Hyaluronzuur

Voordat u een cosmetische behandeling ondergaat in onze kliniek, is het fijn om meer te weten over de middelen die onze cosmetisch arts gebruikt tijdens de behandeling. Fillers op basis van hyaluronzuur zijn erg populair dankzij de uitstekende kwaliteit en de veiligheid van het product.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur klinkt misschien als een chemisch goedje, maar het tegenovergestelde is waar: hyaluronzuur is juist één van de bouwstenen van ons lichaam. Je vindt de lichaamseigen stof van nature terug in het bindweefsel, zenuwweefsel, epitheelweefsel en in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.

Behandeling met hyaluronzuur

werking-hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt automatisch binnen één of twee dagen door het lichaam afgebroken. Door veroudering vertraagt dit proces: de huid wordt hierdoor minder gehydrateerd en het volume in het gezicht neemt op den duur af. De hyaluronzuur die wij gebruiken vormen een soort suikerkussentjes onder de huid, die vocht aantrekken én vasthouden. Hierdoor worden volumetekort en andere oneffenheden automatisch opgevuld.

De hyaluronzuurfillers die wij het meeste gebruiken zijn Juvéderm en Restylane. Lees hier meer over de verschillende soorten fillers waar wij in de kliniek Dokter Frodo mee werken.

Hyaluronzuur oplossen met hyaluronidase

Als u na een behandeling met hyaluronzuur niet tevreden bent met het resultaat is de behandeling weer terug te draaien met behulp van hyaluronidase. Dit is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt en hiermee het doordringen van ingebrachte stoffen versnelt. In feite ‘verknipt’ de hyalronidase het hyaluronzuur: dit valt vervolgens uiteen in suiker en water, twee ongevaarlijke stoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen.

Een behandeling met hyaluronidase is vrijwel risicoloos: in minder dan 1% van de gevallen is de cliënt allergisch voor hyaluronidase. Ondanks dat dit bijna niet voorkomt, worden cliënten alvorens de fillers worden verwijderd toch getest op deze mogelijke allergie. Daarnaast moet de arts bij deze behandeling exact weten waar u de hyaluronzuur ingespoten heeft gekregen. Als de arts niet op de juiste plek prikt, bestaat de kans dat ook uw lichaamseigen hyaluronzuur oplost. Dit zorgt voor een klein deukje in de huid.

Soms ziet u dat bij een behandeling teveel hyaluronzuur is gebruikt. Mensen contacteren onze kliniek met de vraag of dit probleem kan worden opgelost. Dankzij hyaluronidase is dit mogelijk: kijk hiervoor op de site van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), waar u alle geaccrediteerde artsen vindt die u hierbij kunnen helpen.

Hyaluronidase bij Restylane en/of Juvéderm fillers: bijwerkingen?

Er zijn weinig risico’s bij het oplossen van tijdelijke hyaluronzuur fillers. Soms kunnen mensen allergisch zijn. Daarom injecteren we altijd eerst een beetje in de huid van de arm om te testen of er een allergische reactie is. Een hyaluronidase crème voor het oplossen van hyaluronzuur bestaat niet.

Wanneer kan hyaluronidase niet gebruikt worden?

Er zijn ook fillers die niet uit hyaluronzuur bestaan, zoals de permanente fillers (bio alcamid en PMS siliconenolie) en tijdelijke fillers zoals Radiesse (bio stimulator fillers). Bij deze fillers heeft de behandeling met hyaluronidase geen zin. Bij de andere fillers kan er bij een mogelijke complicatie een corticosteroïden injectie overwogen worden om de reactie te verminderen.

Wat kost het om tijdelijke fillers te verwijderen met hyaluronidase en zijn ze meteen verdwenen?

Voor onze eigen cliënten is dit altijd . Bent u ergens anders behandeld en wilt u hyaluronzuur bij ons laten oplossen? Dan kost een behandeling met hyaluronidase 300 euro . Afhankelijk van het soort hyaluronzuur dat is gebruikt, zie je van deze behandeling binnen 1 tot 24 uur resultaat. Vaak duurt het zeker 1-2 dagen voor het maximale resultaat is behaald en soms moet de behandeling een aantal keer herhaald worden.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken