phone icon
email icon
Maak een afspraak
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd

Ultralift

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Ultralift

Zowel de Ultralift als de Ulthera behandeling wordt vergeleken met een ‘facelift zonder te snijden’. De behandelingen geven inderdaad een liftend effect, maar dit kan absoluut niet vergeleken worden met een facelift. Wanneer er een teveel aan huid is, kan dit door middel van een facelift strak worden getrokken. Dit is met een non-invasieve behandeling als de Ultralift niet mogelijk. De Ultralift geeft een subtiele verbetering om vet onder de kin op te lossen en om de kaaklijn en wangen te liften. Wanneer er een combinatie wordt gemaakt met zowel fillers om het volumeverlies tegen te gaan als de Ultralift om de huid wat te krimpen, zien we mooie, maar wel subtiele resultaten.

Ultralift ultera behandeling dieptes

Behandeling in het kort

 • We beginnen met het bespreken van de behandeling.
 • Zodra we dit hebben besproken, ondertekent u het formulier Informed consent.
 • De behandeling begint met een reiniging van het oppervlak van de huid. Indien nodig doen we ook een dieptereiniging.
 • Vervolgens beginnen we met de Ultralift behandeling.
 • Als laatste bespreken we de geadviseerde producten voor dagelijkse verzorging en bescherming.
 • De gehele behandeling duurt 60 minuten.
ultralift behandeling resultaat dokter frodo

Hoe werkt de Ultralift behandeling?

De Ultralift is een behandeling die werkt op basis van ultrasound, oftewel geluidsgolven. Deze geluidsgolven creëren allemaal kleine gaatjes op verschillende dieptes. Deze kleine gaatjes worden ongeveer 1mm van elkaar geplaatst, waardoor er een natuurlijk wondgenezingsproces ontstaat en de huid krimpt. Doordat de huid krimpt, wordt de huid vanuit de buitenkant strakker.

Tijdens de Ultralift behandeling werken we op verschillende dieptes. Tijdens de handeling behandelen we altijd de diepte van 3mm en 1.5mm. Op deze diepte stimuleren we collageen en elastine en zullen de gaatjes die gemaakt worden ervoor zorgen dat de huid wat gelift wordt.

Daarnaast werken we op een diepte van 4.5mm wanneer er vet opgelost moet worden onder de kin. Deze diepte behandelen we alleen wanneer dat echt nodig is. Vet is namelijk ook een mooi fundament om stevigheid in de huid te behouden.

ultralift behandelingen resultaat dokter frodo

Voor wie is de behandeling bedoeld?

De Ultralift behandeling is bedoeld voor mensen die het volgende ervaren:

 • Vet onder de kin
 • Een minder strakke kaaklijn
 • Verouderde hals
 • Hangende wenkbrauwen

Daarnaast wordt de Ultralift behandeling ingezet als finishing touch na het behandelen van volumeverlies met fillers.

huidcentrum amsterdam zena

Voor wie is de behandeling niet geschikt?

Omdat de behandeling niet alleen invloed heeft op de huid, maar ook op de onderliggende spier- en vetlaag, is hij niet voor iedereen geschikt. U mag de Ultralift behandeling niet ondergaan als u:

 • Gebruikmaakt van huidverdunnende producten zoals tretinoïne (vitamine A-zuur) of isotretinoïne (Roaccutane)
 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Andere behandelingen heeft ondergaan (bespreek dit met de behandelaar)
 • (Huid)kanker heeft
 • Vitiligo heeft
 • Psoriasis heeft

 

Huidtherapie behandelingen huidcentrum dokterfrodo

Huidcentrum amsterdam dokter frodo

Hoe vaak moet de Ultralift behandeling uitgevoerd worden?

De Ultralift behandeling dient 2 keer uitgevoerd te worden met 6 weken ertussen. Na ongeveer 6 maanden is het resultaat zichtbaar. Jaarlijks zou er een onderhoudsbehandeling uitgevoerd kunnen worden.

 

Prijzen Ultralift behandeling

UltraliftPrijs
1 Ultralift behandeling€ 800,-
2 Ultralift behandelingen€ 1.500,-
huidcentrum amsterdam nvh nederlandse vereniging huidtherapeuten

Doet de Ultralift behandeling pijn?

De behandeling wordt als gevoelig ervaren.
De kaaklijn en het voorhoofd, tegen het bot aan, wordt als het gevoeligst ervaren. U voelt hitte in de huid en er kan soms zenuwpijn voelbaar zijn in de tanden. Dit is overigens niet schadelijk. Na de behandeling kan de huid wat beurs aanvoelen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en is er soms een milde zwelling zichtbaar. Dit trekt binnen enkele uren weer weg.

skinceuticals na de behandeling huidcentrum

Geadviseerde producten om de behandeling te ondersteunen

Om een beter resultaat te krijgen, adviseren we om onderstaande producten te gebruiken na de behandeling.

 • CE Ferulic, vitamine C is het bouwsteentje van collageen en elastine en ondersteunt deze behandeling.
 • G.E. Interrupter, dit product vertraagt het versuikeringsproces van collageen en elastine en werkt daardoor anti-aging.
 • SPF 30 of 50, de huid dient altijd goed te worden beschermd tegen de zon.
contact kliniek dokter frodo

Contact met de kliniek

Behandel uw huid veilig met de Ultralift behadeling en boek de behandeling in Amsterdam bij Kliniek Dokter Frodo. Op deze manier weet u zeker dat uw huid in topconditie komt. Boek nu een afspraak en geniet van een mooie, strakke huid. Voor vragen neemt u contact met ons op.

Veelgestelde vragen over Ultralift

is ultralift pijnlijk?

Door de geluidsgolven kunt een lichte prikkeling voelen. Iedereen ervaart de behandeling anders, waarbij pijn niet genoemd wordt. Uiteraard hangt het gevoel af van uw eigen niveau van pijnsensatie. Indien u zeer gevoelig bent voor prikkels en pijn, wordt geadviseerd om voor de behandeling een pijnstiller te nemen.

Waarom heb ik 2 behandelingen nodig?

Bij de Ultralift behandeling heeft u 2 behandelingen nodig. Hierbij zien we nagenoeg geen bijwerkingen.
De Ulthera behandeling (oudere variant van de ultrasound behandeling)wordt in één behandeling uitgevoerd en geeft daarmee een stukje sneller resultaat, maar veeel meer bijwerkingen. Deze bijwerkingen worden veroorzaakt doordat de behandeling zeer intensief is. Hierdoor ontstaat ongewenst vetverlies en onderhuidse structuren zoals zenuwen beschadigd raken.

De tijdswinst van een crashbehandeling weegt niet op tegen de nadelen.
Wij zijn ervan overtuigd dat goede huidverbetering tijd kost en dat u beter die tijd kunt nemen om een langdurig mooi resultaat te krijgen op een veilige manier.
Mocht u toch liever een intensieve crashbehandeling willen dan zijn er genoeg klinieken te vinden die dat voor u kunnen uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van ultralift

Ultralift is een niet-operatieve behandeling, waarbij uw lichaam vrijwel geen tijd nodig heeft om te herstellen. U hoeft uw werkzaamheden en activiteiten niet te onderbreken. De behandeling stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen, zonder beschadigingen van uw huid. Bereikte resultaten blijven langdurig zichtbaar, met meestal slechts een enkele behandeling.

Is het veilig

Ja, een Ultralift behandeling is veilig. Ultrasone energie wordt al meer dan vijftig jaar in de medische wereld gebruikt. Jaarlijks vindt een groot aantal behandelingen plaats. Ultralift is een veilige behandeling om zowel uw wenkbrauwen, de onderkant van uw kin en de huid van uw gezicht en hals te verstrakken en te liften.

Is de behandeling al na een keer zichtbaar?

Na de eerste behandeling is het liftende proces in gang gezet, maar het optimale resultaat is pas na twee behandelingen zichtbaar.

Wat kan ik doen na de Ultralift voor een optimaal resultaat?

Direct na de behandeling kunt u uw gewone werkzaamheden en activiteiten hervatten. Als uw huid rood is, dan verdwijnt deze kleur binnen een aantal uur na de behandeling. Ultralift is niet-chirurgisch en kent een zeer korte herstelperiode.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Ultralift wordt toegepast met behulp van een applicator. Deze geeft zogenaamde gefocuste energie af op de exact gewenste diepte onder uw huid. Dit zorgt voor een liftend effect. Uw huid wordt tijdens de behandeling niet beschadigd. De warmte die door de gefocuste energie ontstaat, stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen. Hierdoor ontstaat een geleidelijke verstrakking, die uiteindelijk het liftende effect van de huid bewerkstelligt.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van verschillende factoren. De oppervlakte van het te behandelen gebied en uw individuele behandelplan spelen hierin mee. Normaal gesproken duurt een behandeling 30 tot 45 minuten. Meestal geven twee behandelingen het gewenste resultaat.

Wanneer is het effect van de Ultralift optimaal?

Het is mogelijk dat u meteen na de behandeling al resultaat ziet. Dit verschilt echter per persoon. Het uiteindelijke resultaat wordt doorgaans na 3 tot 6 maanden bereikt. Hoe lang de resultaten zichtbaar zijn, hangt af van uw leeftijd, uw leefstijl en de mate van huidverslapping.

Wat zijn de risico's van Ultralift?

Het gebruik van ultrasone energie in de medische wereld is veilig. Dit is door verschillende wetenschappelijke onderzoeken bewezen. Iedere behandeling heeft een kans op risico’s en complicaties. Zo ook Ultralift. De behandeling heeft een kleine kans op brandwonden en tijdelijk zenuwletsel. Blauwe plekken of strepen kunnen ontstaan in het behandelde gebied. Deze verdwijnen tijdens de dagen na de behandeling.

Is er een verschil tussen ultralift en een laserbehandeling?

Ultralift stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen en is bewezen effectief gebleken bij verschillende wetenschappelijke studies. Tijdens de behandeling worden de diepere huidlagen bereikt. Een laserbehandeling is niet goedgekeurd voor het liften van uw huid. Lasers bereiken niet dezelfde diepte als Ultralift en bovendien heeft u na een laserbehandeling een herstelperiode nodig. Het zijn twee verschillende technieken, die op andere manieren worden toegepast.

Waarom vindt er een intakegesprek plaats?

Tijdens het gesprek licht de behandelaar de techniek verder toe. Uw huid wordt beoordeeld en de behandelaar kijkt of u in aanmerking komt voor Ultralift. Belangrijke vragen over uw gezondheid worden gesteld en er wordt gekeken naar uw medische achtergrond. Geef eventueel medicijngebruik aan. Dit is van belang voor het resultaat van de behandeling. Het intakegesprek is het aangewezen moment om uw wensen en verwachtingen weer te geven. U heeft bovendien alle gelegenheid om vragen te stellen.

Is er een hersteltijd?

Nee, een Ultralift behandeling heeft geen hersteltijd.

Wat is het verschil tussen Ultralift vs Ultherapie?

Ultherapie was de gouden standaard voor huidverstrakking met ultrasound.
Deze techniek is op de markt gebracht in 2009. Sindsdien zijn er nieuwe inzichten en nieuwe behandelmethodes.
Bij Ultherapie zagen we veel complicaties die werden veroorzaakt doordat de behandeling (te?) intensief was. De belangrijkste complicatie bij Ultherapie was ongewenste vetverlies waardoor de huid dunner werd.
Verder is ultherapie zo intensief, dat het pijnlijk is.

Met de Ultralift behandeling wordt de behandeling in 2x uitgevoerd ipv ineens. Hierdoor is de hoeveelheid energie veel beter af te stemmen op de bewuste huidlaag en zijn er nagenoeg geen bijwerkingen. Het is niet pijnlijk en oppervlakkig vetverlies kunnen we voorkomen.

Reviews