Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Kraaienpootjes

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Kraaienpootjes

Lachrimpels worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Kraaienpootjes zijn het gevolg van verminderde elasticiteit en afname van onderhuids weefsel.
Deze kleine rimpels rond de ogen zien er een beetje uit als de poot van een kraai. Deze rimpels ontstaan onder de ogen en aan de buitenrand van de ogen en waaieren uit naar de zijkant. Gedurende het leven worden kraaienpootjes dieper en prominenter, waardoor ze vaak in verband worden gebracht met ouder worden.

De behandeling

Bij Kliniek Dokter Frodo hebben we veel ervaring met het behandelen van kraaienpootjes met Botox. Het moeilijke van de behandeling van kraaienpootjes is dat de balans zeer secuur is. Als je te veel Botox gebruikt kunnen wallen onder de ogen namelijk erger worden. Gebruik je te weinig, dan is de Botox te snel uitgewerkt. Wij werken in het algemeen best terughoudend waardoor we een natuurlijk resultaat kunnen garanderen.

Bij de Botox behandeling van kraaienpootjes krijgt u een aantal kleine prikjes in de spier rondom de ogen. Hierbij voelt u nagenoeg niks en na de behandeling is het niet zichtbaar dat u behandeld bent. Het duurt vervolgens een aantal dagen voordat de lachrimpels onder en naast de ogen minder worden.

Na twee weken komt u terug voor controle en wordt u eventueel bijbehandeld. Voor de behandeling krijgt u altijd een uitgebreid consult waarbij we de voors en tegens bespreken van de behandeling van de kraaienpootjes. Vaak worden er meerdere zones (kraaienpootjes, fronsrimpels en/of voorhoofdsrimpels) tegelijk behandeld om de balans in het gezicht te behouden.

laserbehandeling tegen wallen

Met laserbehandeling onder de ogen kunnen we ook de huid verstrakken. Hierbij behandelen we de huid met laser licht waardoor de huid strakker wordt. Dit doen we door het stimuleren van de onderste huidlagen met laser. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd en het pigment onder de ogen verminderd. Er zijn verschillende laserbehandelingen onder de ogen mogelijk. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunnen we kiezen voor een sterke laser of een zachter laser.

  • Een sterke laser (ablatief) geeft veel huidverstrakking onder de ogen, maar ook meer roodheid en irritatie voor een paar dagen
  • Een ‘zachte laser’ (niet ablatief) stimuleert de huid minder sterk maar geeft geen bijwerkingen als roodheid of irritatie

Kraaienpootjes verwijderen met Botox

Doordat de flexibiliteit van de huid afneemt en het onderhuids volume ook steeds minder wordt, nemen kraaienpootjes toe in hoeveelheid en in diepte. Met Botox hebben deze rimpels echter geen poot meer om op te staan. Doordat we de spier rond het oog ontspannen, kunnen we lachrimpels verminderen en worden ze minder diep. De huid wordt zichtbaar gladder, ook de lachrimpels onder de ogen en de lachrimpels in de wangen.

Kraaienpootjes behandelen met Botox of fillers?

Botox bij kraaienpootjes voldoet soms niet en de lijnen blijven dan zichtbaar in de huid staan. Zelfs in rust gaan de rimpels dan niet weg. U kunt in de onderstaande voorbeelden zelf uitzoeken welke rimpel graad u heeft, in rust en in beweging. Afhankelijk hiervan kunt u zelf inschatten of het wellicht nodig is om het volumeverlies aan te vullen met een filler.

Lachrimpels verminderen met Botox


Ervaringen

Feiten over Botox

Voorbereiding

Consult met de arts

Verdoving

Niet noodzakelijk

Duur

Tot 30 minuten

Product

Botox (botuline toxine)

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

3 tot 6 maanden

Vragen? We staan voor u klaar

9.0/10 Rating
629 Reviews

4.8/5 Rating
68 Reviews