phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

Neuslippenplooi

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Neuslippenplooi

Neuslippenplooi

Een (te) diepe neuslippenplooi kan een vermoeide, zorgelijke uitdrukking aan het gezicht geven. U kunt de vragen vanuit de omgeving waarschijnlijk al horen. Een neuslippenplooi (de lijn die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken loopt) wordt veroorzaakt doordat het onderhuidse vetweefsel bij veroudering vanaf het jukbeen naar beneden zakt. Hierdoor ontstaat er extra volume in de wang en gaat deze als een dakgootje over de neuslippenplooi hangen, waardoor deze steeds dieper wordt.

De neuslippenplooi behandeling

De neuslippenplooi behandeling

Net als ieder gezicht, is geen behandeling hetzelfde. Op basis van de door de arts gemaakte analyse van uw verouderingskenmerken worden de hoeveelheid fillers en de te behandelen plaatsen in uw gezicht bepaald. Door afgemeten hoeveelheden fillers voor uw gezichtshuid en contouren op de cruciale plekken te plaatsen verdwijnt uw neuslippenplooi. De hyaluronzuur (filler) wordt net onder de huid aangebracht waardoor deze direct herstelt en verjongt en uw contouren en volume terugkeren.

Fijne lijnen ter hoogte van de neuslippenplooi zijn vaak nog glad te strijken met behulp van hyaluronzuur fillers ter plaatse van de lijn (op NL1, NL2 en NL3). Is de neuslippenplooi echter al wat dieper dan is het meestal nodig om het volume ook op het jukbeen aan te vullen. Dit kan je zien op de afbeelding met de codes.

Oorzaak van een diepe neuslippenplooi:

Oorzaak van een diepe neuslippenplooi:

1. Het onderhuidse vetweefsel zakt naar beneden vanaf het jukbeen ( Ck1 Ck2 en Ck3)
2. Hierdoor ontstaat er extra volume in de wang (naast NL1 NL2 en NL3)
3. Dit volume hangt als een dakgootje over de neuslippenplooi

Vaak kijken we verder dan de neuslippenplooi, omdat een lokale behandeling niet altijd het beste aansluit bij uw verwachtingen. We kijken hierbij naar uw gezicht in het geheel. Wie te lang wacht met een behandeling of genetisch is belast met een diepe neuslippenplooi, kan een behandeling van een deel van, of zelfs het hele gezicht, een optie zijn.

Of dit al dan niet gewenst is, kan worden besproken tijdens het eerste consult. Volgens het principe van de whole face approach, kijken we verder dan het te behandelen gebied en stellen we vervolgens samen met u het behandelplan op. We kijken dan samen met u naar de verschillende opties, zoals de X-lift en Liquid Facelift, waarbij we niet alleen zwakke plekken herstellen, maar ook sterke gezichtspunten accentueren.

 

Na de behandeling

Na de behandeling

Het eerste resultaat van de behandeling is al direct zichtbaar. Maar de behandeling van de neuslippenplooi is pas na een week of twee echt aangekomen op de plaats van bestemming: een natuurlijke schoonheid en de wedergeboorte van uw jeugdige uitstraling. Deze vertraging wordt veroorzaakt doordat het hyaluronzuur tijd nodig heeft om zich goed in het omliggende weefsel te settelen. Twee weken na de behandeling komt u terug voor controle. Het hyaluronzuur kan in de eerste week na de behandeling nog wat verschuiven en er daarom onregelmatig uit zien. Indien nodig corrigeren we dit tijdens de controle afspraak.

Soms ontstaat er na de behandeling een blauw plek en/of een zwelling die vanzelf weer verdwijnen. Door het aanbrengen van verkoelende kompressen voorkomen we dit zoveel mogelijk en zetten we het herstelproces direct in gang. Om pigmentvlekken te voorkomen raden wij u aan om de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden.

Het hyaluronzuur wordt na 2 tot 5 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar om terug te komen voordat alles is uitgewerkt, om een jo-jo effect te voorkomen. Het behouden van het effect van de neuslippenplooi behandeling is vaak een kwestie van onderhouden. Wie de behandeling herhaalt bij de eerste tekenen van verval heeft jarenlang plezier van deze behandeling.

Behandeling van de neuslippenplooi of een X-lift of Liquid Facelift?

Behandeling van de neuslippenplooi of een X-lift of Liquid Facelift?

Behandeling van de neuslippenplooi of een X-lift of Liquid Facelift? De behandeling van de neuslippenplooi is bedoeld om de eerste tekenen van veroudering van de huid op te lossen. De behandeling is daarom heel populair bij de wat jongere man of vrouw bij wie de eerste lijnen, plooien en rimpels verschijnen. Door deze direct te behandelen, blijft de huid haar jeugdigheid en X-factor behouden.

Veelgestelde vragen over Neuslippenplooi

Is de behandeling veilig?

Deze behandeling met Restylane of Juvéderm is zeer veilig. De fillers zijn gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur, waardoor het zeer veilig is. Het lichaam reageert er nagenoeg niet op. Een allergische reactie is zeer onwaarschijnlijk en indien nodig is de filler oplosbaar. Dit maakt het een zeer geschikt en veilig product.

Hoe lang blijft het resultaat?

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler zit er dan nog steeds in, maar om het resultaat te behouden heeft u een touch-up behandeling nodig.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Wij geven garantie voor het resultaat. Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat en u wilt de behandeling ongedaan maken, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Wat moet ik de arts vertellen over het consult?

De arts zal vragen stellen over uw gezondheid, medicijngebruik en eerdere ingrepen. Probeer deze vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden.

Waarvoor gebruiken wij hyaluronzuren pijn?

Wij gebruiken fillers om de lijnen en rimpels in het gezicht te vervagen, om vollere lippen te creëren en gezichtscontouren, zoals jukbeenderen en wangen, opnieuw vorm te geven.

Doet de behandeling met hyaluronzuur pijn?

U kunt in het begin een steekje voelen, maar dat duurt maar heel even. De fillers worden geïnjecteerd met behulp van uiterst dunne naaldjes en, indien nodig, kunnen wij het te behandelen gebied verdoven. Indien de filler wordt gebruikt in de lippen gebruiken wij vaak een grotere verdoving. Dit garandeert een comfortabelere procedure.

Hoe lang hebben fillers effect?

Eén van de grote voordelen is dat het effect langdurig is, maar niet permanent. Hoe lang het resultaat van een behandeling zichtbaar is hangt van verschillende factoren af, zoals het huidtype, de levensstijl en de leeftijd. Na een eerste behandeling wordt het aanbevolen de behandeling na 6 tot 12 maanden te herhalen. Een behandeling van de lippen houdt ongeveer 6 tot 9 maanden aan. Bij grote behandelingen zien wij dat het effect vaak langer dan twee jaar aanhoudt.

Hoeveel kost een behandeling met hyaluronzuur?

Prijzen van de behandeling zijn gebaseerd op de hoeveelheid vuller die nodig is. Wij ontwikkelen samen met u een programma dat aan uw behoeften voldoet.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Interesse in een neuslippenplooi behandeling?

Reviews