpel te verstevigen met een filler, kan een optimaal resultaat bereikt worden.

Om langduriger van het resultaat te kunnen genieten is een programma gericht op huidverbetering een waardevolle aanvulling op een behandeling met injectables.

Veiligheid fillers

De fillers die Kliniek Dokter Frodo gebruikt zijn zeer veilig. Wij gebruiken uitsluitend Juvederm en Restylane, de enige twee hyaluronzuur merken waarvan de veiligheid ook op lange termijn bewezen zijn omdat ze al langere tijd op de markt zijn. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd. Hyaluronzuur fillers zijn niet-permanente fillers die op termijn langzaam door het lichaam worden afgebroken. De kans op een gekke reactie is zeer klein omdat hyaluronzuur van nature ook in de huid voorkomt. Daarnaast kunnen we hyaluronzuur ook actief oplossen met Hyason en oneffenheden of een overcorrectie eenvoudig verhelpen.

Alle producten zijn uitvoerig getest in klinische onderzoeken waarbij de veiligheid voor cosmetisch gebruik is aangetoond. De fillers blijven na plaatsen op hun plek zitten en bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nagenoeg nihil.

Risico’s en bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn plaatselijke roodheid en zwelling van de huid. Tevens kan er een beurs gevoel ontstaan.

Er is een kleine kans op blauwe plekken. De bijverschijnselen verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. Een mogelijke blauwe plek heeft geen nadelig effect op het uiteindelijke resultaat en is vaak gemakkelijk te camoufleren.
Kliniek Dokter Frodo werkt niet met permanente fillers.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Sinds dit jaar zijn permanente fillers verboden.

Mogelijke risico’s van permanente fillers (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewichtsschommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. Slecht nieuws in media over fillers gaat bijna altijd over deze middelen.

Veelgestelde vragen over Fillers

Wat zijn injectables? En wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Injectables is een verzamelnaam voor producten die door een naald worden geïnjecteerd. Een filler is niet hetzelfde als Botox. Botox ontspant de spieren in het gelaat die rimpels veroorzaken. Een filler vult rimpels maar wordt ook ingezet voor het opvullen van lippen, wangen en jukbeenderen.

Lees meer over de verschillen tussen botox en fillers

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?

Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvéderm en Restylane.

Wij gebruiken alleen rimpelvullers die zichzelf hebben bewezen, waarvan studies hebben aangetoond dat deze werkzaam en veilig zijn, waar wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee zijn uitgevoerd en die een lang aanhoudend resultaat hebben.

Voor welke rimpels worden fillers gebruikt?

Wij gebruiken fillers onder andere om lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, lijntjes rond de mond te verminderen, om wallen en donkere kringen te laten verdwijnen, vollere lippen te creëren en gezichtscontouren opnieuw vorm te geven en het opvullen van jukbeenderen/ wangen.

Wat is het verschil tussen Juvéderm en Restylane?

Juvéderm en Restylane zijn beide merken voor hyaluronzuur fillers. Beide worden ingezet voor het opvullen van verloren volume. Het verschil zit in de grootte van de partikels van de fillers. Zo heeft Juvéderm type Volbella hele fijne partikels, waardoor het zeer geschikt is voor het opvullen van lippen en voor een wallen behandeling. Restylane is iets minder fijn en wordt daarom meer gebruikt voor de lijntjes en grotere volumes.

Waarom zijn permanente fillers verboden?

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Dit verhoogt de kans op complicaties zoals infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel, complicaties die zelfs jaren later kunnen optreden. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.

Met tijdelijke hyaluronzuur fillers komen dergelijke complicaties bijna niet voor. Mocht dit wel het geval zijn kan de tijdelijke filler ook nog eenvoudig worden opgelost.

Wat zijn de kosten van een filler behandeling?

De prijs van een filler behandeling is afhankelijk van de behandeling en uw persoonlijke wensen en gezichtskenmerken.

Bekijk hier het overzicht van prijzen van filler behandelingen.

Hoe kan het gebruik van fillers in België zoveel goedkoper zijn?

Hoe bereid ik me voor op een filler behandeling?

Zorg ervoor dat u 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).

Om zwelling te voorkomen kunt u op de dag zelf een Ibuprofen innemen.

Om blauwe plekken te voorkomen:
– Stop 5 dagen voor de behandeling met alle voedingssupplementen, vitamines en visolie.
– Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol.
– Gebruik geen bloedverdunnende medicatie als Aspirine, Naproxen of Ibuprofen. Indien nodig gebruik Paracetamol.

Hoe gaat de filler behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Tijdens de behandeling wordt met behulp van kleine injecties de filler in of onder de huid aangebracht.

Hoe lang duurt de filler behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de behandeling. Zorg ervoor dat u minstens 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in onze kliniek. Indien gewenst kunnen wij verdovende crème aanbrengen (Emla).
Voorafgaand aan de behandeling wordt alles nog eens rustig met u besproken. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied 10-30 minuten koelen.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Een filler behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. In het begin kunt u een klein prikje voelen, maar dit duurt maar heel even. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling verdovende crème (Emla) worden aangebracht.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Wanneer is het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Na de behandeling ziet u direct resultaat maar kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Het resultaat is na 1-3 dagen al goed zichtbaar. Na twee weken evalueren we samen het resultaat op de controle afspraak.

Wat zijn de risico’s van een filler behandeling? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In hele milde mate is dit een paar dagen na de behandeling een normale reactie op een filler. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan. Een hyaluronzuur filler kunnen wij namelijk oplossen met het enzym hyaluronidase. Dit verwijdert de filler direct en de symptomen zullen dan in een paar dagen zijn verdwenen.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan?

Een filler behandeling is een duurzame behandeling. Afhankelijk van de filler die wordt gebruikt voor de behandeling blijft het resultaat ongeveer een jaar goed. Daarna neemt het resultaat langzaam af.

Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Na een jaar is de filler nog niet weg, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we probleemloos en zonder restverschijnselen het hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase.

Kan ik me tijdens de zwangerschap met fillers laten behandelen?

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent of wanneer u nog borstvoeding geeft. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Kan ik na een filler behandeling naar de sauna of onder de zonnebank?

Na een filler behandeling wordt het afgeraden om gedurende een week na de behandeling naar de sauna of onder de zonnebank te gaan. Na een week is dit geen probleem.

Mag ik na de filler behandeling sporten?

U kunt in principe na een behandeling met fillers direct sporten. Wij raden het echter niet aan.

Mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor bijvoorbeeld een bindweefsel massage?

De eerste paar weken na de behandeling worden alle soorten gezichtsmassages afgeraden. Hierna is een ontspannende gezichtsmassage prima, maar een bindweefsel massage is niet verstandig. Mocht u toch graag een massage willen, dan raden we aan om de schoonheidsspecialist(e) te vertellen wat voor behandeling u heeft gehad, zodat hij/zij daar rekening mee kan houden.