Afspraak maken
020 421 1559
WhatsApp
info@dokterfrodo.nl
Route

Rimpels verwijderen

Uit 310 beoordelingen
+
Rimpelbehandelingen uitgevoerd
+
Cliënten per jaar

Ontdek de jongere versie van uzelf

Bij Kliniek Dokter Frodo zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van rimpels met huidbehandelingen, Botox en fillers. Welke behandeling we adviseren, hangt af van het type rimpel. Zo behandelen we mimische rimpels met Botox als deze ontstaan door (overmatig) aanspannen van de spieren, terwijl we rimpels die ontstaan door volumetekort opvullen met fillers. Tijdens een vrijblijvend consult stelt de cosmetisch arts vast welke behandeling het beste bij uw huid past.

 • Effectieve behandeling van rimpels
 • Kliniek Dokter Frodo is aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 9,1 beoordeling
 • Behandeling met een natuurlijk resultaat
 • Kliniek in Amsterdam
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Vrijblijvend consult inplannen

Bij Kliniek Dokter Frodo plannen we voorafgaande aan de rimpelbehandeling een vrijblijvend consult in. Tijdens dit gesprek  bespreken we uw wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op.

Feiten over de rimpelbehandeling

Voorbereiding

Consult met cosmetisch arts

Verdoving

Verdovende crème (indien nodig)

Duur

Afhankelijk van behandeling

Product

Botox en/of fillers

Veiligheid

Zeer veilig

Duurzaamheid

Tot 12 maanden

Specialist in het verwijderen van rimpels

Dokter Frodo heeft zich tijdens zijn carrière gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen met fillers en Botox. Door zijn jarenlange ervaring wordt hij international gezien als expert op het gebied van het behandelen van rimpels.

Als u zich stoort aan (beginnende) lijntjes of diepere rimpels kan Dokter Frodo u helpen. U kunt bij Kliniek Dokter Frodo terecht voor verschillende behandelingen en geniet na een behandeling altijd van een natuurlijk resultaat. Tijdens een vrijblijvend consult verkent u samen met een cosmetisch arts wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat zeggen onze patienten?

In onze kliniek behandelen we gemiddeld 3.000 cliënten per jaar. Wij zijn gespecialiseerd in onder andere Botox, fillers, Liquid Facelift, wallen onder ogen, laser en huidverbetering.

Lees meer ervaringen

Sante

Elsevier

Alles wat u moet weten over rimpels

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Rimpels ontstaan door natuurlijke huidveroudering, levensstijl, hormonale veroudering, beweging en blootstelling aan zonlicht. Middels medische huidverbetering, Botox en fillers kunnen we rimpels zeer effectief bestrijden.

Prijzen

FillersPrijs
Juvéderm Voluma - Juvéderm Volift - Juvéderm Volbella - Juvéderm Volight
Juvéderm 1ml€ 500,-
Juvéderm 2ml€ 850,-
Sculptra, Radiesse en Restylane op aanvraag in overleg met de arts
Het bedrag van het aantal ml fillers geldt per behandelgebied. Als we bijvoorbeeld uw wangen aan beide kanten met een filler behandelen, dan geldt dat als één behandelgebied. Een rekenvoorbeeld: indien u bijvoorbeeld 2 ml Juvéderm Volift nodig heeft om beide wangen op te vullen, dan kost een volledige behandeling € 850,-.

Plan uw eerste consult in met een van onze consulentes. Zij vertelt u vrijblijvend over de mogelijkheden en resultaten.

Tijdens de eerste consultafspraak maakt u kennis met uw consulent, de behandelend arts en de verschillende behandelmethodes. We bespreken uw wensen en verwachtingen en stellen een behandelplan op. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Afspraak maken

Wat is een rimpel?

Een rimpel is een klein vouwtje in de huid/huidoppervlak. Het is een soort cutane (huid) breuk doordat de huidstructuur daar wat zwakker is. De voornaamste oorzaak hiervoor is het afnemen van de eiwitten: collageen en elastine. Bindweefsel bestaat voor een groot deel uit collageen. Doordat collageen slijt door samentrekking en beweging ontstaan er rimpels. Elastine zorgt voor soepelheid van de huid.

Diepe rimpels zijn groeven of plooien. Mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes, ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het aanspannen van de spieren.

De behandeling

Welke behandeling we toepassen voor het verwijderen van rimpels is afhankelijk van het soort rimpel. De volgende behandelingen zijn geschikt voor het verminderen of verwijderen van rimpels:

 • Botox behandeling
 • Behandeling met fillers
 • Medische huidverbetering

Soms kunnen fijne rimpels verminderen door goede huidverzorging. Zijn de rimpels al wat dieper dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Voor de behandeling van mimische rimpels, zoals rimpels bovenlip, rimpels voorhoofd of kraaienpootjes, gebruiken we vaak injectables als Botox. Diepe rimpels die we niet goed met Botox kunnen verminderen, behandelen we met fillers.

Behandeling rimpels verwijderen

Iedere rimpel heeft een eigen verhaal. Wij maken daarom een uitgebreide analyse van de oorzaak van uw rimpels. Dit doen we op basis van een uitgebreide analyse van uw gezicht.Deze analyse voeren we geheel vrijblijvend uit. Wilt u persoonlijk advies voor een behandeling van uw rimpels? Plan dan een gratis consult in. Samen met u bekijken we hoe we uw rimpels kunnen verminderen.

Een behandeling, inclusief consult, duurt normaliter zo’n 30 minuten. De precieze duur hangt samen met de in overleg gemaakte behandelkeuze.

Botox behandeling
Voor de behandeling krijgt u eerst een uitgebreid consult met uw arts. De behandeling met Botox zelf duurt maximaal 5 minuten. De botuline toxine wordt met een dun naaldje direct in de spier gebracht. Na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid of een kleine zwelling. Dit trekt zeer snel, vaak binnen 10 minuten, weer weg. U kunt meteen na de behandeling uw activiteiten hervatten.

Filler/hyaluronzuur behandeling
De behandeling (inclusief consult) duurt zo’n 15 minuten. Bij het opvullen van het volumetekort gebruiken wij een canule en wordt de huid – wanneer u dit wenst – plaatselijk verdoofd. Het hyaluronzuur wordt net onder de huid aangebracht en verzacht de rimpel of laat deze geheel verdwijnen. De hersteltijd is nihil en het resultaat is direct zichtbaar.

Medische huidverbetering
Om rimpels te verminderen of verwijderen bieden wij verschillende huidbehandelingen.

 • Medische huidverzorging van SkinCeuticals
 • Laserbehandelingen tegen rimpels
 • Peelings tegen rimpels
 • Angel lift
 • Carboxytherapie

Na de behandeling

Botox 
Kort na de behandeling met Botox ziet de huid er weer normaal uit. Het effect wordt binnen twee tot zeven dagen zichtbaar. Voordat de botuline toxine optimaal haar werk doet zijn er ongeveer twee weken verstreken. De huid ziet er ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Het effect houdt drie tot zes maanden aan. Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling soms gecomplementeerd en/of gecombineerd met andere behandelingen zoals het gebruik van fillers, carboxytherapie en/of een Angel lift behandeling.

Filler

Direct na de behandeling met een filler heeft u een verdoofd gevoel en kunt u op verschillende plaatsen wat zwelling hebben. De zwelling verdwijnt binnen enkele dagen. Soms is er sprake van een blauwe plek die één tot twee weken zichtbaar kan zijn. Vermijd in dit geval direct zonlicht om pigmentvlekken te voorkomen. U moet altijd terug komen voor controle. Het hyaluronzuur heeft een paar dagen nodig om zich te settelen. In de eerste week na de behandeling kan de filler nog wat verschuiven en er onregelmatig uit zien. Dit kunnen we bij de nacontrole corrigeren waarna het hyaluronzuur zich niet meer kan verspreiden. Het hyaluronzuur wordt op z’n vroegst na anderhalf jaar langzaam afgebroken. Bij de meeste mensen duurt dit langer. Wij adviseren om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jo-jo effect.

Is een anti-rimpel behandeling wat voor mij?

De wat oudere huid heeft flexibiliteit verloren. Hierdoor blijven de voorhoofdlijnen aanwezig en worden ze dieper. Bij ouder worden is er daarnaast sprake van een aanzienlijk volumeverlies op het voorhoofd. Zo ontstaan ook hier rimpels en komt de wenkbrauw iets naar beneden. Met hyaluronzuur kunnen we rimpels opvullen en een correctie uitvoeren van het volumeverlies in het voorhoofd.

U kunt ook kiezen voor een Liquid Facelift. Deze behandeling is volledig op
maat en is een combinatie van fillers en gespecialiseerde behandeltechnieken die leiden tot een natuurlijk resultaat waarbij u uw volume en jeugdigheid in het gezicht terugkrijgt.

Rimpels bij mannen
Bij mannen worden andere kenmerken mooi gevonden dan bij vrouwen en zijn ook onze behandelingen dus aangepast en vaak net iets anders dan bij vrouwen. In onze kliniek bespreken we de mogelijkheden die specifiek voor u van toepassing zijn. Volgens het principe van de whole face approach stellen we samen met u een behandelplan op hoe we het beste resultaat kunnen krijgen.

Tips om rimpels te voorkomen en te verminderen

Rimpels ontstaan voornamelijk door:

 • Natuurlijke veroudering, versterkt door bijvoorbeeld stress of roken
 • Hormonale veroudering, zoals te zien op oudere leeftijd
 • Beweging
 • UV-straling, blootstelling aan te veel zonlicht

 

Kan ik zelf nog iets doen tegen rimpels? 
Absoluut. Met de volgende stappen komt u een heel eind:
 • Goede huidverzorging
 • Microneedling
 • Voldoende slaap
 • Genoeg drinken, groene thee en/of water
 • Veel groente en fruit met antioxidanten

Overhangende oogleden
Indien u last heeft van overhangende oogleden (en daarvoor de wenkbrauwen continu optrekt) kunnen we u mogelijk aanbevelen om eerst contact op te nemen met een plastisch chirurg voor een ooglidcorrectie.

Te hoge verwachtingen
Soms kiezen wij ervoor om iemand niet te behandelen omdat wij het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. Hoge verwachtingen koesteren wij. Te hoge verwachtingen zijn voor ons een gegronde reden niet te behandelen, zeker wanneer dit zou leiden tot een onnatuurlijk resultaat.

Minimum leeftijd is 18 jaar
Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het niet mogelijk bij Kliniek Dokter Frodo een cosmetisch behandeling te ondergaan.

Na de Botox/filler behandeling
Twee tot vier dagen na de Botox behandeling ziet u al een kleine vermindering van de rimpels. Na 14 dagen is het effect maximaal en komt u terug voor controle bij de kliniek.

Bij de filler behandeling ziet u direct na de behandeling al het resultaat. Wel kunt u de eerste dag wat zwelling verwachten. De zwelling is op de eerste dag het ergst en verdwijnt binnen enkele dagen. Het hyaluronzuur heeft twee weken nodig om zich goed in het omliggende weefsel vast te zetten.  Na twee weken komt u terug voor controle en zo nodig wordt het resultaat bijgewerkt.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van rimpels

Hoe lang blijft het resultaat?

Het effect van Botox is in het algemeen drie tot zes maanden zichtbaar. Diepe rimpels/sterke spieren moeten in het begin om de 3-4 maanden behandeld worden.

Hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer zitten. De veroudering van het gezicht zet langzaam door (het verliest meer volume), waardoor het resultaat na 1,5 jaar wat terug kan lopen. De filler is dan nog steeds aanwezig, maar om het resultaat te behouden is een touch-up behandeling wenselijk.

Wij raden aan om niet te wachten totdat het resultaat helemaal verdwenen is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt en zo een jojo effect te voorkomen. Bij een touch-up gebruiken wij kleinere hoeveelheden.

Krijg ik begeleiding?

Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?

Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.