phone icon
email icon
Maak een afspraak
9,6 / 10 klantbeoordeling
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat

Juvederm

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Fillers van JUVÉDERM®

Iedereen heeft natuurlijk haar eigen schoonheidsideaal. De ene is op zoek naar wat meer volume in het gezicht, de andere wenst een betere versie van zichzelf. Met de fillers van JUVÉDERM® bereiken we dit resultaat zonder operatieve ingreep.

Haar frisse uiterlijk is één van de handelsmerken van de 44-jarige Sylvie Meis, succesvol presentatrice, moeder en model. Zij vertrouwt volledig op JUVÉDERM®, ’s werelds nummer één merk hyaluronzuurfillers, waardoor zij zich iedere dag mooi en zelfverzekerd voelt. ‘Ik heb geen schoonheidsideaal, ik heb een welzijnsideaal! Als mijn spiegelbeeld een glimlach op mijn gezicht tovert, dan kan ik de hele wereld aan.’

JUVÉDERM® verbetert fijne rimpels, zorgt voor vollere lippen en geeft meer volume in het gezicht. De filler Juvéderm komt van nature in het lichaam voor als hyaluronzuur en zorgt voor soepelheid en veerkracht van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor de huid slapper wordt en er rimpels ontstaan.

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Verdoving Niet nodig
 • Duur Tot 30 minuten
 • Product Hyaluronzuur fillers
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duurzaamheid 6 tot 18 maanden

Dokter Frodo: specialist op het gebied van Juvéderm fillers

Dokter Frodo werkt al jarenlang met fillers van Juvéderm en is een autoriteit in het toepassen van fillers. Bij de kliniek werken we al sinds de oprichting met deze fillers.

Dokter Frodo is internationaal trainer, leidt vakgenoten in het binnen- en buitenland op, doet wetenschappelijk onderzoek en is internationaal spreker. Hij is dan ook aangesloten als cosmetisch arts bij de NVCG.

Verder zijn alle artsen van onze kliniek aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de Allergan Medical Institute en de Dutch Aesthetic Laser Association.

 • Verbeteren van rimpels
 • Verbeteren van de lipcontour en liplijnen
 • Vollere lippen
 • Volumeherstel en contourverbetering
 • Verbeteren van hangende mondhoeken
"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Wat is Juvéderm?

Wat is Juvéderm?

Juvéderm is een van de populairste en meest gebruikte fillers ter wereld. Dankzij de revitaliserende werking is het een ideale filler voor lippen opvullen en het verminderen of zelfs verwijderen van rimpels. Deze veelzijdige hyaluronzuur filler gebruiken we ook voor onze Liquid Facelift.

Soorten Juvéderm

Soorten Juvéderm

Van Juvéderm zijn diverse varianten op de markt, waardoor we deze breed inzetbare filler bij verschillende behandelingen toepassen. Zo gebruiken we in onze kliniek Juvéderm Volbella voor wallen en lijnen bij de lippen. Juvéderm Voluma geeft een lift en is daarom een geliefde filler voor volumeverlies bij de wangen, jukbeenderen, slapen, neuslippenplooimondhoekenkin en kaaklijn.

De geschiedenis van Juvéderm

De geschiedenis van Juvéderm

De basis voor Juvéderm werd al in 1934 gelegd, toen medisch onderzoekers Karl Meyer en John Palm (beiden verbonden aan de Columbia University in New York) de hydraterende werking van hyaluronzuur ontdekten. Toch duurde het langer dan zestig jaar tot er cosmetische behandelingen mee werden uitgevoerd: pas in 1996 werd hyaluronzuur voor het eerst gebruikt als huidfiller. Juvéderm is ontwikkeld door het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Allergan.

 

Wat is een hyaluronzuur filler?

Wat is een hyaluronzuur filler?

Hyaluronzuur fillers zijn ons gereedschap in de strijd tegen volume- en vormverlies. Na een behandeling is het volume op de behandelde plek(ken) direct hersteld en is de huid egaler. Afhankelijk van de gekozen behandeling, verbeteren gezichtscontouren, verdwijnen wallen en donkere kringen, vervagen rimpels, vullen lippen op en verminderen littekens. En dat allemaal met een natuurlijk resultaat.

 

Direct, maar niet-permanent resultaat

Direct, maar niet-permanent resultaat

De fillers die we bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken hebben als groot voordeel dat ze een onmiddellijk, maar niet-permanent resultaat geven. Het hyaluronzuur in de filler wordt net als ons lichaamseigen hyaluronzuur op natuurlijke wijze afgebroken. Afhankelijk van het soort behandeling, is het resultaat jaren zichtbaar.

Mocht u niet tevreden zijn over het resultaat, dan is het mogelijk om de injectables aan te passen of zelfs op een niet-chirurgische wijze te verwijderen.

Holistische behandeling met Juvéderm

Holistische behandeling met Juvéderm

Bij een holistische behandeling bekijken we uw specifieke behoeften niet afzonderlijk, maar richten we ons op het totaalbeeld van uw gezicht voor de meest optimale verbetering van je uitstraling. Simpel gezegd: we behandelen geen afzonderlijke rimpels, maar juist de zones en structuren die nodig zijn om jouw gewenste uitstraling te bereiken. Naast hyaluronzuurfillers gebruiken we toxines om expressierimpels te verminderen en zo het gewenste uiterlijk te bereiken.

Behandelgebieden van Juvéderm

Met fillers van het merk Juvéderm kunnen we een groot aantal gebieden van uw gezicht behandelen.

 1. Voorhoofd
 2. Slaap
 3. Wallen onder de ogen
 4. Jukbeen
 5. Neuslippenplooi
 6. Boven de lip
 7. Lippen
 8. Kin
 9. Kaaklijn
 10. Wangen

 

Fillers op basis van JuvédermPrijs
Juvéderm 1ml € 500,-
Juvéderm 2ml€ 850,-
Fillers oplossen (hyaluronidase)€ 500,-

Prijzen van fillers met Juvéderm

In onderstaande tabel vindt u de prijzen voor onze behandelingen met fillers van het merk Juvéderm. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid die we moeten gebruiken.

Veiligheid van Juvéderm

Veiligheid van Juvéderm

Juvéderm is wereldwijd een van de meest gebruikte injectables. In Kliniek Dokter Frodo gebruiken we deze fillers al sinds onze oprichting. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen behandelingen met deze fillers uitgevoerd, waardoor er een schat aan ervaring mee is opgedaan.

Juvéderm is uitgebreid getest in klinische onderzoeken, waarbij de veiligheid voor cosmetisch gebruik is aangetoond. Omdat alle fillers die we in onze kliniek gebruiken biologisch afbreekbaar zijn, komt het zelden voor dat er een ongewenste reactie optreedt. Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, dan kunnen we de filler, doordat hij niet-permanent is, verwijderen.

Bijwerkingen en complicaties van Juvéderm

Bijwerkingen en complicaties van Juvéderm

Na behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn de reacties mild van aard en verdwijnen ze kort na de behandeling. Lippen kunnen na een behandeling een paar dagen lang opgezwollen zijn.

De hersteltijd is kort en u kunt uw dagelijkse werkzaamheden in de meeste gevallen direct na de behandeling hervatten. We raden u aan om na iedere behandeling directe blootstelling aan zonlicht te vermijden of u goed in te smeren en een zonnehoed te dragen.

Verdoving

Verdoving

Over het algemeen zijn injectable behandelingen, zoals de Liquid Facelift, de ogen/wallen behandeling en de lipvergroting, korte ingrepen waarbij we indien gewenst een lokale verdoving kunnen geven.

Informatietabel

ProductWat doet hetWerkt voorWerkt niet voor
Fillers (Restylane, Juvéderm)Vult opVerbeteren van rimpels
Stil leggen spier
Liquid Facelift
Vergroten van lippen
Verwijderen wallen onder ogen
Opvullen en verstevigen van de neus-lippen plooi
Opvullen volume op de jukbeen
Opvullen van de kaaklijn
Kleine correcties van de kin
Kleine correcties van de neus
Opvullen van rimpels in de hals en decolleté
Volume terug brengen in de handen
Welke overige fillers gebruiken we in onze kliniek?

Welke overige fillers gebruiken we in onze kliniek?

In onze kliniek werken we met de onderstaande fillers op basis van natuurlijk en afbreekbaar lichaamseigen hyaluronzuur:

Restylane

Naast fillers van het merk Juvéderm, maken we gebruik van het merk Restylane. Restylane gebruiken we voornamelijk bij de behandeling van fijne lijntjes en diepe groeven.

Geen permanente fillers bij Dokter Frodo: waarom niet?

Geen permanente fillers bij Dokter Frodo: waarom niet?

Bij Kliniek Dokter Frodo maken we een strenge selectie van de fillers die we wel en niet gebruiken. Het belangrijkste vinden we de veiligheid van de filler. Aangezien we alleen werken met fillers die op termijn door het lichaam worden afgebroken, zijn permanente fillers (die door weefsel worden ingekapseld) bij ons niet verkrijgbaar.

Permanente fillers

Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s – die ook na jaren nog op kunnen treden – zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Wanneer de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen, kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid.

De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente fillers af en zoals gezegd werken we in Kliniek Dokter Frodo daarom niet met onafbreekbare fillers.

Afbreekbare fillers

Afbreekbare fillers

De fillers waar we voornamelijk mee werken, Juvéderm en Restylane, zijn afbreekbare fillers. De ingespoten filler geeft meteen volume en stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van nieuw collageen. Afhankelijk van het type behandeling zet de afbraak van het hyaluronzuur uit de filler na anderhalf jaar langzaam in. Met een tijdige touch-up-behandeling voorkomt u een jojo-effect.

Fillers die niet biologisch afbreekbaar zijn en waarmee we dus niet werken, worden door het weefsel ingekapseld en blijven daardoor op de ingespoten plek zitten. Omdat de verouderingsprocessen in de huid gewoon hun gang blijven gaan, ontstaan er natuurlijk nieuwe rimpels in het behandelde gebied. De snelheid waarmee dat gebeurt, kan verschillen van twee tot vijf jaar.

De kans op complicaties en verharding van de huid is bij een onomkeerbare behandeling met niet-afbreekbare fillers dusdanig groot dat Kliniek Dokter Frodo niet met deze producten werkt. Omdat we voorlichting zeer belangrijk vinden, geven we u een aantal voorbeelden van niet-afbreekbare fillers zodat u zich goed kunt informeren.

PMS-fillers

PMS-fillers

Bij Dokter Frodo werken we niet met PMS-fillers.

Dit is de bekendste en meest populaire biologisch niet-afbreekbare filler. PMS (polymethyl siloxane), ook wel IPS (injectable purified silicone) genoemd, is tevens bekend als siliconenolie. Siliconenolie heeft een slechte reputatie gekregen omdat het wordt ingekapseld en in de loop der tijd steeds toeneemt in volume, waardoor het harder en groter wordt.

Bio-Alcamid en Aquamid

Bij Dokter Frodo werken we niet met Bio-Alcamid en Aquamid fillers.

Bio-Alcamid gebruiken artsen om de huid meer volume te geven. Het is net als Aquamid een transparante steriele gel die voor 96% bestaat uit water dat gebonden is aan 4% polyalkylimide. Het geeft problemen van inkapseling en irritatie, zeker op de lange termijn. Slecht nieuws in media over fillers gaat bijna altijd over deze middelen.

Consult inplannen

Consult inplannen

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen met onze fillers van Juvéderm? Dan plant u gemakkelijk een (video)consult in. Een consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens het consult bespreken we uw wensen en de mogelijkheden.

Reviews