phone icon
email icon
Maak een afspraak
NVCG gecertificeerd
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
Altijd een natuurlijk resultaat

Hyaluronzuur

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Hyaluronzuur

Kliniek dokter Frodo gebruikt uitsluitend fillers op basis van hyaluronzuur. Wij werken met de verschillende merken hyaluronzuur: Restylane en Juvederm. Dit is de stofnaam van deze filler. Dit zijn de meest gebruikte en beste merken hyaluronzuur. Ze zijn al lang op de markt en hebben hun veiligheid op langer termijn ruimschoots bewezen.

Voordat u een cosmetische behandeling ondergaat in onze kliniek, is het fijn om meer te weten over de middelen die onze cosmetisch arts gebruikt tijdens de behandeling. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn erg populair dankzij de uitstekende kwaliteit en de veiligheid van het product.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur klinkt misschien als een chemisch goedje, maar het tegenovergestelde is waar: hyaluronzuur is juist één van de bouwstenen van ons lichaam. Je vindt de lichaamseigen stof van nature terug in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.

Feiten over fillers

  • Voorbereiding Consult met de arts
  • Verdoving Niet nodig
  • Duur Tot 30 minuten
  • Product Hyaluronzuur fillers
  • Veiligheid Zeer veilig
  • Duurzaamheid 6 tot 18 maanden
Verschillende middelen met hyaluronzuur

Verschillende middelen met hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt in diverse middelen gebruikt om een volumeverlies aan te vullen. Het is een tijdelijk middel dat vocht opneemt en de huid mooi hydrateert. U heeft vast en zeker wel eens van hyaluronzuurcrème gehoord. Naarmate u ouder wordt en dus volume in het gezicht verliest, kan hyaluronzuur u helpen. Met een crème brengt u het hyaluronzuur aan, waardoor de veroudering wordt geremd en gerepareerd. Het vermindert symptomen als een uitgedroogd huid, fijne lijntjes en rimpels. Let er bij een crème wel op dat die op de huid ligt en er niet volledig intrekt.

Waarom een filler behandeling met hyaluronzuur?

Hyaluronzuur verbetert de huid én zorgt voor volume. We passen hyaluronzuurfillers toe op meerdere plaatsen in het gezicht om het volume te herstellen. Denk hierbij aan de lippen, het jukbeen/de wangenkinkaaklijn, slapen, het gebied onder de ogen, de neus-lippenplooi en het gebied rondom de mond. Naast het volume-effect zorgt hyaluronzuur voor meer collageenvorming en hydratatie. Hierdoor gaat uw huid ook nog mooi stralen.

De behandeling met hyaluronzuur

De behandeling met hyaluronzuur

Op basis van de door de arts gemaakte analyse van uw verouderingskenmerken worden de hoeveelheid fillers en de te behandelen plaatsen in uw gezicht bepaald. De afgemeten hoeveelheid fillers wordt op de cruciale plekken in uw gezicht geplaatst, net onder de huid waardoor deze direct herstelt en verjongt en uw contouren en volume terugkeren. Voor de artsen bij Kliniek Dokter Frodo is het belangrijk dat het resultaat van de behandeling met hyaluronzuur aansluit bij uw verwachtingen. Daarom hebben wij altijd een uitgebreid consult. Een behandeling met hyaluronzuur duurt tussen 15 minuten en 45 minuten.

Vóór de behandeling met hyaluronzuur

Voorafgaand aan behandeling met hyaluronzuur vindt er altijd eerst een uitgebreid consult plaats waarbij de arts een uitgebreide analyse van uw gezichts- en verouderingskenmerken maakt. We maken altijd een 3D foto waarmee de arts het gewenste resultaat in combinatie met uw gezichtskenmerken analyseert en voorafgaand aan de fillerbehandeling soms kan laten zien.

Om een mooi en natuurlijk resultaat te garanderen, kunnen wij ernstige huidverslapping echter niet volledig met fillers herstellen. Vaak hoeft dit ook niet. Bij Kliniek Dokter Frodo geloven wij niet in gladde, emotieloze gezichten.

Na de behandeling met hyaluronzuur

Na de behandeling met hyaluronzuur

Direct na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een coldpack worden gekoeld. Dit geeft een comfortabele afsluiting en helpt de mogelijke zwelling die na de behandeling met hyaluronzuur kan optreden, te beperken.

De meest voorkomende bijwerkingen na de hyaluronzuurbehandeling zijn zwelling en roodheid, deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 2 tot 7 dagen. Soms is er ook sprake van een blauwe plek. Deze kan één tot twee weken zichtbaar zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht op de huid om pigmentvlekken te voorkomen.

Veiligheid

Wij gebruiken alleen Juvederm en Restylane. Dit zijn de meest veilige fillers op de markt. Ze kunnen ook actief opgelost worden.
Mocht u na een behandeling met hyaluronzuur niet tevreden zijn met het resultaat, dan is de behandeling weer terug te draaien met behulp van hyaluronidase. Dit is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt. In feite ‘verknipt’ de hyalronidase het hyaluronzuur: dit valt vervolgens uiteen in suiker en water, twee ongevaarlijke stoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen.
Met de fillers Juvederm en Restylane zijn al meer dan 20 miljoen behandelingen uitgevoerd.

Interesse in een hyaluronzuur behandeling?

Reviews