Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Lippen opvullen

Uit 310 ervaringen
+
Tevreden cliënten per jaar
+
Lipvergrotingen uitgevoerd

Lippen laten opvullen en vergroten

Uw mond is een blikvanger. Behalve dat ernaar geluisterd wordt, werpen anderen er dagelijks ontelbare (verliefde) blikken op. Het zal u dan ook niet verbazen dat het opvullen en vergroten van de lippen een populaire cosmetische behandeling is bij Kliniek Dokter Frodo. Een lipvergroting kan een mooie oplossing zijn als u niet blij bent met uw lippen en u vollere lippen wilt.

 • Vrijwel pijnloze behandeling
 • Kliniek Dokter Frodo is aangesloten bij de NVCG
 • Onze cliënten geven ons gemiddeld een 9,4
 • Zeer ervaren cosmetisch specialisten

Plan een vrijblijvend consult in

Bij Kliniek Dokter Frodo streven we altijd naar een natuurlijk resultaat. Plan een vrijblijvend consult in met een van onze cosmetisch artsen om uw wensen te bespreken. De arts stelt een persoonlijk behandelplan op voor het vergroten van uw lippen.

Feiten over lippen opvullen

Voorbereiding

Consult met de cosmetisch arts

Verdoving

Verdovende crème

Duur

Maximaal 15 minuten

Product

Hyaluronzuur

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Ongeveer 12 maanden

Altijd een natuurlijk resultaat

Bij Kliniek Dokter Frodo vergroten we lippen middels de Da Vinci-methode, waardoor er een zeer natuurlijk resultaat ontstaat. Als de arts deze techniek toepast, is de pijn minimaal en ontstaan er vrijwel geen zwellingen en blauwe plekjes.

Dokter Frodo voert al meer dan tien jaar behandelingen uit met fillers en wordt internationaal gezien als expert op het gebied van filler en Botox behandelingen. Hierdoor weet u zeker dat de behandeling van hoge kwaliteit is en het resultaat gegarandeerd natuurlijk oogt.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over lippen opvullen

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur. De fillers zijn zeer geschikt voor het vullen van de lippen en volstrekt veilig.

Prijzen

Type behandelingPrijs
Lip opvullenVanaf
Lipcontour, liplijntjes, lipvolume vergroten € 500,-

Wat is een lipvergroting?

Een lipvergoting is een manier om smalle lippen subtiel voller te maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij kiezen ervoor om de lipvergroting zo te doen, dat het niet te opvallend is.

Lippen luisteren namelijk heel erg nauw en less is vaak more. Bij controle bekijken we of we het ultieme resultaat hebben bereikt. Zo niet, dan maken we ze nog wat voller. Op deze manier zorgen wij voor een natuurlijke lipvergroting die bij uw uiterlijk past. Heeft u kleine lippen, normale lippen of zelfs al grote lippen; afhankelijk van uw wensen en de mate van lipvergroting, maken we lippen voller met Juvederm Volbella of Juvederm Volift of Restylane (verschillende soorten hyaluronzuur injectables).

Lippen opvullen met fillers. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de lippen te vergroten met juvederm

Lippen opvullen met fillers

De behandeling

De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en laat de contouren en het volume van uw lippen herrijzen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur in de lippen wordt na 6 tot 9 maanden langzaam afgebroken.
Meer over de Da Vinci lipvergroting

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

Waarom een lipvergroting bij Dokter Frodo?

Als u ervoor kiest om uw lippen te laten opvullen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor één van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patienten per jaar ziet. Doordat wij gebruik maken van de Da Vinci lipvergroting komen wij tegemoet aan de grootste angsten van elke cliënt:  Pijn – bijwerkingen – onnatuurlijk resultaat.

 • Lippen opvullen zonder zwelling of bijwerkingen
 • Lippen opvullen zonder blauwe plekken
 • Lippen opvullen zonder pijn

Om de behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

Lippen vergroten en voller maken

Bij uw eerste bezoek aan de kliniek vindt er, voorafgaand aan een eventuele behandeling, altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult brengen we uw gezicht en voornamelijk uw lippen in kaart en bespreken uw situate en uw wensen d.m.v. onze 3D-gezichtsanalyse en de MD codes™.
Hierdoor kunnen we de lippenbehandeling inzichtelijk maken en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen.

Kleine lippen die eigenlijk nooit echt groot zijn geweest, verbeteren we door de filler voornamelijk in de lipcontour (vermillion border LP2 LP3) te plaatsen en een beetje in de body van de lip (LP1).

Lippen die door veroudering kleiner zijn geworden met liplijntjes behandelen we door het volume juist meer in de body van de lip te plaatsen(LP1 LP4 LP5) en de omliggende structuren te verstevigen. Veroudering van de lippen gaat namelijk ook gepaard met volumeverlies van de kinregio en de neus-lippenplooi.  Zie afbeelding met de codes. (Meer informatie over de Md codes).

Dit gebeurt er bij de veroudering van lippen:

 • Het volume van de lippen vermindert door afname van vet in de lippen
 • Het collageen in de lippen wordt minder sterk waardoor de lipcontour zachter wordt
 • De tanden worden kleiner waardoor ze de lippen minder goed naar voren kunnen ‘duwen’
 • De support rondom de lippen neemt af waardoor de lippen naar beneden zakken

Na de behandeling

Na de behandeling kan het behandelde gebied enigszins rood en gezwollen zijn. Gebruik een cool pack om de zwelling te verminderen. Het is aan te bevelen om dezelfde dag thuis ook nog eenmaal te koelen. U kunt dit doen door gebruik te maken van een cool pack of smeltend ijsblokje in een plastic zakje, gewikkeld in een dunne doek of handdoek.

Stel het behandelde gebied in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte of ander intense gezichtsbehandelingen.

Om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk. Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, en zo een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij vaak kleinere hoeveelheden

Scheve lippen / asymmetrische lippen

Lippen die niet symmetrisch zijn, kunnen we ’gelijk trekken’. Afhankelijk van de oorzaak, corrigeren we scheve lippen met Botox of met hyaluronzuur fillers.
Wanneer scheve lippen worden veroorzaakt door een verschil in volume tussen de beide kanten dan vullen we dit op met Juvederm of Restylane fillers.

Vaak wordt een asymmetrische mond echter veroorzaakt door 1. scheve tanden of 2. spieren die aan beide kanten van de mond asymmetrisch bewegen. In het gevallen van scheve tanden corrigeren we de lippen door meer volume te plaatsen waar de tanden minder projectie vertonen en indien de spieren niet symmetrisch bewegen gebruiken we soms botox om de spieren rondom de mond te balanceren.

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjes
Rimpels bovenlip ‘in rust’

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjesj-aanspannen-lippen
Rimpels bovenlip ‘in beweging’

Bovenlip-lijntjes

Bij het ouder worden, verliezen de lippen volume en kunnen er ’lipsticklijntjes of rokerslijntjes’ ontstaan. Doordat de huid langzaam haar flexibiliteit verliest in combinatie met het bewegen van de bovenlip, veranderen deze liplijntjes op den duur van gasten in permanente bewoners van de bovenlip…

De flexibiliteit en stevigheid van je lippen kunnen wij goed herstellen met eenJuvederm Smile of Juvederm Volbella. Na deze lipcorrectie zijn de lijntjes op je bovenlip grotendeels verdwenen. Indien nodig kunnen we de lijntjes hierna nog verder verzachten met Juvederm Volbella of Restylane Vital.

Een reddende engel voor deze specifieke lijntjes is ook onze nieuwste behandelmethode: de Angel lift.

Afhangende mondhoeken

Op jonge leeftijd kunnen er soms al afhangende mondhoeken ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Dit kan prima behandeld worden met Botox. Hierdoor ontspannen de spiertjes die uw mondhoeken naar beneden trekken waardoor deze wat omhoog komen.

Marionetlijnen

Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumetoename van de wang/ boven de mondhoeken/naast de marionetplooi. Deze ‘volumetoename’ duwt op de mondhoek, waardoor deze naar beneden gaat staan en er een (marionet) plooi ontstaat. Dit kan vaak goed hersteld worden met Restylane, waardoor uw mondhoeken weer omhoog komen en de lijn zachter wordt. Om een optimaal natuurlijk resultaat te verkrijgen kan het soms nodig zijn om de volumetoename naast de marionetlijn te herstellen door uw gezichtscontouren te behandelen (whole face behandeling). Dit geeft een ‘liftend effect’ waardoor de rimpels en plooien in het gezicht als het ware worden glad getrokken.

Marionetlijnen kunnen verder versterkt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt, harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Met Botox kunnen we de spieractiviteit verzachten waardoor de mondhoek minder naar beneden wordt getrokken en de marionetlijnen verminderen.

Veelgestelde vragen over lippen opvullen

Welk middel wordt er voor de lipvergroting gebruikt?

Voor het opvullen van lippen gebruiken wij hyaluronzuur (Restylane/ Juvederm), omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.

Hoe lang duurt de lip behandeling?

Voor een lipvergroting wordt een afspraak van een half uur ingepland.

Hoe lang blijft het resultaat van een behandeling van de lippen?

Restylane lips en Juvederm Volbella blijven minimaal een jaar zitten. Veel klanten komen echter na 6-9 maanden terug omdat zij gewend zijn geraakt aan het resultaat.

Wat kost een lipvergroting?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid volume we nodig hebben om de lippen te vergroten.

Hoe weet je hoeveel volume er nodig is voor de lipvergroting?

Mooie lippen zijn lippen die mooi in het gezicht ‘passen’. Indien lippen te klein zijn voor het gezicht mag je ze vergroten tot het volume dat bij het gezicht past, NIET GROTER!

Zijn er gevolgen met een lipvergroting op lange termijn?

Er zijn geen nadelige gevolgen van een lipvergroting met Restylane of Juvederm op lange termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op. Het grootste gevaar op lange termijn is dat je de behandeling wilt herhalen.

Kan mijn partner het voelen met zoenen?

Nee, indien de lipvergroting natuurlijk wordt gedaan, zal je partner het niet opmerken met kussen. Op het moment dat er teveel volume wordt gebruikt, wordt de lip meer gespannen en kan je partner het wel voelen.