Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Restylane

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Ga terug in de tijd met Restylane

Bij Kliniek Dokter Frodo behandelen we jaarlijks meer dan 3.000 cliënten  met Restylane. Met de hyaluronzuurfiller Restylane vullen we zowel fijne lijntjes als diepe groeven op. Hierdoor krijgt u met een korte en vrijwel pijnloze behandeling direct een jongere en frissere uitstraling. De behandeling is zeer veilig en uiterst effectief.

 • Rimpels wegwerken
 • Diepe groeven opvullen
 • Behandelingen voor een frisse, jonge uitstraling
 • Een filler op basis van een lichaamseigen stof
 • Niet-chirurgische behandeling: pijnloos, snel en natuurlijk
 • Geen permanent effect: lichaam breekt de filler zelf op natuurlijke wijze af

Plan een vrijblijvend consult in

Bij Kliniek Dokter Frodo plannen we voor elke behandeling een vrijblijvend consult in. Tijdens dit gesprek met de cosmetisch arts bespreekt u uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op.

Feiten over Restylane

Voorbereiding

Consult met cosmetisch arts

Verdoving

Verdovende crème (indien nodig)

Duur

Afhankelijk van behandeling

Product

Hyaluronzuurfiller Restylan

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Ongeveer 12 maanden

Specialist in Restylane behandelingen

Dokter Frodo heeft tijdens zijn internationale carrière een reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van filler en Botox behandelingen. Hij voert al meer dan tien jaar behandelingen uit.

De filler Restylane wordt samengesteld uit hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat de huid soepel en veerkrachtig blijft. Het menselijk lichaam maakt naarmate het ouder wordt echter steeds minder aan, waardoor de huid verslapt en er rimpels ontstaan. U kunt dit hyaluronzuur opnieuw aanvullen met een filler van Restylane. Deze gel vormt kleine, vochthoudende kussentjes die de huid opvullen en ervoor zorgen dat deze niet uitdroogt.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over Restylane

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Met fillers van hyaluronzuur gaan we de effecten van vocht- en volumeverlies op uw huid tegen. Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we Restylane voor het bestrijden van rimpels, vullen van lippen, verwijderen van wallen en kringen onder de ogen en het opvullen van de neuslippenplooi en het jukbeen.

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

Wat is een hyaluronzuur filler?

Met fillers van hyaluronzuur bestrijden wij zowel volume- als vochtverlies. Na een fillerbehandeling is de huid egaler en hebben de behandelde plekken in het gezicht weer hun ‘vertrouwde’ volume terug. We streven hierbij naar een zo subtiel en natuurlijk mogelijk resultaat – wij willen u geen ander gezicht geven, maar uw oude uitstraling teruggeven.

Hoewel de hyaluronzuurfillers van Dokter Frodo een onmiddellijk resultaat geven, zijn de fillers niet permanent. Dit komt omdat het lichaam het hyaluronzuur binnen anderhalf tot twee jaar op natuurlijke wijze afbreekt. Om niet te blijven jojo-en tussen een rimpelig gezicht en een jonge uitstraling raden wij u aan om 9 tot 12 maanden na de eerste behandeling een touch-up uit te blijven voeren.

Een groot voordeel van hyaluronzuur fillers is dat ze makkelijk te verwerken en te verwijderen zijn. Als u niet tevreden bent met het resultaat na een fillerbehandeling, dan zijn deze injectables eenvoudig opnieuw te modelleren. Met behulp van hyaluronidase kunnen wij er tevens voor zorgen dat het hyaluronzuur direct op natuurlijke wijze wordt afgebroken, waardoor we het effect van de behandeling ongedaan maken.

In Kliniek Dokter Frodo werken wij uitsluiten met fillers van hyaluronzuur, waardoor we op niet-chirurgische wijze facelifts uitvoeren, wallen verwijderen, lippen opvullen en overige oneffenheden behandelen. In dit overzicht ziet u onze mogelijke behandelingen met hyaluronzuur:

Wat is Restylane?

Restylane is een in Zweden ontwikkelde hyaluronzuurfiller, die wordt gemaakt door producent Q-Med AB. Doordat Restylane iets minder zacht is dan (het verder vrij vergelijkbare) Juvéderm is het uitermate geschikt voor het opvullen van fijne lijntjes en voor grotere volumes, wat resulteert in bijvoorbeeld mooie profiellijnen, volle lippen en minder rimpels. Bij Restylane varieert de grootte van de hyaluronzuur-partikels. De kleinere (Restylane Vital) zijn meer geschikt voor fijne lijntjes en de grotere (Restylane Perlane) voor diepere groeven.

De filler Restylane bestaat al langer dan 10 jaar; in maart 2005 werd de injectable door de Amerikaanse Center for Devices and Radiological Health (CDRH) en de Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd voor commercieel gebruik. Sindsdien zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen behandelingen met Restylane uitgevoerd. Hierdoor kunnen artsen met zekerheid zeggen dat het een veilige en betrouwbare filler is. Restylane bestaat uit gestabiliseerd, niet-dierlijk hyaluronzuur en water. De injectable zorgt ervoor dat de huid zich revitaliseert en verstevigt. Dit geeft u een zachter, frisser en jonger uiterlijk.

Doordat de huidfiller Restylane niet permanent is, dient u zich na een aantal maanden opnieuw te laten behandelen om het optimale resultaat te behouden en een jojo-effect te voorkomen. Hoe lang er tussen de oorspronkelijke behandeling en een vervolgbehandeling zit, verschilt per fillerbehandeling. Zo dient u bij een lipvergroting en huidverjonging ongeveer 6 maanden na de oorspronkelijke behandeling een vervolgbehandeling in te plannen. Bij het behandelen van de gezichtscontouren duurt het tussen de 6 en 12 maanden tot u zich weer opnieuw zou moeten laten behandelen.

Met welke overige fillers werken we bij Kliniek Dokter Frodo?

Juvéderm

Juvéderm heeft een zachte samenstelling en geeft een langdurige en natuurlijk resultaat. Voor de behandeling van wallen onder de ogen en lippen gebruiken we Juvéderm Volbella, vanwege de eigenschap dat het nagenoeg geen zwelling geeft en de natuurlijke vorm. Andere gebieden behandelen we meestal met Juvéderm Voluma. Voluma geeft veel ‘lift’ en corrigeert volumeverlies bij de wangen, jukbenen, slapen, neuslippenplooi, mondhoeken, kin en de kaaklijn. Kijk op onze speciale Juvéderm pagina voor meer info.

Sculptra

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, een synthetisch en hypoallergeen materiaal. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid. Het polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel zichtbaar.

Sculptra is bijzonder omdat het zich niet alleen leent voor het verminderen van de gevolgen van huidveroudering, maar ook de oorzaak van rimpels en lijnen aanpakt: collageen- en botverlies. Sculptra herstelt volume door (daar waar nodig) de aanmaak van lichaamseigen collageen te stimuleren, zodat lijnen en rimpels verminderen en de jeugdige uitstraling op natuurlijke wijze terugkeert. In onze kliniek in Amsterdam Zuid gebruiken we Sculptra voor:

 • Contourverbetering;
 • Meer volume in de wangen en bij de slapen
 • Verminderen van de marionetlijnen (mondplooihoeken)
 • Verminderen van de nasolabiale plooi (plooien tussen neus en mond)
 • Herstel contouren van kaak-en kinlijn.

Macrolane™

Macrolane™ is een dikkere variant van Restylane. Wij gebruiken in de kliniek Macrolane™ vooral bij een behandeling voor het verminderen van littekens en lichaamscontouren. We zijn met Macrolane™ in staat om de vorm van uw lichaam op een natuurlijke, niet-permanente wijze aan te passen.

Permanente fillers of niet-permanente fillers?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken we uitsluitend met fillers die naar verloop van tijd door het lichaam zelf worden afgebroken. Permanente fillers die door het weefsel worden ingekapseld gebruiken we dus niet voor onze behandelingen. Restylane en Juvéderm zijn de afbreekbare fillers waar we het meest mee werken. Deze fillers geven na het inspuiten direct meer volume en stimuleren tevens de aanmaak van nieuw collageen. De afbraak van hyaluronzuur begint gemiddeld anderhalf jaar na de behandeling zichtbaar te worden. Hoe snel dit precies gaat, verschilt per persoon en is tevens afhankelijk van het type behandeling. Zo zit er een verschil in de afbraak van hyaluronzuur na het opvullen van de lippen en na het uitvoeren van een Liquid Facelift. Onze cosmetisch arts adviseert u wanneer u uw touch-up behandeling zou moeten laten uitvoeren, om zo een jojo-effect te voorkomen.

Waarom we niet met permanente fillers werken

Permanente fillers zijn niet biologisch afbreekbaar. Hierdoor worden ze door het weefsel ingekapseld en blijven ze op hun plek. De verouderingsprocessen zetten zich desondanks gewoon door, waardoor er nieuwe rimpels ontstaan in het eerder behandelde gebied. Dit duurt gemiddeld zo’n twee tot vijf jaar. Daarnaast is de kans op complicaties en verharding van de huid bij niet-afbreekbare fillers aanzienlijk groot. Aangezien een behandeling met een permanente filler niet kan worden teruggedraaid, hebben we besloten dat we daar in Kliniek Dokter Frodo niet aan werken. Wilt u weten welke fillers een risico vormen?

Hoewel wij niet met permanente fillers werken, lichten wij u graag uitgebreid voor over alle soorten fillers, zodat u een weloverwogen keuze kan maken.

PMS (hier werken wij niet mee)

PMS (polymethyl siloxane) is de bekendste en meest populaire permanente filler. Deze biologisch niet-afbreekbare filler staat tevens bekend als siliconenolie en wordt ook wel IPS (injectable purified silicone) genoemd. Doordat het lichaam PMS inkapselt, wordt deze filler na verloop van tijd harder en groter. Siliconenolie wordt ingekapseld en neemt na verloop van tijd toe, waardoor het hard en groter wordt. Dit is ook de reden waarom deze filler zo’n slechte reputatie heeft en wij er in Kliniek Dokter Frodo niet mee werken.

Bio-Alcamid en Aquamid (hier werken wij niet mee)

Met Bio-Alcamid en Aquamid krijgt de huid meer volume. De transparante, steriele gel bestaat voor 96% uit water en voor 4% uit polyakylimide. Dat klinkt misschien tamelijk onschuldig, maar Bio-Alcamid en Aquamid zorgen op het lange termijn voor irritatie en problemen met inkapseling. Als er in de media negatieve verhalen verschijnen over injectables, betreft het vrijwel altijd deze middelen.

Doordat permanente fillers uit stoffen bestaan die uit nature niet in het lichaam voorkomen (in tegenstelling tot niet-permanente fillers), worden deze stoffen niet door het lichaam afgebroken. Hierdoor kunt u verschillende problemen ondervinden, soms pas jaren na de oorspronkelijke behandeling. Zo kunnen gewichtsschommelingen en huidveroudering ervoor zorgen dat bobbels onder de huid zichtbaar worden.

Veel voorkomende klachten bij permanente injectables als Bio-Alcamid en PMS zijn:

 • Infecties
 • Harde bobbels
 • Excessieve kapselvorming

Wegens de bovengenoemde redenen raadt de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) het gebruik van permanente middelen af. Bij Kliniek Dokter Frodo staan we volledig achter dit besluit: wij behandelen u daarom nooit met permanente fillers.

Informatietabel

Product Wat doet het? Werkt voor: Werkt niet voor:
Fillers (Restylane, Juvéderm, Radiesse)
 • Vult op
 • Verbeteren van rimpels
 • Liquid Facelift
 • Vergroten lippen
 • Verwijderen wallen onder ogen
 • Opvullen/verstevigen neuslippenplooi
 • Opvullen volume jukbeen
 • Opvullen kaaklijn
 • Kleine correcties kin
 • Kleine correcties neus
 • Opvullen rimpels hals en decolleté
 • Volume terug brengen in handen
 • Stil leggen spier
Sculptra
 • Vult op en stimuleert aanmaak collageen
 • Huidverjonging
 • Verbeteren rimpels en lijntjes
 • Stil leggen spier
Macrolane™
 • Verbeteren van de lichaamscontour zonder operatie

 

 • Reconstructie na een trauma
 • Het verminderen van littekens
 • Het opvullen van deukjes na liposuctie
 • Volumecorrectie van handen
 • Stil leggen van spier
 • Opvullen van rimpels

Veiligheid van Restylane

Restylane is samen met Juvéderm wereldwijd de meest gebruikte injectable. Wij gebruiken deze filler bij Kliniek Dokter Frodo al sinds onze oprichting. Inmiddels zijn er over de hele wereld naar schatting meer dan 11 miljoen behandelingen met deze filler uitgevoerd, waardoor chirurgen hier al veel ervaring mee hebben en deze fillerbehandelingen met zekerheid en vertrouwen kunnen uitvoeren.

Via uitgebreide testen in klinische onderzoeken is aangetoond dat Restylane, Juvéderm, Sculptra, Radiesse en Macrolane allen veilig zijn voor cosmetisch gebruik. Omdat de fillers die wij in onze kliniek te Amsterdam Zuid gebruiken uit lichaamseigen stoffen bestaan, treedt er zelden een ongewenste reactie op. Mocht dit toch gebeuren, dan is het mogelijk om de filler direct op natuurlijke wijze te laten oplossen dankzij hyaluronidase.

De hyaluronzuren in de fillers die wij in Kliniek Dokter Frodo gebruiken, blijven na plaatsen op hun plek zitten en bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nagenoeg nihil.

Bijwerkingen en complicaties bij Restylane

Hoewel een behandeling met een hyaluronzuurfiller volkomen veilig en nagenoeg pijnloos is, kunnen er lichte reacties optreden na de behandeling. Voorbeelden van mogelijke bijwerkingen na een fillerbehandeling zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, pijn, gevoeligheid of een blauwe plek. Deze reacties zijn echter meestal mild van aard en zullen kort na de behandeling weer verdwijnen. Alleen de lippen zijn wat gevoeliger voor een behandeling met een niet-permanente filler: deze kunnen een paar dagen opgezwollen zijn.

Indien gewenst kan er bij de meeste behandelingen een lokale verdoving gegeven worden. De hersteltijd na een fillerbehandeling is kort, waardoor u uw dagelijkse werkzaamheden in de meeste gevallen direct kunt hervatten.

Wij raden u aan om na iedere behandeling directe blootstelling aan zonlicht te vermijden. Als u toch naar buiten gaat, dan dient u zich van te voren goed in te smeren en is het dragen van een zonnehoed aanbevolen.


Ervaringen