phone icon
email icon
Maak een afspraak

Botox prijzen

29 december 2011

Botox prijzen

Botox prijzen

U komt een Botox aanbieding tegen en wat kan daar nou mis mee zijn? Op het eerste gezicht lijkt het vrij eenvoudig.

Botox is toch gewoon Botox … …

Maar weet u dan gelijk ook of u waar krijgt voor uw geld? Hoeveel zou een botox behandeling nou eigenlijk moeten kosten?

In deze blog leg ik u uit hoe de prijs van een botoxbehandeling is opgebouwd. Als u begrijpt hoe de prijzen voor botuline toxine tot stand komen, vergroot u de kans dat u een behandeling zult vinden waar u ook tevreden over zult zijn.
Snijden wij als kliniek onszelf dan niet in de vingers? Wellicht. Maar eerlijk zijn over schoonheid betekent ook transparant zijn over prijzen. Dit is onze filosofie.

De prijs van Botox

De prijs van botuline toxine wordt per eenheid berekend.
Allergan, de producent van Botox, biedt het product aan in poedervorm in verpakkingen van 50 en 100 eenheden. Iedere kliniek betaalt dezelfde prijs per eenheid voor Botox: €2,50

Er wordt in Nederland ook veel met andere merken botuline toxine gewerkt. Deze varianten zijn (soms veel) goedkoper en korter op de markt waardoor de veiligheid minder uitgebreid bewezen is, en ik raad u af om zich hiermee te laten behandelen.

Voor een behandeling van fronsrimpels in een goede kliniek met 25 eenheden Botox is de totale kostprijs gemiddeld €125,-.
In een kliniek, die ‘budget-Botox’ gebruikt is de kostprijs soms wel de helft, €62,50!

Om een echte vergelijking tussen verschillende klinieken te kunnen  maken moet u dus drie dingen weten:

  • Gebruikt de kliniek wel echte Botox, of gebruiken ze iets heel anders?
  • Wat is de prijs per eenheid die aan u wordt berekend?
  • Hoeveel eenheden zijn er nodig voor uw behandeling?

         

Wat is de Botox prijs per Botoxbehandeling?

Afhankelijk van de kliniek zal de prijs van een zone  ‘botoxbehandeling’  in Nederland in 2011 variëren van  €100 tot €250. Deze grote variatie in prijs wordt grotendeels bepaald door:

  • Het gebruikte product, er wordt veel met de goedkope variant gewerkt.
  • De ervaring van de behandelende arts.
  • De naam/ locatie van de kliniek.

Een goede kliniek met ervaren artsen is in het algemeen duurder zijn dan een kleine, onbekende kliniek met onervaren artsen.

Meer betalen omdat u wordt behandeld door een ervaren arts met opleiding en expertise is waarschijnlijk een verstandige investering om teleurstellingen en complicaties te voorkomen.
In een eerder blogbericht schreef ik al over hoe u het beste een kliniek kunt uitzoeken.  Lage kosten mogen nooit de belangrijkste drijfveer zijn om een kliniek te kiezen.

Hoeveel Botox eenheden per behandeling?

Als u eenmaal weet wat botox ongeveer kost, hoeft u alleen nog te weten hoeveel eenheden u nodig heeft voor een gedegen behandeling. Dit verschilt per persoon en het gebied dat u wilt laten behandelen. Het is dus niet zo dat het behandelen van kraaienpootjes of fronsrimpels een standaard aantal Botox eenheden nodig heeft; dit hangt af per persoon.

Kostenberekening

Als u ongeveer de kosten per eenheid weet en weet hoeveel eenheden u nodig heeft voor uw specifieke behandeling, kunt u de totale kosten uitrekenen. Nu weet u globaal wat u zou moeten betalen. U kunt dan zelf goed bepalen of u denkt dat u waar voor uw geld zult krijgen.

Wees voorzichtig met “botox koopjes” of “botox aanbieding”.
Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is dit waarschijnlijk ook zo. Uw veiligheid moet voorop staan. Vraag uzelf af hoe het zo goedkoop kan zijn.
Verspil geen geld aan budget Botox opties, tenzij u natuurlijk uw huiswerk goed heeft gedaan en echt een goeie botox aanbieding tegen het lijf bent gelopen.
Zoek vooral een medische professional die oog heeft voor wie u bent, rekening houdt met uw wensen en uiterlijk en u niet koste wat het kost wil behandelen zonder vooraf gedegen advies te hebben gegeven.

Wat kost Botox bij kliniek Dokter Frodo

Botox®

Prijs

1/2 zone Botox € 125
Botox® kosten, 1 locatie, per behandeling € 160/ € 220
Botox® kosten, 2 locaties, per behandeling € 300/ € 350
Botox® kosten, 3 locaties, per behandeling € 440
Botox Mondhoeken/ kin € 125
Botox Halslijnen € 500

Gratis consult aanvragen

Medische Botox®

v.a.
Botox® anti-transpiratie € 500
Botox® migraine € 250
Botox® tandenknarsen € 350

Soms wordt medische Botox vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Geplaatst in Anti ageing, Botox