Lippen opvullen en vergroten

Lippen vergroten of lippen opvullen is een van de populairste cosmetische behandeling bij Kliniek Dokter Frodo. Je mond is een blikvanger. Behalve dat ernaar geluisterd wordt, worden er dagelijks ontelbare (verliefde) blikken op geworpen. Een lipvergroting kan dus een mooie oplossing zijn als je niet blij bent met je lippen en vollere lippen wilt.

Waarom een lipvergroting bij Dokter Frodo?

Als u ervoor kiest om uw lippen te laten opvullen bij Kliniek Dokter Frodo, dan kiest u voor één van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland die meer dan 3000 patienten per jaar ziet. Doordat wij de Da Vinci lipvergroting doen kunnen wij:

 • Lippen opvullen zonder zwelling of bijwerkingen
 • Lippen opvullen zonder blauwe plekken
 • Lippen opvullen zonder pijn

Om de behandeling natuurlijk uit te voeren heeft de arts een artistiek oog nodig en wetenschappelijk inzicht in de wetten van aantrekkingskracht en schoonheid.

 

De behandeling

Lippen opvullen met fillers. uitgelegd met de md codes welke behandeling wij zouden doen om de lippen te vergroten met juvederm
Lippen opvullen met fillers

Bij uw eerste bezoek aan de kliniek vindt er, voorafgaand aan een eventuele behandeling, altijd eerst een consult plaats. Tijdens dit consult brengen we uw gezicht en voornamelijk uw lippen in kaart en bespreken uw situate en uw wensen d.m.v. onze 3D-gezichtsanalyse en de MD codes™.
Hierdoor kunnen we de lippenbehandeling inzichtelijk maken en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen.

Kleine lippen die eigenlijk nooit echt groot zijn geweest, verbeteren we door de filler voornamelijk in de lipcontour (vermillion border LP2 LP3) te plaatsen en een beetje in de body van de lip (LP1).

Lippen die door veroudering kleiner zijn geworden met liplijntjes behandelen we door het volume juist meer in de body van de lip te plaatsen(LP1 LP4 LP5) en de omliggende structuren te verstevigen. Veroudering van de lippen gaat namelijk ook gepaard met volumeverlies van de kinregio en de neus-lippenplooi.  Zie afbeelding met de codes. (Meer informatie over de Md codes).

Dit gebeurt er bij de veroudering van lippen:

 • Het volume van de lippen vermindert door afname van vet in de lippen
 • Het collageen in de lippen wordt minder sterk waardoor de lipcontour zachter wordt
 • De tanden worden kleiner waardoor ze de lippen minder goed naar voren kunnen ‘duwen’
 • De support rondom de lippen neemt af waardoor de lippen naar beneden zakken

De behandeling (exclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en laat de contouren en het volume van uw lippen herrijzen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar. Het hyaluronzuur in de lippen wordt na 6 tot 9 maanden langzaam afgebroken.
Meer over de Da Vinci lipvergroting

Telefonisch consult

Wilt u vollere lippen? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

Na de behandeling

Na de behandeling kan het behandelde gebied enigszins rood en gezwollen zijn. Gebruik een cool pack om de zwelling te verminderen. Het is aan te bevelen om dezelfde dag thuis ook nog eenmaal te koelen. U kunt dit doen door gebruik te maken van een cool pack of smeltend ijsblokje in een plastic zakje, gewikkeld in een dunne doek of handdoek.

Stel het behandelde gebied in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte of ander intense gezichtsbehandelingen.

Om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk. Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, en zo een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij vaak kleinere hoeveelheden.

 

Prijzen lippen opvullen

Type behandeling Prijs
Lip opvullen Vanaf
Lipcontour, liplijntjes, lipvolume vergroten
€ 500,-

Consult aanvragen 020 421 1559

Lippen vergroten en voller maken

schaal-lippen-grootte-bepalen-hoe groot-opvullen

Smalle lippen kunnen we subtiel voller maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij kiezen ervoor om de lipvergroting zo te doen, dat het niet te opvallend is.(meer over de Da Vinci lipvergroting)
Lippen luisteren namelijk heel erg nauw en less is vaak more. Bij controle bekijken we of we het ultieme resultaat hebben bereikt. Zo niet, dan maken we ze nog wat voller. Op deze manier zorgen wij voor een natuurlijke lipvergroting die bij uw uiterlijk past. Heeft u kleine lippen, normale lippen of zelfs al grote lippen; afhankelijk van uw wensen en de mate van lipvergroting, maken we lippen voller met Juvederm Volbella of Juvederm Volift of Restylane (verschillende soorten hyaluronzuur injectables).

Scheve lippen / asymmetrische lippen

Lippen die niet symmetrisch zijn, kunnen we ’gelijk trekken’. Afhankelijk van de oorzaak, corrigeren we scheve lippen met Botox of met hyaluronzuur fillers.
Wanneer scheve lippen worden veroorzaakt door een verschil in volume tussen de beide kanten dan vullen we dit op met Juvederm of Restylane fillers.

Vaak wordt een asymmetrische mond echter veroorzaakt door 1. scheve tanden of 2. spieren die aan beide kanten van de mond asymmetrisch bewegen. In het gevallen van scheve tanden corrigeren we de lippen door meer volume te plaatsen waar de tanden minder projectie vertonen en indien de spieren niet symmetrisch bewegen gebruiken we soms botox om de spieren rondom de mond te balanceren.

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjes
Rimpels bovenlip ‘in rust’

rimpels-lippen-liplijntjes-rokerslijntjesj-aanspannen-lippen
Rimpels bovenlip ‘in beweging’

Bovenlip-lijntjes

Bij het ouder worden, verliezen de lippen volume en kunnen er ’lipsticklijntjes of rokerslijntjes’ ontstaan. Doordat de huid langzaam haar flexibiliteit verliest in combinatie met het bewegen van de bovenlip, veranderen deze liplijntjes op den duur van gasten in permanente bewoners van de bovenlip…

De flexibiliteit en stevigheid van je lippen kunnen wij goed herstellen met eenJuvederm Smile of Juvederm Volbella. Na deze lipcorrectie zijn de lijntjes op je bovenlip grotendeels verdwenen. Indien nodig kunnen we de lijntjes hierna nog verder verzachten met Juvederm Volbella of Restylane Vital.

Een reddende engel voor deze specifieke lijntjes is ook onze nieuwste behandelmethode: de Angel lift.

Ervaringen lippen opvullen

”Dankzij dokter Frodo zijn mijn lippen weer mooi! Ik vind het erg belangrijk dat het resultaat van een behandeling natuurlijk is. Zonder ze ‘op te blazen’ zijn mijn lippen weer voller en zijn lijntjes verdwenen.”

”Steeds vaker merkte ik dat ik mij stoorde aan mijn lippen. Op zich zijn ze niet klein, maar ze waren de afgelopen jaren wel een stuk kleiner geworden. Na de behandeling met Juvederm ben ik weer helemaal blij. Ik heb de tijd gewoon een beetje teruggedraaid.”

”Mijn lippen leken steeds kleiner te worden en bovendien worden ze gevangen in een web van lijntjes. Dankzij Kliniek Dokter Frodo heb ik mooie volle lippen.”

”Ik heb nooit hele volle lippen gehad, maar ik dacht er niet zo veel over na. Tot een vriendin mij vroeg waarom ik nooit een lipfiller heb geprobeerd. Via via kwam ik bij Kliniek Dokter Frodo terecht en heb ik de stap genomen. Ik ben erg blij met mijn vollere lippen.”

Afhangende mondhoeken

Op jonge leeftijd kunnen er soms al afhangende mondhoeken ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Dit kan prima behandeld worden met Botox. Hierdoor ontspannen de spiertjes die uw mondhoeken naar beneden trekken waardoor deze wat omhoog komen.

Marionetlijnen

Marionetlijnen worden voornamelijk veroorzaakt door volumetoename van de wang/ boven de mondhoeken/naast de marionetplooi. Deze ‘volumetoename’ duwt op de mondhoek, waardoor deze naar beneden gaat staan en er een (marionet) plooi ontstaat. Dit kan vaak goed hersteld worden met Restylane, waardoor uw mondhoeken weer omhoog komen en de lijn zachter wordt. Om een optimaal natuurlijk resultaat te verkrijgen kan het soms nodig zijn om de volumetoename naast de marionetlijn te herstellen door uw gezichtscontouren te behandelen (whole face behandeling). Dit geeft een ‘liftend effect’ waardoor de rimpels en plooien in het gezicht als het ware worden glad getrokken.

Marionetlijnen kunnen verder versterkt worden doordat de spier die de mondhoek naar beneden trekt, harder werkt dan de spier die de mondhoek naar boven trekt (waardoor u boos kijkt). Met Botox kunnen we de spieractiviteit verzachten waardoor de mondhoek minder naar beneden wordt getrokken en de marionetlijnen verminderen.

Lippen opvullen

Welk middel wordt er voor de lipvergroting gebruikt?

Voor het opvullen van lippen gebruiken wij hyaluronzuur (Restylane/ Juvederm), omdat dit het beste en veiligste resultaat oplevert. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid.

Hoe lang duurt de lip behandeling?

Voor een lipvergroting wordt een afspraak van een half uur ingepland.

Hoe lang blijft het resultaat van een behandeling van de lippen?

Restylane lips en Juvederm Volbella blijven minimaal een jaar zitten. Veel klanten komen echter na 6-9 maanden terug omdat zij gewend zijn geraakt aan het resultaat.

Wat kost een lipvergroting?

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid volume we nodig hebben om de lippen te vergroten.

Hoe weet je hoeveel volume er nodig is voor de lipvergroting?

Mooie lippen zijn lippen die mooi in het gezicht ‘passen’. Indien lippen te klein zijn voor het gezicht mag je ze vergroten tot het volume dat bij het gezicht past, NIET GROTER!

Zijn er gevolgen met een lipvergroting op lange termijn?

Er zijn geen nadelige gevolgen van een lipvergroting met Restylane of Juvederm op lange termijn. Hyaluronzuur geeft geen reacties en lost geleidelijk helemaal op. Het grootste gevaar op lange termijn is dat je de behandeling wilt herhalen.

Kan mijn partner het voelen met zoenen?

Nee, indien de lipvergroting natuurlijk wordt gedaan, zal je partner het niet opmerken met kussen. Op het moment dat er teveel volume wordt gebruikt, wordt de lip meer gespannen en kan je partner het wel voelen.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken