Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Lippen opvullen

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Lippen laten opvullen en vergroten

Uw mond is een blikvanger. Behalve dat ernaar geluisterd wordt, werpen anderen er dagelijks ontelbare (verliefde) blikken op. Als u niet tevreden bent met de vorm van uw lippen, laat u uw lippen opvullen. We helpen u graag om een natuurlijk, mooi en verjongend resultaat te creëren door uw lippen op te vullen.

Tijdens een vrijblijvend videoconsult bespreken we graag uw wensen en kijken we naar de mogelijkheden.

Plan uw videoconsult

Een populaire cosmetische behandeling

Het opvullen en vergroten van lippen is een populaire cosmetische behandeling bij Kliniek Dokter Frodo. Een lipvergroting kan een mooie oplossing zijn als u niet blij bent met uw lippen en u vollere lippen wilt. Bij Kliniek Dokter Frodo vullen we niet simpelweg de lippen op. We streven altijd naar een mooier en natuurlijker resultaat. Voor te grote of ‘overvulde’ lippen is Dokter Frodo niet de juiste kliniek. We bekijken het gehele gezicht en bepalen aan de hand daarvan wat het beste resultaat voor u is.

Bij onze kliniek profiteert u van de volgende voordelen:

 • Vrijwel pijnloze behandeling
 • Kliniek Dokter Frodo is aangesloten bij de NVCG
 • Onze cliënten geven ons gemiddeld een 9,4
 • Zeer ervaren cosmetisch specialisten

Lees hier waarom u uw lippen het beste kunt laten opvullen door Kliniek Dokter Frodo.

Feiten over lippen opvullen

Voorbereiding

Consult met de cosmetisch arts

Verdoving

Verdovende crème

Duur

Maximaal 15 minuten

Product

Hyaluronzuur

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Ongeveer 12 maanden

Lippen opvullen met een natuurlijk resultaat

Bij Kliniek Dokter Frodo vergroten we lippen middels de Da Vinci-methode, waardoor er een zeer natuurlijk resultaat ontstaat. Als de arts deze techniek toepast, is de pijn minimaal en ontstaan er vrijwel geen zwellingen en blauwe plekjes.

Dokter Frodo voert al meer dan tien jaar behandelingen uit met fillers en wordt internationaal gezien als expert op het gebied van fillers. Daarnaast is Dokter Frodo wereldwijd opleider en trainer van cosmetische artsen. Hij is aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de Dutch Aesthetic Laser Association en de Allergan Medical Institute.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Wat is een lipvergroting?

Een lipvergroting is een manier om smalle lippen subtiel voller te maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij kiezen ervoor om de lipvergroting zo uit te voeren, dat het niet te opvallend is en we een natuurlijk en mooi resultaat creëren. Om uw lippen op te vullen maken we voornamelijk gebruik van hyaluronzuur fillers van Juvederm Volbella of Juvederm Volift. Restylane is ook een soort injectable om lippen op te vullen, maar dit geeft een wat harder resultaat, waardoor u het ook sneller voelt zitten in de lippen.

Lippen opvullen met hyaluronzuur fillers

Bij Kliniek Dokter Frodo vullen we de lippen op met hyaluronzuur fillers. Dit is een lichaamseigen gel die na een bepaalde tijd weer langzaam wordt afgebroken. Voor meer informatie over deze fillers, bekijkt u onze pagina fillers.

Prijzen

De prijzen voor een lipvergroting verschillen per behandeling. We letten hierbij onder andere op het aantal milliliter dat we moeten gebruiken.

Type behandeling Prijs
Lip opvullen Vanaf
Lipcontour, liplijntjes, lipvolume vergroten € 500,-

Waarom een lipvergroting bij Kliniek Dokter Frodo?

Als u ervoor kiest om uw lippen op te laten vullen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patiënten per jaar ziet. Doordat we gebruik maken van de Da Vinci-lipvergroting voorkomen we zaken als pijn, bijwerkingen en een onnatuurlijk resultaat.

Bij Kliniek Dokter Frodo laat u uw lippen opvullen:

 • Lippen opvullen zonder zwelling of bijwerkingen
 • Lippen opvullen zonder blauwe plekken
 • Lippen opvullen zonder pijn

Om de behandeling natuurlijk uit te voeren, heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

“Heel goed advies gekregen, heel mooi natuurlijk resultaat. Ik kom zeker terug voor andere behandelingen en ik zal zeker de kliniek aan vrienden aanbevelen!”

Anna

Wilt u meer ervaringen lezen van onze patiënten? Bezoek dan onze pagina met ervaringen.

Waarom uw lippen opvullen?

Er zijn verschillende redenen op uw lippen op te vullen. Het kan zijn dat u uw lippen te dun vindt, maar het kan ook zijn dat uw lippen niet symmetrisch zijn of dat u af wilt van lijntjes rondom de lippen.

Onze werkwijze verschilt per reden. Hieronder lichten we de volgende redenen verder toe:

 1. Scheve lippen/asymmetrische lippen
 2. Bovenliplijntjes
 3. Afhangende mondhoeken
 4. Marionetlijnen

1.     Scheve lippen/asymmetrische lippen

Lippen die niet symmetrisch zijn, kunnen we ’gelijktrekken’. Afhankelijk van de oorzaak, corrigeren we scheve lippen met Botox of met hyaluronzuur fillers. Wanneer scheve lippen worden veroorzaakt door een verschil in volume tussen de beide kanten van de lippen dan vullen we dit verschil op met Juvederm of Restylane fillers.

Lees meer

Vaak wordt een asymmetrische mond echter veroorzaakt door scheve tanden of door spieren die aan beide kanten van de mond asymmetrisch bewegen. In het gevallen van scheve tanden corrigeren we de lippen door meer volume te plaatsen waar de tanden minder projectie vertonen en indien de spieren niet symmetrisch bewegen gebruiken we soms Botox om de spieren rondom de mond te balanceren.

2.     Rimpels bij de bovenlip

Bij het ouder worden verliezen de lippen volume en kunnen er ’lipsticklijntjes of rokerslijntjes’ ontstaan. Doordat de huid langzaam haar flexibiliteit verliest in combinatie met het bewegen van de bovenlip, veranderen deze rimpels bij de bovenlip op den duur van tijdelijke gasten in permanente bewoners.

Lees meer

De flexibiliteit en stevigheid van uw lippen kunnen we goed herstellen met een Juvederm Smile of Juvederm Volbella. Na deze lipcorrectie zijn de lijntjes boven de bovenlip grotendeels verdwenen. Indien nodig kunnen we de lijntjes hierna nog verder verzachten met Juvederm Volbella of Restylane Vital.

Een reddende engel voor deze specifieke lijntjes is ook onze behandelmethode de Angel lift.

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjes
Rimpels bovenlip ‘in rust’

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjesj-aanspannen-lippen
Rimpels bovenlip ‘in beweging’

3.     Afhangende mondhoeken

Op jonge leeftijd kunnen er soms al afhangende mondhoeken ontstaan. Een oorzaak hiervan kan zijn dat de lippen hun stevigheid verliezen, waardoor de hoeken beginnen te hangen. We lossen dit op met fillers.

Lees meer

Een andere oorzaak hiervan kan zijn dat de spier die de mondhoeken naar beneden trekt, harder werkt dan de spier die de mondhoeken naar boven trekt. Dit behandelen we met Botox. Hierdoor ontspannen de spiertjes die uw mondhoeken naar beneden trekken, waardoor de mondhoeken wat omhoog komen.

4.     Marionetlijnen

Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumetoename van de wang boven de mondhoeken of naast de marionetplooi. Deze ‘volumetoename’ duwt op de mondhoek, waardoor die naar beneden gaat staan en er een (marionet) plooi ontstaat. Dit herstellen we meestal met Restylane.

Lees meer

Met deze behandeling komen uw mondhoeken weer omhoog en worden de lijnen zachter. Voor een optimaal natuurlijk resultaat is het soms nodig om de volumetoename naast de marionetlijn te herstellen door de gezichtscontouren te behandelen (whole face behandeling). Dit geeft een ‘liftend effect’ waardoor we de rimpels en plooien in het gezicht als het ware gladtrekken.

Een andere oorzaak van marionetlijnen is dat de spier die de mondhoek naar beneden trekt, harder werkt dan die spier die de mondhoek naar boven trekt. In dit geval behandelen we de marionetlijnen met Botox.

Lippen opvullen: de behandeling

Voor de behandeling

Voorafgaand van de behandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult brengen we uw gezicht en voornamelijk uw lippen in kaart en bespreken uw situatie en uw wensen door middel van onze 3D-gezichtsanalyse en de MD codes™. Hiermee maken we de lippenbehandeling inzichtelijk en stemmen we hem perfect af op uw individuele wensen.

Kleine lippen die eigenlijk nooit echt groot zijn geweest verbeteren we door de filler voornamelijk in de lipcontour (vermillion border LP2 en LP3) te plaatsen en een beetje in de body van de lip (LP1).

Lippen die door veroudering kleiner zijn geworden met liplijntjes behandelen we door het volume juist meer in de body van de lip te plaatsen (LP1, LP4 en LP5) en de omliggende structuren te verstevigen. Veroudering van de lippen gaat namelijk ook gepaard met volumeverlies van de kin regio en de neus-lippenplooi.

(Meer informatie over de MD codes™).

Lippen opvullen met fillers. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de lippen te vergroten met juvederm

De behandeling zelf

De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken we een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur brengen we net onder de huid aan, waardoor de contouren en het volume van uw lippen herrijzen. Om het hyarulonzuur aan te brengen, maken we gebruik van de Da Vinci-lipvergroting techniek. Dit houdt in dat we de filler inbrengen met de Pix’L micro-cannula, waardoor we geen bloedvaatje in de lip raken. Dit voorkomt blauwe plekken.

Na de behandeling

De hersteltijd na de behandeling is nihil. Na afloop kan het behandelde gebied enigszins rood en gezwollen zijn. Gebruik een cool pack om de zwelling te verminderen. We bevelen aan om dezelfde dag thuis ook nog eenmaal te koelen. U doet dit door gebruik te maken van een cool pack of een smeltend ijsblokje in een plastic zakje. Deze wikkelt u in een dunne doek of handdoek en houdt u vervolgens tegen het behandelde gebied aan.

Stel het behandelde gebied in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte of andere intensieve gezichtsbehandelingen.

We adviseren om in de eerste week na de behandeling een saunabezoek, de zonnebank of directe blootstelling aan de zon te vermijden. In de eerste twee weken na de behandeling dient u ook geen behandeling bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut in te plannen.

Resultaat

Het resultaat is gelijk na de behandeling zichtbaar. Het hyaluronzuur wordt na 6 tot 9 maanden weer door het lichaam afgebroken. Om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk. We raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, zodat u een jojo-effect voorkomt. Bij een touch-up gebruiken we vaak kleinere hoeveelheden.

Duurzaamheid van de behandeling

De fillers die we gebruiken om lippen op te vullen, Restylane en Juvederm, blijven minimaal een jaar zitten. We ervaren echter wel dat de meeste patiënten weer naar 6 tot 9 maanden terugkomen om de lippen bij te laten werken. Zij zijn dan namelijk gewend aan het resultaat van de vollere lippen.

Consult inplannen

Bent u geïnteresseerd in onze lipvergroting behandeling en wilt u graag weten wat we u aanbevelen? Neem dan contact met ons op. We plannen een vrijblijvend videoconsult in waarin we alles bespreken.

Plan uw videoconsult

“Tevreden over het resultaat van mijn lippen! Frodo gaat met precisie te werk en neemt altijd de tijd voor je. De behandeling duurt niet heel lang en was niet pijnlijk (dankzij de verdoving). Ook werden mij de SkinCeuticals producten geadviseerd voor mijn huid. Hiermee zag ik gelijk verschil. Super blij met het resultaat! Bedankt Frodo!”

Kim

Veelgestelde vragen over lippen opvullen

Welk middel wordt er voor de lipvergroting gebruikt?

Voor het opvullen van lippen gebruiken wij hyaluronzuur (Restylane/ Juvederm), omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.

Hoe lang duurt de lip behandeling?

Voor een lipvergroting wordt een afspraak van een half uur ingepland.

Hoe lang blijft het resultaat van een behandeling van de lippen?

Restylane lips en Juvederm Volbella blijven minimaal een jaar zitten. Veel klanten komen echter na 6-9 maanden terug omdat zij gewend zijn geraakt aan het resultaat.

Wat kost een lipvergroting?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid volume we nodig hebben om de lippen te vergroten.

Hoe weet je hoeveel volume er nodig is voor de lipvergroting?

Mooie lippen zijn lippen die mooi in het gezicht ‘passen’. Indien lippen te klein zijn voor het gezicht mag je ze vergroten tot het volume dat bij het gezicht past, NIET GROTER!

Zijn er gevolgen met een lipvergroting op lange termijn?

Er zijn geen nadelige gevolgen van een lipvergroting met Restylane of Juvederm op lange termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op. Het grootste gevaar op lange termijn is dat je de behandeling wilt herhalen.

Kan mijn partner het voelen met zoenen?

Nee, indien de lipvergroting natuurlijk wordt gedaan, zal je partner het niet opmerken met kussen. Op het moment dat er teveel volume wordt gebruikt, wordt de lip meer gespannen en kan je partner het wel voelen.


Ervaringen