phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
NVCG gecertificeerd
Altijd een natuurlijk resultaat
9,6 / 10 klantbeoordeling

Rimpels verwijderen

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

De rimpelbehandeling corrigeert de rimpels waar u zich aan stoort

Geef de rimpels waar u zich aan stoort weer rust met onze rimpelbehandeling. Bij Kliniek Dokter Frodo zijn we gespecialiseerd in rimpels verwijderen met huidbehandelingen, Botox en fillers. Welke behandeling we adviseren, hangt af van het type rimpel en uw huidtype.

Heeft u last van rimpels? Dan gaan we graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken om uw rimpels te corrigeren of te verminderen.

Dé specialist in het verwijderen van rimpels

Bij Kliniek Dokter Frodo kijken we naar de behandeling die het beste past bij uw huid. We zijn gespecialiseerd in behandelingen met Botox en met fillers om uw huid weer te laten stralen.

Feiten over de rimpelbehandeling

 • Voorbereiding Consult met cosmetisch arts
 • Verdoving Verdovende crème (indien nodig)
 • Duur behandeling Afhankelijk van behandeling
 • Product Botox en/of fillers
 • Veiligheid Zeer veilig
 • Duur resultaat Tot 12 maanden
Dokter Frodo: uw cosmetische arts

Dokter Frodo: uw cosmetische arts

Dokter Frodo heeft zich tijdens zijn carrière gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen met fillers en Botox. Door zijn jarenlange ervaring wordt hij internationaal gezien als expert op het gebied van het behandelen van rimpels. Hij is ook als cosmetisch arts aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). Daarnaast is hij erkend trainer aan het Allergan Medical Institute en traint en onderwijst hij andere artsen.

Bij Kliniek Dokter Frodo profiteert u van dit specialisme:

 • Effectieve behandeling van rimpels
 • Behandeling met een natuurlijk resultaat
 • Ervaren cosmetische specialisten
 • Een beoordeling van gemiddeld een 9,1
 • Kliniek in Amsterdam

Voor-en-na foto's

Behandeling wallen fillers voor na
Wallen onder ogen fillers behandeling voor na
"Ik ben enkele weken geleden weer bij dokter Frodo geweest en ik ben zo blij als een kind. Ik zie er 10 jaar jonger uit. Waar ik nog het meest gelukkig van word, is dat ik me een stuk zekerder voel sinds ik bij hem ben geweest!"
4 / 5
56 reviews
Lees meer op Google
Google
"Ik ben heel fijn geholpen door dokter Desiree, ze geeft mij altijd eerlijk advies en de resultaten zijn daadwerkelijk natuurlijk. Daarnaast is het fijn dat ze altijd na een paar weken een controle afspraak met je inplannen om er zeker van te zijn dat je behandeling een succes was."
4.5 / 5
698 reviews
Meer van kliniekervaringen
Kliniek Ervaringen

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere BotoxfillersLiquid Faceliftwallen onder ogenlaser en huidverbetering.

Wat zijn rimpels?

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn kleine vouwtjes in het huidoppervlak waar de huidstructuur wat zwakker is. Het is een soort cutane (huid)breuk, ontstaan doordat de huidstructuur plaatselijk wat zwakker is. De voornaamste oorzaak is het afnemen van de eiwitten collageen en elastine. Elastine zorgt voor de soepelheid van de huid. Bindweefsel bestaat voor een groot deel uit collageen. Door samentrekking en beweging slijt het collageen en ontstaan er rimpels.

We onderscheiden twee soorten rimpels: statische rimpels en mimische rimpels. Bij statische rimpels hebben we het over groeven of plooien en met mimische rimpels spreken we van rimpels zoals fronsrimpels of kraaienpootjes, die ontstaan door het aanspannen van de spieren. We verwijderen en corrigeren deze rimpels met niet-chirurgische behandelingen zoals Botox en fillers.

Diepe rimpels zijn groeven of plooien. Mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes, ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het aanspannen van de spieren.

Het ontstaan van rimpels

Het ontstaan van rimpels

Rimpels ontstaan door een afname van collageen en elastine in de huid. Dit ontstaat onder andere door:

 • natuurlijke huidveroudering;
 • levensstijl;
 • hormonale veroudering;
 • beweging;
 • en blootstelling aan zonlicht.
FillersPrijs
Juvéderm Voluma - Juvéderm Volift - Juvéderm Volbella - Juvéderm Volight
Juvéderm 1ml€500,-
Juvéderm 2ml€850,-
Sculptra, Radiesse en Restylane op aanvraag in overleg met de arts
BotoxPrijs
1/2 zone Botox€ 125,-
1 zone Botox€ 160 - € 220,-
2 zones Botox€ 300 - € 350,-
3 zones Botox€ 440,-
Botox tegen overmatig zweten€ 500,-
Botox migraine€ 250,-
Botox tandenknarsen€ 350,-

Prijzen van de rimpelbehandeling

De behandeling die we toepassen voor het verwijderen van uw rimpels is afhankelijk van de uitkomst van het consult. De prijs wordt bepaald door het type behandeling voor het verwijderen van uw rimpels. Hieronder ziet u de prijzen voor de filler- en Botoxbehandeling.

Keuze voor de kliniek gemaakt op basis van internet reviews en verder op gevoel.
Dat gevoel blijkt te kloppen. Zeer professioneel personeel en een empatische dokter Frodo, die goed kijkt naar de wensen en het verhaal van de patient. Een fillerbehandeling gehad die mijn gezicht veel frisser heeft gemaakt, zonder dat de uitdrukking is veranderd. In drie kleine stapjes naar het resultaat! Ook fijn dat niet iedereen er meteen over begint, maar wel zo naar je kijkt ‘is er iets aan hem veranderd? hij ziet er zo fris uit’.– Furt

Bij Kliniek Dokter Frodo bent u in goede handen

Bij Kliniek Dokter Frodo bent u in goede handen

Kliniek Dokter Frodo is de leidende kliniek in Nederland en we helpen u graag bij het corrigeren en verwijderen van uw rimpels. Tijdens een consult bespreken we de gebieden die u wilt laten behandelen en bespreken we de mogelijkheden.

Bij Kliniek Dokter Frodo profiteert u van dit specialisme:

 • Effectieve behandeling van rimpels
 • Behandeling met een natuurlijk resultaat
 • Ervaren cosmetische specialisten
 • Gemiddeld een 9,1 beoordeling
 • Kliniek in Amsterdam

Een goede en positieve uitstraling

“You never get a second chance to make a first impression”

Een goede en positieve uitstraling zien we als de basis van schoonheid. De eerste indruk die u op anderen maakt is belangrijk en bepaalt voor een groot deel hoe mensen over u denken. In een split-second maken we een inschatting van elkaar, zonder dat we het in de gaten hebben. Bent u betrouwbaar, aardig, geloofwaardig, openhartig etc. Kijkt u boos, dan bent u vast niet aardig. Ziet u er vermoeid uit, dan denken mensen dat uw werk te zwaar is of dat u een feestbeest bent. Heeft u geen mimiek in uw gezicht, dan bent u vast oppervlakkig.

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat die eerste indruk de juiste is; hoe wilt u dat andere mensen u zien.

Dit bereiken we door (niet-chirurgisch) uw rimpels te verwijderen. We geven u geen totale make-over, maar accentueren uw mooie, persoonlijke kenmerken en geven u een energieke uitstraling. Hierbij gebruiken we altijd de veiligste producten.

Voor meer informatie over Kliniek Dokter Frodo leest u onze pagina over onze kliniek en onze werkwijze.

Ervaring

Ervaring

Ik ben heel tevreden over de behandeling, mooi resultaat, niet te opvallend (was ook de bedoeling). Arts was erg aardig en kundig en de behandeling niet echt pijnlijk. Ik zou het anderen aanbevelen. Qua verwachting was het wat ik gehoopt had.– Karin

Is een anti-rimpelbehandeling wat voor mij?

Is een anti-rimpelbehandeling wat voor mij?

Een oudere huid verliest flexibiliteit. Hierdoor blijven de voorhoofdlijnen aanwezig en worden ze dieper. Daarnaast is er sprake van een aanzienlijk volumeverlies op het voorhoofd. Op deze manier ontstaan rimpels en komt de wenkbrauw iets naar beneden. Als u dit ook ervaart, is het zeker mogelijk om te kiezen voor een anti-rimpelbehandeling. Tijdens een consult bespreken we ook de oorzaak en de mogelijkheden voor uw huid.

Rimpels bij mannen

Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen. Daarom zijn onze behandelingen voor mannen aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In onze kliniek bespreken we de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de ‘whole face approach’ stellen we samen een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Onze niet-chirurgische behandelingen om rimpels te verwijderen

Onze niet-chirurgische behandelingen om rimpels te verwijderen

Om uw rimpels te verwijderen of te verminderen werken we uitsluitend met niet-chirurgische behandelingen. Om te bepalen welke behandeling we toepassen voor het corrigeren van uw rimpels, is het belangrijk om inzicht te hebben in het soort rimpel waar het om gaat. De behandelingen die Kliniek Dokter Frodo gebruikt bij het verminderen of verwijderen van rimpels zijn:

 1. Botoxbehandeling
 2. Behandeling met fillers
 3. Medische huidverbetering

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende behandelmethodes die we hanteren bij Kliniek Dokter Frodo? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en we nemen de tijd om alle vragen te beantwoorden.  Op werkdagen zijn we tussen 09:00 tot 17:30 uur bereikbaar via 020 421 1559. Uiteraard kunt u ook gelijk een consult inplannen via onderstaande button.

Behandelingen per soort rimpel

Behandelingen per soort rimpel

Er zijn veel soorten rimpels. Hieronder benoemen we een aantal voorbeelden van rimpels met de bijpassende behandeling. De behandeling die we voor uw rimpels hanteren, bespreken we tijdens een consult.

1. Botoxbehandeling om rimpels te verwijderen

Een van onze behandelingen is de Botoxbehandeling. Met Botox remmen we de spierbewegingen die rimpels veroorzaken. De behandeling duurt maximaal 5 minuten. De botulinetoxine brengen we met een dun naaldje direct aan in de spier.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult plaats om de rimpels en de behandeling zelf te bespreken. Na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid of een kleine zwelling op het behandelde gebied. Dit trekt zeer snel weg, vaak binnen 10 minuten. Na de behandeling kunt u direct uw activiteiten hervatten.

2.   Fillerbehandeling met hyaluronzuur

2. Fillerbehandeling met hyaluronzuur

De fillerbehandeling is bedoeld als rimpelbehandeling. De fillers (injectables) zijn op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen gel. Met de fillers herstellen we gezichtscontouren en vullen we rimpels, groeven en plooien. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken we een canule en wordt de huid, wanneer u dit wenst, plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur brengen we net onder de huid aan. Dit verzacht de rimpels of laat deze geheel verdwijnen.

Direct na de behandeling ziet u al zichtbaar resultaat. Na de behandeling kan er zwelling optreden of een blauwe plek ontstaan. Een eventuele zwelling trekt na enkele uren tot dagen weg. Een eventuele blauwe plek mag u na enkele uren camoufleren. Na 2 weken is het resultaat al goed zichtbaar, maar na 6-8 weken is het eindresultaat echt goed te zien.

3.   Medische huidverbetering

3. Medische huidverbetering

We passen ook medische huidverbeteringsbehandelingen toe. Om rimpels te verminderen of te verwijderen, bieden we diverse huidbehandelingen aan:

Voor en na de rimpelbehandeling

Voor en na de rimpelbehandeling

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling bespreken we tijdens een consult wat er gaat gebeuren.

Om bijwerkingen te voorkomen bij de Botoxbehandeling:

 • Start 5 dagen van tevoren met het gebruik van Arnica. Dit vermindert mogelijke bijwerkingen (10 druppels. 3 x per dag).
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink 48 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol.

Om bijwerkingen te voorkomen bij de fillerbehandeling:

 • Start 5 dagen van tevoren met het gebruik van Arnica (10 druppels. 3 x per dag).
 • Stop 3 dagen van tevoren met voedingssupplementen, vitamines en visolie.
 • Drink 24 uur voorafgaand aan de fillerbehandeling geen alcohol.
 • Op de dag van het verminderen of verwijderen van de rimpels mag u een 1 x 10 mg Cetirizine tablet nemen.
 • Gebruik (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Asprine, Naproxen en Ibuprofen.
Na de behandeling

Na de behandeling

Botox

Kort na de behandeling met Botox ziet de huid er weer normaal uit.

 • Het effect wordt binnen twee tot zeven dagen zichtbaar.
 • Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.
 • Het effect houdt drie tot zes maanden aan.
 • Voor een optimaal resultaat complementeren of combineren we de behandeling soms met andere behandelingen zoals het gebruik van fillerscarboxytherapie of een Angel lift behandeling.
Fillers

Fillers

Het is mogelijk dat u na de behandeling een verdoofd gevoel heeft en dat er een zwelling ontstaat. De zwelling verdwijnt binnen enkele dagen. Soms is er sprake van een blauwe plek die een tot twee weken zichtbaar kan zijn. Vermijd in het geval van blauwe plekken direct zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen.

 • Het hyaluronzuur in de fillers heeft enkele dagen nodig om te settelen. In de eerste week na de behandeling kan de filler nog wat verschuiven en er onregelmatig uit zien.
 • Tijdens de nacontrole corrigeren we waar nodig de fillers.
 • Na twee weken komt u terug voor controle en corrigeren we waar zo nodig de fillers en wordt het resultaat bijgewerkt.

Het hyaluronzuur wordt op z’n vroegst na anderhalf jaar langzaam afgebroken. Bij de meeste mensen duurt dit langer. We adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jojo-effect.

Wanneer behandelen we uw rimpels niet?

Wanneer behandelen we uw rimpels niet?

Overhangende oogleden

Indien u last heeft van overhangende oogleden (en daarvoor de wenkbrauwen continu optrekt), kunnen we u mogelijk aanbevelen om eerst contact op te nemen met een plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie.
Te hoge verwachtingen
Soms kiezen we ervoor om iemand niet te behandelen, omdat we het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Hoge verwachtingen koesteren we. Te hoge verwachtingen zijn voor ons een gegronde reden om niet te behandelen, zeker wanneer dit zou leiden tot een onnatuurlijk resultaat.

Minimumleeftijd is 18 jaar
Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het niet mogelijk bij Kliniek Dokter Frodo een cosmetische behandeling te ondergaan.

Tips om rimpels te voorkomen en te verminderen

Tips om rimpels te voorkomen en te verminderen

Rimpels ontstaan voornamelijk door:

 • Natuurlijke veroudering, versterkt door bijvoorbeeld stress of roken
 • Hormonale veroudering, zoals te zien op latere leeftijd
 • Beweging
 • Uv-straling: blootstelling aan te veel zonlicht

Kan ik zelf nog iets doen tegen rimpels?

Absoluut. Met de volgende stappen kunt u al veel bereiken:

 • Goede huidverzorging
 • Microneedling
 • Voldoende slaap
 • Genoeg drinken: groene thee of water
 • Veel groente en fruit met antioxidanten eten

Plan een (video)consult in

Plan een vrijblijvend (video)consult in bij Kliniek Dokter Frodo om een persoonlijk advies te krijgen over uw huid, uw wensen en wat u kunt doen om de rimpels waar u last van heeft, te verminderen of zelfs te verwijderen.

Van tevoren vult u een vragenlijst in waardoor de consulent meer inzicht heeft in uw wensen, verwachtingen en levensstijl. Tijdens dit (video)consult van 60 minuten staat een consulent van Kliniek Dokter Frodo u te woord aan wie u al uw vragen kunt stellen. Stap voor stap krijgt u meer inzicht in de balans en veroudering van uw huid en gezicht. Naderhand kunt u in alle rust nadenken over de mogelijkheden van een behandelplan op maat.

Wat dr. Frodo voor mij uniek maakt is zijn oprechte aandacht en eerlijkheid. Hij adviseert wat voor jouw gezicht de beste oplossing is, maar weigert behandelingen die hij niet vindt passen bij gezicht en/of leeftijd, dat waardeer ik zeer. Na een behandeling is mijn uiterlijk frisser, zachter en jeugdiger zonder dat een ander merkt dat er iets aan ‘gedaan’ is. Ik zou dr. Frodo zeker aanbevelen, daarom kom ik ook (na enkele uitstapjes bij collega’s) uiteindelijk elke keer weer graag terug.– Zon

Veelgestelde vragen over rimpels verwijderen

Hoelang blijft het resultaat?

Het effect van Botox is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verlies van volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler is nog steeds aanwezig, maar om het resultaat te behouden is een touch-upbehandeling wenselijk.

We raden aan om niet te wachten tot het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt en zo een jojo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken we kleinere hoeveelheden.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan? Dan geven we extra begeleiding en zorgen we ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen we u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Indien u niet tevreden bent met het resultaat kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Reviews