Botox tegen overmatig zweten

Botox tegen overmatig zweten?

Ja, dat kan. Veel mensen hebben last van overmatig zweten onder de oksels,  handpalmen en/of voetzolen. Een Botox behandeling tegen hyperhidrose kan de oplossing zijn. De behandeling met botuline toxine verhelpt overmatig zweten onder de oksels, handen en voeten. De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren. Bij de meeste mensen die veel zweten is er geen sprake van een echte afwijking, maar hevig transpireren (hyperhidrosis) kan wel een sociale drempel opwerpen.

De meeste mensen die wij bij Kliniek Dokter Frodo behandelen hebben binnen 2 weken na de behandeling geen last meer van zwetende oksels, handen of voeten.

Telefonisch consult

Heeft u last van overmatig zweten? Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijke behandelingen en resultaten.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

020 421 1559

Hoe ontstaat overmatig zweten?

Overmatig zweten is niet goed te verklaren. Het gaat het om een natuurlijke (excessieve) zweetproductie. De ernst van transpireren verschilt sterk per persoon. Er kan een verstoring zijn van de balans in het zenuwstelsel dat zich bezighoudt met reguleren van warmte afgifte. Overmatig zweten komt ook voor bij medicatie of ziekten en bij bepaalde psychische stoornissen kunnen de klachten zich ook veel ernstiger voor doen dan ze eigenlijk zijn.

Intake gesprek

Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we of u geschikt bent voor een anti-transpiratiebehandeling. U maakt kennis met uw behandelaar en we leggen uit hoe de hyperhidrose behandeling met Botox in zijn werk gaat. We zullen ook zeker alternatieve behandelingen met u bespreken om zo een eerlijk advies te kunnen geven welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Botox hyperhidrose behandeling voor de oksels

botox overmatig zweten oksels hyperhidrosis

Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren zodat de arts de prikplaatsen goed kan aftekenen.

Nadat we de prikplaatsen afgetekend hebben, krijgt u 12-18 prikjes per oksel. Dit wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren al verschilt de pijnervaring per persoon. Er is voor de behandeling van de oksels geen verdovingscrème nodig.

De behandeling van de handpalmen of voetzolen is echter wel erg gevoelig. Dit verdoven met speciale verdovende crème.

Na de behandeling

De Botox anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten. Na ongeveer twee dagen merkt u al dat de transpiratie in de oksels afneemt. Na twee weken is het transpireren maximaal gereduceerd. Na de behandeling heeft u 4 tot 6 maanden nagenoeg geen last meer van overmatig zweten. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6 tot 12 maanden aan.

Botox anti transparantie

Moet ik steeds terug blijven komen voor een Botox behandeling?

Botox heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. Wilt u van het beste resultaat genieten, dan dient u na een paar maanden opnieuw behandeld te worden. Hoe vaker u wordt behandeld, des te langer houdt de behandeling, soms wel tot 12 maanden.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur na de behandeling niet te sporten.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uur in beslag neemt.

Ga ik meer zweten dan voorheen als ik stop met de Botox oksels behandeling?

Het tegenovergestelde is waar: indien u enkele keren bent behandeld met Botox, transpireert u juist minder dan voorheen, zelfs als u stopt met de behandeling.

Stop ik met zweten na een Botox anti-transpiratie behandeling?

Na twee weken heeft u het optimale effect van de Botox anti-transpiratie behandeling. Wij gebruiken 2 x 250 eenheden voor deze behandeling. Met deze dosering zijn de meeste mensen de eerste maand na de behandeling helemaal droog.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Wat te doen als ik last heb van hyperhidrosis?

Wat kan ik doen tegen overmatig zweten op het voorhoofd?

Wordt een behandeling tegen overmatig zweten vergoed?

Wat zijn de kosten van Botox tegen overmatig zweten?

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 20:00 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  Zaterdag11:00 uur – 18:00 uur
  ZondagGesloten

 

Met een 9.6 uit ruim 350 beoordelingen behoort Kliniek Dokter Frodo tot de best beoordeelde klinieken van Amsterdam. Plan een consult in of bel onze specialisten voor vrijblijvend advies:

Consult inplannen

Contact

Stel uw vraag

Akkoord dat de door mij ingevulde gegevens bewaard worden*

Uw informatie is veilig bij ons.

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken