phone icon
email icon
Maak een afspraak

Alles over botox

26 mei 2016

Alles over botox

Botox, wat is het eigenlijk? En hoe werkt het precies? Dokter Frodo van Kliniek Dokter Frodo vertelt je alles over botox, een stofje dat al zo’n 30 jaar gebruikt wordt binnen de geneeskunde. Vroeger werd botox voornamelijk gebruikt als medicijn. Tegenwoordig wordt botox steeds vaker toegepast tijdens cosmetische behandelingen. Soms op basis van een medische indicatie.

Botoxbehandeling

Botox kan op verschillende plaatsen in het gezicht worden toegediend, voor uiteenlopende redenen. Botox vermindert bijvoorbeeld rimpels in het gezicht, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes, maar verhelpt ook hangende mondhoeken. Dit zijn voorbeelden van cosmetische ingrepen met botox. Wanneer botox op basis van een medische indicatie wordt gebruikt, kan dat zijn om de kauwspier te laten ontspannen in geval van bruxisme of om overmatige transpiratie tegen te gaan.

Botox gevaarlijk?

Een van de meest gestelde vragen: ‘Is botox gevaarlijk?’ Uit inmiddels enorm veel onderzoeken is gebleken dat botox een veilig middel is. Toch raden wij het af om botox te gebruiken wanneer u zwanger bent. In dat geval willen we namelijk geen enkel risico lopen.

Wanneer beginnen met botox?

Wanneer u kunt beginnen met botox is niet direct leeftijdsafhankelijk. De beslissing om een botoxbehandeling te ondergaan is heel persoonlijk. Denkt u toe te zijn aan een behandeling met botox? Vraag dan gerust bij ons een gesprek aan. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden en uw verwachtingen. Dit doen we aan de hand van een 3d-foto die we voorafgaand aan de afspraak maken. Tijdens het gesprek dat ongeveer een half uur duurt, staat het u vrij om zoveel vragen te stellen als u maar wilt. Komen uw wensen en de mogelijkheden van botox met elkaar overeen? Dan bespreken we met u het behandelplan en gaan we aan de slag, eventueel direct. Uiteraard kunt u ook eerst thuis op uw gemak de informatie bekijken die u tijdens het gesprek krijgt en er rustig over nadenken.

Botox preventief

Een preventieve botoxbehandeling doen we bij Kliniek Dokter Frodo niet. Wij staan niet achter preventiebehandelingen met botox. We behandelen dus alleen met botox wanneer dat vanuit cosmetisch of medisch oogpunt nodig is.

Botox resultaat

Na de botoxbehandeling die slechts enkele minuten duurt, zien mensen soms na een dag al resultaat. Anderen zien vaak na enkele dagen of een week resultaat. Twee weken na de behandeling nodigen wij u uit voor een controle. We kijken dan samen met u of het gewenste botoxresultaat is behaald en of er eventueel nog een behandeling nodig is. Voor deze behandeling worden dan geen kosten berekend. De resultaten van de botoxbehandeling blijven zo’n 4 tot 6 maanden zichtbaar. Om het effect te behouden moet u botox blijven herhalen. Hoe vaker de behandeling wordt herhaald, des te minder rimpels er over blijven. De spier waarin we de botox spuiten verslapt namelijk steeds iets meer en krijgt dus meer moeite om de lijn of rimpel in de huid te trekken. Is een rimpel erg diep, dan kan er eventueel met een filler bijbehandeld worden.

Alles weten over botox?

Wilt u alles weten over botox? Neem voor meer informatie over botox contact op met Kliniek Dokter Frodo. Of bekijk een van de filmpjes waarin verschillende onderwerpen met betrekking tot botox worden besproken.

Geplaatst in Blogs over BotoxGetagd