Hals, decolleté en handen

Uw decolleté

De huid van hals en decolleté veroudert vaak sneller dan de huid in het gezicht. Dit heeft deels te maken met de veelvuldige blootstelling aan de zon en gebrekkig gebruik van zonnebrandcrème en deels met het gegeven dat in de hals en het decolleté minder talg- en zweetklieren zitten. Smeren is altijd beter dan genezen, dus vergeet uw zonnebrandcrème niet. Voor wie dit toch regelmatig is vergeten en lichte beschadigingen in hals en decolleté heeft, kan Kliniek Dokter Frodo de huid weer verstevigen en hals- en decolletélijnen herstellen met hyaluronzuur en carboxytherapie.

Ook de huid van de handen wordt gaandeweg dunner. In combinatie met veelvuldige blootstelling aan de zon verouderen de handen daarom, net als hals en decolleté, sneller dan de rest van onze huid. De grote blauwe aderen worden zichtbaar en de huid ziet er kwetsbaar uit.

Behalve voorkomen, door regelmatig smeren met zonnebrandcrème, kan schade aan de handen hersteld worden met behulp van hyaluronzuur. Hiermee kunnen we meer volume in de hand(rug) brengen en worden de rimpels en plooien in de hand minder zichtbaar.

Ervaringen van behandelingen van de hals, decolleté en handen

laser hals behandeling voorlaser hals-behandeling na

Carboxytherapie en laser behandeling van de hals

Tanja: ‘Ik stoorde me aan mijn hals, omdat deze veel sneller verouderde dan bijvoorbeeld mijn gezicht. Na de combinatie behandeling van laser en carboxytherapie ziet het er een stuk beter uit. Ik heb nog steeds halslijnen, maar ze zijn wel minder zichtbaar’.

laser hals behandeling voorlaser hals-behandeling

Halsverstrakking met laser:

Simone: ‘Ik heb mij altijd goed ingesmeerd tegen de zon en gebruik de beste crèmes. Jammer genoeg heb ik mij nooit echt bekommerd om mijn hals, waardoor die er veel ouder uit ziet dan mijn gezicht. Met laser probeer ik dit een beetje te herstellen.’

laser hals verstrakking voorlaser hals verstrakking na

Halsverstrakking met laser en carboxytherapie:

Vivian: ‘Alle kleine beetje helpen. Mijn halslijnen heb ik eerder met Botox en fillers laten behandelen. Daar zag ik eigenlijk niet zo veel van. Met de combinatie van verschillende behandelingen laser en carboxytherapie heb ik toch een aardig resultaat gekregen.’

laser-behandeling-pigment-decollete-voorlaser-behandeling-pigment-decollete-na

Laser behandeling van decolleté

Brenda: ‘Ik stoorde mij aan de pigmentvlekken op mijn decolleté. Na een paar laserbehandeling ziet het er veel frisser uit’.

laser behandeling handen pigment voorlaser behandeling handen pigment na

Laser behandeling van handen

Hetty: ‘Ik vond die levervlekken zo lelijk op mijn handen en uiteindelijke verraden je handen toch je leeftijd. Ben blij dat ik de behandeling heb gedaan.’

Hals, decolleté en handen behandeling

Carboxytherapie en laserbehandeling tegen halsverslapping

Wij gebruiken carboxytherapie voor het verstrakken van de hals. Hierbij wordt CO2 gas in de huid gebracht waardoor er een collageen-verstrakkings-reactie ontstaat. Hiermee verstrakken we de hals waardoor fijne lijnen en plooien verminderen.

Met laser behandeling  van de hals kunnen we de hals ook goed verstrakken. Hierbij behandelen we de huid met laserlicht waardoor de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd.

Wat kunt u verwachten van carboxytherapie of een laser behandeling van de hals?

Een carboxytherapie behandeling van de hals duurt ongeveer 10 minuten. Na de behandeling is de hals voor ongeveer 15 minuten rood, daarna ziet u er niks meer van. Een reeks van drie carboxy behandelingen is vaak voldoende.

Er zijn verschillende laserbehandelingen voor halsverslapping mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

Meestal kiezen we voor een combinatie van carboxytherapie met laser. De resultaten van de alleenstaande behandelingen zijn aardig, maar zeker niet verbluffend. Met de combinatie krijgen we betere resultaten.

Is het iets voor mij?

De behandelingen van Kliniek Dokter Frodo met laser en carboxytherapie geven zeer mooie resultaten. Helaas zijn onze behandelingen echter niet voor iedereen geschikt. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij wij u niet behandelen:

Minimum leeftijd is 18 jaar
Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het niet mogelijk bij om bij ons een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Te hoge verwachtingen
Hoge verwachtingen met betrekking tot het verjongen van uw hals, decolleté en handen zijn meer dan welkom. Soms staan verwachtingen echter op gespannen voet met onze jarenlange specialistische ervaring. In het geval we er niet in slagen deze te hoge verwachtingen te temperen kiezen wij ervoor om niet te behandelen.

Vanaf 45 jaar
De wat oudere huid heeft vaak veel van haar flexibiliteit verloren. Hierdoor blijven rimpels en lijnen aanwezig en worden ze steeds dieper. Bij ouder worden is er tevens sprake van aanzienlijk volumeverlies van de hals.

Kan ik zelf wat doen tegen rimpels?
Absoluut. Met onze schijf van 5 komt u een heel eind:

 • Goede huidverzorging (zonnebrandcrème)
 • Microneedling
 • Voldoende slaap
 • Genoeg drinken (non-alcoholic)
 • Niet roken

Hoe lang blijft het resultaat?
Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van de huid zet langzaam door (ze verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt, om een jo-jo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij kleinere hoeveelheden waardoor de kosten lager zijn dan bij de eerste, volledige behandeling.

Krijg ik begeleiding?
Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Hals, decollete en handen

Wat moet ik de arts vertellen tijden het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen?

Nee, dat hoeft niet. Wel moet u druk op het behandelde gebied voorkomen.

Hoe lang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is, maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Zijn er bepaalde leefregels na de behandeling?

De eerste dagen na de behandeling wordt een bezoek aan schoonheidsspecialiste, sauna of zonnebank afgeraden.

Garantie

Wij geven garantie op het resultaat dat u redelijkerwijs kunt verwachten.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken