phone icon
email icon
Maak een afspraak
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd

NVCG Artsen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

NVCG

NVCG

Dokter Frodo Gaymans is als cosmetisch arts aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde).

Specialistische KNMG titel voor cosmetisch artsen

Kliniek dokter Frodo hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid. Wij voldoen aan alle eisen van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), de landelijke beroepsvereniging voor cosmetische geneeskunde.

Een cosmetisch arts KNMG voldoet aan de eisen die door de NVCG zijn opgesteld, is aantoonbaar bekwaam in  medische en cosmetische behandelingen. Hiermee onderscheiden wij ons van andere medisch specialisten. De cosmetisch arts KNMG is gespecialiseerd in weinig invasieve behandelingen met Botoxfillerslasers en peelings. Behandelt minstens 600 cliënten per jaar. Volgt  minstens 40 uur nascholing per jaar. Wij werken volgens uitgebreide protocollen en voldoen aan alle voorschriften.

Doelstelling van de NVCG cosmetisch arts

De cosmetisch arts KNMG heeft de volgende doelstellingen:

 • kwaliteit cosmetische behandelingen te beschermen.
 • iedereen goed en volledig voor te lichten over:
  – de mogelijke behandelwijzen
  – de te verwachten resultaten
  – de risico’s
  – de gangbare kosten van behandelingen
  – opleiden collega’s
De NVCG en de NSEG

De NVCG en de NSEG

Alle klanten hebben recht op eerlijke een goede informatie overhun behandeling, de mogelijke bijwerkingen en de te verwachten resultaten.

NVCG, de kwaliteitsvereniging voor de cosmetische geneeskunde, is al een aantal jaren bezig met een opleiding voor artsen die zich willen bekwamen in de cosmetische geneeskunde.
Tevens is onlangs de Nederlandse Stichting Esthetische Geneeskunde (NSEG) opgericht.
Een overkoepelende organisatie, waarin verschillende medische beroepsgroepen vertegenwoordigd zijn die zich bezighouden met de cosmetische geneeskunde, zoals:

 • NVCG opleiding
 • Plastisch chirurgen
 • Dermatologen
 • KNO-artsen
 • Kaakchirurgen
 • Oogartsen

De prioriteit van de NSEG is het opstellen van normen: welke eisen worden gesteld ten aanzien van de faciliteiten, de behandelkamer, het registratiesysteem en de opleiding.

Verschil cosmetisch arts en Plastisch chirurg

Verschil cosmetisch arts en Plastisch chirurg

Het belangrijkste verschil tussen een cosmetisch arts en een plastisch chirurg is, dat een cosmetisch arts niet snijdt en meer gespecialiseerd is op de cosmetische  behandeling van het gezicht. In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen plastische chirurgie en cosmetische geneeskunde.

Cosmetische geneeskunde is een prachtig vak. Het is echter ook een vak met grote verantwoordelijkheden.

De NVCG artsen moeten de nieuwste technieken beheersen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Het ondersteunt en biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen. Als NVCG artsen staan wij bij Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam garant voor kennis van zaken, kwaliteit van behandelingen en 100% hoogwaardige producten.

Lidmaatschap van de NVCG is het beste keurmerk voor cosmetisch artsen.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van de NVCG: www.nvcg.nl

Reviews