Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

C-ooglift

Uit 310 ervaringen
+
Tevreden cliënten
+
Ooglifts uitgevoerd

C-ooglift bij Kliniek Dokter Frodo

Bij wallen en rimpels rond de ogen is de C-ooglift de perfecte oplossing. Met de C-ooglift richten we ons op de oorzaak van de wallen onder de ogen en behandelen we het gehele gebied rondom de ogen.
– De “standaard wallen behandeling” is een quick fix waarbij het volume alleen onder de ogen wordt geplaatst. De kans op bijwerkingen is hierbij reeel en is het resultaat is minder natuurlijk.
– De C-lift behandeling herstelt het volume rondom de ogen en pakt de oorzaak van wallen onder de ogen aan. Dit doen we door het volume te herstellen op het jukbeen, wangen, slapen, de wenkbrauwen en onder de ogen. Hierdoor kunnen we een natuurlijk, veilig en voorspelbaar resultaat garanderen.

 • Veilige en pijnloze behandelingen
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Natuurlijk resultaat garantie
 • Kliniek in Amsterdam

Met de standaard wallenbehandeling zagen we veel bijwerkingen en is het resultaat niet zo natuurlijk. Daarop heeft Dokter Frodo de C-ooglift ontwikkeld. Met de C-lift pakken we eerst de structurele oorzaak van de wallen aan en plaatsen we slechts een geringe hoeveelheid volume onder de ogen. Hierdoor is C-ooglift is de meest natuurlijk en veilig filler behandeling voor wallen en kringen onder de ogen.

Feiten over de C-ooglift

Voorbereiding

Consult met de cosmetisch arts

Verdoving

Mogelijk indien gewenst

Duur

15 - 30 minuten

Product

Hyaluronzuur

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

2 tot 5 jaar

Behandeling van de gehele oogregio

Bij de C-ooglift behandeling kijken we naar naar de oogregio als geheel. Zo zien wij dat problemen rondom de ogen zoals wallen, donkere kringen, zakkende wenkbrauwen, maar ook kraaienpootjes, ontstaan door een cascade van veranderingen. Dan is de C-ooglift nodig als tegenkracht: dé behandeling die het verlies in jeugdigheid en volume door toedoen van beweging en zwaartekracht compenseert.

De oogregio veroudert relatief snel omdat er veel beweging is. Per dag knipperen we duizenden keren met onze ogen en de spieren rondom onze ogen zijn continu in beweging. Daarnaast verliest de huid haar collageen en elasticiteit. Volumeverlies is voor een groot deel verantwoordelijk voor de veroudering van de oogregio.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over de C-ooglift

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Met de C-ooglift behandeling verbeteren we de gehele oogregio.
Tijdens de veroudering gaat er veel volume verloren in de oogregio: de oogkassen worden kleiner en onderhuids vet verdwijnt langzaam. Doordat de huid niet kleiner wordt, maar juist ruimer, wordt deze in verhouding te groot. Dit zorgt voor een relatief overschot aan huid.

Hierdoor zakken de wenkbrauwen, en worden wallen onder de ogen meer prominent en wordt het gebied wat rommelig. Dit volumeverlies kunnen we goed herstellen door volume terug te plaatsen op de punten waar er een tekort is (zie ook de blog over veroudering van het gezicht).

Om dit natuurlijk en veilig te behandelen, heeft Dokter Frodo de C-ooglift ontwikkeld. Met de C-ooglift behandelen we de gehele oogregio. De C-ooglift is de meest complete ooglift behandeling voor wallen en kringen onder de ogen, maar ook tegen zakkende wenkbrauwen, kraaienpootjes en overhangende oogleden.

wallen specialist dokter frodo

Prijzen wallenbehandeling

Voor de standaard behandeling tegen wallen onder de ogen hanteren wij een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent. Vaak doen wij ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Tijdens de consult afspraak kijken we samen met u welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Wallen onder de ogen

Prijs

Behandeling met hyaluronzuur
Hyaluronzuur onder de ogen€ 850,-
Hyaluronzuur onder de ogen + jukbeen€ 1.350 – € 1.700,-
C-ooglift(gehele gebied rondom ogen)€ 1.700 – € 3.000,-
Behandeling met huidtherapie
Eye-regen behandeling€ 850,-
Carboxytherapie (3 behandelingen)€ 400,-
RF microneedling ogen€ 350,-
IPL onder de ogen€ 110,-

Volumeverlies rondom de ogen

C-ooglift-behandeling

 • Volumeverlies van de oogkas
 • Volumeverlies van het jukbeen
 • Volumeverlies van het onderhuids vet
 • Volumeverlies van de wenkbrauwen

Waarom een C-ooglift?

Met de C-ooglift geven we uw oogregio weer de vorm die staat voor een jeugdige uitstraling. Er wordt minder naar afzonderlijke gebieden gekeken, maar juist naar het geheel. De onderstaande behandelingen van afzonderlijke gebieden hebben vaak een nadeel op andere aspecten van de oogregio.

 • Heb je last van wallen?
  Dan kan je geopereerd worden aan je wallen of worden er fillers onder de ogen geplaatst om de wallen te verminderen.
  Nadeel: door alleen volume onder de ogen te plaatsen is de kans op zwelling groter.
 • Heb je last van kraaienpootjes?
  Dan is dit met een Botox prikje te verhelpen.
  Nadeel: wallen verslechteren door Botox in de kraaienpootjes te gebruiken.
 • Heb je laaghangende wenkbrauwen?
  Neem dan Botox voor een wenkbrauwlift, of overweeg een chirurgische wenkbrauwlift.
  Nadeel: een wenkbrauwlift met Botox verergert de voorhoofdslijntjes.
 • Heb je last van overhangende oogleden?
  Doe dan een chirurgische ooglidcorrectie.
  Nadeel: door een ooglidcorrectie verliest de huid op de wangen zijn of haar bolling.

Hoe werkt een C-ooglift?

Bij de C-ooglift kijken we naar de veroudering van de gehele oogregio en verbeteren we dit als geheel.

c lift oogregio behandeling

Bij de C-ooglift herstellen we het volumeverlies als geheel door kleine hoeveelheden volume te plaatsen precies op de plek waar het verloren is gegaan.
De C-ooglift is natuurlijk niet de oplossing voor alle indicaties rondom de ogen, maar door deze behandeling zien we hele goede en natuurlijke resultaten. Meer informatie over de behandeling van de oogregio met fillers.

De C van Chantal duidt op de regio waar we de behandeling uitvoeren, als een gekantelde hoefijzer: boven, naast en onder de ogen.

Bij een C-ooglift kunt u de volgende verbetering verwachten:

 • Wenkbrauwlift
 • Ooglidcorrectie
 • Minder wallen en donkere kringen
 • Minder lijntjes onder de ogen
 • Minder kraaienpootjes en voorhoofdslijntjes
 • Meer open blik

Ooglift behandeling

Stap 1: het consult

Het eerste consult is bedoeld om uw wensen, verwachtingen en onze behandelmogelijkheden op elkaar af te stemmen. We brengen tijdens dit consult ook uw gezicht in kaart waarbij uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken leidend zijn voor de C-ooglift.

Tijdens dit consult brengen we uw gezicht in kaart en bekijken we of de C-lift de beste behandeling voor u is. We bespreken uw situate en uw wensen door middel van onze 3D-gezichtsanalyse en de MD Codes™.

Hierdoor kunnen we de C-ooglift behandeling inzichtelijk maken en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen. Volgens het principe van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op en kijken we hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Wij zullen vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Hiermee sluiten we alle mogelijke risico’s uit en zorgen we ervoor dat u op een veilige manier geholpen wordt. Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Stap 2: de behandeling

Wanneer we samen met u hebben besloten hoe de C-ooglift eruit gaat zien, brengen we – wanneer u dit wilt – een plaatselijke verdoving aan. Vervolgens plaatst de arts het volume op de juiste locaties, net onder de huid. Zo herstelt en verjongt de oogregio en maken uw ogen een spectaculaire comeback.

Bij de C-ooglift werken we vanuit de slapen en jukbeenderen. Omdat we de behandeling in kleine stappen opbouwen, heeft u vrijwel geen last van bijwerkingen en zal het resultaat zeer natuurlijk opbouwen. Voorop staat dat u de behandeling als comfortabel ervaart. Na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een coldpack worden gekoeld.
Afhankelijk van het behandelplan dat we tijdens het consult met u hebben opgesteld, neemt de C-ooglift behandeling 15 minuten tot een half uur in beslag.

Stap 3: na de behandeling

Het eerste resultaat van de C-ooglift is al direct na de behandeling zichtbaar. Maar omdat hyaluronzuur 4 tot 6 weken nodig heeft om goed te settelen is het dus even wachten op het eindresultaat. Geduld is hier echt een schone zaak.

In tegenstelling tot een chirurgische ooglidcorrectie zijn er bij de C-ooglift nagenoeg geen bijwerkingen. Na de behandeling kunnen er zwellingen of blauwe plekjes ontstaan. Deze pakken we direct aan met verkoelende kompressen die het herstelproces direct in gang zetten. Mocht er een zwelling optreden of blauwe plek verschijnen, dan verdwijnen deze vanzelf. Indien één van deze bijwerkingen optreedt, raden wij u aan direct zonlicht op uw huid te vermijden om eventuele pigmentvlekken te voorkomen.

Hoe lang blijft het resultaat?
Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer (3 tot 5 jaar) zitten. Ondertussen zet de veroudering van het gezicht natuurlijk door (het verliest meer volume). Het resultaat van de C-ooglift kan daarom na 1,5 jaar wat terug lopen. De filler zit er dan nog steeds, maar om het resultaat te behouden kunt u een touch-up nodig hebben. Kliniek Dokter Frodo raadt u aan om niet te wachten tot het zover is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jojo-effect.

‘Donkere kringen en wallen onder mijn ogen gaven me een uitgebluste uitstraling. Als ik mezelf in de spiegel zag voelde ik me zo een paar jaar ouder. Bij Kliniek Dokter Frodo heb ik een C-ooglift ondergaan met fillers en sinds een lange tijd zie ik er weer uitgeslapen en vitaal uit. Ik kan het iedereen aanraden!’

Wat kost een C-ooglift?

De kosten van een C-ooglift behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler dat we nodig hebben. Voor de C-ooglift gebruiken we in het algemeen tussen de drie en twaalf ml  hyaluronzuur. Uitzonderingen daargelaten is de prijs van een C-ooglift vanaf € 1.350.

Is de behandeling veilig?

Absoluut. De C-ooglift behandeling wordt in kleine stapjes uitgevoerd en we doen deze ooglift met de fillers Restylane of Juvéderm. Deze fillers bestaan uit de lichaamseigen stof hyaluronzuur waar het lichaam nagenoeg niet op reageert. Een allergische reactie is dus zeer onwaarschijnlijk. Indien nodig is de filler oplosbaar.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

Volumetekort onder de ogen
Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

Hoe gaat de filler behandeling onder de ogen in zijn werk?

Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

Hoe lang duurt de filler behandeling onder de ogen?

De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Dit duurt ongeveer een half uur.

Is de filler behandeling onder de ogen pijnlijk?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling onder mijn ogen?

Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wanneer is het resultaat van de filler behandeling onder de ogen zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct al zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 6-8 weken zichtbaar.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van fillers onder de ogen? Is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?

Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Welke behandeling past bij mij?

Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

Hoe lang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Kan ik de dag na de behandeling weer werken?

Bijna iedereen kan de dag na de behandeling van wallen onder de ogen de volgende dag weer naar hun werk.
Indien u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, is die kans iets groter dat u de volgende dag(en) een blauwe plek heeft. Dit geldt ook voor zwelling. Indien u gevoeliger bent en snel op prikkels reageert is de kans op zwelling ook groter.
Wij adviseren om de eerste dagen na de behandeling niet te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Krijg ik vocht onder mijn ogen na een fillerbehandeling

Er kan vocht onder de ogen ontstaan na een fillerbehandeling als de filler direct onder de ogen wordt geplaatst zonder dat het gebied rondom de ogen wordt verstevigd. Fillers trekken namelijk altijd vocht aan en het is belangrijk dat de huid onder de ogen strak genoeg is of eerst strak genoeg gemaakt wordt(door c-lift of huidbehandeling) om dit probleem te voorkomen. Vroeger deden wij dit nog niet en zagen we veel problemen van zwelling en onregelmatigheden onder de ogen. Bij 80% van onze klanten verstevigen we de oogregio eerst voordat we de groef onder de ogen veilig kunnen opvullen. De artsen van Kliniek Dokter Frodo zorgen altijd voor de meest veilige behandeling.
Deze complicatie komt vaak voor als de verkeerde behandeling wordt gedaan. Het is dus erg belangrijk dat u zich pas laat behandelen als er een grondige 3D analyse van uw gezicht is gedaan.

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling

Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Wat kost de behandeling van wallen onder de ogen?

Voor de standaard behandeling tegen wallen onder de ogen hanteren wij een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent.
Vaak doen wij ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Dan kosten hiervoor kunt u terugvinden in de prijslijst.


Ervaringen