phone icon
email icon
Maak een afspraak
Internationaal trainer Juvéderm en Botox
9,6 / 10 klantbeoordeling
Altijd een natuurlijk resultaat
NVCG gecertificeerd

PRP behandeling

9,6

uit 621 beoordelingen

35.700+

behandelingen verricht

PRP Plasma

PRP Plasma

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP Plasma) is uniek in zijn natuurlijke oorsprong. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam ‘Vampire Facelift’). In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, strakkere huid krijgt.

Wat is het?

Wat is het?

Bij een behandeling met PRP nemen we eerst een kleine hoeveelheid bloed bij u af. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd. Het resultaat van dit procédé is gefilterd plasma van uw eigen bloed. In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP injecties verjongend, verstevigend en hydraterend met als uitkomst een stralende, strakkere huid.

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen. Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

PRP Plasma wordt in onze kliniek gebruikt voor:

  • Huidverbetering van gelaat
  • Huidverbetering van hals en decolleté
  • Huidverbetering van handen
Het effect van PRP

Het effect van PRP

Bij het ouder worden, zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen zorgen voor de flexibiliteit en vitaliteit van de huid. De huid gaat er dus van stralen.

De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling. Toch raden wij u drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

Behandelingen met PRP

Behandelingen met PRP

Vampire Facelift
‘Mooi is dat!’, zal Dracula hebben gedacht wanneer hij zou zien wat je nog meer met bloed kunt doen. Want dat is de Vampire Facelift: een cosmetische techniek waarbij we met uw eigen bloed een stralende en strakkere huid creëren. Platelet Rich Plasma (PRP) heet deze cosmetische behandeling officieël en het effect is een stuk aangenamer dan twee scherpe tanden in je hals.

Op de foto van Kim Kardashian ziet u haar na afloop van een PRP behandeling: rood en doorbloed. Het ziet er direct na de behandeling best heftig uit. Gelukkig trekt het Vampire effect na een klein uurtje weg. Het eindresultaat is, dezelfde avond al, verbluffend: een stralende en strakkere huid.

PRP + Angel Lift

PRP + Angel Lift

De gezichtshuid wordt verjongd, verstevigd en gehydrateerd. PRP in aanvulling met bijvoorbeeld fillers, zoals bij de Angel Lift, is daarom perfect voor mensen die weer willen terugkeren naar een stralende, natuurlijke uitstraling en een gerevitaliseerde huid. Bij de Angel Lift combineren wij de PRP behandeling met hyaluronzuur fillers. De Angel Lift is mede door de arts van Kliniek Dokter Frodo ontwikkeld.

Met de Angel Lift herstellen we de gevolgen van veroudering in het gezicht. Niet alleen de huid verbetert, maar ook de fijne lijntjes en het volumeverlies worden volledig gecorrigeerd.

Soorten en tarieven

Bij Kliniek Dokter Frodo maken we gebruik van de PRP techniek van de uitvinder van PRP als cosmetische behandelmethode: het Zwitserse Regentlab. Zo kunnen wij garant staan voor de beste resultaten en de hoogste kwaliteit.

PRP behandelingPrijs
PRP behandeling€ 850,-
Angellift, PRP i.c.m. 1 ml Juvederm€ 1.100,-
Angellift, PRP i.c.m. 2 ml Juvederm€ 1.350
ProductWat doet het?Werkt voor:Werkt niet voor:
PRP PlasmaStimuleert de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het ‘type 1’
Geeft huidverbetering
Huidverbetering van gelaat
Huidverbetering van hals en decolleté
Huidverbetering van handen
Opvullen van rimpels
Stil leggen van spier

Informatietabel

Geschiedenis

Geschiedenis

Tandartsen en orthopedisten maken al jaren gebruik van lichaamseigen bloedplasma en plaatjes in hun werk. Ze doen dit om herstel na een behandeling te bespoedigen. Hun expertise op het gebied van bloedplasma is vervolgens door Regentlab vertaald naar de cosmetische praktijk.

Voordat PRP als onderdeel van een cosmetische behandeling werd geïntroduceerd, is de techniek klinisch getest. Vervolgens is PRP in de praktijk gebracht bij behandelingen van zenuwletsel, tendinitis, osteoartritis, hartspier letsel, bot herstel en regeneratie, plastische chirurgie en kaakchirurgie.

Een voorbeeld van het gebruik van PRP in de geneeskunde is bijvoorbeeld bij een ontsteking aan een pees. Een pees is van nature niet goed doorbloed.

Wanneer deze ontstoken is, kan ons lichaam de ontsteking slecht bereiken en aanpakken. Door een injectie met PRP kan dit gestimuleerd worden. Er worden dan meer bloedvaatjes aangelegd waardoor de ontsteking sneller wordt bereikt en door het eigen lichaam kan worden aangepakt. In de chirurgie wordt PRP ook regelmatig gebruikt om genezing te versnellen, bijvoorbeeld bij wondgenezing en bij genezing van bot- en huidweefsel.

Sinds kort is PRP als innovatieve huidverbetering techniek dus ook beschikbaar voor cosmetische doeleinden. Met dank aan de rol van PRP als stap binnen de revolutionaire Angel Lift, is de populariteit van Platelet Rich Plasma bij Kliniek Dokter Frodo enorm gegroeid.

Veiligheid

Veiligheid

Hoe veilig is PRP?

Een groot voordeel van de behandeling met PRP is dat u wordt behandeld met uw eigen bloedplasma. Hierdoor is deze methode zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s. Ook vinden veel klanten het fijn dat er geen chemische of giftige stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar puur hun eigen bloed.

Eng, griezelig en gevaarlijk?

Nee, absoluut niet. In de klinische setting van onze privékliniek nemen we het bloed bij u af en scheiden we de bloedplaatjes uit het bloed met een centrifuge. Dit duurt ongeveer 5 minuten, waarna we het PRP in de huid brengen met een mesogun.

Of de PRP behandeling pijn doet, hangt af van de methode die wordt gebruikt om het plasma in de huid te brengen. Met de pijnloze mesogun die wij in onze kliniek gebruiken ervaart u geen pijn. De PRP behandeling (ook als onderdeel van de Angel Lift) voelt alsof er ‘op je huid wordt getikt’.

Bijwerkingen

Bijwerkingen

De PRP behandeling in Kliniek Dokter Frodo geeft minimale kans op bijwerkingen. Zoals bij de meeste injectable behandelingen, bijvoorbeeld een fillerbehandeling, bestaat er na de behandeling kans op zwelling, roodheid of eventueel een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg. De behandeling is niet geschikt voor klanten met bloedziektes, zoals stollingsproblemen.

Veelgestelde vragen over PRP

Hoeveel bloed wordt er afgenomen bij de PRP behandeling

Afhankelijk van het soort behandeling nemen we 10, 20 of 30 ml bloed af.

Is een PRP behandeling een filler behandeling?

Een PRP behandeling is in principe geen volumebehandeling. Indien u volumeherstel nodig hebt, dan gebruiken wij Restylane of Juvederm.

Is een PRP behandeling eng,

NEE, absoluut niet. In de klinische setting van onze privekliniek nemen we het bloed bij u af en scheiden we de bloedplaatjes uit het bloed met een centrifuge. Dit duurt 5 minuten, waarna we het PRP in de huid brengen met een mesogun.

Doet de PRP behandeling pijn?

Of de PRP behandeling pijn doet, hangt af van de methode die wordt gebruikt om het plasma in de huid te brengen. Met de pijnloze mesogun ervaart u geen pijn, maar voelt het alsof je ‘op je huid tikt’.

Wat is en U225 mesogun

De U225 is een mesogun. Hiermee wordt het PRP in de huid ‘geschoten’. Dit is de enige pijnloze manier om PRP in de huid te brengen. Sinds het gebruik van deze mesogun is het niet meer nodig om de huid te verdoven voor de behandeling.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen?

Nee, dat hoeft niet. Wel moet u druk op het behandelde gebied voorkomen.

Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid na een behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die enkele dagen zichtbaar blijft. Dit is met make-up goed te camoufleren.

Hoe snel zie ik resultaat na een PRP injecties

Direct na de behandeling ziet u eruit als een tomaat! Na een paar uur trekt de meeste roodheid weg en krijgt u een gezonde blos. Deze gezonde blos behoudt u.

Is het resultaat blijvend?

Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.

Interesse in een PRP behandeling?

Reviews