Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Pigmentvlekken

1
uit 502 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

Pigmentvlekken behandelen met laser

Pigmentcellen maken pigment aan. Oftewel, verkleuringen van de huid. In de onderste laag van de opperhuid bevinden zich deze pigmentcellen. Door de UV-straling van onder meer zon en zonnebank wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Zo kunnen pigmentvlekken in het gezicht ontstaan. Ook irritatie of hormonen kunnen ervoor zorgen dat er pigmentvlekken ontstaan. Gelukkig is er goed nieuws: de behandeling pigmentvlekken laseren is eenvoudig wanneer de pigmentvlekken zich in de bovenste huidlaag bevinden, ook wel opperhuid genoemd.

Pigmentvlekken verwijderen met Fractional laser

Oorzaak pigmentvlekken

Er zijn talloze oorzaken die kunnen leiden tot het ontstaan van pigmentvlekken gezicht. De twee bekendste zijn blootstelling aan UV-straling en hormonale invloeden. Het zwangerschapsmasker (pigmentvlekken gezicht na zwangerschap) is hier een goed voorbeeld van. Maar ook irritatie van de huid door bijvoorbeeld wondjes, acne of (operatie)littekens kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Dit wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd en is het gevolg van een ontsteking. Naast postinflammatoire hyperpigmentatie zijn ouderdomsvlekken ook een bekende vorm van pigmentvlekken. Deze vorm van pigmentvlekken noemt men ook wel lentigo. Lentigo ontstaan voornamelijk vanaf de middelbare leeftijd. Pigmentvlekken veroorzaakt door een teveel aan UV-straling zijn meestal te vinden op handen, het gezicht en decolleté.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Een pigmentvlekkenbehandeling met IPL wordt meestal aangeraden wanneer je pigmentvlekken wilt verwijderen.

Welke behandeling tegen pigmentvlekken is voor jou het meest geschikt? Gedurende een eerste consult wordt besproken wat met de behandeling van pigmentvlekken bereikt moet worden. Daarnaast komen ook de oorzaken die op iemand van toepassing zijn aan de orde en de (on)mogelijkheden van een behandeling van pigmentvlekken. Wilt u bijvoorbeeld een zwangerschapsmasker verwijderen dan heeft u een andere behandeling nodig dan wanneer u ouderdomspigmentvlekken wilt laten laseren. Er vindt een duidelijke voorlichting plaats welke behandeling tegen pigmentvlekken voor u het beste is: IPL of de fractionele laser. Ook wordt er een huidscan uitgevoerd. Op deze manier wordt de conditie van de huid en de pigmentvlekken duidelijk in beeld gebracht. Zo kan de pigmentvlekkenbehandeling perfect op de huid worden afgestemd.

Hoe verloopt de laserbehandeling tegen pigmentvlekken?

Een pigmentvlekkenbehandeling wordt zonder verdoving uitgevoerd. Gemiddeld duurt de behandeling vijftien tot dertig minuten. Voor het meest optimale resultaat zijn er meestal twee tot drie behandelingen vereist. De pigmentvlekken worden vervaagd met behulp van IPL of de Fractional laser. Zo wordt pigmentatie effectief aangepakt. Na de behandeling van de pigmentvlekken met de laser kan lichte roodheid en zwelling optreden. Echter, dit verdwijnt na verloop van tijd. Ook moet de pigmentatie in het begin iets donkerder worden. Na vaak ongeveer een week verdwijnt dit. Nadat u de pigmentvlekkenbehandeling met laser heeft laten uitvoeren mag de huid voor een periode van zes weken niet aan de zon worden blootgesteld. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor is verplicht.

Veelgestelde vragen over pigment verwijderen

Kun je moedervlekken ook verwijderen met de laserbehandeling tegen pigmentvlekken?

Moedervlekken zijn pigmentvlekken die diep in de huidlaag ontstaan zijn. Dit pigment ligt te diep om met laser te verwijderen.

Hoe lang duurt het om een pigmentvlek te verwijderen met laser ?

Gemiddeld duurt het volledig verwijderen 8 weken. Er zijn 1-3 behandelingen nodig, die om de 4 weken kunnen worden uitgevoerd. De behandeling zelf duurt enkele minuten.

Krijg ik niet juist meer pigment na de behandeling?

Nee, er ontstaat niet meer pigment. Het kan zijn dat na de behandeling het pigment donker kleurt. Dit komt doordat het lichaam het losgekomen pigment afbreekt. Hierna wordt de kleur lichter.

Mag ik in de zon voor of na de behandeling?

Nee, 4 weken voor en 4 weken na een behandeling mag u niet in de zon. Gebruik altijd een zonbescherming met minimaal SPF 30 om uw huid te beschermen.

Ik ben zwanger, mag ik een laser of IPL behandeling ondergaan?

Tijdens een zwangerschap kan geen laser of IPL behandeling worden uitgevoerd voor het verminderen van pigment.

Is een IPL behandeling schadelijk voor je huid?

Nee, het IPL werkt op het pigment in de huid. Hier wordt het omgezet in warmte.  De huid wordt hierdoor niet beschadigd.

Kun je pigmentvlekken met laser verwijderen op een donkere huid?

Nee, deze kunnen niet worden verwijderd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voordat de pigmentvlek weg is?

Gemiddeld heeft u 1-2 behandelingen nodig om het pigment te behandelen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid, kleur en diepte van het pigment.

Wat kost een laserbehandeling om pigmentvlekken te verwijderen?

Afhankelijk van de hoeveelheid en grote van de pigmentvlek(ken) wordt de prijs van de behandeling voor u persoonlijk bepaald. De prijs ligt tussen de €85,- en €225,-.

Na hoelang is het resultaat zichtbaar?

3-4 weken na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar. Tijdens de behandeling wordt het bestaande pigment uiteen gebracht. Dit heeft enige tijd nodig voordat het losse pigment opgeruimd wordt door het lichaam.

Kan ik een zwangerschapsmasker laten verwijderen met een laserbehandeling?

Pigment dat onder invloed van hormonen is ontstaan is lastig te behandelen omdat het diep gelegen pigment is. Dit pigment is niet te bereiken met laser behandelingen en kan hierdoor het pigment niet verwijderen.

Kunnen pigmentvlekken op mijn decolleté ook verwijderd worden?

Ja, pigmentvlekken op het decolleté kunnen worden verwijderd.

Ik ben kaal, verwijderen jullie pigmentvlekken op mijn hoofdhuid?

Ja, pigmentvlekken op de hoofdhuid kunnen worden behandeld.

Kan ik sproetjes laten verwijderen met laseren?

Het is mogelijk sproeten te behandelen met laser om ze te verminderen of lichter te maken.

Kan ik na de behandeling direct weer alles doen?

Na een behandeling kunt u direct alles doen. Zolang u de zon vermijd.

Verwijderen jullie pigmentvlekken op de handen?

Ja, pigmentvlekken op de handen kunnen worden verwijderd.

Kunnen alle huidtypen worden behandeld met laser / IPL?

Niet alle huid typen kunnen behandeld worden met laser. Het verschilt per behandeling en per type huid welke behandelingen er uitgevoerd kunnen worden. Of uw huid geschikt is voor de laserbehandeling wordt tijdens een consult met u besproken.

Zijn ouderdomsvlekken hetzelfde als pigmentvlekken?

Ja, ouderdomsvlekken zijn een vorm van pigmentvlekken in de bovenste huidlagen.

Kun je blind worden van een laserbehandeling?

Als er onzorgvuldig met de laser omgegaan wordt en er een directe laserstraal recht in uw oog komt is de kans aanwezig dat blindheid ontstaat. Tijdens de behandelingen in de kliniek wordt hier uiteraard zeer zorgvuldig mee omgegaan. Veiligheid staat voorop.

Word ik verdoofd voor de laserbehandeling?

Nee, een laser behandeling wordt zonder verdoving uitgevoerd. Het is van belang dat u aan kunt geven welke intentietijd van de laser voor u te verdragen is.

Kunnen aangeboren pigmentvlekken ook worden behandeld met laser?

Ja, deze kan behandeld worden met laser. Een aangeboren pigmentvlek wordt ook wel ‘cafe au lait’ genoemd. Het pigment van deze lichtbruine vlek ligt dieper in de huid. Hierdoor is het volledig verwijderen van de pigmentvlek lastig is. Wel kan het pigment lichter worden door laserbehandelingen.

Neem contact op

Bel: 020 421 1559

Telefonisch kunt u Kliniek Dokter Frodo bereiken op werkdagen van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Of mail: info@dokterfrodo.nl

8.9/10 Rating
452 Reviews

4.8/5 Rating
32 Reviews

Bel 020 421 1559 Plan een intake