Kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes?

Lachrimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Kraiaenpootjes zijn het gevolg van verminderde elasticiteit en afname van onderhuids weefsel.
Deze kleine rimpels rond de ogen zien er een beetje uit als de poot van een kraai. Deze rimpels ontstaan onder de ogen en aan de buitenrand van de ogen en waaieren uit naar de zijkant. Gedurende het leven worden kraaienpootjes dieper en prominenter, waardoor ze vaak in verband worden gebracht met ouder worden.

Telefonisch consult

Heeft u last van kraaienpootjes? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

De behandeling

Bij Kliniek Dokter Frodo hebben we veel ervaring met het behandelen van kraaienpootjes met Botox. Het moeilijke van de behandeling van kraaienpootjes is dat de balans zeer secuur is. Als je te veel Botox gebruikt kunnen wallen onder de ogen namelijk erger worden. Gebruik je te weinig, dan is de Botox te snel uitgewerkt. Wij werken in het algemeen best terughoudend waardoor we een natuurlijk resultaat kunnen garanderen.

Kraaienpootjes verwijderen met Botox

Doordat de flexibiliteit van de huid afneemt en het onderhuids volume ook steeds minder wordt, nemen kraaienpootjes toe in hoeveelheid en in diepte. Met Botox hebben deze rimpels echter geen poot meer om op te staan. Doordat we de spier rond het oog ontspannen, kunnen we lachrimpels verminderen en worden ze minder diep. De huid wordt zichtbaar gladder, ook de lachrimpels onder de ogen en de lachrimpels in de wangen.

Kraaienpootjes behandelen met Botox of fillers?

Botox bij kraaienpootjes voldoet soms niet en de lijnen blijven dan zichtbaar in de huid staan. Zelfs in rust gaan de rimpels dan niet weg. U kunt in de onderstaande voorbeelden zelf uitzoeken welke rimpel graad u heeft, in rust en in beweging. Afhankelijk hiervan kunt u zelf inschatten of het wellicht nodig is om het volumeverlies aan te vullen met een filler.

Lachrimpels verminderen met Botox

De behandeling

Bij de Botox behandeling van kraaienpootjes krijgt u een aantal kleine prikjes in de spier rondom de ogen. Hierbij voelt u nagenoeg niks en na de behandeling is het niet zichtbaar dat u behandeld bent. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de lachrimpels onder en naast de ogen minder worden.

Na twee weken komt u terug voor controle en wordt u eventueel bijbehandeld. Voor de behandeling krijgt u altijd een uitgebreid consult waarbij we de voors en tegens bespreken van de behandeling van de kraaienpootjes. Vaak worden er meerdere zones (kraaienpootjes, fronsrimpels en/of voorhoofdsrimpels) tegelijk behandeld om de balans in het gezicht te behouden.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken