Botox prijzen

Behandeling met Botox

Botox prijzen

U komt een Botox aanbieding tegen en wat kan daar nou mis mee zijn? Op het eerste gezicht lijkt het vrij eenvoudig.

Botox is toch gewoon Botox … …

Maar weet u dan gelijk ook of u waar krijgt voor uw geld? Hoeveel zou een botox behandeling nou eigenlijk moeten kosten?

In deze blog leg ik u uit hoe de prijs van een botoxbehandeling is opgebouwd. Als u begrijpt hoe de prijzen voor botuline toxine tot stand komen, vergroot u de kans dat u een behandeling zult vinden waar u ook tevreden over zult zijn.
Snijden wij als kliniek onszelf dan niet in de vingers? Wellicht. Maar eerlijk zijn over schoonheid betekent ook transparant zijn over prijzen. Dit is onze filosofie.

De prijs van Botox

De prijs van botuline toxine wordt per eenheid berekend.
Allergan, de producent van Botox, biedt het product aan in poedervorm in verpakkingen van 50 en 100 eenheden. Iedere kliniek betaalt dezelfde prijs per eenheid voor Botox: €2,50

Er wordt in Nederland ook veel met andere merken botuline toxine gewerkt. Deze varianten zijn (soms veel) goedkoper en korter op de markt waardoor de veiligheid minder uitgebreid bewezen is, en ik raad u af om zich hiermee te laten behandelen.

Voor een behandeling van fronsrimpels in een goede kliniek met 25 eenheden Botox is de totale kostprijs gemiddeld €125,-.
In een kliniek, die ‘budget-Botox’ gebruikt is de kostprijs soms wel de helft, €62,50!

Om een echte vergelijking tussen verschillende klinieken te kunnen  maken moet u dus drie dingen weten:

 • Gebruikt de kliniek wel echte Botox, of gebruiken ze iets heel anders?
 • Wat is de prijs per eenheid die aan u wordt berekend?
 • Hoeveel eenheden zijn er nodig voor uw behandeling?

         

Wat is de Botox prijs per Botoxbehandeling?

Afhankelijk van de kliniek zal de prijs van een zone  ‘botoxbehandeling’  in Nederland in 2011 variëren van  €100 tot €250. Deze grote variatie in prijs wordt grotendeels bepaald door:

 • Het gebruikte product, er wordt veel met de goedkope variant gewerkt.
 • De ervaring van de behandelende arts.
 • De naam/ locatie van de kliniek.

Een goede kliniek met ervaren artsen is in het algemeen duurder zijn dan een kleine, onbekende kliniek met onervaren artsen.

Meer betalen omdat u wordt behandeld door een ervaren arts met opleiding en expertise is waarschijnlijk een verstandige investering om teleurstellingen en complicaties te voorkomen.
In een eerder blogbericht schreef ik al over hoe u het beste een kliniek kunt uitzoeken.  Lage kosten mogen nooit de belangrijkste drijfveer zijn om een kliniek te kiezen.

Hoeveel Botox eenheden per behandeling?

Als u eenmaal weet wat botox ongeveer kost, hoeft u alleen nog te weten hoeveel eenheden u nodig heeft voor een gedegen behandeling. Dit verschilt per persoon en het gebied dat u wilt laten behandelen. Het is dus niet zo dat het behandelen van kraaienpootjes of fronsrimpels een standaard aantal Botox eenheden nodig heeft; dit hangt af per persoon.

Kostenberekening

Als u ongeveer de kosten per eenheid weet en weet hoeveel eenheden u nodig heeft voor uw specifieke behandeling, kunt u de totale kosten uitrekenen. Nu weet u globaal wat u zou moeten betalen. U kunt dan zelf goed bepalen of u denkt dat u waar voor uw geld zult krijgen.

Wees voorzichtig met “botox koopjes” of “botox aanbieding”.
Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is dit waarschijnlijk ook zo. Uw veiligheid moet voorop staan. Vraag uzelf af hoe het zo goedkoop kan zijn.
Verspil geen geld aan budget Botox opties, tenzij u natuurlijk uw huiswerk goed heeft gedaan en echt een goeie botox aanbieding tegen het lijf bent gelopen.
Zoek vooral een medische professional die oog heeft voor wie u bent, rekening houdt met uw wensen en uiterlijk en u niet koste wat het kost wil behandelen zonder vooraf gedegen advies te hebben gegeven.

Wat kost Botox bij kliniek Dokter Frodo

Botox®

Prijs

1/2 zone Botox € 125
Botox® kosten, 1 locatie, per behandeling € 160/ € 220
Botox® kosten, 2 locaties, per behandeling € 300/ € 350
Botox® kosten, 3 locaties, per behandeling € 440
Botox Mondhoeken/ kin € 125
Botox Halslijnen € 500

Consult aanvragen

Medische Botox®

v.a.
Botox® anti-transpiratie € 500
Botox® migraine € 250
Botox® tandenknarsen € 350

Soms wordt medische Botox vergoed door de zorgverzekeraar.

 

14 gedachten over “Botox prijzen

 1. Reinier schreef:

  Fijn dat de kosten van Botox zo inzichtelijk worden gemaakt!

  Een maand geleden heb ik mij laten verleiden om met een groupon-aanbieding een Botox behandeling te ondergaan.
  Het resultaat is echt slecht. Het is scheef en het begint al uit te werken.
  Jammer dat ik deze blog niet eerder had gelezen!!
  Ik heb mijn les geleerd.

  Groeten,
  Reinier

  1. Beste Reinier,

   een paar maanden geleden heb ik een bericht geplaatst over Botox aanbiedingen.
   Gelukkig zien steeds meer mensen in dat er een groot kwaliteitsverschil tussen verschillende klinieken en de uitgevoerde behandelingen.

   Met vriendelijke groeten,

   Frodo Gaymans

 2. Simone schreef:

  Beste Dokter Frodo,

  Ik ben al een tijdje aan het rondkijken voor de behandeling van mijn fronsrimpels met Botox. Nu ben ik een aantal (goede?) klinieken tegen gekomen die met Boucouture of Azzalure werken. Kunt u mij vertellen of deze middelen vergelijkbaar zijn met Botox en of ze veilig zijn?

  Simone

  1. Beste Simone,

   zoals ik in mijn blog schrijf zijn er verschillende merken botuline toxines op de markt.
   Elk merk heeft zijn specifieke eigenschappen. Een product zoals Boucouture of Azalure, komt pas op de Nederlandse markt als het veilig is bevonden.
   De veiligheid van deze producten is met wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Voor meer informatie over de veiligheid verwijs ik u naar de website van de betreffende fabrikant: Azzalure en Bocouture.

   Groeten,

   Frodo

 3. Priscilla schreef:

  Beste dokter,

  Ik heb al jaren last van grote blauwe kringen onder de ogen. Naar mate ik ouder wordt lijkt dit erger te worden. Kunt u ongeveer een schatting maken wat dit eventueel kost?

  Mvg Priscilla

  1. Beste Priscilla,

   Als je behandeld wilt worden aan blauwe kringen onder de ogen kan je het beste even kijken op de ogen/ wallen pagina daar wordt alles uitgelegd. Je kan natuurlijk ook even langskomen voor een consult, dan kunnen we alles goed uitleggen.

   Groeten,

   Frodo

 4. kim schreef:

  Ik wil graag botox in me lippen . Ik vind ze niet mooi wil het graag voller. Alleen ben 17 jaar zou dat wel mogen??

  1. Beste Kim,

   Bedankt voor je reactie. Bij een lippen behandeling wordt een filler (hyaluronzuur; Juvederm of Restylane) gebruikt, geen Botox. Een filler behandeling zorgt voor de extra vulling die je wenst. Botox zorgt ervoor dat een spier minder krachtig wordt. Een Botox behandeling is dus niet geschikt voor de lippen. Indien de behandeling medisch is kun je met toestemming van je ouders langskomen voor een consult.

   Met vriendelijke groet,

   Frodo Gaymans

 5. Beste Eva,

  De prijs van een Botox behandeling begint bij € 125,-. De prijs hangt af van het aantal zones dat je laat behandelen.

  Met vriendelijke groet,

  Liselore Perisutti

  Kliniek Dokter Frodo Gaymans

 6. Lisanne schreef:

  dank u wel voor het artikel, heel verhelderend.
  Maar hoe ziet 25 eenheden er precies uit in een injectiespuit,
  Is het te vertalen in ml? Hoe kan ik het controleren?

  1. Beste lisanne
   je kan eigenlijk niet controleren hoeveel botox een arts gebruikt voor de behandeling, daar moet je de behandelaar voor vertrouwen….
   Je kan wel zien aan het potje of het échte Botox is.

 7. Bregje van Hamelen schreef:

  Hoi,

  Ik twijfel of ik voor de donkere en hangende kringen onder mijn ogen fillers zou gebruiken. Als ik mij niet vergis, worden die geïnjecteerd in combinatie met botox. Maar is het met kleine hoeveelheden dan ook belangrijk om rekening te houden met welke soort Botox er wordt gebruikt? En hoe groot is de hoeveelheid die hiervoor wordt gebruikt?

  Mvg,

  Bregje

 8. Desimpelaere katharina schreef:

  Ik heb al meermalen mijn lippen laten behandelen met Botox op voorhoofd e lippen na enkele weken uitgewerkt.zou graag wat dikkere lippen hebben,want nu heb ik geen lippen, bestaan er behandelingen dat de rimpeltjes van bovenlip doen verdwijnen, en een meer uitgesproken mond kan krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Cookie instellingen

Afspraak maken