Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Juvéderm een zachte, hydraterende filler

1
uit 579 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

Juvéderm: een zachte, hydraterende filler

Juvéderm verbetert fijne rimpels, zorgt voor vollere lippen en geeft meer volume in het gezicht.

 • Verbeteren van rimpels
 • Verbeteren van de lipcontour en liplijnen
 • Vollere lippen
 • Volumeherstel en contourverbetering
 • Verbeteren van hangende mondhoeken

De filler Juvéderm komt van nature in het lichaam voor als hyaluronzuur, dat zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de productie van hyaluronzuur echter af. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels. Juvéderm vervangt het natuurlijke hyaluronzuur. Het is een gel die kleine kussentjes vormt in de huid, waardoor oneffenheden worden opgevuld. We gebruiken het voor het verbeteren van rimpels, de Liquid Facelift, vergroten van de lippen, en het verwijderen van wallen onder de ogen.

Wat is een hyaluronzuur filler?

Hyaluronzuur fillers zijn ons gereedschap in de strijd tegen volume- en vormverlies. Na een behandeling is het volume op de behandelde plek(-ken) direct hersteld en is de huid egaler. Afhankelijk van de behandeling waarvoor u gekozen heeft worden gezichtscontouren verbeterd, wallen en donkere kringen verwijderd, rimpels vervaagd, lippen opgevuld en kunnen littekens worden verminderd. Alles met een natuurlijk resultaat.

De fillers die wij bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken hebben als groot voordeel dat ze een onmiddellijk, maar niet-permanent resultaat geven. Het hyaluronzuur in de filler wordt net als ons lichaamseigen hyaluronzuur op natuurlijke wijze afgebroken. Afhankelijk van het soort behandeling kan het resultaat jaren zichtbaar blijven.

Mocht u niet tevreden zijn, dan kunnen de injectables worden geremodelleerd of zelfs op een niet-chirurgische wijze weer worden verwijderd.

Om een jojo-effect te voorkomen, raden wij u altijd aan om op tijd een touch-up te laten uitvoeren om zo een langdurig behandeleffect te realiseren. Ook kan het nodig zijn om 9 tot 12 maanden na de initiële ingreep een herhalingsbehandeling, waarbij bijvoorbeeld een kleinere hoeveelheid hyaluronzuur wordt ingebracht, plaats te laten vinden.

De soepelheid en veerkracht van onze huid is te danken aan hyaluronzuur.  De filler Juvéderm houdt de vochtbalans van de huid in stand. Helaas heeft hyaluronzuur één groot nadeel: naarmate we ouder worden, neemt de productie ervan af, wordt onze huid slapper en kunnen er rimpels ontstaan. Mocht je dit niet zien zitten, dan kunnen we hier tegenwoordig gelukkig iets aan doen: fillers.

De fillers die we gebruiken in Kliniek Dokter Frodo zijn allemaal gemaakt van hyaluronzuur. We gebruiken het als natuurlijk antwoord op het verouderen van de huid voor bijvoorbeeld niet-chirurgische facelifts, het wegtoveren van wallen, opvullen van lippen en behandelen van littekens en oneffenheden.

Fillers worden in Kliniek Dokter Frodo verder gebruikt voor:

Wat is Juvéderm?

Juvéderm is één van de populairste en meest gebruikte fillers ter wereld. Dankzij de revitaliserende werking van het veelzijdige Juvéderm is het een ideale filler om lippen op te vullen en om rimpels weg te werken. Deze hyluronzuur filler gebruiken we tevens voor onze Liquid Facelift.

De basis voor Juvéderm werd al in 1934 gelegd, toen de medisch onderzoekers Karl Meyer en John Palm (beiden verbonden aan de Columbia University in New York) de hydraterende werking van hyaluronzuur ontdekten. Toch duurde het langer dan zestig jaar tot er cosmetische behandelingen mee werden uitgevoerd: pas in 1996 werd hyaluronzuur voor het eerst gebruikt als huidfiller. Juvéderm is ontwikkeld door het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan.

Van Juvéderm zijn diverse varianten op de markt, waardoor deze breed inzetbare filler op verschillende behandelingen kan worden toegespitst. Zo gebruiken we in onze kliniek Juvéderm Volbella voor wallen en lijnen bij de lippen. Juvéderm Voluma geeft een lift en is daarom een geliefde filler voor volumeverlies bij de wangen, jukbenen, slapen, neus-lippenplooi, mondhoeken, kin en de kaaklijn. Een overzicht:

 • Juvéderm Ultra Smile: met deze hyaluronzuurfiller vullen we de lippen op
 • Juvéderm Ultra 2: voor het opvullen van lichte en matige rimpels
 • Juvéderm Ultra 3: deze huidfiller gebruiken we voor matige tot diepe rimpels
 • Juvéderm Ultra 4: de ideale filler voor diepe rimpels en volumeherstel
 • Juvéderm Hydrate: deze niet-permanente filler hydrateert de hals, handen, decolleté en het gezicht
 • Juvéderm Volbella: een geschikte injectable voor wallen, liplijnen en rokerslijntjes
 • Juvéderm Voluma: herstelt het volume van de wangen, mondhoeken, kin, slapen en wangen
 • Juvéderm Volift: een fijne filler voor het verzachten van de lachrimpels tussen de neus en mondhoeken

Welke overige fillers gebruiken wij in onze kliniek?

In onze kliniek werken we met onderstaande soorten fillers op basis van natuurlijk en afbreekbaar lichaamseigen hyaluronzuur:

Macrolane

Wij gebruiken in de kliniek Macrolane vooral bij een behandeling voor het verminderen van littekens en lichaamscontouren. We zijn met Macrolane in staat om de vorm van uw lichaam op een natuurlijke, niet-permanente wijze aan te passen. Macrolane is een dikkere variant van Restylane.

Geen permanente fillers bij Dokter Frodo: waarom niet?

Fillers zijn onder te verdelen in twee groepen: die wel en die we niet in Kliniek Dokter Frodo gebruiken. De belangrijkst keuze is het al dan niet veilig zijn van de filler. Aangezien wij alleen werken met fillers die op termijn door het lichaam worden afgebroken, zijn permanente fillers (die door weefsel worden ingekapseld) bij ons dus niet verkrijgbaar. Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af en zoals gezegd werken wij in Kliniek Dokter Frodo daarom niet met onafbreekbare fillers.

De afbreekbare fillers waarmee wij voornamelijk werken zijn Juvéderm en Restylane. De ingespoten filler geeft meteen volume en stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen. Afhankelijk van het type behandeling (bijvoorbeeld een Liquid Facelift of een (anti-) wallen behandeling) kan de afbraak van het hyaluronzuur in de filler na anderhalf jaar langzaam inzetten en kan een touch-up behandeling een jojo-effect voorkomen.

Fillers die niet biologisch afbreekbaar zijn en waarmee wij dus niet werken, worden door het weefsel ingekapseld en blijven daardoor op de ingespoten plek zitten. Omdat de verouderingsprocessen in de huid gewoon hun gang blijven gaan, ontstaan er natuurlijk nieuwe rimpels in het behandelde gebied. De snelheid waarmee dat gebeurt kan verschillen van twee tot vijf jaar.

De kans op complicaties en verharding van de huid is bij niet-afbreekbare fillers zodanig groot dat in combinatie met de onomkeerbaarheid van de behandeling Kliniek Dokter Frodo niet met deze producten werkt. Omdat wij voorlichting zeer belangrijk vinden, geven wij u een aantal voorbeelden van niet-afbreekbare fillers zodat u zich goed kunt informeren:

PMS (hier werken wij niet mee)

Dit is de bekendste en meest populaire biologisch niet-afbreekbare filler. PMS (polymethyl siloxane), ook wel IPS (injectable purified silicone) genoemd, is tevens bekend als siliconenolie. Siliconenolie heeft een slechte reputatie gekregen omdat het wordt ingekapseld en in de loop der tijd steeds toeneemt, waardoor het harder en groter wordt.

Bio-Alcamid en Aquamid (hier werken wij niet mee)

Bio-Alcamid wordt gebruikt om de huid meer volume te geven. Het is net als Aquamid een transparante steriele gel en bestaat voor 96% uit water dat gebonden is aan 4% polyalkylimide. Het geeft problemen van inkapseling en irritatie, zeker op de lange termijn. Slecht nieuws in media over fillers gaat bijna altijd over deze middelen.

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af en zoals gezegd werken wij in Kliniek Dokter Frodo daarom niet met afbreekbare fillers.

Informatietabel

ProductWat doet hetWerkt voorWerkt niet voor
Fillers (Restylane, Juvéderm)
 • Vult op
 • Verbeteren van rimpels
 • Liquid Facelift
 • Vergroten van lippen
 • Verwijderen wallen onder ogen
 • Opvullen en verstevigen van de neus-lippen plooi
 • Opvullen volume op de jukbeen
 • Opvullen van de kaaklijn
 • Kleine correcties van de kin
 • Kleine correcties van de neus
 • Opvullen van rimpels in de hals en decolleté
 • Volume terug brengen in de handen
 • Stil leggen spier
Macrolane
 • Verbeteren van de lichaamscontour zonder operatie

 

 • Reconstructie na een trauma
 • Het verminderen van littekens
 • Het opvullen van deukjes na liposuctie
 • Volumecorrectie van handen
 • Stil leggen van spier
 • Opvullen van rimpels

Veiligheid van Juvéderm

Juvéderm en Restylane zijn wereldwijd de meest gebruikte injectables. In Kliniek Dokter Frodo gebruiken we deze fillers al sinds onze oprichting. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd waardoor er een schat aan ervaring mee is opgedaan.

De hyaluronzuren in de fillers die wij in Kliniek Dokter Frodo gebruiken, blijven na plaatsen op hun plek zitten en bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nagenoeg nihil.

Juvéderm en Macrolane zijn allemaal uitgebreid getest in klinische onderzoeken waarbij de veiligheid voor cosmetisch gebruik is aangetoond. Omdat alle in onze kliniek gebruikte fillers biologisch afbreekbaar zijn, komt het zelden voor dat er een ongewenste reactie optreedt. Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, dan kunnen we, in tegenstelling tot permanentie fillers, de filler er weer uit halen.

Bijwerkingen en complicaties van Juvéderm

Na behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn de reacties mild van aard en verdwijnen ze kort na de behandeling. Lippen kunnen na een behandeling een paar dagen lang opgezwollen zijn.

Over het algemeen zijn injectable behandelingen, zoals de Liquid Facelift, de ogen/wallen behandeling en de lipvergroting, korte ingrepen waarbij (indien gewenst) een lokale verdoving gegeven kan worden. De hersteltijd is kort en u kunt de dagelijkse werkzaamheden in de meeste gevallen direct na de behandeling hervatten.

Wij raden u aan om na iedere behandeling directe blootstelling aan zonlicht te vermijden of u goed in te smeren en een zonnehoed te dragen.


Ervaringen

Feiten over fillers

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Niet nodig

Duur

Tot 30 minuten

Product

Hyaluronzuur fillers

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

6 tot 18 maanden

Neem contact op

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.
Videoconsult aanvragen
Bel: 020 421 1559
WhatsApp +31 631 59 55 24

8.9/10 Rating
579 Reviews

4.8/5 Rating
66 Reviews

020 421 1559 Plan een videoconsult