phone icon
email icon
Maak een afspraak

7 Feiten over antiverouderingsproducten die je nog niet wist

14 mei 2016

Chemische peeling met TCA

Huidveroudering. Helaas ontkomt niemand eraan. Gelukkig zijn er tegenwoordig de nodige huidverzorgingsproducten op de markt die rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en meer moeten voorkomen. Retinol is een van de bekendste werkzame stoffen die je in anti-aging-producten kunt aantreffen. Het is een afgeleide van Vitamine A, afkomstig uit dierlijke bronnen. Het ingrediënt is essentieel om goed te kunnen zien en zorgt voor een gezond immuunsysteem. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde botstructuur en een stralende huid. Maar kende je de volgende feiten ook al?

  1. Retinol en Retin-A zijn niet hetzelfde. Hoewel beide afkomstig zijn uit dezelfde Vitamine A-familie, is Retin-A net even iets sterker dan Retinol. Retinol heeft misschien een iets gematigdere werking, maar wordt door sommigen ook als minder irriterend ervaren.
  2. Retinol vertraagt het huidverouderingsproces. Het zorgt ervoor dat huidcellen zich vernieuwen, dode huidcellen sneller verdwijnen en fijne lijntjes en pigmentvlekjes veroorzaakt door de zon verminderen.
  3. Retinol voorkomt acne. Zoals je wellicht weet zorgt Vitamine A ervoor dat de huid minder vet wordt en poriën minder snel verstopt raken. Aangezien Retinol afkomstig is van Vitamine A, dragen ook producten met dit ingrediënt hieraan bij.
  4. Hoewel Retinol veel voordelen heeft, is het niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen met een gevoelige huid kunnen er slecht tegen. Om irritatie te voorkomen is het verstandig om rustig te starten met het smeren van crèmes met Retinol. Langzaamaan raakt je huid eraan gewend. Start je te snel? Dan kunnen roodheid en pukkeltjes ontstaan.
  5. In onze kliniek raden we iedereen aan om wanneer je de dertig gepasseerd bent, te starten met Retinol-huidverzorgingsproducten. Na je veertigste kun je ook huidverzorgingsproducten met Retinol aan je nachtelijke huidverzorging toevoegen.

 1. Gebruik je overdag een huidverzorgingsproduct met Retinol? Zorg er dan voor dat je altijd een zonnebrandcrème gebruikt. Retinol is namelijk een gevoelig product waar je voorzichtig mee om moet gaan. De zon zorgt ervoor dat Retinol zijn werking verliest.
 2. Retinol maakt je huid niet dunner. Hoewel het stofje wel de toplaag van je huid dunner maakt (dode huidcellen verminderen), worden andere huidlagen die zich hieronder bevinden juist dikker. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar.

Geplaatst in Anti ageing, De huidGetagd