phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
9,6 / 10 klantbeoordeling

C-ooglift

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Ooglift bij Kliniek Dokter Frodo

Met de C-ooglift verbeteren we uw oogregio door de oorzaak van de wallen onder de ogen aan te pakken. We versterken het gebied rondom de ogen: jukbeen – slapen- wangen – (en soms) het gebied onder de ogen.

Veel mensen denken dat de behandeling van wallen onder de ogen snel en gemakkelijk. Dit is echt niet zo!

De wallen behandeling is een van de moeilijkste behandelingen en ziet er niet mooi uit als deze verkeerd wordt uitgevoerd.
Als team hebben wij ons gespecialiseerd om de meest natuurlijke en bovenal veiligste wallenbehandeling te garanderen.

 • Voorbereiding Consult met de cosmetisch arts
 • Verdoving Mogelijk indien gewenst
 • Duur 15 - 30 minuten
 • Product Hyaluronzuur fillers
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duurzaamheid 2 tot 5 jaar

De C-ooglift van Dokter Frodo

Bij een standaard wallenbehandeling zagen wij niet het resultaat dat verwacht mag worden bij een gerenommeerde kliniek. Het ziet er minder natuurlijk uit en geeft veel bijwerkingen. Daarom heeft Dokter Frodo de C-ooglift ontwikkeld. Bij de C-ooglift behandelen we de essentiële punten rondom uw ogen met injectables en/of fillers. We verbeteren eerst de structurele oorzaak van wallen onder de ogen. Indien nodig plaatsen we soms nog een geringe hoeveelheid volume direct onder de ogen.


Bent u op zoek naar meer uitgebreide en persoonlijke informatie over wallen? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen, maar voor het meest uitgebreide advies kunt u het beste een videoconsult plannen met onze consulente! Zij legt u alles uit over de oorzaak van wallen, geeft informatie over de verschillende mogelijkheden en geeft, samen met de arts een op maat gemaakt advies!

WORLD-LEADER-CLINIC-STANDARDS-DR-FRODO-GAYMANS

Veiligheid boven alles

Kliniek Dokter Frodo heeft een internationale reputatie als de absolute specialist op het gebied van filler behandelingen. Wij streven naar perfectie, werken met de veiligste middelen en doen geen concessies in veiligheid.
Wat dokter Frodo onderscheidt, is zijn passie voor en begrip van de anatomie rondom de ogen. Hij voert de behandeling met een artistieke oog uit en streeft naar het meest natuurlijke en veilige resultaat.
Een deel van de reden waarom dokter Frodo zo vertrouwd en zeer geprezen wordt, is zijn ervaring. Hij is al meer dan 15 jaar cosmetisch arts, doet wetenschappelijk onderzoek, geeft les voor de NVCG en is voor Allergan opleider AMI en Key Opinion Leader.

"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek doen wij meer dan 600 wallen behandelingen/ ooglifts per jaar. Door de hechte samenwerking binnen kliniek Dokter Frodo tussen de cosmetisch artsen KNMG en huidtherapeuten kunnen wij de beste wallenbehandeling garanderen. Om uw wallen te verbeteren, maken wij gebruik van de synergie tussen injectables en huidtherapie.

Door de combinatie van behandelingen brengen wij u van uw huidige situatie naar het eindresultaat.
Wij beloven de mooiste, de meest natuurlijke en veilige wallen behandeling!

C-lift-wallen-behandeling md codes

Wat is een C-ooglift?

Met de C-ooglift behandeling verbeteren we de gehele regio rond het oog. We bekijken de oogregio als geheel, zodat we ook wallen, donkere kringen, zakkende wenkbrauwen en kraaienpootjes zien. Al deze gevallen ontstaan door veroudering: de oogkassen worden kleiner en onderhuids vet verdwijnt langzaam. Doordat de huid niet kleiner wordt, maar juist ruimer, is deze in verhouding te groot. Dit zorgt voor een relatief overschot aan huid.

De C-ooglift dient als tegenkracht. Het is dé behandeling die het verlies in jeugdigheid en volume door toedoen van beweging en zwaartekracht compenseert. We herstellen het verlies door volume terug te plaatsen op de punten waar er een tekort is. Zie ook onze blog over de veroudering van het gezicht.

C-ooglift-behandeling-volumeverlies ogen

Volumeverlies rondom de ogen

In de onderstaande afbeelding ziet u de veranderingen in een gezicht bij veroudering. Het valt op dat de botprojectie rondom de ogen afneemt, waardoor de huid minder houvast heeft.

Het volumeverlies dat te zien is:

 • Volumeverlies van de oogkas
 • Volumeverlies van het jukbeen
 • Volumeverlies van het onderhuidse vet
 • Volumeverlies van de wenkbrauwen

 

Wallen onder de ogenPrijs
C-ooglift behandeling met hyaluronzuur(gehele gebied rondom ogen)
C-ooglift light€ 1.700,-€ 2.250,-
C-ooglift basis€ 2.550,-€ 3.400,-
C-ooglift PLUS€ 3.400,-€ 5.100,-
Behandeling met huidtherapie
C-ooglift in combinatie met Eye-regen behandeling, Carboxytherapie, RF microneedling of IPLC-ooglift in combinatie met huidtherapie voor een beter effect. Prijs op aanvraag.

Prijzen van een C-ooglift

De kosten van een C-ooglift behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler die we nodig hebben. Voor de eerste stap van de C-ooglift gebruiken we in tussen de drie en vier ml hyaluronzuur. Uitzonderingen daargelaten begint de prijs van een C-ooglift bij € 1.350,-.

 

Waarom kiest u voor een ooglift bij kliniek Dokter Frodo?

De wallenbehandeling is echt de moeilijkste behandelingen in het gezicht. Dit is bij uitstek een behandeling die je niet bij een onervaren arts moet doen. Een goedkope of kleine behandeling van de wallen bij een onervaren arts is dan ook gedoemd om een teleurstelling te worden.

Wat kliniek dokter Frodo onderscheidt, is onze focus op oogregio en uitgebreide kennis van de anatomie. De artsen bij kliniek Dokter Frodo voeren de wallen behandeling niet alleen met precisie en methodisch uit, maar wij doen het ook als een team cosmetisch specialisten om de beste behandeling te garanderen.
Wij kijken niet alleen het oog zelf, maar het gehele gebied rondom het oog en de rest van het gelaat.
Met deze behandeling behalen we het gewenste resultaat, zonder dat het er onnatuurlijk uit komt te zien.

Een C-ooglift kiezen als behandeling

Met de C-ooglift geven we uw oogregio weer de vorm die zorgt voor een frisse uitstraling. We kijken niet zozeer naar de afzonderlijke gebieden, maar juist naar het geheel. Onderstaande behandelingen hebben vaak een nadeel voor andere aspecten van de oogregio.

 • Heeft u last van wallen?
  Dan kunnen er fillers onder de ogen geplaatst worden om de wallen te verminderen… Met als nadeel dat door volume alleen onder de ogen te plaatsen de kans op zwelling en complicatie groot is.
 • Heeft u last van kraaienpootjes?
  We kunnen kraaienpootjes met Botox verhelpen…Met als nadeel dat wallen verslechteren door Botox in de kraaienpootjes te plaatsen.
 • Heeft u laaghangende wenkbrauwen?
  Neem dan Botox voor een wenkbrauwlift of overweeg een chirurgische wenkbrauwlift…..Nadeel: hierdoor verergeren de voorhoofdslijntjes.

Met een C-ooglift hoeft u zich geen zorgen te maken over deze nadelen, omdat we de oogregio als één geheel bekijken en behandelen.

De ooglift behandeling van Kliniek Dokter Frodo

Bij de C-ooglift kijken we naar de veroudering van de gehele oogregio en verbeteren we dit als geheel. We herstellen het volumeverlies door kleine hoeveelheden hyaluronzuur te plaatsen op de plek waar het volume verloren is gegaan. Met deze behandeling zien we heel goede en natuurlijke resultaten. We geven u graag meer informatie over de behandeling van de oogregio met fillers.

De C in ‘C-ooglift’ duidt op de regio waar we de behandeling uitvoeren, als een gekanteld hoefijzer: boven, naast en onder de ogen.

Bij een C-ooglift kunt u de volgende verbetering verwachten:

ooglift Wallen onder de ogen: fillers VS. operatie

De ooglift behandeling zonder operatie

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling spreken we u tijdens een eerste (video)consult. Tijdens dit consult stemmen we uw wensen en verwachtingen en onze behandelmogelijkheden op elkaar af. We brengen tijdens dit consult ook uw gezicht in kaart. Uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken zijn namelijk leidend voor de C-ooglift.

Daarnaast kijken we of de C-ooglift behandeling wel de juiste behandeling is voor u. We bespreken uw situatie en uw wensen aan de hand van onze 3D-gezichtsanalyse en de MD Codes™. Hiermee maken we de C-ooglift behandeling inzichtelijk en stemmen we hem af op uw individuele voorkeuren.

Volgens het principe van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op en kijken we hoe we het beste resultaat kunnen bereiken. We zullen vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Hiermee sluiten we alle mogelijke risico’s uit en zorgen we ervoor dat u op een veilige manier geholpen wordt. Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.

C ooglift

Tijdens de behandeling

We besluiten eerst samen met u hoe de C-ooglift eruit gaat zien, met welke behandeling we gaan starten.
De behandelend arts plaatst het volume op de juiste locaties, om lift te creëeren en herstelt en verjongt de gehele oogregio.

De basis van de C-ooglift is dat we er eerst voor zorgen dat de support vanuit het omliggende structuren (slapen, wangen en jukbeenderen) goed is. Indien deze basis goed is, kunnen we pas (veilig) onder de ogen behandelen.

Omdat we de behandeling in stappen opbouwen, heeft u weinig last van bijwerkingen en zal het resultaat zeer natuurlijk opbouwen. Voorop staat dat u de behandeling als comfortabel ervaart.

Na de behandeling kan de huid gemasseerd worden of met een coldpack worden gekoeld.
Afhankelijk van het behandelplan dat we tijdens het consult met u hebben opgesteld, neemt de C-ooglift behandeling 15 minuten tot een half uur in beslag.

Behandeling ooglift wallen fillers voor na

Na de behandeling

In tegenstelling tot een chirurgische ooglidcorrectie zijn er bij de C-ooglift nagenoeg geen bijwerkingen. Na de behandeling kunnen er zwellingen of blauwe plekjes ontstaan. Deze pakken we direct aan met verkoelende kompressen die het herstelproces direct in gang zetten. Mocht er een zwelling optreden of blauwe plek verschijnen, dan verdwijnen die vanzelf weer. Als een van deze bijwerkingen optreedt, raden we u aan direct zonlicht op uw huid te vermijden om eventuele pigmentvlekken te voorkomen.

c-ooglift wallen behandelingVoor na

Het resultaat

Het eerste resultaat van de C-ooglift is al direct na de behandeling zichtbaar. Maar omdat hyaluronzuur 4 tot 6 weken nodig heeft om goed te settelen, is het dus even wachten op het eindresultaat. Geduld is hierbij echt een schone zaak.

Hyaluronzuur wordt na een aantal jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het wel 3 tot 5 jaar zitten. Ondertussen zet de veroudering van het gezicht natuurlijk door (het verliest meer volume). Het resultaat van de C-ooglift kan daarom na een paar jaar wat teruglopen. De filler zit er dan nog steeds, maar om het resultaat te behouden kunt u een touch-up nodig hebben. Kliniek Dokter Frodo raadt u aan om niet te wachten tot het zover is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jojo-effect.

Donkere kringen en wallen onder mijn ogen gaven me een uitgebluste uitstraling. Als ik mezelf in de spiegel zag voelde ik me zo een paar jaar ouder. Bij Kliniek Dokter Frodo heb ik een C-ooglift ondergaan met fillers en sinds een lange tijd zie ik er weer uitgeslapen en vitaal uit. Ik kan het iedereen aanraden!

Veiligheid van de behandeling

De oogliftbehandeling van Kliniek Dokter Frodo is zeer veilig. We voeren de behandeling uit in kleine stapjes en we gebruiken fillers van Restylane of Juvéderm. Deze fillers bestaan uit de lichaamseigen stof hyaluronzuur, waar het lichaam nagenoeg niet op reageert. Een allergische reactie is dus zeer onwaarschijnlijk. Indien nodig is de filler oplosbaar.

Bent u toch niet tevreden met de behandeling? Dan lossen we zonder probleem het hyaluronzuur weer op. U ziet hier vervolgens niet meer van.

ooglift wallen onder ogen behandeling

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven we extra begeleiding en zorgen we ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen we u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Consult inplannen

Bent u geïnteresseerd in een C-ooglift bij Kliniek Dokter Frodo en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn voor uw indicaties? Plan dan gerust een (video)consult in. Op deze manier hoeft u voor advies en een behandelplan niet eens meer de deur uit en blijft u veilig en vertrouwd in uw eigen omgeving.

Veelgestelde vragen over wallen onder ogen

Hoe ontstaan wallen?

Wallen en donkere kringen zijn vaak genetisch bepaald. Er zijn verschillende oorzaken:

• Volumetekort onder de ogen
Vaak worden wallen en donkere kringen veroorzaakt door volumetekort onder de ogen. Het volumetekort ter hoogte van de wangen/ donkere kring, dat op jonge leeftijd soms al aanwezig is, neemt geleidelijk toe bij het ouder worden. Dit komt doordat het zygoma/ oogkas/ wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat. De beste oplossing voor dit probleem is het (terug) aanvullen van volume onder de ogen. Met oogcrèmes, carboxytherapie of een operatie worden deze wallen niet beter.

• Fijne lijntjes en blauwe doorschijning
Donkeren kringen worden meestal veroorzaakt door volumetekort onder de ogen, maar soms worden ze ook veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. Mindere doorbloeding geeft de blauwe kleur een versnelde veroudering en zorgt uiteindelijk voor de fijne lijntjes.

• Pigmentafzetting
Pigmentafzetting zien we voornamelijk bij een donkere of gemengde huid.

Ben ik niet te jong voor een wallenbehandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan de behandeling van wallen en kringen. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden.

Wanneer de wallen erfelijk bepaald zijn kan iemand al op vroege leeftijd last hebben van wallen of kringen.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Met een wal wordt het optische overschot van huid en/ of vet of vocht bedoeld. Vaak is het dieper liggende gootje net onder de wal – ook wel het traangootje genoemd – de oorzaak. Naarmate we ouder worden verliezen we meer volume waardoor de wal meer gaat opvallen. Vaak zijn wallen genetisch bepaald.

Met donkere kringen bedoelen we donkere verkleuring onder de ogen. Deze wordt vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. Pigmentatie kan ook oorzaak zijn voor een donkere verkleuring onder de ogen.

Doe zelf de wallen en donkere kringen test!

Hoe gaat de filler behandeling onder de ogen in zijn werk?

Het volumetekort herstellen wij door de filler in/onder de groef te plaatsen.
De wal verdwijnt doordat de contour van de wangen naar de ogen “weer” geleidelijk overloopt. Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur fillers zijn zeer veilig en geven een langdurig resultaat. Indien het volumetekort alleen in de ooghoek en de rand onder het oog zichtbaar is, kunnen wij het volledig herstellen met hyaluronzuur ter plaatse.

Soms is het volumetekort echter meer verspreid en loopt het door in de wang. Hierbij krijgt u een groef/schaduw die over de wang doorloopt. In dit geval is het niet voldoende om alleen de rand onder het oog/ooghoeken op te vullen, maar moeten we ook het jukbeen/ de wangen opvullen om het gewenste resultaat te krijgen. Met een paar kleine prikjes helpen wij u van uw wallen of donkere kringen af.

Hoe lang duurt de filler behandeling onder de ogen?

De behandeling van wallen onder de ogen duurt ongeveer 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd eerst een consult plaats. Dit duurt ongeveer een half uur.

Is de filler behandeling onder de ogen pijnlijk?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebied onder de ogen niet erg gevoelig en wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

Word ik verdoofd?

Voor de behandeling met fillers onder de ogen is verdoving niet noodzakelijk. Juvéderm bevat lidocaine, wat het weefsel plaatselijk tijdelijk verdooft.

Ben ik toonbaar ne een filler behandeling onder mijn ogen?

Voor het opvullen van de kringen gebruiken wij een unieke behandelmethode waarbij we de kans op zwelling en blauwe plekken tot een minimum beperken. Het resultaat is direct zichtbaar en na de behandeling kan het gebied onder de ogen een beetje rood of gezwollen zijn. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Wanneer is het resultaat van de filler behandeling onder de ogen zichtbaar?

Het resultaat van de behandeling van wallen en/of kringen is direct al zichtbaar. Na de behandeling kan er wat zwelling optreden. Het uiteindelijke resultaat is na 6-8 weken zichtbaar.

Wat zijn de risico's en bijwerkingen van fillers onder de ogen? is de behandeling veilig?

Bij Kliniek Dokter Frodo werken wij met hyaluronzuur fillers. Dit zijn fillers die bestaan uit een stofje wat van nature in het lichaam voorkomt en hiermee de kans op bijwerkingen enorm verkleint. Toch bestaat er een kleine kans op de vorming van knobbeltjes, infectie of een allergische reactie. In alle gevallen is de filler oplosbaar.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, de kans op een blauwe plek en gevoeligheid. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen.

Is het resultaat van fillers onder de ogen blijvend?

Nee, het hyaluronzuur onder de ogen wordt na ongeveer 18 tot 24 maanden langzaam afgebroken.

Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. welke behandeling past bij mij?

Carboxytherapie en de Eye Regen behandeling zijn de beste behandelmethodes tegen donkere verkleuring en pigmentafzetting rondom de ogen waarmee echt resultaten worden geboekt! De vermindering van pigmentafzetting treedt op doordat de huid strakker wordt en de melanocyten worden afgeremd. Carboxy en microneedling stimuleren de doorbloeding waardoor de huid oplicht.

Hoe werkt carboxytherapie tegen donkere kringen?

Het injecteren van het kooldioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen lokaal gestimuleerd worden. De behandeling verbetert de doorbloeding rondom de ogen en stimuleert de collageen-aanmaak. De blauwe kringen verminderen en rimpeltjes verzachten.

Hoe lang duurt de behandeling met carboxy en ben ik toonbaar na de behandeling?

De behandeling zelf duurt enkele minuten. Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Na ongeveer 10 a 15 minuten trekt dit weer weg en kunt u uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Kan ik de dag na behandeling weer werken?

Bijna iedereen kan de dag na de behandeling van wallen onder de ogen de volgende dag weer naar hun werk.
Indien u gemakkelijk blauwe plekken krijgt, is die kans iets groter dat u de volgende dag(en) een blauwe plek heeft. Dit geldt ook voor zwelling. Indien u gevoeliger bent en snel op prikkels reageert is de kans op zwelling ook groter.
Wij adviseren om de eerste dagen na de behandeling niet te veel sociale verplichtingen in te plannen.

Krijg ik vocht onder mijn ogen na een fillerbehandeling

Er kan vocht onder de ogen ontstaan na een fillerbehandeling als de filler direct onder de ogen wordt geplaatst zonder dat het gebied rondom de ogen wordt verstevigd. Fillers trekken namelijk altijd vocht aan en het is belangrijk dat de huid onder de ogen strak genoeg is of eerst strak genoeg gemaakt wordt(door c-lift of huidbehandeling) om dit probleem te voorkomen. Vroeger deden wij dit nog niet en zagen we veel problemen van zwelling en onregelmatigheden onder de ogen. Bij 80% van onze klanten verstevigen we de oogregio eerst voordat we de groef onder de ogen veilig kunnen opvullen. De artsen van Kliniek Dokter Frodo zorgen altijd voor de meest veilige behandeling.
Deze complicatie komt vaak voor als de verkeerde behandeling wordt gedaan. Het is dus erg belangrijk dat u zich pas laat behandelen als er een grondige 3D analyse van uw gezicht is gedaan.

Help, ik heb bobbels onder mijn ogen na de filler behandeling

Wanneer het bobbeltje pijnlijk aanvoelt is het vaak een blauwe plek, deze is meestal niet eens aan de buitenkant te zien. Een blauw plekje verdwijnt na ongeveer 7 dagen vanzelf.
Een niet pijnlijk bobbeltje is vaak het hyaluronzuur zelf. Zo’n bobbeltje is bij de controle afspraak goed te corrigeren door de filler wat bij te masseren of op te lossen met hyaluronidase.

Wat kost de behandeling van wallen onder de ogen?

Voor de standaard behandeling tegen wallen onder de ogen hanteren wij een vaste prijs van 850 euro. U weet precies waar u aan toe bent.
Vaak doen wij ook de aanvullende behandeling op het jukbeen, de C-ooglift en/of huidverstrakking met huidtherapie. Dan kosten hiervoor kunt u terugvinden in de prijslijst.

Reviews