phone icon
email icon
Maak een afspraak
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox

RF microneedling

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Radiofrequente microneedling bij Kliniek Dokter Frodo

De huid krijgt veel te verduren. Zo zorgt ouder worden voor huidveroudering, wat vaak aan de buitenkant zichtbaar is in de vorm van een verslapte huid. Dit is het gevolg van een verminderde doorbloeding en minder aanmaak van collageen en elastine. Ook (acné)littekens, zonbeschadiging en vele andere factoren zorgen voor een getekende huid.

Daarom staat Kliniek Dokter Frodo voor u klaar met de RF microneedling behandeling. Met deze behandeling stimuleren we de collageen- en elastine-aanmaak van de huid en activeren we de doorbloeding. Hierdoor gaat uw huid op 100% natuurlijke wijze weer strakker staan.

Dé kliniek voor huidverbetering

 • Veilige behandeling
 • Natuurlijk resultaat-garantie
 • Eerlijk en transparant advies
 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Duur 30-45 minuten
 • Prijs Vanaf € 550,-
 • Veiligheid Uiterst veilig
Illustratie van de huiddoorsnede en de toepassing van RF microneedling met daarnaast het resultaat

Wat is RF microneedling?

Radiofrequente microneedling of fractionele radiofrequentie is een non-invasieve huid verbeterende techniek en een vorm van huidverbetering. Met RF microneedling stimuleren we met een combinatie van microneedling en radiofrequente golven de huid op verschillende dieptes. Met deze behandeling beschadigen we het oppervlak van de huid minder dan bij een gewone microneedling.

RF microneedling behandeling

Radiofrequente warmte

De uiteinden van de naaldjes geven radiofrequente warmte af. Deze warmte trekt diep de dermis in en hierdoor trekt de huid wat samen, waardoor er verstrakking optreedt. Daarnaast ‘vragen’ we aan de huid om actiever te worden. De fibroblasten gaan aan het werk en gaan meer collageen en elastine produceren. De fibroblasten produceren ook meer hyaluronzuur. Door de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt de huid gladder, strakker en meer gehydrateerd. Daarnaast wordt de kleur en de conditie van de huid verbeterd.

rf-microneedling-huidverstrakking-dokter-frodo

Verschil met een gewone microneedling behandeling

Met de gewone microneedling behandeling verbeteren we de huid door ‘schade’ aan te maken aan het oppervlak van de huid, de epidermis. Door deze schade wordt het natuurlijke herstel en het wond genezingsproces van de opperhuid geactiveerd. Met de RF microneedling behandeling werken de naalden door middel van stempelen in plaats van krassen. Hierdoor er slechts weinig schade aan de epidermis en meer schade in de dermis, waar de prikkel ook hoort te zijn.

Voor-en-nafoto's

Zie het resultaat van een van onze microneedling behandelingen.

Wanneer is RF microneedling geschikt?

De RF microneedling behandeling is geschikt voor de volgende onzuiverheden:

 • Fijne lijnen en rimpels op het gelaat, de hals en decolleté
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • (Acné)littekens
 • Doffe huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Rokershuid
 • Gedehydrateerde huid
radiofrequentie microneelding rf behandeling

Wanneer is RF microneedling niet geschikt?

De radiofrequente behandeling is niet geschikt in combinatie met:

 • Het gebruik van huidverdunnende producten zoals tretinoïne (vitamine A zuur) of isotretinoïne (roaccutane)
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Diepe peelings
 • (Huid)kanker
 • Vitiligo
 • Psoriasis

Hoe vaak moet RF microneedling uitgevoerd worden?

Door ervaring in de praktijk en de onderzoeken die naar deze techniek zijn gedaan, zien we dat er 3 tot 6 behandelingen uitgevoerd moeten worden voor het beste resultaat. Tussen iedere behandeling moet wel 4 weken zitten. Het resultaat is op z’n best na 3 tot 4 maanden. Dit betekent niet dat het resultaat hierna weg is, maar dat slechts de activiteit in de huid wat afneemt.

Jaarlijks kan er een onderhoudsbehandeling worden uitgevoerd.

RF MicroneedlingPrijs
Hele gelaat€ 550,-
Pakket van 3 RF Microneedling behandelingen€ 1.400,-

Kosten RF microneedling

RF microneedling is een van de beste huidbehandelingen en daarom niet de goedkoopste, maar de resultaten spreken voor zich. De vanafprijs die we hanteren is € 550,- per behandeling, maar we bieden ook een pakket aan waarbij de prijs per behandeling ongeveer € 467,- bedraagt. Voor het beste resultaat zijn er namelijk meerdere behandelingen nodig.

top10

Is de RF microneedling behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Er is uiteraard een prikje en wat warmte voelbaar, maar dit is zeer goed te verdragen. Ondanks dit kan het per persoon verschillen in welke mate u gevoelig bent voor de behandeling. Mocht de behandeling te pijnlijk zijn, dan kunnen we altijd wat in de instellingen wijzigingen. Daarnaast kunnen we een oppervlakkige huidverdoving aanbrengen.

Wat is de downtime na de behandeling?

Na de behandeling is de huid wat rood en kan hij wat gloeien. Soms kan er lichte zwelling ontstaan onder de ogen. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren tot een dag na de behandeling.

Houd rekening met uv-straling en de zonnebank tot zeker 2 weken na de behandeling. De huid is extra gevoelig voor uv-straling na de behandeling. Hierdoor kan hyperpigmentatie optreden.

Consultgesprek

Plan uw consult in bij onze kliniek

Heeft u vragen over de RF microneedling behandeling of wilt u graag een afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Tijdens uw consult stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op om zo een natuurlijk en gewenst resultaat te waarborgen.

 • Vrijblijvend consult met de huidverbetering specialisten
 • Opstellen van een persoonlijk behandelplan
 • Effectieve behandeling tegen huidveroudering

Veelgestelde vragen over de RF microneedling behandeling

Waarom zou ik kiezen voor een RF microneedling behandeling gezicht?

RF microneedling gezicht geeft een verbluffend resultaat op de de huid! Het verstevigt de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het is dus een doeltreffend middel tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode adertjes en reliëf dat is ontstaan door acné en littekens. Afhankelijk van het huidprobleem, raden we je aan een kuur met meerdere behandelingen te doen. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken, het helingsproces van de huid heeft namelijk tijd nodig.

Hoe comfortabel is de RF microneedling behandeling?

De RF microneedling behandeling is licht gevoelig, niet pijnlijk. Iedereen heeft echter zijn of haar eigen pijn tolerantie. Gevoeligheid is afhankelijk van het type procedure en is verschillend per individu. Onze apparatuur is ontworpen om maximale comfort voor de patiënt te garanderen door de gepatenteerde RF technologie.
Er is uiteraard een prikje en wat warmte voelbaar, maar dit is zeer goed te verdragen. Dit is per persoon verschillend. Mocht de behandeling echt te gevoelig zijn, kan er altijd wat worden aangepast in de instellingen.

Werkt RF microneedling ook voor acné?

Ja, RF microneedling behandeling werkt ook voor acné!
Door de radiofrequente energie worden de talgklieren tot rust gebracht en zal de talgproductie balanceren.

Hoeveel RF behandelingen heb ik nodig

De huidtherapeut zal samen met dokter Frodo de behandeldoelen met u vaststellen. Deze doelen zullen het aantal behandelingen bepalen die u nodig heeft. De meeste mensen zien al een goed resultaten na slechts één behandeling, maar doen uiteindelijk 3 behandelingen om het resultaat nog verder te verbeteren.

Wat is de downtime na een RF microneedling behandeling?

Na de behandeling is de huid wat rood en kan de huid wat gloeien. Soms kan er lichte zwelling ontstaan onder de ogen. De reacties na de behandeling verdwijnen binnen enkele uren tot een dag na de behandeling.

De huid is extra gevoelig voor UV-straling na de behandeling. Houd rekening met UV-straling en zonnebank zeker 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen.

Zijn er verschillende TF microneedling behandelingen?

RF microneedling werkt heel goed. Daarom zijn er verschillende bedrijven die RF microneedling apparaten/ behandelmethodes hebben ontwikkeld: Infini Rf, profound Rf, Potenza RF, Vivace RF. Er zijn erg grote verschillen in kwaliteit!
Wij werken met de nieuwste technologie: Vacuum assisted Rf microneedling.
Door de vacuum geven we een extra stimulans aan de huid en hebben we meer zekerheid en precisie bij de behandeling! Voor ons is het belangrijk dat we een perfect resultaat en uw veiligheid kunnen garanderen.

Wat zijn de voordelen van Vacuüm Assisted Microneedling RF

De hersteltijd van de Vacuüm Assisted Microneedling RF behandeling is minimaal, zoals bij de meeste van onze behandelingen is. De huid is tijdelijk lichtrood en licht gezwollen, maar dit is na een paar uur weer voorbij. Voor een optimaal resultaat raden we meerdere behandelingen aan. Bekijk onze tarievenlijst voor een overzicht van de kosten.

VOOR-NA fotos RF microneedling

Wat zijn de RF microneedling kosten?

Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.
De kosten van een RF microneedling behandeling zijn afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen en hoe u het combineert met een eventuele andere behandeling.

Mag ik in de zon na een RF microneedling behandeling?

De huid is extra gevoelig voor UV-straling na de RF behandeling. Houd rekening met UV-straling en zonnebank zeker 2 weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen.

Wat kan ik doen om de RF microneedling behandeling te ondersteunen?

Skinceuticals

  • CE Ferulic, vitamine C is het bouwsteentje van collageen en elastine en ondersteunt deze behandeling
  • Hydrating B5, bevat hyaluronzuur en vitamine b5 waardoor de huid extra wordt gehydrateerd
  • SPF 30 of 50, de huid dient altijd goed te worden beschermd tegen de zon, maar 2 weken na de behandeling is dit EXTRA belangrijk.

Voor wie is de RF microneedling behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor iedereen die op een veilige manier de huid wilt verbeteren. RF microneedling is geschikt voor alle huidtypes.

Interesse in een RF microneedling behandeling?

Reviews