Afspraak maken

C-ooglift

Bij de C-ooglift behandeling kijken we naar naar de oogregio als geheel. Zo zien wij dat ‘problemen’ rondom de ogen zoals wallen, donkere kringen, zakkende wenkbrauwen, maar ook kraaienpootjes, ontstaan door een cascade van veranderingen.
Dan is de C ooglift nodig als tegenkracht. De behandeling die het verlies in jeugdigheid en volume door toedoen van beweging en de zwaartekracht compenseert.

De oogregio veroudert relatief het snels omdat er veel beweging is. Per dag knipperen we duizende keren onze ogen en de spieren rondom onze ogen zijn continu in beweging.
De huid verliest haar collageen en elasticiteit, maar volumeverlies blijkt voor een veel groter aandeel verantwoordelijk te zijn voor de veroudering van de oogregio.

Volumeverlies rondom de ogen

C-ooglift-veroudering-oogregio hoe verouderd de oogregio, oogleden, jukbeen

Volumeverlies van de oogkas
Volumeverlies van het jukbeen
Volumeverlies van het onderhuids vet
Volumeverlies van de wenkbrauwen

De zwaartekracht houdt ons met beide benen op de grond. Maar ze heeft ook een aantrekkingskracht waar we soms minder tevreden mee zijn: die op ons gezicht.

De gezichtshuid, en vooral het gebied rondom de ogen gaat door toedoen van de zwaartekracht meer hangen bij het ouder worden. Als antwoord hebben wij hierop de C-ooglift ontwikkeld. Met de C-lift verfrissen we de oogregio.  De C-lift is de meest complete ooglift behandeling voor wallen en kringen onder de ogen, maar ook tegen zakkende wenkbrauwen, kraaienpootjes en overhangende oogleden.

Met de C-lift geven we uw oogregio weer de vorm die staat voor een jeugdige uitstraling. Er wordt minder naar afzonderlijke gebieden gekeken, maar juist naar het geheel.
De onderstaande behandelingen van afzonderlijke gebieden hebben vaak ook een nadeel op andere aspecten van de oogregio. Daarom zin wij zo enthousiast over de C-ooglift

 • Heb je last van wallen?
  Dan kan je geopereerd worden aan je wallen of worden er fillers onder de ogen geplaatst om de wallen te verminderen.
  Nadeel: door alleen volume onder de ogen te plaatsen is de kans op zwelling groter
 • Heb je last van kraaienpootjes?
  Dan is dit met een klein prikje Botox te verhelpen.
  Nadeel: wallen verslechteren door Botox in de kraaienpootjes te gebruiken.
 • Heb je laaghangende wenkbrauwen?
  Neem dan wat Botox voor een wenkbrauwlift, of overweeg een chirurgische wenkbrauwlift.
  Nadeel: een wenkbrauwlift met Botox verergert de voorhoofdslijntjes
 • Heb je last van overhangende oogleden?
  Doe dan een chirurgische ooglidcorrectie.
  Nadeel: door een ooglidcorrectie verliest de huid op de wangen zijn/ haar bolling
 • etc.

Hoe werkt een C-ooglift?

c lift oogregio behandelingBij de C-ooglift kijken we naar de veroudering van de gehele oogregio en verbeteren we dit als geheel.

Bij de ‘C-ooglift’ herstellen we dit volumeverlies als geheel door kleine hoeveelheden volume te plaatsen precies op de plek waar het verloren is gegaan.
De C-ooglift is natuurlijk niet de oplossing voor alle indicaties rondom de ogen, maar door deze behandeling zien we hele goede en natuurlijke resultaten. Meer informatie over de behandeling van de oogregio met fillers.

De C van Chantal duidt op de regio waar we de behandeling uitvoeren, als een gekantelde hoefijzer: boven, naast en onder de ogen.

Bij een C-ooglift kunt u de volgende verbetering verwachten:

 • Wenkbrauwlift
 • Ooglidcorrectie
 • Minder wallen en donkere kringen
 • Minder lijntjes onder de ogen
 • Minder kraaienpootjes en voorhoofdslijntjes
 • Meer open blik

Ooglift behandeling

Stap 1: het consult

Het eerste consult is bedoeld om uw wensen, verwachtingen en onze behandelmogelijkheden op elkaar af te stemmen. We brengen tijdens dit consult ook uw gezicht in kaart waarbij uw uitstraling, expressie en gezichtskenmerken leidend zijn voor de C-ooglift.

Tijdens dit consult brengen we uw gezicht in kaart en bekijken we of de C-lift de beste behandeling voor u is. We bespreken uw situate en uw wensen dmv onze 3D-gezichtsanalyse en de MD codes™.

Gratis consult aanvragen 020 421 1559

Hierdoor kunnen we de C-ooglift behandeling inzichtelijk maken en stemmen we deze perfect af op uw individuele wensen. Volgens het principe van de ‘whole face approach’ stellen we samen met u een behandelplan op en kijken we hoe we het beste resultaat kunnen krijgen. Wij zullen vragen naar uw medische achtergrond, eerdere behandelingen en eventueel medicijngebruik. Hiermee sluiten we alle mogelijke risico’s uit en zorgen we ervoor dat u op een veilige manier geholpen wordt.
Het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Stap 2: de behandeling

Wanneer we samen met u hebben besloten hoe de C-ooglift eruit gaat zien, brengen we – wanneer u dit wilt – een plaatselijke verdoving aan. Vervolgens plaatst de arts het volume op de juiste locaties, net onder de huid. Zo herstelt en verjongt de oogregio en maken uw ogen een spectaculaire come-back.

Bij de C-ooglift werken we vanuit de slapen en jukbeenderen. Omdat we de behandeling in kleine stappen opbouwen, heeft u vrijwel geen last van bijeffecten en zal het resultaat zeer natuurlijk opbouwen.
Voorop staat dat u de behandeling als comfortabel ervaart. Na de behandeling kan de huid gemasseerd worden en/of met een ‘coldpack’ worden gekoeld.
Afhankelijk van het behandelplan dat we tijdens het consult met u hebben opgesteld, neemt de C-ooglift behandeling 15 minuten tot een half uur in beslag.

Stap 3: na de behandeling

Het eerste resultaat van de C-ooglift is al direct na de behandeling zichtbaar. Maar omdat hyaluronzuur 4-6 weken nodig heeft om goed te ‘settelen’ is het dus even wachten op het eindresultaat. Geduld is hier echt een schone zaak…

In tegenstelling met een chirurgische ooglidcorrectie zijn er bij de C-ooglift nagenoeg geen bijwerkingen. Na de behandeling kunnen er zwellingen of blauwe plekjes ontstaan. Deze pakken we direct aan met verkoelende kompressen die het herstelproces direct in gang te zetten. Mocht er een zwelling optreden of blauwe plek verschijnen, dan verdwijnen deze vanzelf. Indien een van deze bij-effecten optreedt, raden wij u aan direct zonlicht op uw huid te vermijden om eventuele pigmentvlekken te voorkomen.

Hoe lang blijft het resultaat?
Het hyaluronzuur wordt na 1,5 tot 2 jaar langzaam afgebroken. Er zijn echter grote individuele verschillen en meestal blijft het veel langer (3-5 jaar) zitten. Ondertussen zet de veroudering van het gezicht natuurlijk door (het verliest meer volume). Het resultaat van de C-ooglift kan daarom na 1,5 jaar wat terug lopen. De filler zit er dan nog steeds, maar om het resultaat te behouden kunt u een touch-up nodig hebben. Kliniek Dokter Frodo raadt u aan om niet te wachten tot het zover is, maar terug te komen voordat alles is uitgewerkt. Zo voorkomt u een jo-jo effect.

Ervaringen met de C-ooglift

”Donkere kringen en wallen onder mijn ogen gaven me een uitgebluste uitstraling. Als ik mezelf in de spiegel zag voelde ik me zo een paar jaar ouder. Bij Kliniek Dokter Frodo heb ik een C-ooglift ondergaan met fillers en sinds een lange tijd zie ik er weer uitgeslapen en vitaal uit. Ik kan het iedereen aanraden!”

“Ja ik ben een man, en ja ik heb een behandeling gehad bij Kliniek Dokter Frodo. Waarom zouden alleen vrouwen er weer jong en fris uit mogen zien? Ik voel me weer kiplekker zo!”

Wat kost een C-ooglift?
De kosten van een C-lift behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler dat we nodig hebben. Voor de C-lift ooglift gebruiken we in het algemeen tussen drie en twaalf ml  hyaluronzuur. Uitzonderingen daargelaten is prijs van een ooglift vanaf €1350.

Is de behandeling veilig?
Absoluut. De C-ooglift behandeling wordt in kleine stapjes uitgevoerd en we doen deze ooglift met Restylane of Juvederm. Deze fillers bestaan uit de lichaamseigen stof hyaluronzuur waar het lichaam nagenoeg niet op reageert. Een allergische reactie is dus zeer onwaarschijnlijk. Indien nodig is de filler oplosbaar.

Krijg ik begeleiding?
Bent u bang voor naalden en wilt u toch een behandeling ondergaan, dan geven wij extra begeleiding en zorgen wij ervoor dat u zich volledig op uw gemak voelt. Met de juiste middelen kunnen wij u door de behandeling heen helpen, zonder dat u pijn of angst ervaart.

Mocht ik niet tevreden zijn, wat dan?
Indien u onverhoopt toch niet tevreden bent met het resultaat, dan kunnen we probleemloos het hyaluronzuur oplossen, zonder restverschijnselen.

Gratis consult aanvragen 020 421 1559

Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?
Hoe lang duurt een filler behandeling?
Wat zijn de belangrijke risico’s en bijwerkingen van een filler behandeling?
Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?
Waarom moet je geen permanente fillers gebruiken?
Is het resultaat blijvend?
Welke fillers gebruikt Kliniek Dokter Frodo?
Juvederm en Restylane. De veiligste en meest betrouwbare moderne fillers zijn van hyaluronzuur, een van nature in het lichaam voorkomende stof die onze huid hydrateert en er volume aan toevoegt. Een paar eenvoudige injecties onder het oppervlak van de huid helpen bij het opvullen en verminderen van lijnen en rimpels in het gezicht en het herstellen van volume. Restylane en Juvederm zijn de meest gebruikte hyaluronzuur-rimpelvullers ter wereld. Studies tonen de veiligheid en werkzaamheid aan. Er zijn wereldwijd al meer dan 20 miljoen behandelingen mee uitgevoerd. Het heeft een lang aanhoudend resultaat maar is niet permanent.
Hoe lang duurt een filler behandeling?
Over het algemeen duurt de behandeling 15 tot 30 minuten. U moet ook tijd reserveren om vóór de behandeling met uw arts te bespreken wat u hoopt te bereiken. Het effect is bijna onmiddellijk zichtbaar. Er is geen hersteltijd en u zult snel tevreden zijn met de resultaten!
Wat zijn de belangrijke risico’s en bijwerkingen van een filler behandeling?
Na een behandeling met hyaluronzuur kunnen lichte reacties ontstaan. De meest voorkomende zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek, pijn en gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen kort na de behandeling.
Moet ik iets doen/iets weten voordat ik de behandeling krijg?
Wij adviseren u om een paar dagen voor uw behandeling geen aspirine of andere pijnstillers te nemen (tenzij u die moet nemen voor een chronische medische aandoening). Het vermijden van deze medicijnen vermindert het risico op bloeduitstortingen bij de injectie.
Waarom moet je geen permanente fillers gebruiken?
Permanente fillers bestaan uit stoffen die van nature niet in het lichaam voorkomen en ook niet door het lichaam worden afgebroken. Mogelijke risico’s (die ook na jaren op kunnen treden) zijn infecties, harde bobbels en (excessieve) kapselvorming rond het geïnjecteerde vulmiddel. Als de huid verder veroudert, of bijvoorbeeld na flinke gewicht schommelingen kan de ingespoten stof zichtbaar worden als bobbeltjes onder de huid. De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) raadt het gebruik van permanente middelen af.
Is het resultaat blijvend?
Nee, wij gebruiken alleen tijdelijke middelen.
 • Behandelaar

  Dokter Frodo Gaymans

  Frodo Gaymans

  Cosmetisch arts

 • Team Dokter Frodo

  Voor de juiste expertise werken wij als cosmetisch kliniek in Amsterdam met verschillende experts.
  Samen gaan we voor het beste resultaat.
 • Contactgegevens

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans
  Cornelis Krusemanstraat 9hs
  1075 NB Amsterdam
  Routebeschrijving
  020 421 1559
  info@dokterfrodo.nl
 • Openingstijden

  MaandagGesloten
  Dinsdag09:00 uur - 17:30 uur
  Woensdag09:00 uur - 17:30 uur
  Donderdag09:00 uur - 17:30 uur
  Vrijdag09:00 uur - 17:30 uur
  ZaterdagGesloten
  ZondagGesloten

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken