phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling
NVCG gecertificeerd
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

Vette huid

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Wat is een vette huid?

Last van een glimmend gezicht, vergrote poriën en/of mee-eters en puistjes? Grote kans dat u last heeft van een vette huid.

Een vette huid is een huid die moeilijk in balans te brengen is. De vette huid bevindt zich meestal op de T-zone. Dit zijn kin, neus en voorhoofd. Een vette huid is een glimmende huid en is dikker dan een niet-vette huid, omdat het meer talg bevat. Een voordeel van een vette huid is dan ook dat er minder snel rimpels ontstaan. Toch heeft men de neiging om een vette huid als een probleem te zien.

Gratis telefonisch consult

Gratis telefonisch consult

Heeft u last van een vette huid? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

Oorzaak van een vette huid

Oorzaak van een vette huid

Een vette huid ontstaat door androgenen. Androgenen zijn mannelijke hormonen, die zowel mannen als vrouwen hebben. Deze androgenen kunnen zorgen voor een te hoge talgproductie. Wanneer er een te hoge talgproductie ontstaat, zullen de poriën alsmaar groter worden, omdat ze de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Door de combinatie van talg en verdikking van de huid kan de talg de porie niet meer uit met als gevolg dat mee-eters op de huid verschijnen.

Verschijnselen van een vette huid:

Verschijnselen van een vette huid:

 • Glimmende huid
 • De poriën zijn zichtbaar vergroot, met name op de neus, kin en voorhoofd
 • Mee-eters en/of puisten op de vettere delen van het gezicht
 • Teint is vaal en flets
Wat te doen met een vette huid?

Wat te doen met een vette huid?

In eerste instantie lijkt het gebruik van producten die de huid uitdrogen een goed idee, maar op de lange termijn is dit onverstandig, aangezien deze producten juist aanzetten tot de aanmaak van extra talg. Zo zal u in een vicieuze cirkel blijven.

Het is belangrijk om gebruik te maken van luchtige vloeistoffen, dus met name serums en gels. Deze luchtige vloeistoffen zullen de poriën niet verstoppen. Dit in tegenstelling tot vette crème.

Tips voor een vette huid:

Tips voor een vette huid:

 • Reinig uw huid zowel in de ochtend als in de avond
 • Gebruik een toner. Het is belangrijk dat de toner antioxidanten en cel communicerende ingrediënten bevat.
 • Gebruik talg-absorberende producten
 • Gebruik enkel producten die geen geurstoffen bevatten. Geurstoffen kunnen voor extra irritatie zorgen.
Behandelingen voor een vette huid

Behandelingen voor een vette huid

Maar er zijn ook behandelingen die kunnen helpen bij een vette huid, bijvoorbeeld:

NeoStrata Peeling: glycolzuur wordt als exfoliant gebruikt voor de huid met als gevolg dat dode huidcellen loslaten. Glycolzuur is vet oplossend en dringt makkelijk door in de poriën. De Neostrata Peeling is daarom erg geschikt voor de vette en onzuivere huid.

Carbon Laser Peeling: is één van de effectiefste methodes voor huidverjonging en een diepe reiniging van de huid. Een Carbon Laser Peeling zorgt ervoor dat de productie van talg verminderd, waardoor het erg geschikt is voor het behandelen van de vette huid.

SkinCeuticals

Om de huid te ondersteunen bij het stralend ouder worden, adviseren wij naast onze behandelingen ook de huidverzorgingsproducten van SkinCeuticals. Deze producten hydrateren, beschermen en verbeteren de balans van de huid en helpen bij de vertraging van het verouderingsproces. De werking van SkinCeuticals producten zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Voor een vette huid raden wij het gebruik van de volgende producten aan:

 • Prevent: Phloretin CF
 • Correct: Hydrating B5 en Blemish + Age
 • Protect: Brightening SPF 30

Interesse in een behandeling voor een vette huid?

Reviews