phone icon
email icon
Maak een afspraak

4 Tips voor een perfecte huid

5 juni 2015

4 Tips voor een perfecte huid

De huid is je grootste orgaan. Net zoals andere organen, moet ook je huid goed worden gevoed. Zo blijft je huid in optimale conditie en voorkom je ongemakken, zoals uitdroging, een schilferende huid, pigmentvlekken, striae, rimpels of couperose. Maar hoe houd je je huid in optimale conditie? Cosmetisch artsen Frodo en Freek geven je enkele tips:

1. Bescherm je huid tegen de zon, ook op bewolkte dagen
Dat te veel zonnestraling niet goed is voor je huid, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Zonlicht breekt collageen af waardoor je huid slapper wordt. Bovendien richten uv-stralen schade aan en loop je het risico om pigmentvlekken te ontwikkelen of, erger nog, huidkanker. Een lichte verbranding heeft al minstens vier dagen nodig om te herstellen. Maar wist je dat je huid ook op een bewolkte dag schade kan oplopen? Wolken houden namelijk wel de warmte van de zon tegen, maar niet de schadelijke uv-straling. Smeer jezelf dus altijd in met een beschermende factor of gebruik een dagcrème met uv-bescherming. Op een bewolkte dag hoef je natuurlijk niet met zonnefactor 30 rond te lopen. Factor 15 volstaat in dit geval.

2. Hydrateer je huid, zowel in- als uitwendig
Een droge huid herken je aan schilfers en het ontstaan van droogtelijntjes die op lange termijn blijvende rimpels kunnen worden. Wij raden aan om dagelijks voldoende water te drinken, zo’n zeven tot acht glazen per dag. Het is echter ook zaak om je huid uitwendig goed te hydrateren. Hydratatie alleen van binnenuit is niet voldoende en het drinken van genoeg water wordt nog wel eens vergeten. Bij Kliniek Dokter Frodo adviseren we het merk SkinCeuticals dat producten biedt die het vochtgehalte van je huid goed op peil houden.

3. Microneedling met een thuisroller
Een slapper wordende huid heeft baat bij een regelmatige microneedlingbehandeling. Bij microneedling worden er heel veel minuscule gaatjes in je huid gemaakt met behulp van een roller met 200 fijne naaldjes. Door de kleine gaatjes die ontstaan, verhoogt de opname van actieve werkstoffen uit cremes en serums. Daarnaast wordt je huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken en raakt het beter doorbloed. Zo kom je strakker in je vel te zitten en worden rimpels minder zichtbaar. Ook helpt microneedling tegen andere huidongemakken, zoals couperose, striae, pigmentvlekken en littekens. Je kunt deze techniek zelf thuis toepassen. Met onze thuisroller houd je wekelijks je huid in conditie. De roller is een jaar lang, twee keer per week, te gebruiken. De naaldjes van deze roller zijn korter en fijner dan die van de roller die in de kliniek wordt gebruikt. Hierdoor is de microneedlingbehandeling die je thuis uitvoert zo goed als pijnloos.

4. Peeling met glycolzuur
Heb je een doffe huid die grauw oogt? Te veel dode huidcellen kunnen daar de oorzaak van zijn. Het is verstandig regelmatig je huid een peelingbehandeling te geven. Daarmee verwijder je dode huidcellen en is je huid beter in staat om vocht vast te houden. Wij raden een peeling met glycolzuur aan, omdat glycolzuur water aantrekt. Bovendien bestaat glycolzuur uit zeer kleine bestanddelen die dieper in de huid doordringen. Ook beschermt glycolzuur je huid tegen uv-straling. Het resultaat van deze peeling is een stralende en egale huid. Je kunt thuis je huid egaler maken met behulp van een goede scrub. Na een scrubbehandeling is het verstandig om je huid te hydrateren met een vochtinbrengend masker. Voor een peeling met glycolzuur moet je wel een bezoek brengen aan een professionele cosmetische kliniek. Bij ons, Kliniek Dokter Frodo, werken we met Neostrata, een glycolzuurpeeling gemaakt door de grondleggers van cosmetische dermatologie. 

Geplaatst in Anti ageing, De huidGetagd , , , , ,