phone icon
email icon
Maak een afspraak
9,6 / 10 klantbeoordeling
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
Voorhoofd

Fronsrimpels

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

Fronsrimpels verminderen

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen. Dit gebeurt wanneer u boos kijkt, geconcentreerd met iets bezig bent, of met uw ogen moet knijpen tegen de felle zon. De frons geeft u een strenge blik of boze uitstraling. De artsen van Kliniek Dokter Frodo behandelen de fronsrimpels met Botuline Toxine (Botox).

 • Veilige en pijnloze fronsrimpelbehandeling
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • We garanderen een natuurlijke verbetering van de fronsrimpels
 • Boutique kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

 

Kom langs voor een consult

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom dan langs voor een fronsrimpelbehandeling. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens het consultgesprek stelt de arts een persoonlijk behandelplan op voor het verwijderen van uw fronsrimpels. Indien er sprake is van een diepe rimpel, behandelen we met een combinatie van Botox en een filler.

Feiten over de fronsrimpelbehandeling

 • Voorbereiding Consult met de arts
 • Pijn 0-10 3 (verdoving mogelijk)
 • Duur Tot 10-20 minuten
 • Product Botox (soms in combinatie met fillers)
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Prijs Vanaf € 160/ € 220
Specialist in Botoxbehandelingen

Specialist in Botoxbehandelingen

Dokter Frodo heeft al ruim 10 jaar ervaring met Botoxbehandelingen. Tijdens deze periode heeft hij ook vele behandelingen tegen fronsrimpels uitgevoerd.

Dokter Frodo is niet alleen cosmetisch arts (aangesloten bij de NVCG), hij is ook trainer op het gebied van cosmetische behandelingen. Alle artsen van de kliniek zijn aangesloten bij onder andere de Allergan Medical Institute, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Voor-en-na foto's

"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Alles wat u moet weten over de behandeling van fronsrimpels

Alles wat u moet weten over de behandeling van fronsrimpels

De fronsrimpelbehandeling met Botox is een echte ‘lunchtime treatment’. We kunnen u letterlijk tijdens uw lunchpauze behandelen aan uw fronsrimpel, waarna u weer onverstoord aan het werk kunt. De behandeling van de fronsrimpel is relatief eenvoudig, maar doet wonderen voor uw uitstraling. Tijdens een gratis consult neemt de cosmetisch arts van Kliniek Dokter Frodo uitgebreid de tijd om uw verwachtingen te bespreken en een realistisch beeld te schetsen van de mogelijkheden. De fronsregio behandelen we met 5 tot 7 prikjes in de spieren van de frons.
Direct na de behandeling is gebied nog een beetje rood en mag u het licht ‘afdrukken’. Na 5 minuten ziet niemand meer dat u behandeld bent.

Waarom een behandeling van de fronsrimpel met Botox?

Waarom een behandeling van de fronsrimpel met Botox?

Heeft u een diepe groef tussen de wenkbrauwen of een duidelijk zichtbare fronsrimpel? Dan kunnen Botoxinjecties u helpen om hem te verwijderen. Een fronsrimpel wordt meestal veroorzaakt door erfelijke aanleg.

Aangezien een fronsrimpel op een zeer aanwezige plek tussen de wenkbrauwen zit, kan een deze ervoor zorgen dat u ten onrechte een norse of ontevreden uitstraling krijgt. Ook kan die vervelende rimpel ervoor zorgen dat u ouder lijkt dan u daadwerkelijk bent.

De spieren in de frons trekken de wenkbrauw naar beneden. Door de fronsrimpelbehandeling ontspannen de spieren, waardoor de wenkbrauw wordt gelift. Dit liftend effect op de wenkbrauwen geeft een meer open blik. We kunnen de wenkbrauwen nog iets meer liften met een Botox wenkbrauwlift of fillers C-ooglift. We garanderen een natuurlijk resultaat aan onze cliënten en daarom is onze stelregel “Less is more”.

 

Natuurlijk resultaat

Natuurlijk resultaat

Bij het woord ‘Botox’ denken de meeste mensen aan strakgetrokken gezichten zonder beweging.  Deze onnatuurlijke beweging kunt u gemakkelijk voorkomen door u te laten behandelen bij een erkende kliniek . De artsen van Kliniek Dokter Frodo houden rekening met uw wensen, de natuurlijke beweging en balans in uw gezicht. We zullen er eerder voor kiezen om één zone te behandelen, dan meerdere zones. Zo garanderen we een natuurlijk resultaat.

BotoxPrijs
1 zone Botox€ 220,-
2 zones Botox€ 350,-
3 zones Botox€ 440,-
Botox tegen overmatig zweten€ 500,-
Botox tandenknarsen€ 350,-

Prijzen Botoxbehandeling fronsrimpels

De kosten van de behandeling voor fronsrimpels variëren per behandeling die we uitvoeren. De kosten bepalen we aan de hand van het consult.

Botox behandeling voor de fronsrimpel

Botox behandeling voor de fronsrimpel

We verminderen de fronsrimpel in vier stappen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van Botox.

Stap 1: Maak een afspraak

Wilt u af van een onterechte norse uitstraling? Dokter Frodo helpt u hierbij. Via onderstaande button maakt u eenvoudig een afspraak voor een vrijblijvend (video)consult.

Stap 2: Het vrijblijvende consult

U kunt ook een videoconsult inplannen. Op deze manier hoeft u uw woning niet te verlaten. Tijdens het consult gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden van de cosmetische fronsrimpelbehandeling. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Botox behandeling voor de fronsrimpel

Stap 3: De behandeling

De fronsrimpelbehandeling met Botox neemt niet veel tijd in beslag. Het aanbrengen van de Botox voelt als kleine speldenprikjes, waardoor een verdoving dus niet is noodzakelijk. Wilt u dit wel? Dan bespreken we dit tijdens het consult.

Stap 4: Na de behandeling

Na afloop van de behandeling is de huid mogelijk wat rood of opgezwollen. Dit trekt na enkele minuten vanzelf weer weg. Het effect van de injectie is na 48 uur zichtbaar. Na 10 tot 14 dagen is het resultaat goed te zien. Een behandeling met Botox houdt 3 tot 6 maanden aan. We adviseren dan ook om het gebied regelmatig te behandelen om het effect aan te houden.

Tips voor en na de behandeling

De kans op bijwerkingen of blauwe plekken is nihil bij de behandeling met Botox. Om de kans echter nóg kleiner te maken, volgt u onderstaande tips:

Tips voor de Botoxbehandeling

 • Het gebruik van Arnica 5 dagen voor de behandeling vermindert mogelijk bijwerkingen
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie
 • Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol
Tips na de Botoxbehandeling

Tips na de Botoxbehandeling

 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van Botox begint na 1-3 dagen te werken.

Veelgestelde vragen over Botox Fronsrimpels

Wat is botox?

Botox is de merknaam van het Botuline toxine type A en wordt ingezet als middel tegen fronsrimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier en remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2 mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag.

Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2 mm). Voor meer info: zie de vlog over wenkbrauwlift

Kan ik een hangende wenkbrauwen krijgen van een Botox fronsbehandeling?

Bij een juiste toediening van Botox hoeft u niet bang te zijn dat de wenkbrauwen gaan hangen. De fronsspier trekt de wenkbrauwen naar beneden en doordat de spier ontspant, ervaren veel mensen juist een liftend effect na een behandeling van de fronsrimpels.

Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met te veel Botuline toxine.

Mensen zeggen dat ik vaak boos kijk, maar heb geen (diepe) fronsrimpel., Kan ik dan behandeld worden?

Ja, Botox ontspant de fronsspier die verantwoordelijk is voor de boze uitdrukking. U krijgt door een Botoxbehandeling van de frons een mooie, open en ontspannen blik.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?

Botuline toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen en/of verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Het verminderen van putjes en lijnen in de kin (kincorrectie)

Ziet Botox er natuurlijk uit?

Er verandert altijd iets in het gezicht wanneer de frons wordt behandeld met Botox. Het vermindert de fronsrimpels, waardoor je er meer open, zachter en frisser uitziet. Het komt zelden voor dat mensen dit als onnatuurlijk ervaren.

Is er een minimale leeftijd voor een fronsbehandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan een fronsbehandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende fronsrimpels kunnen goed met botuline toxine behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak zelfs helemaal weg.

Indien de fronsrimpel al een stuk dieper is, dan moeten we soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar in de fronsrimpel?

Twee tot vier dagen na fronsrimpelbehandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal.

Hoe lang werkt Botuline toxine en is dit voor iedereen hetzelfde?

Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels en sterke spieren behandelen we in het begin om de 3-4 maanden. Iedereen is anders en zo zal ook het Botuline toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

Wat is een zone Botox en wat kost dit?

Voorbeelden van één zone zijn: beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
Voor meer informatie over de kosten zie de vlog hierover

Moet ik iets doen/weten voordat ik de fronsbehandeling krijg?

We adviseren u om een paar dagen voor uw fronsrimpelbehandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen, tenzij u ze moet nemen voor een chronische, medische aandoening. Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Kan ik behandeld worden aan mijn fronsrimpels met Botuline toxine als ik een auto-immuunziekte heb?

Bij behandeling met Botuline toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling is.

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt.

Interesse in een fronsrimpels behandeling?

Reviews