5 voedingstips voor een gezonde huid

Crèmes, tonics en toners, ze zijn er in alle soorten en maten en beschikbaar voor ieder huidtype. Toch beperkt huidverzorging zich niet tot deze uitwendige verzorgingsproducten. Voedingsmiddelen met de juiste eigenschappen voeden de huid van binnenuit en zorgen mede voor een gezonde en stralende huid.

In onze kliniek raden we onder meer de volgende producten aan.

1. Pure chocolade

Je zou het misschien niet denken, maar pure chocolade geeft je huid een boost. Bovendien beschermt pure chocolade je ook tegen de schadelijke effecten van de zon. Het zit namelijk zo: het cacaopoeder uit pure chocola bevat flavanoiden en polyfenolen. Deze antioxidanten zorgen voor een verbeterde bloedtoevoer naar de huid. Een zachtere, dikkere en stralende huid is het resultaat. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte (meer dan 80%) voor het beste effect.

2. Kokosolie

Kokosolie heeft een antibacteriële werking. Bovendien zorgt het caprine- en laurinezuur in de kokosolie voor een beschermende laag op je huid. Hierdoor is kokosolie ook ideaal om uitwendig te gebruiken als bodylotion.

3. Zalm

Doordat zalm rijk is aan omega-3 vetzuren en vitamine D gaat het eten van zalm acne, rimpels en ontstekingen tegen. Door zalm te eten hydrateer je de huid van binnenuit. Dankzij de meervoudig onverzadigde vetzuren worden afvalstoffen afgevoerd, zodat je huid egaliseert en straalt.

4. Wortels

Wortels zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Wortels zijn rijk aan pro-vitamine A (caroteen) en dit zorgt ervoor dat de overproductie van cellen in de buitenste laag van de huid wordt tegengehouden. Bovendien houden de vitamines de aanmaak van huidkankercellen tegen. Knabbel dus gerust regelmatig op wat wortels voor een gezonde huid.

5. Spinazie

Spinazie is rijk aan vitamines en het bevat onder meer ijzer, magnesium en foliumzuur. De antioxidanten zorgen ervoor dat huidproblemen van binnenuit worden aangepakt. Spinazie is daarmee een perfecte huidreiniger.

Meer lezen over een gezonde huid? Bekijk de volgende tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + een =

Kliniek Dokter Frodo Gaymans|Cornelis Krusemanstraat 9, 1075 NB Amsterdam|T: 020 421 15599.4 - gebaseerd op 310 ervaringen

Menu

Contact

Kliniek Dokter Frodo Gaymans
Cornelis Krusemanstraat 9
1075 NB Amsterdam
T: 020 421 1559
E: info@dokterfrodo.nl

Afspraak maken