Afspraak maken
020 421 1559
info@dokterfrodo.nl
Route

Fronsrimpels

9,0
gebaseerd op 629 reviews
13.500 +
Cliënten
35.700 +
Behandelingen verricht

Fronsrimpels

Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen. Dit gebeurt wanneer je boos kijkt, geconcentreerd met iets bezig bent, of moet knijpen tegen de felle zon. De frons maakt een strenge blik of geeft ons een boze uitstraling. De artsen van Kliniek Dokter Frodo behandelen de fronsrimpels met Botuline Toxine (Botox).

 • Veilige en pijnloze fronsrimpel behandeling
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,4 beoordeling
 • Wij garanderen een natuurlijke verbetering van de fronsrimpels
 • Boutique kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Kom langs voor een consult

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kom dan lang voor het verwijderen van uw fronsrimpels. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens het consultgesprek maakt de arts een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van uw fronsrimpels. Soms, indien er sprake is van een diepe fronsrimpel maken we combinatie van Botox en een filler.

Feiten over de fronsrimpel behandeling

Voorbereiding

Consult met de arts

Vooraf aan de fronsrimpel behandeling heeft u een consult met de arts. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en de mogelijkheden met Botox en fillers. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op.

Pijn 0-10

3 (verdoving mogelijk)

Een Botoxbehandeling voor de frons is niet erg gevoelig. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken gebruiken we bij alle behandelingen “mechanische verdoving”. Hierdoor  wordt de behandeling zelden als pijnlijk ervaren.

Duur

Tot 10-20 minuten

De Botox behandeling zelf duurt ongeveer 5 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt er echter altijd een (kort) consult plaats.

Product

Botox (soms fillers)

Bij Kliniek Dokter Frodo gebruiken we Botox voor de fronsrimpelbehandelingen.

Mocht de rimpel dieper zijn, dan is het soms nodig om fillers te gebruiken om de fronsrimpel helemaal weg te krijgen.

Veiligheid

Zeer veilig

Een Botoxbehandeling van de fronsrimpels is een uiterst veilige behandeling. Er is heel veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en complicaties van Botox.
Botox wordt in de medische wereld al meer dan 40 jaar in hogere doseringen gebruikt (bij kinderen en volwassenen met spierspasmen bijvoorbeeld) en er zijn geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd van Botox.

Prijs

Vanaf € 160/ € 220

De kosten van een Botox behandeling van de fronsrimpel hangen af van de hoeveelheid Botox dat nodig is om de fronsspier goed te ontspannen.

Het is belangrijk om genoeg Botox te gebruiken om een langdurig mooi resultaat te krijgen. De meeste cliënten krijgen de behandeling van €220,-

Een ‘Botox-light’ behandeling kost €160,- hierbij gebruiken we minder Botox en zal de behandeling minder sterk zijn en het resultaat houdt minder lang aan.

Voor het mooiste resultaat combineren we de Botoxbehandeling van de frons vaak met een Botox behandeling van het voorhoofd. Deze combinatie kost €350,-.

Specialist in Botoxbehandelingen

Al ruim 10 jaar heeft Dokter Frodo ervaring met Botoxbehandelingen. Tijdens deze periode heeft hij ook vele behandelingen tegen fronsrimpels uitgevoerd.

Dokter Frodo is niet alleen cosmetisch arts (aangesloten bij de NVCG), hij is ook trainer op het gebied van cosmetische behandelingen. De andere artsen uit de kliniek zijn allemaal aangesloten bij onder andere de Allergan Medical Institute, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Alles wat u moet weten over de behandeling van fronsrimpels

De fronsrimpel behandeling met Botox is een echte ‘lunchtime treatment’.
Letterlijk kunnen wij u tijdens de lunch behandelen aan uw frontrimpel waarna u weer onverstoord aan het werk kan.  De behandeling van de fronsrimpel is relatief eenvoudig, maar kan wonderen doen voor uw uitstraling. Tijdens een gratis consult neemt de cosmetisch arts van Kliniek Dokter Frodo uitgebreid de tijd om uw verwachtingen te bespreken en een realistisch beeld te schetsen van de mogelijkheden. De fronsregio behandelen we met 5 tot 7 prikjes in de spieren van de frons.
Direct na de behandeling is gebied nog een beetje rood en mag u het licht ‘afdrukken’ en na 5 minuten ziet niemand meer dat u behandeld bent.

Waarom een Behandeling van de fronsrimpel met Botox?

Een fronsrimpel wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door erfelijke aanleg. Aangezien een fronsrimpel op een zeer aanwezige plek zit tussen de wenkbrauwen, kan een fronsrimpel  zorgen dat iemand ten onrechte een norse of ontevreden uitstraling krijgt. Ook kan die vervelende rimpel tussen de wenkbrauwen ervoor zorgen dat u ouder gaat lijken dan u daadwerkelijk bent. Mocht u een diepe groef tussen de wenkbrauwen hebben, een duidelijk zichtbare fronsrimpel, dan kunnen Botox-injecties u helpen uw fronsrimpel te verwijderen.

De spieren in de frons trekken de wenkbrauw naar beneden. Door de fronsrimpelbehandeling ontspannen deze spieren zal de wenkbrauw omhoog gaan/ liften. Dit liftend effect op de wenkbrauwen geeft een meer open blik. Daarbij kunnen we de wenkbrauwen nog net iets meer liften met een Botox wenkbrauwlift of een fillers C-ooglift. Wij garanderen een natuurljk resultaat aan onze clienten. Daarom is onze stelregel “Less is more”.

Natuurlijk resultaat

Bij het woord ‘Botox’ denken de meeste mensen aan strakgetrokken gezichten zonder beweging.  Deze onnatuurlijke beweging kunt u gemakkelijk voorkomen door u te laten behandelen bij een erkende kliniek laat uitvoeren. De artsen van Kliniek Dokter Frodo houden rekening met uw wensen, de natuurlijke beweging en balans in uw gezicht. Wij zullen er eerder voor kiezen om één zone te behandelen dan meerdere zones om zo een natuurlijk resultaat te garanderen.

Prijzen Botoxbehandeling fronsrimpels

 

Botox

Prijs

1 zone Botox € 220,-
2 zones Botox € 350,-
3 zones Botox € 440,-
Botox tegen overmatig zweten € 500,-
Botox tandenknarsen € 350,-
Botox gehele gezicht € 600,-

Botox behandeling voor de fronsrimpel

We verminderen de fronsrimpel in vier stappen. Tijdens de behandeling maken we gebruik van Botox.

Stap 1: Maak een afspraak

Wilt u af van een onterechte norse uitstraling? Dokter Frodo kan u hierbij helpen. Via de onderstaande button maakt u eenvoudig een afspraak voor een vrijblijvend videoconsult.

Plan een videoconsult

Stap 2: Het vrijblijvende consult

Tegenwoordig zijn we gespecialiseerd in het houden van een videoconsult. Op deze manier hoeft u hiervoor uw woning niet meer te verlaten. Tijdens het consult gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden van de cosmetische fronsrimpel behandeling. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Stap 3: De fronsrimpel behandeling

De fronsrimpel behandeling met Botox zelf neemt niet veel tijd in beslag. Het aanbrengen van de Botox voelt als kleine speldenprikjes; een verdoving is dus niet noodzakelijk. Wilt u dit wel, dan bespreken we dit tijdens het consult.

Stap 4: Na de behandeling

Na afloop van de behandeling is de huid mogelijk wat rood of opgezwollen. Dit trekt na enkele minuten vanzelf weer weg. Het effect van de injectie is na 48 uur zichtbaar. Na 10 tot 14 dagen is het resultaat goed te zien. Een behandeling met Botox houdt 3 tot 6 maanden aan. We adviseren dan ook om het gebied regelmatig te behandelen om het effect aan te houden.

Tips voor en na de behandeling

De kans op bijwerkingen of blauwe plekken is nihil bij de behandeling met Botox. Om de kans echter nog kleiner te maken, kunt u het volgende doen:

Tips voor de Botox behandeling

 • Arnica 5 dagen voor de behandeling vermindert mogelijk bijwerkingen
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines & visolie
 • Drink 48 uur voor de behandeling geen alcohol

Tips na de Botox behandeling

 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het effect van Botox begint na 1-3 dagen te werken.

Veelgestelde vragen over Botox Fronsrimpels

Wat is Botox?

Botox is de merknaam van het Botuline toxine type A en wordt ingezet als middel tegen fronsrimpels. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, dit remt de spierbeweging die rimpels veroorzaakt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig en is het effect van de behandeling uitgewerkt.

Wat is een wenkbrauwlift?

Door Botox aan het uiteinde van de beide wenkbrauwen te plaatsen, ontspannen de spieren zich die de wenkbrauw omlaag trekken. Hierdoor krijgt u een subtiele lift van de zijkant van de wenkbrauw (1-2 mm). Ook de fronsspier trekt de wenkbrauw een beetje omlaag. Wilt u ook een wenkbrauwlift aan de binnenzijde, dan kiezen wij ervoor om ook wat Botox in de fronsspier te plaatsen waardoor de wenkbrauw ook daar een beetje omhoog gaat (1-2 mm). Voor meer info: zie de VLOG over wenkbrauwlift

Kan ik een hangende wenkbrauwen krijgen van een Botox frons behandeling?

Bij een juiste toediening van Botox hoeft u niet bang te zijn dat de wenkbrauwen gaan hangen. De fronsspier trekt de wenkbrauwen naar beneden en doordat deze ontspant ervaren veel mensen juist een liftend effect na een behandeling van de fronsrimpels.

Een hangend oog is een mogelijke bijwerking van de behandeling van het voorhoofd met te veel Botuline toxine.

Mensen zeggen dat ik vaak boos kijk, maar ik heb geen (diepe) fronsrimpel, kan ik dan behandeld worden

Ja!
Botox ontspant de fronsspier die verantwoordelijk is voor de boze uitdrukking. U krijgt door een Botoxbehandeling van de frons een mooie open en ontspannen blik.

Waarvoor wordt Botuline toxine gebruikt?

Botuline toxine wordt gebruikt voor:

 • Het verminderen van de fronsrimpel en voorhoofdrimpels
 • Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes
 • Het ontspannen van ongewenste gezichtsuitdrukkingen
 • Het stoppen en/of verminderen van overmatig zweten
 • Verhelpen van migraine
 • Stoppen van tandenknarsen of klemmen van de kaak
 • Het verminderen van putjes en lijnen in de kin (kincorrectie)

Ziet het er natuurlijk uit?

Er verandert altijd iets in het gezicht wanneer de frons wordt behandeld met Botuline Toxine. Botox vermindert de fronsrimpels waardoor je er meer open, zachter en frisser uitziet. Het komt zelden voor dat mensen dit als onnatuurlijk ervaren.

Ben ik niet te jong voor een frons behandeling?

Er hangt geen leeftijd vast aan een behandeling. Iedereen ouder dan 18 jaar mag in principe bij ons behandeld worden. Beginnende fronsrimpels kunnen goed met botuline toxine behandeld worden. Een kleine beginnende rimpel is na deze behandeling vaak helemaal weg. Indien de fronsrimpel al een stuk dieper is dan moeten wij soms een combinatie maken met een rimpelvuller om de rimpel helemaal weg te krijgen.

Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar in de fronsrimpel?

Twee tot vier dagen na fronsrimpel behandeling begint het te werken en ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal.

Hoe lang werkt Botuline toxine en is dit bij iedere persoon hetzelfde?

Het effect is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden. Iedereen is anders, dus zo zal ook het Botuline toxine gebruik en de duur hiervan iets kunnen verschillen.

Wat is een zone Botox en wat kost dit?

Voorbeelden van één zone zijn: beide kraaienpoot rimpeltjes, de rimpels op het voorhoofd of de fronsrimpels. Hierbij gaan we ervan uit dat er per zone eenzelfde hoeveelheid Botox is geïndiceerd. In de prijslijst vindt u een overzicht, variërend van € 125,- tot een uitgebreide behandeling van € 450,-.
Voor meer informatie over de kosten zie de VLOG hierover

Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de frons behandeling krijg?

Wij adviseren u om een paar dagen voor uw fronsrimpelbehandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.

Kan ik behandeld worden aan mijn fronsrimpels met Botuline toxine indien ik een auto-imuunziekte heb?

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. De auto-immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto-immuunziekten. Bijvoorbeeld in het geval van de auto-imuunziekte Reuma zou bijvoorbeeld een polsbreuk, een operatie of een griepje theoretisch kunnen veroorzaken dat je in een volgend stadium terecht komt. Bij behandeling met Botuline toxine is de kans zeer gering tot activatie van het immuunsysteem. Indien u een auto-immuunziekte heeft is het mogelijk om met Dokter Frodo in een vrijblijvend consult te bespreken wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.


Ervaringen