phone icon
email icon
Maak een afspraak

5 redenen om geen cosmetische behandeling te ondergaan

5 april 2011

5 redenen om geen cosmetische behandeling te ondergaan

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bij een cosmetisch arts op consult komen. Het is voor mij erg belangrijk om de achter liggende reden te begrijpen, waarom iemand een cosmetische behandeling wilt ondergaan.

Voor het slagen van de behandeling, en het krijgen van een mooi natuurlijk resultaat, is het erg belangrijk dat de patiënt goede verwachtingen heeft want soms heeft een patiënt juist meer baat heeft bij een ander advies.

Dit zijn enkele redenen waarvoor een cosmetische ingreep geen oplossing is:

1. Je wilt op een Hollywood-ster lijken: Indien u als doel heeft om op een bekend persoon te gaan lijken heeft u een verkeerde motivatie. U bent uniek zoals u bent. Wij kunnen zeker uw uiterlijk verfraaien en verbeteren, maar waarom zou u op iemand anders willen lijken?
Mijn passie ligt vooral in het behouden van de natuurlijke uitstraling en de schoonheid van de unieke persoon. Hierbij zoek ik niet naar het ideale beeld, maar jouw ideale beeld.

2. Je bent depressief: Als je depressief bent, kunnen cosmetische ingrepen op een korte termijn een oplossing zijn en er voor zorgen dat u zich beter voelt. Vaak voldoet dit echter niet aan de wensen op lange termijn. Belangrijk is om de oorzaak van een depressie te onderzoeken en dan pas te beslissen of je nog geïnteresseerd bent in een cosmetische behandeling.

3. Geluk creëren: Van een cosmetisch behandeling wordt je niet gelukkig. Geluk hangt af van een heleboel factoren. Je innerlijk en uiterlijk moeten in balans zijn. Met een cosmetische behandeling kan ik wel de kijk op jezelf en hoe u zich voelt veranderen.

4. Indruk maken: Een cosmetische behandeling doe je voor je zelf en omdat jij dit wilt en niet voor niemand anders.

5. Ontevredenheid over ons uiterlijk komt veel voor. Mensen overdrijven soms een beetje, maar kunnen ook echt geobsedeerd raken. Dit zou een van de eerste tekenen kunnen zijn van Body Dysmorphic Disorder, een stoornis in de lichaamsbeleving.

Met cosmetische ingrepen kan ik er voor zorgen dat u er beter uitziet, u zich beter voelt en de kwaliteit van leven verbetert, maar kijk altijd kritisch of een behandeling wel nodig is en of u er wel ‘mooier’ van wordt.

Geplaatst in Blogs over liquid facelift