Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

IPL Photo Facial

1
uit 502 beoordelingen
0
+
Cliënten
1
+
Behandelingen verricht

IPL Photo Facial

60 minuten € 230,-
Verbeter uw huid met de kracht van licht. In een IPL Photo Facial behandeling stimuleren we huidverbetering door het gebruik van intensief gepulseerd licht, IPL. We passen de golflengtes van het licht aan om heel gericht indicaties aan te pakken, zoals tekenen van huidveroudering, pigmentverstoringen, verwijde bloedvaatjes, rosacea en huidverslapping. Voorafgaand aan deze behandeling vindt altijd een uitgebreide intake plaats.

(1) Reiniging – (2) IPL Photo Facial – (3) Masker – (4) UV bescherming

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. In het Nederlands intensief gepulseerd licht. In het handstuk waarmee we behandelen zit een lamp die een groot deel van het lichtspectrum uitzendt. De energie van het licht dat wordt uitgezonden, wordt geabsorbeerd door de huid. De huid zet deze energie om in warmte die weer wordt afgegeven waardoor er lokaal een hoge temperatuur wordt bereikt.

Afhankelijk van de kleur van de huidaandoening die we willen verbeteren selecteren we een filter. Dit filter wordt in het handstuk geplaatst waardoor bij elke flits enkel dat deel van het lichtspectrum wordt doorgelaten dat we willen gebruiken voor de behandeling. Er zijn filters om couperose, rosacea, pigment, overbeharing en verslapping van de huid te behandelen.

De behandeling wordt uitgevoerd door onze laserspecialistes. Tijdens het intakegesprek hebben we alle contra-indicaties kortgesloten en het toestemmingsformulier met mogelijke bijwerkingen en risico’s besproken en ondertekend. In dit gesprek zijn ook uw behoeftes naar voren gekomen en zullen we gericht aan deze indicaties werken.

Welke indicaties kunnen er behandeld worden met IPL?

Huidverjonging
Geschikt voor alle huidtypes die beginnende tekenen van veroudering vertonen. Deze tekenen worden ook wel zonbeschadiging genoemd, en het huidtype is dan de zonbeschadigde huid. Het klinkt erger dan het is. Bij zonbeschadiging denken mensen meteen aan verbranding. Dat is niet wat er bedoeld wordt. Bij zonbeschadiging, of sun damage zoals de Amerikanen het noemen, is er sprake van huidimperfecties die ontstaan zijn door UV-straling. Deze schade bouwt u op gedurende uw leven en meestal na het dertigste levensjaar beginnen deze tekenen zichtbaar te worden. De meest voorkomende tekenen zijn pigmentafwijkingen, roodheid, rimpels en grove poriën. Met IPL kunnen deze beschadigingen verbeterd worden of kunnen ze soms zelfs helemaal verdwijnen.

Couperose
Met couperose worden met name de teleangiëctasieën bedoeld. Dit zijn permanent verwijde haarvaatjes die zichtbaar zijn door de opperhuid. Hoewel ze volledig gevaarloos zijn, is met name het cosmetisch aspect storend en de reden dat mensen er graag vanaf willen. Met IPL kunnen we deze adertjes makkelijk behandelen. De hemoglobine in het bloed absorbeert het licht waardoor warmte ontstaat en het vaatje coaguleert. Binnen enkele weken ruimt het lichaam dit dichtgeklapte bloedvaatje op en bent u er van verlost.

Rosacea
Dit is een chronische aandoening van de huid en komt voornamelijk voor bij mensen met een lichte huid. Bij rosacea is meestal sprake van rode vlekken op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Naast een vlekkerige huid kunnen er ook teleangiëctasieën (couperose) en ontstekingen (puistjes) zichtbaar zijn. Met IPL kunnen we de zichtbare vaatjes verminderen en ook de diffuse roodheid die vaak aanwezig is verminderen. Hoewel rosacea nooit helemaal weg zal gaan, kan het met de juiste producten en behandeling onder controle gehouden worden. Herhaalbehandelingen zijn dan ook vaak noodzakelijk maar zeer effectief.

Pigment
Er zijn ontzettend veel soorten pigmentstoornissen en IPL werkt niet op elke soort even goed. Wij behandelen met name pigment dat ontstaan is door UV-straling, de welbekende sun damage. Dat zijn dus met name ouderdomsvlekjes, lentigines, poikiloderma en café-au-lait vlekken. Het zogenaamde zwangerschapsmasker (melasma) behandelen we niet met IPL, omdat het soms voor komt dat de vlek donkerder wordt of dat er helemaal niets gebeurt. Het intensief gepulseerd licht wordt geabsorbeerd door het overtollige pigment en wordt omgezet in warmte. Hierdoor valt het pigment uit elkaar en ruimt het lichaam het op. De eerste week ziet men dat als kleine zwarte puntjes op de huid. Deze fase wordt ook wel de ‘dirty phase’ genoemd. Na de dirty phase komt dan de ‘pretty phase’ en bent u hopelijk verlost van deze ontsierende verkleuringen.

Is de behandeling pijnlijk?

Dit is zeker één van de meest gestelde vragen over IPL. Het antwoord is heel persoonlijk en hangt af van de pijngrens. De meeste mensen vinden het onprettig maar zeer dragelijk. De flitsen voelen als kleine speldenprikjes. Er wordt een verkoelende gel aangebracht die verlichting geeft. Na de behandeling brengen we koude compressen aan en een verkoelend gel-masker.

Hoe voelt de huid direct na de behandeling en hoe zie ik er uit?

Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood zijn. Dit trekt in de regel heel snel weg. Mocht de roodheid langer blijven dan is dit zeer makkelijk te bedekken met make-up. Na de behandeling voelt het alsof licht verbrand bent door de zon. Ook dit gevoel trekt heel snel weg.

Contra-indicaties

Er zijn diverse contra-indicaties, zoals onder andere zwangerschap, kanker, auto-immuunziektes, een pacemaker, en het gebruik van bepaalde medicijnen die de huid overgevoelig maken voor licht. Dit komt uitgebreid aanbod tijdens het intakegesprek, alsmede de risico’s en de mogelijke bijwerkingen.

Waar moet u op letten?

  • De huid mag absoluut niet zongebruind zijn voor de behandeling. Tot 6 weken voor en 6 weken na de behandeling mag de huid niet blootgesteld worden aan intens zonlicht zoals strandvakantie, skieën en/of zonnebank. Hierdoor kan namelijk hyperpigmentatie ontstaan
  • Gebruik tot 2 weken na de behandeling geen agressieve producten zoals fruitzuren, huidcrèmes op recept en onderga geen andere intensieve huidbehandelingen
  • Gebruik elke dag een SPF met minstens factor 30 op het behandelde gebied
  • De eerste 24 uur na de behandeling mag je niet sporten of naar de sauna

Neem contact op

Bel: 020 421 1559

Telefonisch kunt u Kliniek Dokter Frodo bereiken op werkdagen van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Of mail: info@dokterfrodo.nl

8.9/10 Rating
452 Reviews

4.8/5 Rating
32 Reviews

Bel 020 421 1559 Plan een intake