phone icon
email icon
Maak een afspraak

Zonnebrandcréme smeren, op of onder je dagcréme?

20 augustus 2015

Zonnebrandcréme smeren, op of onder je dagcréme?

De zomer is volop aanwezig in Nederland. Dat betekent dat je je huid, ongeacht welk huidtype je hebt, goed moet beschermen tegen schadelijke uv-straling. Veelvuldig zonnebrandcrème smeren, zo luidt het advies. In onze kliniek krijgen we regelmatig vragen over zonnebrandcrèmes. Moet je zonnebrandcrème bijvoorbeeld onder of boven je dagelijkse gezichtsverzorging aanbrengen? En hoe zit dat met make-up? De volgende zaken geef ik aan mijn cliënten als advies mee.   

Zonnebrandcrème, erop of eronder?

Wil je je huid optimaal beschermen, dan moet je regelmatig smeren. Ook als je in de schaduw zit. Het liefst om de twee à drie uur. Met name je gezicht wordt het meest blootgesteld aan zonnestralen. Zorg dus altijd voor een beschermende SPF bovenóp je dagcrème. Wij raden af om zonnebrandcrème onder je dagcrème aan te brengen. Dagcrème moet namelijk de kans krijgen om voldoende in de huid in te trekken. Op die manier kan de gezichtsverzorging de huid voeden en hydrateren.

Make-up onder of op je zonnebrandcrème?

Eventuele foundation, poeder of andere make-up breng je juist weer bovenop de zonnebrandcrème aan. Voor een optimale bescherming kies je in dat geval voor foundations en poeders met een SPF die beschermen tegen de zon. Bedenk je daarbij dat het altijd beter is om helemaal geen make-up over je zonnebrandcrème aan te brengen. Want wanneer je make-up regelmatig bijwerkt, verliest de zonnebrand zijn beschermende werking.

Lees meer tips om je huid in conditie te houden.

Geplaatst in De huid