Afspraak maken

Botox tegen overmatig zweten

Veel mensen hebben last van overmatig zweten onder de oksels,  handpalmen of voetzolen. Een Botox behandeling tegen hyperhidrose kan de oplossing zijn. De behandeling met botuline toxine verhelpt overmatig zweten onder de oksels, handen en voeten. De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.
Bij de meeste mensen die veel zweten is er geen sprake van een echte afwijking. Maar hevig transpireren (hyperhidrosis) kan wel een sociale drempel opwerpen.


De meeste mensen die wij bij Kliniek Dokter Frodo behandelen hebben binnen 2 weken na de behandeling geen last meer van zwetende oksels, handen of voeten.

Hoe ontstaat overmatig zweten?

Overmatig zweten is niet goed te verklaren. Het gaat het om een natuurlijke (excessieve) zweetproductie. De ernst van transpireren verschilt sterk per persoon. Er kan een verstoring zijn van de balans in het zenuwstelsel dat zich bezighoudt met reguleren van warmte afgifte. Overmatig zweten komt ook voor bij medicatie of ziekten en bij bepaalde psychische stoornissen kunnen de klachten zich ook veel ernstiger voordoen dan ze eigenlijk zijn.

Intake gesprek

Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we of u geschikt bent voor een anti-transpiratiebehandeling. U maakt kennis met uw behandelaar en we leggen uit hoe de hyperhidrose behandeling met Botox in haar werk gaat. We zullen ook zeker alternatieve behandelingen met u bespreken om zo een eerlijk advies te kunnen geven welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Botox hyperhidrose behandeling

botox overmatig zweten oksels hyperhidrosis

Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren zodat de arts de prikplaatsen goed kan aftekenen.

Deze injectable behandeling met botuline toxine wordt het meest door onze artsen uitgevoerd. Dit is de anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Ook kunnen de handen of voeten behandeld worden. Nadat we de prikplaatsen afgetekend hebben, krijgt u 12-18 prikjes per oksel. Dit wordt in het algemeen niet als pijnlijk ervaren al verschilt de pijnervaring per persoon. Er is voor de behandeling van de oksels geen verdovingscrème nodig.
De behandeling van de handpalmen of voetzolen is echter wel erg gevoelig. Dit verdoven met speciale verdovende creme.

Na de behandeling

De Botox anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten hervatten.
Na ongeveer 2 dagen merkt u al dat de transpiratie in de oksels afneemt. Na twee weken is het transpireren maximaal gereduceerd.
Na de behandeling heeft u 4 tot 6 maanden nagenoeg geen last meer van overmatig (oksel-, handpalm- of voeten) zweet. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

RISICO’S EN BIJWERKINGEN BOTOX OKSELS BEHANDELING

Botox is veilig. Van Botox bij anti-transpiratie behandelingen zijn er geen bijwerkingen bekend. Voorafgaand aan een behandeling dienen uw oksels  ten minste 1 week van tevoren geschoren te zijn.

Veel gestelde vragen over de hyperhidrose Botox behandeling

Botox anti transparantie

Moet ik steeds terug blijven komen voor een Botox oksels behandeling?

Botox heeft een tijdelijk effect op de zweetklieren. Wilt u van het beste resultaat genieten, dan dient u na een paar maanden opnieuw behandeld te worden. Hoe vaker u wordt behandeld, des te langer houdt de behandeling, soms wel tot 12 maanden. Ook wordt het zweten veel minder heftig dan voorheen, zeker na een aantal Botox anti-transpiratie behandelingen.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botuline toxine zich verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten.

Hoe lang duurt de behandeling met Botox?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten. Indien u eerst een consult krijgt, reken er dan op dat het ongeveer een half uurtje in beslag neemt.

Ga ik meer zweten dan voorheen als ik stop met de Botox oksels behandeling?

Het tegenovergestelde is waar: indien u enkele keren bent behandeld met Botox in de oksels, transpireert u juist minder dan voorheen, zelfs als u stopt met de behandeling.

Stop ik helemaal met zweten na een Botox anti-transpiratie behandeling?

Na 2 weken heeft u het optimale effect van de Botox anti-transpiratie behandeling. Wij gebruiken 2 x 250 eh voor deze behandeling. Met deze dosering zijn de meeste mensen de eerste maand na de behandeling wel helemaal droog.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Nee, bij onze behandelingen ontstaan geen littekens.

Veel zweten - Hyperhidrosis

Wat kan ik doen tegen overmatig zweten op het voorhoofd?

Wordt een behandeling tegen overmatig zweten vergoed?

Wat zijn de kosten van Botox tegen overmatig zweten?

Kan Botox helpen tegen migraine?

Prijs hyperhidrosis behandeling met Botox®

In sommige gevallen wordt Botox overmatig zweten vergoed door de zorgverzekeraar.

Type behandelingPrijs
Hyperhidrosis oksels behandeling€ 500,-
Hyperhidrosis handen behandeling€ 500,-
Hyperhidrosis voeten behandeling€ 500,-

Bekijk hier het volledige overzicht van prijzen Botox tegen overmatig zweten.

Gratis consult aanvragen

Ervaringen met Botox® tegen zweten onder de oksels

“Ik vind dit top! Al een paar weken heb ik geen last meer van zweetplekken. Zelfs niet in mijn ondershirt! De behandeling zelf was niet geheel pijnloos, maar gelukkig werd mijn oksel voor de behandeling ingesmeerd met een verdovende crème waardoor ik alleen nog een lichtelijke prik voelde.”

Er zijn verschillende tips over hoe je zweten onder de oksels kunt verminderen of voorkomen (bijvoorbeeld op het overmatig zweten forum).

Gratis consult aanvragen

 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.

 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9HS
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  Maandag09:00 uur – 17:30 uur
  Dinsdag09:00 uur – 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur – 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur – 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur – 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken