phone icon
email icon
Maak een afspraak

5 Voordelen van een toner

10 september 2015

5 Voordelen van een toner

Wanneer je last hebt van een vette huid of acne ben je misschien geneigd om met make-up oneffenheden te verbloemen. Het gebruik van een verzorgende toner om vet en vuil van de gezichtshuid te verwijderen, is echter een betere remedie. Hiermee pak je het probleem bij de kern aan. Een toner biedt de huid verzorging en voorkomt huidproblemen. De volgende vijf voordelen kenmerken een toner.

1. Een toner herstelt de pH-waarde van de huid

Door het gebruik van zeepproducten, luchtvervuiling en stress stijgt de pH-waarde, oftewel de zuurgraad, van je huid. De pH-waarde weert de huid tegen schadelijke micro-organismen. Hierdoor blijft de huid beschermt tegen allergieën, infecties en uitdroging. Een toner helpt de pH-waarde van de huid weer te herstellen naar zijn eigen waarde.\

2. Een toner sluit je poriën

Grote poriën geven soms een onaangenaam gezicht. Bovendien kunnen deze snel verstopt raken met talg. Door het aanbrengen van een toner op de huid sluiten de poriën en voelt de huid gladder aan.

3. Een toner beschermt tegen vrije radicalen

Een toner bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat de huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Deze worden onder andere veroorzaakt door uv-licht, roken, stress, luchtvervuiling en meer. Huidveroudering door een verlies van collageen en elasticiteit en pigmentvlekken of een vale huid zijn hiervan het gevolg.

4. Een toner voorkomt ingegroeide gezichtsharen

Ook bij het voorkomen van ingegroeide gezichtsharen is een toner effectief. Het maakt de huid glad en kalmeert een gevoelige huid.

5. Een toner zuivert de huid

Ten slotte zuivert een toner de huid en zorgt dat deze fris, schoon en zacht wordt. Hierna kan de huid gevoed worden met een verzorgende crème.

Geplaatst in Anti ageing, De huid